- 20 Mart 2008
- 140.483
- 210.324
- 60
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben normalde hep bu saatte uyumuyorum:)
Bu da mantıklıymış boş bir çocuk odası var kışın az da olsa güneş vuruyor oraya koysam bozulur mu acabaBen eski bir yastık kılıfının içine koyuyorum kuruları. Balkonum kapalı orda duruyor
Konserve Melemen, kayısı reçeli, erik reçeli, acur + kelek turşusu ve salamura asma yaprağı yaptım.
Buzluğa da bamya, doğranmış maydanoz(kurusunu sevmiyorum), yeşil ve kırmızı biber atım.
Dolmalık biber, patlıcan,,
Domates, kabak, capya biber ve nane kuruttum.
Sırada ; capya biber közleyip sarımsakla konserve yapacağım aynısini kuru domatese de uygulamayı düşünüyorum.
Patlıcan ezme yapıyorum dondurucuda saklıyorum.
Taze fasulye yi konserve yapıyorum her sene ama nedense bu sene buzluğa koymak istiyorum kararsızım..
MerhabaNevreste canim bana guzel bi seftali receli tarifi verebilir misin ? Çilegin mevsimini kacirdim koronadan seftaliyi kacirmayim insallah
Ölçü ile yaparsanız turşuyu çokta güzel kurarsınızTembelliğimi bu kadar yüzüme vuran bir konu olmamıştı daha önce :)
18 aylık bir topitopla sürekli şehir değiştirdiğimiz için bir sürü şeyin vaktini kaçırdık :/
Orta Anadolunun bağrındayız artık, nem yok ve güzel esiyor.. Kapya biber ve denemek için azcık domates - patlıcan kurutayım diyorum.
İnşallah haftaya domates sosu olayına gireceğiz, bu esnada biraz da (ilk kez) menemenlik yapayım diyorum.
Buzluğumuzda yerimiz de yok gibi bir şey, anca kavanozluklardan takılacağız olduğu kadar.
Ellerinize sağlık, kapyayı sarımsakla nasıl konserve yapıyorsunuz acaba? Yani o vakumu nasıl sağlıyorsunuz? Aynı soru taze fasulye için de geçerli..
Patlıcanı da kavanoza sokmanın bir yolu var mı?
Herkes muazzam hamarat yahu, kendimi geçtim benim annem bile kuramıyor turşu
Herkese afiyetle yemeler nasip olsun inşallah
Merhaba canım:)Merhaba.
Sırayla okuyup geliyorum. sf 17:)
Domates hiç kurutmadım. Salatalarda , ekmek arasına koyup tüketiyorum demişsin Nevreste . Suda yumaşıp mı yapıyorsun bu işlemi?
Patlıcan kabak ve domates üçlüsünü kurutup türlü yapabilirim sanırım. Kuruttuktan sonra yemek yaparken , yemeğini nasıl yapıcam. Suda bekletin falan denilmiş sanırım.
------
Çilek reçeli yaptım ama sulu kalmış biraz. Yedik bitti.
Dondurucuya,
* 4 seferlik taze fasulye attım. Eşim Çok sevmiyor. Geçen senede kaldı .
* Kayın validen salatalık rendeleyip koyuyormuş. Bunu denedim bende.
* Anneme götürmek için taze fasulye kuruttum.
* Soğanı el blendırından geçirip koydum.
* Dolmalık Biber
* Biraz domates
Koyacaklarım,
* Patlıcan ve kapya biber közlenmesi
* Domates
Yapacaklarım
* Konserve menemen
* Konserme domates sos ( domates çorbası ve yemekler için)
.........................
Bu sene konserve türlü mü yapsam diyorum. Bana tavsiyede bulunur musuz.
Geçen sene, yanlış hatırlamıyorsam Nevreste senin tavsiyen üzerine karnıyarık için biberleri fırında yağladım koydum. Ama nedense karnıyarık için kullanamadım.
Hatalarım,
* Az yağda mı fırınlamak
* Az mı közlemek
* Ortasını açmıştım ama o şekilde şoklamadığım için o kısım derin kalmıştı.
* Çözülmesini beklediğim zamanda çok sulandılar
Bende genelde ku patlıcanları küp küp doğradım, kızarttım üstüne beşemel sos döküp kullandım.
Tembelliğimi bu kadar yüzüme vuran bir konu olmamıştı daha önce :)
18 aylık bir topitopla sürekli şehir değiştirdiğimiz için bir sürü şeyin vaktini kaçırdık :/
Orta Anadolunun bağrındayız artık, nem yok ve güzel esiyor.. Kapya biber ve denemek için azcık domates - patlıcan kurutayım diyorum.
İnşallah haftaya domates sosu olayına gireceğiz, bu esnada biraz da (ilk kez) menemenlik yapayım diyorum.
Buzluğumuzda yerimiz de yok gibi bir şey, anca kavanozluklardan takılacağız olduğu kadar.
Ellerinize sağlık, kapyayı sarımsakla nasıl konserve yapıyorsunuz acaba? Yani o vakumu nasıl sağlıyorsunuz? Aynı soru taze fasulye için de geçerli..
Patlıcanı da kavanoza sokmanın bir yolu var mı?
Herkes muazzam hamarat yahu, kendimi geçtim benim annem bile kuramıyor turşu
Herkese afiyetle yemeler nasip olsun inşallah
Merhaba
1 kilo şeftali
700 gr şeker
1/2 tatlı kaşığı limon tuzu
Şeftalinin kabuklarını soyuyoruz.Çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğruyoruz.Elma dilimide olabilir.
