• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kişiliğimi Hiçe Saymak Değil Mi Bu?

Ben de şunu merak ediyorum içimizden bir arkadaş sarhoş olup Melisa'nın telefonunu suya düşürdü. Ve inanır mısınız Melisa ona hiçbir şey demedi. Demek ki sorun bende. İnsanlara kendimi ezdiriyorum ahh ah.
Enerjileri daha iyi tutuyor demek ki ben böyle arkadaşlık ilişkilerinde kıyaslamayı doğru bulmuyorum herkesin yeri başkadır siz de kendi yerinizi görmüş oldunuz o olayla bundan sonra tavrınızı ona göre alırsınız

Sürü psikolojisi anladim... Sakin olabilirsin demek istedigim gercek bir arkadaslik baginiz varsa senin sakinkende afedersin deliykende yaninda olur sen onlar icip bagirinca rezil olsan cikipta dermiydin icmeyin rezil oluyoruz?
Tabii ki demezdim. Demedim de zaten hiçbir zaman.

Bizim arkadaş grubunda da vardı senin gibi bir tip. Alkol alınca kaçacak yer arardık. Keyiflenmek için değil sarhoş olmak için içerdi.

O anlarda nasıl olduğunu kestiremezsin. Sarhoşken kimse seni taşımak zorunda değil mesela.

Bizim arkadaş grubunda da vardı senin gibi bir tip. Alkol alınca kaçacak yer arardık. Keyiflenmek için değil sarhoş olmak için içerdi.

O anlarda nasıl olduğunu kestiremezsin. Sarhoşken kimse seni taşımak zorunda değil mesela.
Elbette zorunda değil. Ama dediğim gibi benim yaptığım en fazla sey gülüp bagırmakti.Diger arkadaşlar gibi anormal hareketler sergilemedim.

Kızlar haklı. Kendini kaybedecek kadar içip içinde bulunduğun grubu küçük düşürüyorsan, millet senin arkanı toplamak zorunda kalıyorsa gayet de yanlarındayken alkolünün miktarına laf söyleme hakkına sahipler. Başkasının alkollü haliyle kendini yola atması falan seni haklı çıkarmaz, üzgünüm.
Ben de severim çıkıp gerek yalnız, gerek arkadaşlarla alkol almayı. Ama yanımda içkiyi senin gibi fazla fazla içip bizi rezil eden biri olsa bir daha asla onunla içmeye gitmem. Kim olsa istemez. Bir laf vardır, "içkiyi ağzınla içmek"... İnsan kendini bilip topluluk içinde kendini kaybetmeyecek bilinçte olmlalı. Sende eksik olan bu. Bunun da kişiliği kaybetmek ile bir alakası yok. Arkadaşlarına tavır alacak veya konuşacak bir durumda değilsin. Bu şekilde davranmak istiyorsan arkadaşlarından ayrı takılmayı önerirsin. Hayır diyeceklerini sanmıyorum. iyi eğlenceler

1. İçmeyi bilmeyip yanındakilere güvenerek kendini salan, kendini de yanındakileri de rezil eden arkadaşlarla içmeye gitmem.
2. Nerede ne yapacağıma karışma hakkını kendinde gören insanlarla görüşmem.

Size de tavsiye ederim. Onlar 1. madde açısından, siz de 2. madde açısından rahat edersiniz böylece.

Kaldıramıyorsanız içmeyin. Belli ki hepinizi çarpıyor. Karşılıklı olarak birbirinizi küçük düşürüyorsunuz.

Bir lider seçip onun aklıma göre hareket etmek nedir? Parti mi kamp mi belli değil. Ben olsam bunlarla görüşmem bile. Anneniz babanız sanki sen içme sen yeme diyor. Sen bilirkişi misin sen uzman mısın diye yapıştırın lafı gitsin..

Ayrıca isterseniz ramazan ayında için. Sizin kararınız. Kimsenin sizi yönetmeye hakkı yok. Tabii çevreye zarar vermiyorsanız.

Kaldıramıyorsanız içmeyin. Belli ki hepinizi çarpıyor. Karşılıklı olarak birbirinizi küçük düşürüyorsunuz.

Bir lider seçip onun aklıma göre hareket etmek nedir? Parti mi kamp mi belli değil. Ben olsam bunlarla görüşmem bile. Anneniz babanız sanki sen içme sen yeme diyor. Sen bilirkişi misin sen uzman mısın diye yapıştırın lafı gitsin..

