• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kişiliğimi Hiçe Saymak Değil Mi Bu?

E tabiki. Anlattıklarına göre diğer kişiler senden daha kötü şeyler yapmışlar ama senin kadar tepki görmemişler. Sizi kolay lokma olaeak gördüğü için, ses çıkarmayacağınızı bildiği için böyle tepki göstermiş. Altı üstü yazlık arkadaşları. Bu kadar gözünde büyütme insanları. Dediğim gibi bir daha böyle bir şey olursa asla sessiz kalma, kendini savun. Herkes haddini bilsin.
Mesela biraz daha somut bir örnek verir misiniz? Örneğin siz böyle bir durumda arkadaşlarınıza ne derdiniz?

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Dediğim gibi bizim grupta alkol alip öyle rezillikler yapanlar var ki. Ben sadece ama sadece bir kez gülüp bagirdim diye bunu söylüyorlar. Onlarin yaptiklarinin hicbirini yapmadim ben. Duyan da insanlara bicak çektim sanar. Öyle abarttilar ki.
Kendinizden eminseniz kimseyi karistirmayin hayatiniza
Karismak isteyene bi dur bakalim sana mi sorucam deyin
Istediginizi icmekte giymekte yemekte ozgursunuz
Agirliginizi koyun , insanlara mudahale hakki vermeyin

Mesela biraz daha somut bir örnek verir misiniz? Örneğin siz böyle bir durumda arkadaşlarınıza ne derdiniz?

Ya "diğerleri bunları bunları yapmışken neden onlara bir şey demiyorsun da benim yaptığım şeye laf ediyorsun? "

Ya da kısaca " SANANE".

19 demişsiniz ama bence yaşınız 16-17 tepkilerden çekindiğiniz için büyütmüşsünüz. Çünkü 1 yaş büyük diye birinin arkadaş gurubunda liderliğini kabul etmek o yaşların işi.

Kimsenin liderliğini kabul etmeyin gerekirse komple grupla görüşmeyi kesin. Başlıkta da belirttiğiniz gibi kendinden ödün vermek olur bu.

Yaş 20. Inanır mısınız bir ara anneme açtım bu konuyu. Ne ayıp şey biz sana güveniyoruz da onlara ne düşüyormuş dedi. Kendini fazla ezdiriyorsun dedi. Hatırladıkça daha da sinir oluyorum. Yine geçen yaz gruptan benden yaşça küçük bir kız geçti karşıma illa içeceksen şunu iç sen diğerlerini kaldıramazsin filan dedi.

Son düzenleme:
19 demişsiniz ama bence yaşınız 16-17 tepkilerden çekindiğiniz için büyütmüşsünüz. Çünkü 1 yaş büyük diye birinin arkadaş gurubunda liderliğini kabul etmek o yaşların işi.

Kimsenin liderliğini kabul etmeyin gerekirse komple grupla görüşmeyi kesin. Başlıkta da belirttiğiniz gibi kendinden ödün vermek olur bu.
Yok hayır,üniversitede okuyorum. 20 olacağım birkaç ay sonra. Liderlik demeyelim de sürü psikolojisi demek daha uygun sanirim.

Aynı konudan bir daha açılmıyormuş sanırım. Görüşlerinizi uygulamaya çalışacağım. Parti zamanına da az kaldı. Gelişmeleri yazarım buraya.

O arkadaş grubuyla görüşmeyiverirdim hepsi ağız birliği ediyorsa.Anlattığın gibiyse grupta içip dengelerini kaybedenler var ve başınıza bela olabilir yarın öbür gün.

O arkadaş grubuyla görüşmeyiverirdim hepsi ağız birliği ediyorsa.Anlattığın gibiyse grupta içip dengelerini kaybedenler var ve başınıza bela olabilir yarın öbür gün.
Evet aynen anlattigım gibi. Ama bana karişıyorlar. Kendi yaptiklari bin Kat fazla tehlikeliyken. Sindiremiyorum. İnanılmaz kafama taktim:sinirli:

genellikle kendi halinde olan insanlara mudahele fazla olur. Ben de bu tarz şeylere maruz kalmişimdir hep. mevzu benzemese de ayrimcilik gordügüm cok oldu. nedeni buyük ihtimalle daha sakin olmam.çunkü cazgir cirkef ve rahat tiplere kimse karişmiyordu..kafana takma. sen de eksiklik yok. onlarin basiretsizligi. onlarla gorüsmeni kesme ama fazla ortak faaliyette de bulunma. Kisiligine taciz söz konusu cunku
Hoş durumlar degil.

