Kabuklariyla birlikte cekip atiyormus kuzenimde sos olarak kullaniyorlarmis aslnda benimde deneyesm var pratik olur hemde 3 kg domates aldm bugn oylemi yapsam acabaBiz buzluğa kırmızı biber,domates çekip atıyoruz.Ben kavanozda yapıyorum denemedim ama annem onunla menemen yapıyor.Çok beğeniyor.
Yani çiğde denenebilir
Bu yıl kararsızım
Evet canım kabuklarını soymuyorum.Biber ile karışık atıyorum:)Kabuklariyla birlikte cekip atiyormus kuzenimde sos olarak kullaniyorlarmis aslnda benimde deneyesm var pratik olur hemde 3 kg domates aldm bugn oylemi yapsam acaba
Sende onayladysan ben bunu denerimmEvet canım kabuklarını soymuyorum.Biber ile karışık atıyorum:)
Dolapta yerim olsa daha çok koyardım
Kırmızı biber ile yapıyorum canımSende onayladysan ben bunu denerimmcigden biber domates kabuklu halde cekip atiyoruz bu kdr dmi
Peki melemeni yaparken biberi onden bi yagda soteleriz ya direk domatesle bir atacagiz ozaman bu seklde yapnca ?
Estagfurullah abla senin tecrubenle benmki birmi cigden atiliyor olmasi cok daha hosuma giderKırmızı biber ile yapıyorum canım
Şimdi sen bildiğin gibi menemenini yap etkilemiş olmayayımAma bunuda dene ben çok beğendim.2 yıldır yapıyorum.
İnce çekildiği için sorun olmuyor.
Merhaba aslında internette tarif var ama ben yine de buraya yazayımMrb lutenista kahvaltılık sosu nasil yaptınız acaba
Canım etsiz çiğköfte yapıyorum o dediğim biberli,domatesli harçla şahane oluyor:)Estagfurullah abla senin tecrubenle benmki birmi cigden atiliyor olmasi cok daha hosuma gider2 3 posetlik yapaym yarn kirmizi biberim yok ama sade domates te yapabilirim sos olarakta kullanirim yemeklere de cok yerim kalmadi buzlugumda borekler filan vardi onlari yiyip bitirmeli yer acmali
Cok tesekkur ederimmm sana iyi geceler dilerim
Vooovvv cigkofte cok severm ama bilek kuvveti ister diye dusundgmden hic denemedimCanım etsiz çiğköfte yapıyorum o dediğim biberli,domatesli harçla şahane oluyor:)
Birbirimizin bilgilerinden faydalanıyoruz:)
Hayırlı geceler
Yok yok aksine çok kolay:)Vooovvv cigkofte cok severm ama bilek kuvveti ister diye dusundgmden hic denemedim
Sen yaparsinda olmazmiii ellerine saglikkYok yok aksine çok kolay:)
Domates ,kırmızı biber harcı ile önce bulguru karıştırıyoruz.20-25 dk ıslanıyor:)Sonra diğer malzemeleri koyup yoğuruyorum şahane oluyor:)
Sağol canım:)Sen yaparsinda olmazmiii ellerine saglikk
Ellerine sağlıkEşim Ayaş domatesi getirmiş onların oradaki bir satıcıdan 20 kg kadar. Hepsini soydum küp küp doğradım, kilitli saklama poşetlerine koyup buzluğa attım. Üzerlerine de tarih attım. :) Baya büyük bir iş yapmışım gibi hissediyorum kendimi ehehe.
Taze fasulyeyi domatesle çok az pişireceksin.Yani fasulyenin biraz rengi dönecek:)Taze fasulye ile dolmalık biber de konuluyormuş sanırım onu da denemek istiyorum. Nasıl yapıyorsunuz? Taze fasulyeyi domatesle biraz kavurup saklama poşetlerine koysam olur mu, soğanla kavurup atsam buzlukta güzel olmaz gibi geliyor. Dolmalık biberi temizleyip içi boş mu atıyorsunuz yoksa içle dolduruyor musunuz?
Taze fasulyeyi domatesle çok az pişireceksin.Yani fasulyenin biraz rengi dönecek:)
Soğutup ,poşetlere koy buzluğa at:)Soğan koymana gerek yok:)Pişireceğin zaman soğan kavuracaksın ,salça ekliyoruz.Sonra fasulyeyi buzlu olarak atıp suyunu koyuyoruz:)
Biberin içini oyup direk buzluğa atacaksın ama kullanırken buzu çözülmeden kullanırsan daha lezzetli oluyor:)
Evet canım öyle daha lezzetli oluyor:)Daha doğal oluyor tadı:)Pişireceğim zaman içi önden hazır edip biberleri çıkarıp buzu çözülmeden doldurup ocağa koyacağım o zaman. Çok teşekkür ederim.
Merhaba,ben o baharati temin ettim,komsum fidesini verdi hatta.Merhaba aslında internette tarif var ama ben yine de buraya yazayım ☺
3kg domates
2kg kırmızı biber
1kg patlıcan
Yarım bardak zeytinyağı
1baş sarımsak
1çay bardağı sirke (Tarifte sirke 2çay bardağydı)
Tuz
KarabibeR
Pul biber
Çubritsa (diye bir baharat varmış bulgaristanda ama burada bulmak zormuş onun yerine dağ kekiği olabilir demişler dağ kekiği koydum)
-kırmızı biber ve patlıcanları közledim.Domatesleri Soyup doğradım. Közlenmiş patlıcan ve biberleri büyükçe doğradım Büyük bir tencereye önce domatesi sonra Biber ve patlıcan ve sarımsağı koyup kaynattım domatesler suyunu biraz çekip istediğim kıvama gelince(bu size bağlı ben biraz cıvık sürülebilir olsun istedim)Blenderda çektirim. Sonra zeytinyağ sirke tuz ve baharatlarını koydum.Biraz daha suyunu çekince altını kapatım sıcakken kavanozlara koydum kapağını kapatıp ters çevirdim. 6kavanoza yakın çıktı
Dağ kekiğine zahter diyorlar evet . Ama çubrutsa daha farklıymış. Yerine kullanılabildiğine göre benziyor tatları. Zahterin her türlüsünü biliyorum hataydan getirtiyorum.Merhaba,ben o baharati temin ettim,komsum fidesini verdi hatta.
Diger adi sanirim zahter.Baharatcilarda kahvaltilik karisim var,ona da zahter diyorlar,ana maddesi bu baharat.
Eve donunce resim paylasirim,kekik gibi ama daha tatli kokulu...