Üzerine şekeri ekliyoruz.Hatta şeftalinin yarısını tencereye koyalım şekerin bir kısmını
Ekleyelim kalan şeftaliyide ekleyip kalan şekeri üzerine ekleyip sulanmasını bekliyoruz.
2 saat sürer,ocağa alıyoruz.Kaynadıktan sonra 15 dk ocakta kalacak.Çok karıştırmamak lazım,karıştırdığımızda tahta kaşık kullanalım.
Çok köpürürse kaynama sırasında 1/2 tatlı kaşığı tuzsuz,tereyağı koyabiliriz.
15 dk sonunda limon tuzunu ekleyip 3-4dk daha kaynatıp kapatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Güneş alan bir yerde tencerenin üzerine tülbent kapatıp 2 -3 saat güneşlendiriyoruz.
Daha sonra cam kavanozlara koyup kaldırıyoruz.
Merhaba canım:)
Evet domatesleri suda bekletip kullanıyoruz.Hem tuzu gidiyor,hemde yumuşuyor.Ben çok bekletmiyorum.Maksimum yarım saat,o kuru tadı seviyoruz.Ama akşamdan ıslatabilirsiniz.
Patlıcanlara gelince az yağ koymuş olabilirsin.Ayrıca ocaktada kızartsak,fırındada kızartsak buzluktaki sebzelerin erimesini bekleyince sulanıyor:/
O sebeple karnıyarığı ya iç harcı ile koyacağız yada böyle sulanacak
İç harcını hazırlayıp koyunca çıkarır çıkarmaz ocağa koyup pişiriyoruz.Acil durumlarda kolay oluyor.
Fırında olunca hafif olsun diye az yağ sürmek mantıklı olmuyor.Patlıcan yağı seviyor.Ne kadar tağlı olursa o kadar lezzetli oluyor,azda pişmeyecek bayağı kızarmış gibi olmalı.
Kapya biberini közlüyorum soyup, temizledikten sonra büyük parçalar halinde birakiyorum. Dağ kekik, tuz, zeytinyağ ve sarımsak, göz Karari kavanoza doldurduğum biberlerin üzerine bırakıyorum. Su eklemeden! Biber kendi suyunu bırakacak onu mutlaka kullanın Kavanozlara bölüștürün.
Vakum olayı da kapakları kullanılmamış olacak. Mutkala Kavanozlari kapatmadan 5 dk kaynatın kapakları.
Fasulye ve patlıcan için de menemen de yaptığınız aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
Fasulyeyi hafif kavurup üstüne domatesi bırakıp kaynatiyorsunuz. Patlıcan için aynısını geçerli.
Şimdiden eline sağlık
Eğer dolapta yerin varsa öyle daha iyi olur.iç harçla koymam sanırım. içlerine derince açıp, o şekilde şokladıktan sonra poşetlere koysam nasıl olur .
1) Patlıcan kabak ve domates üçlüsünü kurutup türlü yapabilirim sanırım. Kuruttuktan sonra yemek yaparken , yemeğini nasıl yapıcam. Suda bekletikten sonra, normal türlüyü nasıl yapıyorsam o şekilde yapacağım değil mi? soğan salça kavur üstüne suda beklettiğim sebzeleri koyacagım.
Bu sene konserve türlü mü yapsam diyorum. Bana tavsiyede bulunur musuz.
Bunlara da cevap verir misiniz :)
Eğer dolapta yerin varsa öyle daha iyi olur.
Evet canım kuruttuğun sebzelerle türlü yapabilirsin.
Bizde genelde karışık kavururuz.
Aynen hşlıyoruz.Ama sırayla olacak biber mesela en son konur.Sonra soğan salça ve sebzeleti koyuyoruz.Patlucan yağı seviyor.Patlıcan crsa önce patlıcanları biraz o salçalı sosta çevirip diğerlerini koyabiliriz.
Hatta geçen bir yakınım bir arkadaşından öğrenmiş bu yıl bende yapacağım.
Patlıcan kurusunu haşlıyormuş,sonra yağda soteleyip kuşbaşı et ile tava yapıyormuş.Kuru domates,biberde konur çok farklı bir lezzet olur. Deneyeceğim:)
Konserve pek yapmıyorum yemiyorlar.Ama türlü olur neden olmasın karışık soteleyip kavanozlara koyabilirsin.
Merhaba.
Dondurumcumda cok yer olmadığı için bazı şeyleri konserve yapmak istiyorum.
sizde biberleri konservelemişsiniz sanırım. kapya bibebiri fırında gözledikten sonra suyunu nasıl bırakıyor anlamadım. Hiç yapmadım daha önce bırakıyor mu :)
Evet et yemekleri ve kahvaltıda kullanmak için konserve yapıyorum biberi. Suyunu bırakıyor yani soyarken göreceksiniz zaten hiç su eklemiyorum sadece zeytinyağ az birșey. İsteğe göre sirke.
Baştan alayım ben.
Kapya biberi fırında közlüyoruz.
Daha sonra zeytin yağı kekik ve sarımsak ile kavanoza koyuyoruz. üstüne saldıgı suyu ekleyecegiz. bu su çok olmaz sanırım. ağzına kadar gelmez değil mi?
Evet doğru