genellikle kendi halinde olan insanlara mudahele fazla olur. Ben de bu tarz şeylere maruz kalmişimdir hep. mevzu benzemese de ayrimcilik gordügüm cok oldu. nedeni buyük ihtimalle daha sakin olmam.çunkü cazgir cirkef ve rahat tiplere kimse karişmiyordu..kafana takma. sen de eksiklik yok. onlarin basiretsizligi. onlarla gorüsmeni kesme ama fazla ortak faaliyette de bulunma. Kisiligine taciz söz konusu cunku
Hoş durumlar degil.
Evet nedense kendi halinde olan insanlari ezmeye calisiyorlar. Ne yazik ki.

Hepinize iyi geceler arkadaşlar. Size bir şey danışmak istiyorum. Ben bir genç kızım. Aydın taraflarında bir yazlığımız var. İfşa olmamak için net yerini yazmıyorum. Her neyse hani yazlık gibi yerlerde arkadaş grupları olur ya. Benim de öyle bir arkadaş grubum var. Bizim oralarda Haziran sonuna doğru özel konser gibi şeyler olur. Kimi sanatçılar gelir vs. Haliyle alkol de alınıyor orada. Bu arada en ufak bir kötü niyetim yok lütfen konum dine çekilmesin. İşte biz de arkadaşlarımla orada alkol alıyoruz. Geçen sene ben biraz fazla kaçırmışım yüksek sesle bağırıp gülmüşüm filan. Bizim grubun lideri gibi bir arkadaş var adı Melisa olsun. Yaşça en kıdemli en büyük aramızda. ( Büyük derken çok değil. Mesela benden yalnızca 1 yaş büyük) Her neyse geçen sene bana dedi (Adım Aysun olsun) Aysun sen bundan sonra içmeyeceksin. O kadar bağırdın çağırdın bizi rezil ettin dedi. Bu sefer ondan etkilenen diğer arkadaşlarım da evet Aysun sen içme kendini kaybediyorsun dediler. Ki alakası yok. Mesela bizim gruptan bir arkadaş bir kere alkol alıp kendini arabanın altına atmaya kalktı. Yine başka bir arkadaş kendini kaybedip Melisa'nın telefonunu suya attı. Melisa onlara hiçbir şey demiyor. Beni sakin buluyor sanırım.Geçen sene onların dırdıları yüzünden herkes alkol alırken ben öyle oturdum. Kendime yediremiyorum.Koskoca insanım. Ailem bile bana karışmıyor. Mesele alkol meselesi de değil,hür irademe yapılan engelleme. Şimdi yine parti olacak. Yazlığa gitmeme az kaldı. Onlara nasıl bir tutum sergilemeliyim? ( Bu arada Ramazan'da içmiyorum konuyu oraya çekmezseniz sevinirim,dediğim gibi Haziran sonlarından bahsediyorum.) Bana vereceğiniz fikirler için şimdiden teşekkürler.
Yavrum sen kişiliği falan bırak da siz grupça bence elinize kolonya bile sürmeyin. Ne pis sarhoşluğunuz varmış.

Yavrum sen kişiliği falan bırak da siz grupça bence elinize kolonya bile sürmeyin. Ne pis sarhoşluğunuz varmış.
Iyi de benim yaptığım şey tehlikeli değil ki. Alt tarafı gülüp bağırdım. Ama arabanın önüne atlamak geri dönüşü olmayan tehlikelere yol açabilir. Buna rağmen kendilerine bakmıyorlar da bana karisiyorlar.

Bunu söylediği anda kahkahayı basıp, kusura bakmayın, hiç de öyle bir şey yapamam. O zaman siz de içmeyin demeliydiniz şakayla karışık.:63:

Siz de bi değişiksiniz yani. İçme deyince sana ne demeyip tamam deyip oturmak...

Çok şakacısınız canım buna ben karar veririm hahahah deyip üste çıksaydın keşke..ama onlar baskın karakter oldukları için üstüne bir laf daha söyleyip seni üzme kabiliyetinde kişilikler..seni anlayabiliyorum. Özgüvenini baltalayan bu grubu terk etmezsen kişiliğinde onulmaz yaralar bırakacak haberin olsun canım. Tehlikeli sularda yüzmemelisin. Kendine haksızlık etme bu tiplemelerle

Back