Ayrıca isterseniz ramazan ayında için. Sizin kararınız. Kimsenin sizi yönetmeye hakkı yok. Tabii çevreye zarar vermiyorsanız.
Son vurgu olmadı.. Kızcağız ne guzel yazmıştı oysa!

Ama bayağı eski arkadaşlarım bunlar. Birden silip atamam ki.
Atma zaten, onlar da aman aysunun hür iradesini gasp edelim demiyorlar demek ki farkına varmadan pisleşmişsin. Grupta bir tek sen bağırıp etrafı rahatsız edersen tüm grubun adı çıkar herkes de rahatsız olur. Ölçülü kullan, 1 taneyi geçme mesela, demek ki dayanıksızsın

Aynen öyle. Koskoca insanım .Ki benim kimseye zarar vermişliğim yok. Dediğim gibi diğer arkadaşlar alkol alınca neler neler yapıyorlar. Onlara ses çıkaran kimse yok.
Koskoca insan:işsiz: canım 19 yaşındasın ya, küçümsemek için söylemiyorum da koskoca insan da değilsin yani, görmüş geçirmiştik yaşanmışlıklar için kullanılır o ifade! Neyse herşeyi içinde o kadar büyütme, arkadaşlarına karşı da olumsuz tavır alma ölçülü kullan bir taneyi geçme onlar da ölçülü kullandığında sorun olmadığını görürse sana tekrar güvenebilirler

Yaşının 19 bile olduğuna inanmıyorum nedense.
Yani şu seviye 16-17 gibi. İki senedir de alkol muhabbeti dönüyor. Kim satıyor size bunları?

Taşkınlık yapıyorsan, kontrollü miktarda tüket.

Arkadaşların kendilerini arabaların önüne atıyor, telefonları suda yüzdürüyorsa onlar da öyle yapsın.

Oof gerçekten gına geldi bu içme muhabbetlerinden. Ülkece hiçbir haltı doğru düzgün yapamıyoruz. Zekasız herifin teki içip, 12 yaşındaki çocuğun kapısına dayanır. Ramazanda içki içiliyor diye insanlar birbirlerini kırar. Böyle küçük arkadaş gruplarının arasında bile problem çıkar.

Ecnebi milletler düşük alkollü içkileri su yerine içiyor. Bizim memlekette bir şişeyi deviren uçuyor. Neyin ruh hali bu anlayamıyorum. Zaten bir de içiyorum, bakın içebiliyorum diye kendini afişe edenler var ki.. Gerçekten eğreti ve absürd duruyor.

Ps;alkolspor

Kızlar haklı. Kendini kaybedecek kadar içip içinde bulunduğun grubu küçük düşürüyorsan, millet senin arkanı toplamak zorunda kalıyorsa gayet de yanlarındayken alkolünün miktarına laf söyleme hakkına sahipler. Başkasının alkollü haliyle kendini yola atması falan seni haklı çıkarmaz, üzgünüm.
Ben de severim çıkıp gerek yalnız, gerek arkadaşlarla alkol almayı. Ama yanımda içkiyi senin gibi fazla fazla içip bizi rezil eden biri olsa bir daha asla onunla içmeye gitmem. Kim olsa istemez. Bir laf vardır, "içkiyi ağzınla içmek"... İnsan kendini bilip topluluk içinde kendini kaybetmeyecek bilinçte olmlalı. Sende eksik olan bu. Bunun da kişiliği kaybetmek ile bir alakası yok. Arkadaşlarına tavır alacak veya konuşacak bir durumda değilsin. Bu şekilde davranmak istiyorsan arkadaşlarından ayrı takılmayı önerirsin. Hayır diyeceklerini sanmıyorum. iyi eğlenceler
Tabii ki başkasının kendini kaybetmesi beni haklı çıkarmaz fakat benim takıldığım nokta şu. Onlara niye kimse bir şey demiyor? O kendini yola atan arkadaş ölebilirdi. Benim yaptığımla kıyaslanamaz bu. Ve inanır mısınız onlara hiçbir şey demediler. Rezil olmaksa mesele,içimizdeki arkadaşlar yüzünden kaç kere rezil olduk. Alkol alınca kavga mı etmediler vs.

Hayir hayatindaki onem sirasi ile sikinti bence
Alkol iyi birsey degil. Dini acidan demiyorum saglik acisindan. Yeni trend de (cok sukur) bu yonde. Saglikli yasam.
Ayrica herkesin yaptigini yapmali misin? Farkli ol...
Yok sorun alkol alıp almamak değil. Benim kendi isteğimle alkol almak istemediğim de olur. Ama başkaları tarafından yönlendirilmeyi kabullenemiyorum.

Back