kısa bir soru cevaplarınızı bekliyorum

ben sevdiğim için takıyorum
sevmesem takmam takmasam da bişey demez
eşim takmayı çok seviyor coksekeriremsu
beni çok sevdiğinden değil takmayı sevdiğinden dermişimm:roflol:

Ben takıyorum alyansımı eşimde taksın isterim. Ama hiç de takılıp kalmam o değil de ben bazı dönemler çıkarıyorum denize girerken, ellerim şiştiğinde yazın geceleri ve sorun yok. Eşimde denize girerken çıkarır ve çıkışta eline veririm o da takar.

Takılması çok hoş ama sırf işte takıyorum evliyim diye değil onu sevdiğin insanla bazı değerler yükleyip takmak çok hoş bence.

Eşim alyasını takar ama ben yaklaşık 12 yıldır takmıyorum. Bundan ne ben nede eşim rahatsız değil. Alt tarafı bir halka. Sonuçta gönülden bağlılık yetiyor. Şekillere bağlı kalmamak lazım diye düşünüyorum.

Bence takmak güzel olur;sonucta aidiyetin ve sevginin sembolu diye düşünüyordum..Biz takıyoruz eşim gümüş kullanıyor ama,buna dikkat ediyoruz...
Eşimle biz de bu konuyu çok konuştuk;araştırdık bir yazı bulduk;sizinle paylaşmak istiyorum..; açıkçası düşünüyorum şimdi kullanıp kullanmamak hususunda..İyice öğrenmem gerek

Bugün birçok Müslüman aile, erkekler ve kadınlar, bilmeyerek veya bilerek, kanuni hiç bir mecburiyeti olmadığı halde, sırf etrafa uymak gayesiyle, nişan yüzüğü, yahut da nikâh halkası adı altında bir altın yüzük takmaktadırlar.
Gene bazı aileler de, İslâm’da altının erkeğe haram olmasını ileri sürerek, bu yüzüğü gümüşten yaptırıp öylece takmaktadırlar.
Halbuki...
İslâm Dini’nde YÜZÜK TAKMAK diye bir âdet yoktur nikâh bahsinde! Nikâh yüzüğü takma adedi biz Müslümanlara tamamen Hıristiyanlardan geçmiştir. Yâni biz Müslümanların bugün tatbik edegeldiği bu adet tamamen bir Hıristiyan âdetidir.
Hıristiyanlar, gelin olacak kıza beyaz gelinlik giydirirler ve kiliseye götürürler.. Kilisede papaz onların nikâhlarının kıyıldığını ilân eder, dua eder ve bundan sonra da, "daima bir arada yaşamaları" temennisiyle gelinin ve damadın parmağına birer alyans denen nikâh yüzüğünü geçirir.
İşte kilisede takılan bu nikâh yüzüğü ile kadın ve erkek sözde birbirine tamamen bağlanmış olurlar ve artık bu nikâhları ölene kadar devam eder. Hatırlanacağı üzere onlarda boşanma müessesi yoktur.
Ancak daha evvelce de belirttiğimiz gibi, Efendimiz bizim bugün tamamen uydurduğumuz bu halleri 1400 sene evvel işaret etmiş ve demiştir ki:
"Sizler de, sizden evvelkilerin yapmış olduklarını yapacak, hattâ keler deliğine bile girseler onları takip etmek isteyeceksiniz." Sorarlar:
"Kimdir o bizden evvelkiler ya Rasûlullah?.. Hıristiyanlar ile Yahudiler mi?.."
Efendimiz aleyhisselâm cevap buyurur:
"Elbette ya, başka kimler olacak!.."
İşte bu hadiste de görüldüğü üzere, biz bugün tamamen Hıristiyan âdetlerini benimsemiş ve erkeğin kadına olan sadâkatini, kadının erkeğe olan bağlılığını bir yuvarlak maden parçasına bağlamışız..
İşte bu sebeple deriz ki, İslâm Dini’nde, nikâhta yüzük takmak diye bir adet yoktur.
Bu bir kilise âdetidir..."
....Diyor....

