Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Selam canimlarrr bugun biraz kizartma isiyle ugrastim aksama kendimize patates biber kizarttim koyden biber getirmistim kizartmaya baslamisken hepsini kizartayim dedim dun de patlican almistim bebek patlican onlari da kizarttim attim dolaba ama sanirim melemen disinda daha baska sey yapamayacagim dolabim doldu cok sukur ayri dondurucum yok o yuzden bu kdr yeter benm icin saniyorumki

Eklentiler

• 20200814_154313.jpg
    182,1 KB · Görüntüleme: 37
Börülce turşusu nasıl yaptın canım ,deniz börülcesi mi?
Normal börülce, deniz börülcesinden tursu olmaz diye düşünüyorum. Egeliyiz biz gerçi her otun turşusunu da yaparız. Normal börülceyi aldım 3-4 e böldüm, normal turşu prosedürü uyguladım.

Normal börülce, deniz börülcesinden tursu olmaz diye düşünüyorum. Egeliyiz biz gerçi her otun turşusunu da yaparız. Normal börülceyi aldım 3-4 e böldüm, normal turşu prosedürü uyguladım.
Anladım canım deniz borulcesisini de turşu gibi salamura yapiyorlar o sandim

Hepsi muhteşem ellerinize sağlık Rabbim ağız tadıyla yemenizi nasip etsin inşaAllah

Bende bi çok şey yapacaktım derin dondurucum bozuldu maalesef taze fasülye koydum buzluğa birde domates sosu düşünüyorum

Eline sağlık Çilek, vişne reçeli yaptım. Dolma biber kuruttum, nane kurutup kaldırdım bezelye koydum derin dondurucuyw. Bu hafta fasülye ve bamya alıp buzluğa koymayı düşünüyorum. Bir de patlıcan ve biberi az bir yağda pişirip içine domates koyup pişiriyorum. Soğuyunca dondurucuya kaldırıyorum. Kışın üstüne sarımsaklı yoğurt ile çok güzel meze oluyor

Allah herkese kışlık hazırlıklarını sağlıkla yemek nasip etsin. Kışlığın bereketi ve yazdan gelen sebze lezzeti bir başka oluyor değil mi?

Ben konserve domates, menemenlik yaparım. Konserve fasulye yaparım. Yurtdışındayım. Henüz gelmedi sezonumuz. Sadece çilek reçeli yaptım. Çoğu yendi bile.

Kızartma gibi mi suyu çıka çıka yemek gibi mi oluyor patlıcan biber? Bayılırım böyle kahvaltılıklara.

Menemenlikleri konserve yapın. Dolapta yer kaplamaz böylece.

Kızartma gibi mi suyu çıka çıka yemek gibi mi oluyor patlıcan biber? Bayılırım böyle kahvaltılıklara.
Çok yemek gibi olmuyor. Az yağlı kızartma gibi daha çok. Patlıcanları öyle yemeklik gibi değilde daha ufak doğuyorum. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Ek su koymadan domatesin suyuyla pişiyor.

Kızlar ben bamyayı temizleyip posetleyip dondurucuya bıraktım. Umarım doğru yapıyorumdur.
Annem temizledikten sonra kaynamış suyun içine limon tozu atıp, bamyaları 1,5 dakika falan haşlıyor, sonra buzlu suyun içine atıp şokluyor. Sonra dondurucuya kaldırıyor. Çiğden koyarsanız buzluk kokusu siniyormuş bamyaya. Ben hiç bamya koymadım henüz. Zira eşim yemiyor, bende yazın birkaç kez yiyince kışın ihtiyaç duymuyorum.

Bu arada birsey sormak istiyorum sizler daha bilgilisiniz kuru patlicani hasladiktan sonra buzluga koysak oluyor mu
Kavurmalik patlican bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…