- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
Canım bu konuyu dün ben açmayı düşünmüştüm meğer sana nasipmiş :)
Patlıcanları senin dediğin gibi yapıyorum bende, kızartmadan çok daha lezzetli oluyor, yağlayıp fırına vermeden önce bi süre bol tuzlu leğende bekletsen, arada elinle ovalayıp bi süre daha bekletsen, sonrada tuzunu yıkayıp az bi süzdürsen patlıcanları..
Dahansonra yağlama ve fırınlama işlemi..tuz iyice içine geçince, fırında çabucak içine kadar pişiyor zaten.
Ben kvnin bahçesinde meşe odunuyla soba yakıyorum ve orda kapyaları ve patlıcanları közlüyorum, közmatik filan sobanın yerini tutmuyor lezzet olarak.
Dolaba koyarkende kapya ve patlıcanları tane hesabı birlikte saklıyorum, bir misafir geldiğinde hemen bi tavada kuru soğan sarimsak kavur, bi poşet patlıcan kapya çıkar doğra koy, üzerine yine dolaba kaldırdığım taze temizlenip doğranmiş maydanoz, dereotu muhteşem oluyor.
Ekmek banıp ye..
Ha birde biberleri dolaba çiğdenmi kaldiriyosun acaba?
ben patlıcanları beceremedim pişmedi benimkiler yani fırından ilk çıkardığımda yumuşaktılar bana pişmiş gibi geldi ben de soğuyunca kaldırdım onları sonra kışın açtım denedim çözdürüp içine kıyma koyup fırına verdim çiğ kalmıştı patlıcanlar hiç olmamıştı, tabi her yeri değil bazı yerleri çiğ kalmıştı.
yeşil biber kapya biber bir de çok acı kırmızı biberler var, onları yıkıyorum alıp doğruyorum çiğden. tavuk soteye, sebzeli bulgur pilavına mis gibi elimin altında oluyor. saklama kaplarına ayrı ayrı koyuyorum donuyor buzlukta elimde ya da çatakla buzları çöze çöze alıp tencereye atıyorum