Son düzenleme:
bencede alyans takıp takılmaması çok önemli değil.benim eşimde takmıyor.bunu sorun haline getirmiyorum.önemli olan kalbindeki yerimdir.eğer kalbindeki yerim sağlam değilse isterse 10tane alyansı taksın,nafile............

eşim alyansını hiç çıkarmaz ama ben hamile oldugum için parmaklarım şişiyor sıcaktanb takamıyorum.eşimde söylenip duruyor.bencede hiç alakası yok sadakatle.aman hem benim alyansım karnımda demi yaniyerimseniben

eşim nişanlanacağımız zaman yüzük sevmediğini ve takmak istemediğini söyledi ama ben takması konusunda ısrar ettim ve kabul etmek zorunda kaldı. :lepi:Ben kalın bir alyans düşünüyordum ama onun da rahat takabileceği biraz ince bir alyans aldık ve hiç çıkarmadan taktı. Sadakatle bağlılıkla alakası sembol olarak var. İkimizinde aynı yüzüğü taşımasından çok mutlu oluyorum. Takmasaydı huzursuz olurdum.:1hug:

Biz alyans takıyoruz.Ama eşim takmazsa kızmam.Yalnız o bana kızıyoBazen unutuyorum takmayaÇok üzgünüm çoook

bi teneke parçasına kaldıysa evlilikler yandık demekki....alyansı eşlerinin yanında takıp, aldatma yapacagı zaman cebine atan adamlar yokmu..önce beyinde başlar sadakat..teneke parçası benim için..

alyansla ilgili bir konuya yazdığımı çok iyi hatırlıyorum ama baya zaman geçti...
ben bu konuda katıyım evet...eğer evliliğin simgesiyse alyans takmak zorunda...alyansla sadakatin hiçbir bağlılığı yok ne alyans takanlar neler yapıyor görüyoruz..önemli olan kalben inanmak...ben evlendiğimden beri hamileliğimin dışında (oda ellerim şiştiği için) hiç çıkarmadım ve eşimde çıkarmadı ve benim huyumuda bilir...takmamaktaki neden neden değil benim için...altına alerjisi varmış,dar geliyormuş,bol geliyormuş..muş...muş...muş...bunların hepsinin çözümü var..önemli olan o yüzüğü takacak eğer evliyse ve bu yüzük evliliğin göstergesiyse takmak zorunda...eğer takmak istemiyorsa ben onun altında başka şeyler düşünürün..dediğim gibi bu konuda çok katıyım...
sevgiler...

bi teneke parçasına kaldıysa evlilikler yandık demekki....alyansı eşlerinin yanında takıp, aldatma yapacagı zaman cebine atan adamlar yokmu..önce beyinde başlar sadakat..teneke parçası benim için..

önclikle şunu anlamak gerekir...alyansla sadakatin uzak yada yakın hiçbir alakası yok...alyans evliliğin göstergesidir ve sizin dediğiniz gibi teneke parçası değil evliliğin parçasıdır...neden alyans denilince evlilik aklınıza geliyor sonuçta oda bir yüzük ama evlilik yüzüğü...
sevgiler...

en önemlisi alyansına bakınca geçmiş canlanıyor gözümüzün önündecoksekeriremsu
en azından bunun için bile olsa takılmalı
:içelim:

alyanss bi işarettir ..ama bazı arkadaslarımızın su konularda hassasiyetleri olabiliyo erkekler altın yüzük takması uygun degil hem dinen hem tıbben ..ama su varki bu alyans takmaya engel degil bence platin var gümüş var bunlar takılabilir bence alyans takılmalı ben sahsen kesinlikle alyanssız dısarılara salmıyorum..ama su varki hersey insanın içinde olacak o alyans kalbinde takılı olacak bide allah korkusu olacak ondan sonra sı hiç önemli degilll..

işi geregi takamayan erkekler ne yapsın ? sadakat ,sevgi ,saygı vb şeyler kişinin yüregindedir küçücük bir halkada degil bence bilmem yanılıyormuyum ?

Eşimin parmağını çok sıktığı için hep çıkartmak istiyordu bende çıkartmaması gerektiğini söylüyordum.Ben hayır çıkartma dedikçe send etakma diyordu ama benim için önemliydi, her ne kadar sembol gibi görünsede manevi olarak da bir değeri vardı, çok sahiplenici olmak gibi birşey bu...Ama erkekler bunu da yanlış anlıyor benim eşimin alnadığı gibi, merğersem bizim herşeyimiz problemmiş, hiç anlaşamamışız...

Tabikide alyansla sadece alyans takmakla sadaket olmuyo
ama bi evliliğin sembolü ben o konuda biraz hassasim
evliysen karşilikli iki tarafinda takmasi gerekiyor

ben takıorum eşim takmıyor ilk aylarda taktı 6ay falan sonra yok aranın direksiyonu çiziliyor yok yırtılıyor bahane.sen bilirsin ister tak ister takma dedim.benim için önemi var manevi anlamda.değerine bakarsın bi teneke parçası dedim.çok alındı.şimdi yaz die takmıo.çokta üstüne düşmememk gerek

en kötü olduğumuz zamanlarda bile alyansımı asla çıkarmam, bir kez parmağımdan çıkarsa bir daha girmeyeceğini biliyorum çünkü, bence takılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…