- 28 Ocak 2014
- 8.398
- 17.406
- 298
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
inşallah size de, yediğiniz en lezzetli fasulyeler olsunlar :)Eşim pek sebze yemez. Kasaptan alınma et de yemez. Kayinpederim hep memleketlerinde özel hayvan kestirip buzlugumuza doldurur sağolsun. Ben 3 kilo taze fasulye koydum buzluga diye kendimi nasıl becerikli hissediyorummillet neler yapıyor maşallah. Afiyetle yemek nasip olsun hepinize
Biberi soruyorsun değil mi, aslında patlıyor ama o biberin kendi cinsliği tazesi de patlıyor meretin. Ben biberi kızgın yağa atıp tencerenin ağzını kapatıyorum başka türlü baş edemiyorum.
Eşim pek sebze yemez. Kasaptan alınma et de yemez. Kayinpederim hep memleketlerinde özel hayvan kestirip buzlugumuza doldurur sağolsun. Ben 3 kilo taze fasulye koydum buzluga diye kendimi nasıl becerikli hissediyorummillet neler yapıyor maşallah. Afiyetle yemek nasip olsun hepinize
Biz közlenmiş kırmızı biber ve közlenmiş patlıcan da koyuyoruz salatalara çok iyi oluyor
Konu sahibi, ben ve eşim konserve domatesi pek sevmediğimizden ben domatesleri doğrayıp ve blendr dan geçirip ufak yemeklik olacak şekilde atıyorum dolaba. Tazecik oluyorlar.
Birde şeftali, erik, vişne gibi meyveleri ufak ufak poşetleyip kışın hepsinden bir poşet koyarak koca tencere meyve suyu yapıyorum. İçine kış elması da atıyorum. Meyve suyu şişelerine koyuyorum yemeklerin yanında Çocuklara uzun süre gidiyor.
Sonra yazın tereyağ alıp dolaba dolduruyorum.
Birde olmazsa olmazım çemen yapıyorum
aynen biber canım tabi tazesi de batırıyor ocağı
çözdürmeden mi atıyorsun biberleri yağın içine
ben de kıl biber severim kızartmada en çok onları öyle koyabilirim herhalde saplarını koparıp buzluğa atsam sonra da çıkarıp çıkarıp kızartsam
denedin mi kıl biber hiç ?
Buzluykenmi tepesine sıcak su döküyorsunuz? Buzluğa koymadan önce hangi işlemlerden geçiyor yaprak? Sadece yıkıyormusunuz? ?Ben çiğden koyuyorum buzluğa
Sonra tepesine bir kap sıcak su döküp sarıyorum
Taze yaprak modunda ekşi ekşi oluyor
Ben hiç öyle denemedim, kabuğu soymak için can çekişiyordum, buzlu buzlu elim donarak :))Aaa ben kolay soyuluyor diye öyle seviyorum
Bütün dondurup musluğun altında ovalayınca kabuk tamamen çıkıyor
bu arada ben ıspanakta koyuyorum
alıyorum onu bir güzel sirkeyle yıkayıp çevirmeli kurutucular varya onda çevirip poşetlere dolduruyorum atıyorum buzluğa elimin altında hazır oluyor
börek yapıyorum yemeğini yapıyorum hiç uğraştırmıyor
Buzluykenmi tepesine sıcak su döküyorsunuz? Buzluğa koymadan önce hangi işlemlerden geçiyor yaprak? Sadece yıkıyormusunuz? ?
Kızlar yarın kayınvalidemlerin yazlığına gidicez. KV her sene menemen, turşu, salça, yemeklik domates yapar. Bana da verir yaptıklarından.
Ama o ordan sebze alıp da İstanbul'a getirmez buzluk için. Ben ordan almak istiyorum hem fiyatı hem lezzeti buraya göre çok çok güzel, orda köylüler kendi yapıp bahçelerinden getirip satıyorlar.
