Teşekkür ederimEllerine saglik bende bu hafta kavun alip kurutayim
Bu sıcakları kaçırmamak lazım biber patlıcan ile başlayacağımHerkese merhaba
Bu yaz hazırlıklar ne alemde
Ben buzluğa bezelye koydum.
Vişne,erik,kayısı kuruttum.
Bugün eşim pazardan kavun almış onları kuruması için serdik.
Geçen yıl bu konuda bir arkadaş kavun kurusunu söylemişti.Geçen yıl kuruttum kışın bayıla bayıla yedik.Hatta çevremdeki herkese söylemiştim onlarda kuruttular.
Tavsiye ederim
Bu yıl reçel yapmadım çok fazla yenmedi.
Ben hatta geçen yıl yaptığım reçellerden pestil yaptım.Çok iyi oldu tavsiye ederim.
Tarhana yapacağım,biber-patlıcan-domates kurutacağım.
Bamya kurutmuştum geçen yıl oda çok iyi oldu.Yine yapacağım inşaallah
Yaptıkça yazarım
Özellikle hamileler için bulunmaz nimet kısın da kavun yiyebilirlerTeşekkür ederimKurutun ,kışın çayın yanında iyi oluyor
Kurutmamiydi canım bazen bamyanin cinsinden de kaynaklı oluyor kartsa pismiyor bazi şehirlerde bamya çok pahalı satilmayinca ertesi güne filan kalıyor sertleşiyor o yüzden de olabilirBu sıcakları kaçırmamak lazım biber patlıcan ile başlayacağım
Geçen yıl yaptığım bamya kayış gibi oldu benim yemeğini hic beğenmedim iri bamya almıştım ondan olabilir mi nevo
Hiç bir hazırlığa başlamadım hala ben
Olabilir canımBu sıcakları kaçırmamak lazım biber patlıcan ile başlayacağım
Geçen yıl yaptığım bamya kayış gibi oldu benim yemeğini hic beğenmedim iri bamya almıştım ondan olabilir mi nevo
Hiç bir hazırlığa başlamadım hala ben
Bu yıl her şey çok pahalı dediğiniz gibi o sebeple pahalı meyvelere hiç bulamadık.Herkese merhaba, bol bereketli olsun kış hazırlıklarınız :))
Bu yıl çalışma saatlarimin çok uzun olması yüzünden fazla bir şey yapamadım ; buzluğa bezelye ve dolmalık biber attım, kıl biber doğrayıp koydum. Domateslere başladım hafta 5 kavanoz yapıp atıyorum kilere.
Bu yıl sebzeler çok pahalı ; perşembe günü pazarda taze fasulye 8 TL, kabak 8 TL, patlıcan 5 TL, salatalık 10 TL, kiraz 15 TL vs böyle gidiyor... Bu yıl hem vaktim az hem de fiyatlar çok abuk, domatesleri tamamlayıp bir iki kavanozda reçel yapmayı planlıyorum, fazlasına girişmeyeceğim sanırım, Eylül'de fasulye fiyatları inerse turşu yaparım
Kurutmayı nasıl yapıyorsunuz balkonda mı yoksa eviniz müstakil mi terasında mı merak ettimHerkese merhaba
Bu yaz hazırlıklar ne alemde
Ben buzluğa bezelye koydum.
Vişne,erik,kayısı kuruttum.
Bugün eşim pazardan kavun almış onları kuruması için serdik.
Geçen yıl bu konuda bir arkadaş kavun kurusunu söylemişti.Geçen yıl kuruttum kışın bayıla bayıla yedik.Hatta çevremdeki herkese söylemiştim onlarda kuruttular.
Tavsiye ederim
Bu yıl reçel yapmadım çok fazla yenmedi.
Ben hatta geçen yıl yaptığım reçellerden pestil yaptım.Çok iyi oldu tavsiye ederim.
Tarhana yapacağım,biber-patlıcan-domates kurutacağım.
Bamya kurutmuştum geçen yıl oda çok iyi oldu.Yine yapacağım inşaallah
Yaptıkça yazarım
Canım büyük bir balkonum var orada kurutuyorumKurutmayı nasıl yapıyorsunuz balkonda mı yoksa eviniz müstakil mi terasında mı merak ettim
Ellerine sağlık canım
Oldudaha birşey yapmadım nevroş yapıp bana yollasana sende
Olabilir canım ya yaşlı bir teyzenin önünde kalmış 2-3 kilo hadi alalım kuruturuz dedik ilk defa kurutmustum birdeKurutmamiydi canım bazen bamyanin cinsinden de kaynaklı oluyor kartsa pismiyor bazi şehirlerde bamya çok pahalı satilmayinca ertesi güne filan kalıyor sertleşiyor o yüzden de olabilir
buzluga hep çiğden koyarım çok güzel oluyor
Bir dahakine çiçek bamya deneyecegum bakalimOlabilir canımCinsi iyi değildir belki.Benimkiler çok güzeldi.
Cumartesi kavunları balkona sermiştim.Bugün topladım bayağı kurumuşlar.Kavun kurusunu hic duymamistim cok merak ettim ama balkonum hem gunes almiyor hemde yer yok belki annemin balkonunda denerimBen bu sene hicbisey yapmadim bebek olunca ama daha erken yaparim belki biseyler. En azindan domates sosu yaparim
Hazıra konmak isteyenler nereye müracaat ediyorGeçen hafta bamya alıp ipe taktım.Bamya gölgede kuruyor.Kurutmayı düşünenler veya buzluğa koymak isteyenler bu sıra bamya alıp işlem yapabilir