Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Elma her yıl kuruturum.Kabuklarını soyuyoruz ama soymasakta olur. sonra dilimliyoruz ve güneş alan bir yerde örtü üzerinde kurutuyoruz.Hatta armutta böyle kuruyor.
Şeftali küçükse ikiye ayır çekirdeğini çıkar öyle kurut büyükse dilimle yine örtü üzerinde kurutuyoruz.
Kavunun kabuklarını soyuyoruz.Onu ince ince doğrayıp yine güneşte örtü üzerinde kurutuyoruz.Kavunu ters düzcediyoruz günde bir defa:KK66:
Erik kurutabilirsin.Kara erik veya mürdüm eriği şahane oluyor.İkiye veya 4 e böl güneş alan bir yerde örtü üzerinde kurut.
Ben kiraz,vişne,incir,kayısı,kavun,kızılcık kuruttum.İncir ile kızılcık hala balkonda:)
Armut hatta trabzon hurması kurutma planlarım var:KK66:
Canım işin özü tüm meyveler kuruyor.Bol bol güneşe ihtiyaçları var
Başka bir işlem yapmıyoruz yani 😍
Çok sağol canım 😍

Domateslerimi çatıda kurumaya birakmistim gelin görünkiii biseyler yemiş bildiğiniz çöplemisler :skandal: :skandal: :skandal: gitti domateslerim
domatesin çatıda işi neeeeeeeee balkona koysana :KK70: :KK70: :KK70:

ben yaptım domates ama kuruyunca minicik kalmışlar be :KK70: :KK70: ne oldu benim domateslerime dedim :KK70:
ama çok cici görünüyorlar :KK70: kaç günde tam kururlar acaba :KK70:

domatesin çatıda işi neeeeeeeee balkona koysana :KK70: :KK70: :KK70:

ben yaptım domates ama kuruyunca minicik kalmışlar be :KK70: :KK70: ne oldu benim domateslerime dedim :KK70:
ama çok cici görünüyorlar :KK70: kaç günde tam kururlar acaba :KK70:
Kız biz koyde oturuyozya sansar falan var galiba yemis atmis bide saga sola balkonum yok ki benim :oops:
Bende kocaman kocaman kesmistim 3gun çok guzeldiler songun hic kalmamislar:KK70::KK70::KK70::KK70:

fasulyelerimmmm

20200810_092157.jpg

Bende hiç yapmadım ilk kez yapacağım.Eşimin arkadaşları çiğden yapıyormuş.Bideonlara koyup bekletiliyor.Sonra kevgirden geçirip güneşte bekletiliyor.Ama bu yöntemle ekşi olabiliyor:)
En iyisi kaynatmak ama onuda nasıl kaynatırım bakacağım:)Azar azar tencerede kaynatacağım:)
Biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp çektiriyoruz yada çekiyoruz diyeyim:)Sonra güneşte bekletiliyor.Kaya tuzu koyuyoruz :)
Henüz deneyim yok olan varsa bende bilgi isterim:)
Ben senelerdir kaynatarak yaparım biber salçasını, Malum Sakarya’da güneşte çektirmek gibi bir şansımız yok.
Biberleri yıkayıp, sadece saplarını kesip, büyük bir tencerede odun ateşinde kaynatıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim, çuval içinde kaynatıyorum. Biberler yumuşayınca çuvalı süzülmesi için asıyorum. İyice süzülecek hiç su damlaması olmayacak yani 5-6 saat asılı kalacak. Sonrası ister evde kıyma makinesinden çektirmek, ister salça çeken makinalara götürmek.
Salça çeken makinalar daha mantıklı, çünkü gelen salçanı süzgeçten geçirmen gerekmiyor ve evin batmıyor🤣
Son olarakta kaya tuzunu koyup kıvam alana kadar kaynatıyorum, kaynar kaynar kapak tutturuyorum.
Bu kadar🤣🤣
Dediğim gibi, bizim buralar nemli bir iklime sahip olduğu için, ne kurutma yapabiliyoruz ne de salça, reçeli güneş ışığında çektirebiliyoruz. Siz bu yönden şanslısınız🙄

Selaam

Ben de dolma biber bezelye vişne fasulye kabak patlıcan koydum.
Taze barbunya istiyorum ama pahalı 1 2 poşetlik atabilirsem ne ala.
Yaprak sarıyorum inanmazsın.😁 Ama yaprağa geç kaldım galiba demi?
Eylülde pirinç alacam 10 kilo yeter sanıyorum.
Bide hangi meyve sebzeyi ne zaman almak gerekiyor onu bilmek lazım.
Şu soğanı doğrayıp atmak nasıl oluyor kullanılabiliyor mu öyle lezzetinde sıkıntı olmuyor mu?
Artık bi derin dondurucu da bana lazım galiba.
Afiyetle yemek nasip olsun herkese.

Selaam

Ben de dolma biber bezelye vişne fasulye kabak patlıcan koydum.
Taze barbunya istiyorum ama pahalı 1 2 poşetlik atabilirsem ne ala.
Yaprak sarıyorum inanmazsın.😁 Ama yaprağa geç kaldım galiba demi?
Eylülde pirinç alacam 10 kilo yeter sanıyorum.
Bide hangi meyve sebzeyi ne zaman almak gerekiyor onu bilmek lazım.
Şu soğanı doğrayıp atmak nasıl oluyor kullanılabiliyor mu öyle lezzetinde sıkıntı olmuyor mu?
Artık bi derin dondurucu da bana lazım galiba.
Afiyetle yemek nasip olsun herkese.
😍Ellerine sağlık canım
Ben senelerdir kaynatarak yaparım biber salçasını, Malum Sakarya’da güneşte çektirmek gibi bir şansımız yok.
Biberleri yıkayıp, sadece saplarını kesip, büyük bir tencerede odun ateşinde kaynatıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim, çuval içinde kaynatıyorum. Biberler yumuşayınca çuvalı süzülmesi için asıyorum. İyice süzülecek hiç su damlaması olmayacak yani 5-6 saat asılı kalacak. Sonrası ister evde kıyma makinesinden çektirmek, ister salça çeken makinalara götürmek.
Salça çeken makinalar daha mantıklı, çünkü gelen salçanı süzgeçten geçirmen gerekmiyor ve evin batmıyor🤣
Son olarakta kaya tuzunu koyup kıvam alana kadar kaynatıyorum, kaynar kaynar kapak tutturuyorum.
Bu kadar🤣🤣
Dediğim gibi, bizim buralar nemli bir iklime sahip olduğu için, ne kurutma yapabiliyoruz ne de salça, reçeli güneş ışığında çektirebiliyoruz. Siz bu yönden şanslısınız🙄
Ellerine saglık canım 😍

X