Kırmızı biber yeşil biber alıp doğrayıp yemeklik koyuyorum her sene. Elimin altında oluyor pilavlara tavuk sotelere koyuyorum. Kışın kırmızı biber çok pahalıydı.
Dolmalık biber alıp temizleyip buzluğa atmayı düşünüyorum deneyen var mı?
Geçen sene denemelik patlıcan alıp az yağlayıp fırın tepsisine dizip pişirmiştim. Karnıyarık için ama hiç güzel olmadı yaklaşık 1 saat pişmişlerdi ama tam olmamışlar. Ondan memnun kalmadım acaba normal yağda kızartıp mı koysam öyle yapan var mı?
Yeşil biberleri kırmızı biberleri közleyip koysak nasıl olur?
Fikirlerinizi bekliyorum
zeytnyağlı dolma yapıyorum genelde onlar içinde mi közlüyorsun?
Patlican kizartarak nofrosts atmisligim var ama sağlıksız oldugunu duydum.her ne kadar memnun kalmista olsam.Kızlar yarın kayınvalidemlerin yazlığına gidicez. KV her sene menemen, turşu, salça, yemeklik domates yapar. Bana da verir yaptıklarından.
Ama o ordan sebze alıp da İstanbul'a getirmez buzluk için. Ben ordan almak istiyorum hem fiyatı hem lezzeti buraya göre çok çok güzel, orda köylüler kendi yapıp bahçelerinden getirip satıyorlar.
Kırmızı biber yeşil biber alıp doğrayıp yemeklik koyuyorum her sene. Elimin altında oluyor pilavlara tavuk sotelere koyuyorum. Kışın kırmızı biber çok pahalıydı.
Dolmalık biber alıp temizleyip buzluğa atmayı düşünüyorum deneyen var mı?
Geçen sene denemelik patlıcan alıp az yağlayıp fırın tepsisine dizip pişirmiştim. Karnıyarık için ama hiç güzel olmadı yaklaşık 1 saat pişmişlerdi ama tam olmamışlar. Ondan memnun kalmadım acaba normal yağda kızartıp mı koysam öyle yapan var mı?
Yeşil biberleri kırmızı biberleri közleyip koysak nasıl olur?
Fikirlerinizi bekliyorum
Ay sana zahmet şu türlü işini bana anlatsana. Onu denemedim hiç yapmak istiyorum bu sene
Bolca domatesi tencereye alıp biraz pişiriyorum arkadan fasulyeleri atıyorum içine bir tatlı kaşığı kadar da tuz, fasulyeler biraz yumuşayınca ( fasulyeleri biraz pişirimek önemli çünkü patlıcan çok çabuk pişiyor) içine çarliston biber ve patlıcanları atıp hafif öldürüyorum sonra genişçe bir tepsiye alıp soğutuyorum, buzluk poşetlerine birer pişirimlik ayırıp donduruyorum. Pişireceğim zaman dolap kısmında çözdürüyorum. Soğanları kavurup kaşığın ucuyla salça ekliyorum sonra patates ilave ediyorum isteğe göre kıymada koyabilirsiniz, en son çözülmüş türlüyü ilave edip 15 dk kadar pişiriyorum mis gibi türlü hazır:) pişerken birazda karabiber ilave ediyorum çok lezzetli oluyor. Türlüye kabakta konabilir ama donup çözüldüğünde lastik gibi oluyor kabaklar koymuyorum o yüzden. Eşim bayılıyor bu yemeğe o yüzden fazlaca yapıyorum buzluk için, yanına bulgur pilavı ve turşu misss:))
Köz dediğim fırında pişiriyorum ama komşumuz ocağı açıp onun üstünde közlüyor buzdolabı poşetlerine birer yemeklik pay edip buzluğa atıyorumnerede közlüyorsun onları
bir de sonrasında kavanoza mı koyuyorsun yoksa posetlere koyup buzluğa mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?