Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Bu sıcakları kaçırmamak lazım biber patlıcan ile başlayacağım

Geçen yıl yaptığım bamya kayış gibi oldu benim yemeğini hic beğenmedim iri bamya almıştım ondan olabilir mi nevo

Hiç bir hazırlığa başlamadım hala ben

Herkese merhaba, bol bereketli olsun kış hazırlıklarınız :))
Bu yıl çalışma saatlarimin çok uzun olması yüzünden fazla bir şey yapamadım ; buzluğa bezelye ve dolmalık biber attım, kıl biber doğrayıp koydum. Domateslere başladım hafta 5 kavanoz yapıp atıyorum kilere.
Bu yıl sebzeler çok pahalı ; perşembe günü pazarda taze fasulye 8 TL, kabak 8 TL, patlıcan 5 TL, salatalık 10 TL, kiraz 15 TL vs böyle gidiyor... Bu yıl hem vaktim az hem de fiyatlar çok abuk, domatesleri tamamlayıp bir iki kavanozda reçel yapmayı planlıyorum, fazlasına girişmeyeceğim sanırım, Eylül'de fasulye fiyatları inerse turşu yaparım

Kurutmamiydi canım bazen bamyanin cinsinden de kaynaklı oluyor kartsa pismiyor bazi şehirlerde bamya çok pahalı satilmayinca ertesi güne filan kalıyor sertleşiyor o yüzden de olabilir

buzluga hep çiğden koyarım çok güzel oluyor

Olabilir canım Cinsi iyi değildir belki.Benimkiler çok güzeldi.

Bu yıl her şey çok pahalı dediğiniz gibi o sebeple pahalı meyvelere hiç bulamadık.
Vişneyi bahçemizden topladık yoksa 15-18 den aşağı inmedi.Geçen yıl kiraz kurutmuştum.Bu yıl el değmedi
Ellerinize sağlık
Bende fiyatlara göre yapacağım artık

Kurutmayı nasıl yapıyorsunuz balkonda mı yoksa eviniz müstakil mi terasında mı merak ettim

Olabilir canım ya yaşlı bir teyzenin önünde kalmış 2-3 kilo hadi alalım kuruturuz dedik ilk defa kurutmustum birde
Olabilir canım Cinsi iyi değildir belki.Benimkiler çok güzeldi.
Bir dahakine çiçek bamya deneyecegum bakalim

Kavun kurusunu hic duymamistim cok merak ettim ama balkonum hem gunes almiyor hemde yer yok belki annemin balkonunda denerim Ben bu sene hicbisey yapmadim bebek olunca ama daha erken yaparim belki biseyler. En azindan domates sosu yaparim

Kavun kurusunu hic duymamistim cok merak ettim ama balkonum hem gunes almiyor hemde yer yok belki annemin balkonunda denerim Ben bu sene hicbisey yapmadim bebek olunca ama daha erken yaparim belki biseyler. En azindan domates sosu yaparim
Cumartesi kavunları balkona sermiştim.Bugün topladım bayağı kurumuşlar.
Sizinde en fazla 1 haftada kurur
1 kavun bile olsa mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…