- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Tam 80 kilo domates konservesinin sonuna yaklaştım dinleneyim dedim konuyu gördüm. Ben buzluğa közlenmiş patlıcan ve biber koyuyorum 10'ar kilo. Haşlanmış mısır, doğranmış kırmızı, yeşil biber, bamya, fasulye, barbunya, bezelye, vişne, doğranmış salatalık, doğranmış maydanoz, doldurulmaya hazır patlıcan, biber, kabak vs. İstediğin herşeyi koyabilirsin ama özellikle çok sulu sebzeleri çözdürmeden sıcak tencereye atmalısın.
Ben geçen sene etli köy biberlerinden koymuştum.buzunu çözdürmesen koydum yemek yaparken çok güzel oluyor.tazesi gibiDogranmis biberleei nasil koyuyorsunuz çigden mi.
Ben geçen sene etli köy biberlerinden koymuştum.buzunu çözdürmesen koydum yemek yaparken çok güzel oluyor.tazesi gibi
Çiğ olarak koydum ben tabi yeşil olanı.Kırmızı biber közleyerek koyabilirsiniz.Yani çig olarak mi kizartmadan kozlemeden falan.
Bilmiyorum o yuzden soruyorum yapmayi dsunuyorum
Çiğ olarak koydum ben tabi yeşil olanı.Kırmızı biber közleyerek koyabilirsiniz.
Yeşil biber oluyor çiğden.isterseniz az bir miktar koyup deneyin .Tadı hoşunuza giderse koyarsınız.Dediğim gibi kapya,kırmızı etli biberleri közleyerek koyuyorum ben.Barbunya,şeker fasulyesini de Çiğden koydum onlarda güzel oluyor.Bamyayı ise biraz limon tuzu atılmış suda birazcık kaynatıyorum.Süzgeçe alıp soğuyunca poşete atıp buzluğa kaldırıyorum.Taza fasulyeyi de biraz domatesle yağsız biraz pişirip soğutup dolaba atıyorum.Bu sene konserve de yapmak istedim ama pek cesaret edemedim.Tesekur eder ben zaten közleyip koydum ama çiğ hic denemedim bi deneyeyim.
Biz yeni domates biber konservesi hazırladık.Bu sene turlu dışında hiç birşey yapamadım
Bu saatten sonra yapılacak önerileriniz var mı??
Merhaba,nane,maydonoz ve dereotu buzluğakpnulunca oluyor mu?nasıl kullanılıyor sonra?Ben de ufak tefek hazırlıklar yaptım.
20 küsür domates konserve yaptım
Dolmalık patlıcan, biber kuruttum
Domates kuruttum
Yemeklik patlıcan biber kuruttum
Dolaba doğranmış biber, doğranmış maydanoz, nane, dereotu koydum.
Tarhanam ve yaprağım var :)
Merhaba,size çok zahmet verdim ama dible tarifini de verebilir misiniz?turşu koyulan barbunyası yemeğinizi de merak ettim.şimdiden çok teşekkürler.Küçük küçük doğrayıp 5 dk haşlayın soğutup buzluğa atın bir kısmını diblelik olarak onunda tarifini yazarım yarın:)
Ben onları salata için değilde, dolma içi için, börek içi için, Mücver olabilir. Yemekler ve corbalara kullanıyorum. :)Merhaba,nane,maydonoz ve dereotu buzluğakpnulunca oluyor mu?nasıl kullanılıyor sonra?
Anladım.Afiyetle yiyinBen onları salata için değilde, dolma içi için, börek içi için, Mücver olabilir. Yemekler ve corbalara kullanıyorum. :)
SağolasınAnladım.Afiyetle yiyin
Merhaba,size çok zahmet verdim ama dible tarifini de verebilir misiniz?turşu koyulan barbunyası yemeğinizi de merak ettim.şimdiden çok teşekkürler.
İnternette direk diblelik şeklinde kurulan turşular var.öyle defolur mu?Zahmet ne demek :)
Dible için bolca soğan doğrayıp kavuruyoruz, küçük küçük doğrayıp haşladığımız fasulyeleri kavuruyoruz bir miktar, sonra üzerine az rengini değiştirecek kadar domates koyuyoruz, bu aşamada tuz ve karabiberini de koyuyoruz, domates piştikten sonra pirinç ilave ediyoruz ve göz kararı pirincin üzerine gelecek kadar su koyup pişmeye bırakıyoruz kısık ateşte, arada karıştırıyoruz çok çabuk dibi tutar. Ben iki avuç fasulye, bir büyük soğan ve 1,5 bardak pirinç ölçüsü ile yapıyorum iki kişiyiz çünkü. Diblenin aslı bol fasulye az pirinçtir ama ben o şekilde sevmiyorum, fasulyeli pilav gibi oluyor bu tarif, misafirlerime sıkça yaparım ana yemek yanında , herkes çok sevdi şimdiye kadar =)
Barbunyayı da yine soğanı kavurup salçamızı ekliyoruz, küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz, taze barbunya kullanıyoruz bu yemekte barbunyaları da ekleyip suyunu koyduktan sonra istediğiniz ölçüde fasulye turşusu koyun içine yemeği pişmeye bırakın, turşu koyduğumuz için tuz koymuyoruz, bu kadar :))
İnternette direk diblelik şeklinde kurulan turşular var.öyle defolur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?