kısa bir soru cevaplarınızı bekliyorum

zerrinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2007
773
4
kızlar çoğu arkadaşıma bakıyorumda ya eşlerinde ya kendilerinde alyans yok bence alyans evliliğin olmazsa olmazıdır acaba yanlış mı düşünüyorum bu konuyu tartıştık da bazı arkadaşlarım saçma olduyunu ve alyansla sadakat olmuyucağını savundular aslında sadakatla tabiyki ilğisi yok ama bence her ne olursa olsun alyans olmalı ya sizcea.s.

bencede alyansın sadakatle ilgisi yok
ama eşimin alyans takmaması beni üzer tek kelime takacakklava:
benimde takmak hoşuma gidiyor o aşkımızın bir simgesi benceŞeniz

eşimde bende severek kullanıyurz alyansı bekarken nedense alyans takan erkeklerineşlerini daha çok sevdiklerini düşünürdüm takmayan erkekleri anlamıyorum takılsa güzel oluyo bence :))

Bence alyans olmalı.
Aslında iki şekilde düşünebiliriz.
1) alyans olurs: alyans takan erkek kimi bayanlar tarafından daha çok ilgi görüyor. Çünkü insanlar - Bu adam birisiyle evliyse birileri bu adamı seçmiş vardır bir keramet diye düşünüyorlar.
2) alyans olmazsa: erkeklere pek güvenmediğim için o zamanda bekar numarası yapabilirler.

Ama bence alyans mutlaka olmalı, ben çıkardığım zaman rahatsız oluyorsam o da olmalı bence :)

Ben alyansımı seviyorum ve takıyorum.Yalnızca bi sembol tabi.Ama benim için anlamlı.Eşim takmak istemese hoşuma gitmezdi.Aramızdaki bağlardan biri gibi hissediyorum.

takılmalı tabiki bu saygı ve sevgini özel bi simgesi anlamı büyük bişey.

kesınlıkle takılmalı evlı oldugu bellı olmalı bır ınsanın madem oyle neden yuzuk alıyoruz hıç almayalım ozaman.

takılmalı bencede ama eşim hiç takmadı çıkardı bende o takmayınca bende takmadım.Ama takmak isterdim.

Benim eşim kilo aldığından beri parmağını sıktığı için alyansını takmıyor..
Ve benim için bunun çok önemi yok..
Alyansla sadakatin veya bağlılığın olmayacağını düşünürüm..
Eşimin gönlünde yerim yoksa parmağında olsam ne oluuur, olmasan ne oluuur ki :sm_confused:

bence takılmalı sadakat filan alyansla olmaz ama yinede aynı yüzük ikimizinde parmağında var bu yönden benim hoşuma gidiyor. bende eşimde çıkarmayız parmağımızdan.

alyansla ilgili beğendiğim bi alıntı.

'Alyans' kelimesi İngilizce 'alliance'dan gelmektedir. Türkçe’si; ittifak yapmak, birbirinin müttefiki olmaktır. Alyans taktığınızda hayata karşı verilen mücadelede birleştiğinizi müjdelemiş olursunuz.

Evlilik yüzüğü gelin ve damadın evliliklerini ilan eden ve sevgilerini ifade eden araçtır. Aşkı, sevgiyi, sadakatı, hayat boyu beraberliği sembolize eder. Ellerimiz hayatımız boyunca en çok kullandığımız organımızdır. Gördükçe aşkımızı tazelemek ve diğer insanlara aşkımızı gösterebilmek için evlilik yüzüğü el parmağına takılır.

NEDEN SOL ELİN İKİNCİ PARMAĞI?
Peki neden sol elin ikinci parmağına takıldığını düşündünüz mü? Çünkü eski Mısır'da kalpten gelen aşk damarının sol elin dördüncü parmağından geçtiği inanılırdı. Ayrıca dolaşım sisteminin yüzüğün takıldığı parmaktan başlayıp kalbe gittiği ve oradan tüm vücuda yayılıp tekrar o parmakta toplandığı gibi bir yanlış inanç varmış ki; bu inanç kalbe giden en kısa yolu simgelemesi açısından yüzüğün bu parmağa takılmasına sebep olmuştur. Bu inanç yıllar boyunca süre gelerek bugünlere ulaşmış ve dünyada bir gelenek haline gelmiştir.

Yüzük ucu olmayan bir yuvarlak olması ise ile sonsuzluğu simgeler. Evlilik yüzüğünüz sonsuz aşkınızın temsilcisi olacaktır.

Alyansa çok fazla anlam yükleniyor
Alyans sadece bir semboldür
Sadakat dürüstük sadece sembolle ölçülmez..
Önceden manevi olarak düşünüp gerçekten takan çiftler vardı ve sadece boşanmada parmaktan çıkardı
Şimdi zırt pırt kocaya kızıldığında,en ufak tartışmalarda çıkarılıyor..Yada erkek tek gecelik ilişki yaşadığı zaman parmağından çıkarıyor
O yüzden maneviyatını kaybetti bence...

Son düzenleme:
bence de bir sembol alyans sadakatla alakası yok galiba yapcak olan adam alyansı parmağındaykende yapar ....

alyansa bencede önemli
takılmalı diye düşünüyorum
biz takiyoruz hemde çok severek
manevi bir değeri var bence
tabiki takan daha çok seivyor yada takmayan sevmiyor diyemeyiz
ama ikimizin parmağındada aynı yüzük olması beni mutlu ediyor

bencede takılmalı o ortak birşeydir
sadece 2 kişinin yüzükleri birbiriyle aynıdır...

Bence de önemi yok
aradaki sadakat yüzükle mi bağlantılı :uhm:
ama eşim olacak kişinin takmasını isterdim jeyyar

Tabiiki de takılmalı bence...
Sadece bir yüzük olarak görmüyorum, alyans bir sembol aşkın sevginin sadakatın birlikteliğin sonsuzluğun sembolu herşeyde olduğu gibi gerçek anlamıyla taşıyanda vardır taşımayanda ama kesinlikle takılmalı...
Evli bekar ayrılsın kardeşim...:enbuyukkk:

Alyans neden evliliğin olmazsa olmazı olsun ki?

Bu kadar gerekli birşey olduğunu düşünmüyorum..
Tabii ki takılması hoş ama takılmıyor diye de ne eşim bana, ne de ben eşime sorun çıkarırız.

Eşim yüzükten hoşlanmadığını ileri sürerek hiç takmadı..Bence sorun değil..
Ben de yüzük hastası olduğum için takıyorum...
Ama ben tamtur taşlı alyanslardan takmayı tercih ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…