Bence takmak güzel olur;sonucta aidiyetin ve sevginin sembolu diye düşünüyordum..Biz takıyoruz eşim gümüş kullanıyor ama,buna dikkat ediyoruz...
Eşimle biz de bu konuyu çok konuştuk;araştırdık bir yazı bulduk;sizinle paylaşmak istiyorum..; açıkçası düşünüyorum şimdi kullanıp kullanmamak hususunda..İyice öğrenmem gerek
Bugün birçok Müslüman aile, erkekler ve kadınlar, bilmeyerek veya bilerek, kanuni hiç bir mecburiyeti olmadığı halde, sırf etrafa uymak gayesiyle, nişan yüzüğü, yahut da nikâh halkası adı altında bir altın yüzük takmaktadırlar.
Gene bazı aileler de, İslâm’da altının erkeğe haram olmasını ileri sürerek, bu yüzüğü gümüşten yaptırıp öylece takmaktadırlar.
Halbuki...
İslâm Dini’nde YÜZÜK TAKMAK diye bir âdet yoktur nikâh bahsinde! Nikâh yüzüğü takma adedi biz Müslümanlara tamamen Hıristiyanlardan geçmiştir. Yâni biz Müslümanların bugün tatbik edegeldiği bu adet tamamen bir Hıristiyan âdetidir.
Hıristiyanlar, gelin olacak kıza beyaz gelinlik giydirirler ve kiliseye götürürler.. Kilisede papaz onların nikâhlarının kıyıldığını ilân eder, dua eder ve bundan sonra da, "daima bir arada yaşamaları" temennisiyle gelinin ve damadın parmağına birer alyans denen nikâh yüzüğünü geçirir.
İşte kilisede takılan bu nikâh yüzüğü ile kadın ve erkek sözde birbirine tamamen bağlanmış olurlar ve artık bu nikâhları ölene kadar devam eder. Hatırlanacağı üzere onlarda boşanma müessesi yoktur.
Ancak daha evvelce de belirttiğimiz gibi, Efendimiz bizim bugün tamamen uydurduğumuz bu halleri 1400 sene evvel işaret etmiş ve demiştir ki:
"Sizler de, sizden evvelkilerin yapmış olduklarını yapacak, hattâ keler deliğine bile girseler onları takip etmek isteyeceksiniz." Sorarlar:
"Kimdir o bizden evvelkiler ya Rasûlullah?.. Hıristiyanlar ile Yahudiler mi?.."
Efendimiz aleyhisselâm cevap buyurur:
"Elbette ya, başka kimler olacak!.."
İşte bu hadiste de görüldüğü üzere, biz bugün tamamen Hıristiyan âdetlerini benimsemiş ve erkeğin kadına olan sadâkatini, kadının erkeğe olan bağlılığını bir yuvarlak maden parçasına bağlamışız..
İşte bu sebeple deriz ki, İslâm Dini’nde, nikâhta yüzük takmak diye bir adet yoktur.
Bu bir kilise âdetidir..."
....Diyor....