kısa bir soru cevaplarınızı bekliyorum

benim eşimde alyans takmayanlardan altın takmayıda sevmiyor. benim zorumla takıyordu 6 ay kadar taktı ama bir gün kapı kolundaki çiviye taktırdı alyansını alyans yamuldu. parmağı kopuyordu yazık. bu defa altın sevmiyor diye platin yaptırdık arada bir takıyor sıkılıyorum diyor. 10 yıllık evliyiz alıştım ben artık takılmıyorum öyle neden takmıyorsun diye. kendi bilir . ayrıca çapkınlık yapacak adam sabah çıkarır alyansı eve gelirken yine takar.insan yaşlandıkça olgunlaşıyor takılmıyor öyle küçük şeylere olur olmaz kıskançlıklar yaşanmıyor evliliğin ileri dönemlerinde ...

Benim için alyans çocukluğumdan beri anlam taşıyan bir simge hiç gocunmadan takarım . Ama elinde egzaması olan ya da alerjisi olan , ya da şişen insanlarda takmayabilir.

bir erkek , eşini seviyorsa , kendi takmak ister..
yani hatta alyansını göğsünü gere gere takar..
çünkü bu aralarında verdikleri sözün karşılıklı simgesidir.

ama takılmazsada sorun değildir.
bu adamın işine gücüne bağlı da olabilir.
yada yüzük kullanmak istemez,sevmez...
(henüz evli değilim ama beş yıldır şu minicik yüzüğü takmaya bile alışamadım. takı kullanmıyorum.mevzu böyle bişeyde olabilir.)

herşey taşıdığımız zihniyette biter..
sizin gözünüzün içine öyle bir bakar ki 'canın sağolsun ' dersiniz..
şekle değil içeriğe dikkat edelim:):):):):

bende alyansın kesinlikle takılması gerektiğine inanıyorum.olmazsa olmaz.çünlü alyans o kişinin başka birine bağlı olduğunun simgesi.

bende 7 yıldır hiç çıkarmadım alyansımı.oysa eşim zaten işi dolayısıyla takamıyodu..sonrada sınava gireceği zaman stresten yüzüğüyle oynarken düşürmüş .cok üzgün vaziyette bana gelip söyledi bende o zamanlar cok kızmıştım ama şimdi benim için o kadar önemi yok.eşime güveniyorum.gönüller bir olsun .parmağında alyansla eşini aldatan bircok insan tanıyorum ben.hepinize ömür boyu mutluluklar diliyorum

basta öyle bende senin gibi düsünüyordum olmazsa olmaz diyorduk.disari cikmadan ben onun o benim elime bakardik.ama 7 yil oldu ne o ne ben takiyorum simdi.aslinda olmasi lazim diger insanlar bakinca evli oldugunuz anlasilsin diye.

bencede yüzükle sadakat olmaz hatta sadakati buna baglarsak cok sacma olur

bana göre yüzük sadece evliligin simgesi ve tabiki cok anlamlı bi simge
bayanlar icin her nekadar gecerli olmasada bazı erkekler yüzük takmaktan hoşlanmıyorlar

ben nişanlanmadan önce cok düşündüm acaba zmnla sıkılırmıyım diye
üstünden 4 ay gecti sadece duş yaparken yüzügümü cikarıyorum duşdan çıkarcıkmazda otomatikman pamagıma takiyorum
sıkıldım mı hayır rahatsızlık duydum mu hayır
40 yıl gecsede aynı hissedecegimden eminim

Alyans tabikide sadakatin simgesi değil bende çok severek takıyorum onu parmağıma geçirmek için o kadar çok bekledim ki o kadar çok istedim kiŞeniz
aşkımcım yanımda olmadığında yüzük yokluğunu hafifletiyor onu hissettiriyor
malesef benim eşimde takmaktan hoşlanmıyor fırsat buldukça çıkartıyor çok üzülyorum ama söyleyince gene takıyor rahat edemiyor saat bile takamıyor sıkılıyor ama olsun ben istiyorum taksın taksın bana nee:1closedeyes:

benım esım ısınden dolayı takamıyo ılk zmanlar akşamları hafta sonları takıyodu benım ısrarımla sımdı umursamıyorum alıstım bende bzen takıyorum bazen takmıyorum alyansın takılması gereklı tabıkı evlılıgın sımgesı ama boyle durumlarda yapcak bısey kalmıyo

ben hiç çıkarmadım şimdiye kadar. eşimde öyle. alyans olacak o kadar . hele bi takmasınklava:yerimseniben

benim eşim evlendiğimizden beri parmağından çıkartmadı bense çok önemli bi olay olmadığı sürece (düğün dernek aile toplantıları vs...) asla takmam takı takamam da zaten sevmiyorum çünkü Yüzükle insanın sadık olacağını aldatmayacağını mutlu mesut yaşayacağını düşünmüyorum yapacak olan havada karada her şekilde yapar ama eşimin çıkarmasını istemezdim buda bi gerçek :asigim::asigim::asigim::1hug:

bence alyansla güven ve sakat sağlanmıyor malesefsenağlama eşim alyansı takıyor takıyor takmasına ama o alyans malesef beni aldatmasına engel olmadı anlıyacağın herşey insanın içinde bitiyor

elbette takmalı o bizim aramızdaki en güzel köprü...kendimi güvende hissettiren en özel şey...elbette sadakatle ilgisi yok ama takmamasınıda kabul etmem ki zaten eşim çıkarmıyor hiç

alyans ile tabikide sadakat olmaz önemli olan kalptedir
ama alyans dışardan gelen ilk bakışları keser
bence evliliğin simgesi alyanssa bu kullanılma
hiç parmağımdan çıkartmam ve çıkarttırmamda :)

canım benım esımle nısanlandıgımız gun taktık ve olene kadar cıkmayacak okadar
ben bu konuda takıntılıyım
sadakat olarak degıl ama ben takıyorsam esımde takacak alyansını
ben de herkeste gorecek o kadar
ben adamı paralarım sekerım hele bı takmasınKötü KazenKötü Kazen

Altin erkege haram arkadaslar bu yuzdne benim esim gumus takiyor...

hadis-i şerif gayet açıktır. Hazret-i Ali’nin rivayetine göre, bir defasında Peygamberimiz (a.s.m.) ipek bir kumaşı sol eline, bir parça altını da sağ eline aldı. Sonra bunları elleriyle yukarı kaldırdı, orada bulunanlara gösterdi ve şöyle buyurdu:
“Şu iki şey ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir.”1

Son düzenleme:
Bana göre alyans sevginin ve bağlılığın bir sembolü ve takılmalıdır..benim gibi düşünen birinin alyansını sürekli takması da o kişiinin bağlılığının ve sevgisinin bir göstergesidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…