• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirşehir///40

GÜNAYDIN HERKESE KIRŞEHİRLİLER NASILSINIZ:enbuyukkk:a.s.
--------------Kişi, şu dört hasletten gâfil olmamalıdır: Birinci doğru söz, ikinci doğru iş, üçüncüsü samımı dostluk, dördüncüsü emanete sadâkatla riayetkâr olmak."
mirmirmirmir--

selam komşularrrr
nasılsınız bakim??
arada bizim topiğede(nevşehir) bekleriz dedik, komşuyuz dedik geldik emmeee bi iadeyi ziyaret yapmadınız yaf :)))

QUOTE=FaToShOP;5270729]slm bende KıRşEhİr/ ÇiÇeKdAğ lıyım gururluyum mutluyum:)[/QUOTE]hoş geldin memlektlimmm :dance::teytey:

Arkadaşlar bügün saat 2 de telefon geldi ablamda benim çoçukluk arkadaşım vefat etmiş şok oldum ablam dedimki şaka yapma oda dediki ölümle şaka olmaz hemen hastanaye gittik beni almadılar arkadaşımı morga koymuşlar yıkıldım gecen hafta bereberdik hiç bişeyi yoktu o bana ne korkuyorsun şu ameliyatını olmuyorsun demişti ama şimdi yok biranlık oldu üzüntüm çok büyük derin içim sızlıyor ağlamktan gözlerimi acamıyorum yarın cenezesi kalkacakkk allaım bizlere sabır versin amin
yalan dunya kimseye kalmıyor genci ve yaşlısıda hepside vade dolunca işde bir bir yok oluyoruzz ofoffff

İÇİM YANIYOR ARKADAŞLAR
ÖLÜM HER AN ENSEMİZDEN İŞTE BÜGÜN VARIZ YARIN YOKUZ
-----------------------Allahın selamı mağfireti bereketi nuru hidayeti sevgisi sizin ve tüm müslüman kardeşlerimizin üzerine olsun.günün aydın huzurlu mutlu cıvıl cıvıl olsun.CUMANIZ MÜBAREK OLSUN-

54722d1202394326-sevgililer-gunu-icin-ask2-jpg

TŞK EDERİM Bİ DENEM MELEK ABLAM SENDE OLMASAN BURAYA KİMSE GELMEZ :)
-----------------------------@--)--) sana dijital bir gül yolluyorum, çünkü uzaklarda elimden ancak bu kadarı geliyor.
SEVGİLER GÜNÜN MUTLU GECSİN

Senin soğuk berrak sularını
İçmesem olmaz Yeşil Kaman
Geniş,uzun ve şirin caddelerini
Gezmesem olmaz Yeşil Kaman

Ayrıldım sen gibi müşfik yardan
Gönül istiyor ama ne gelir elden
Ah ettikçe yaşlar gelir gözden
Seni sevmesem olmaz Yeşil Kaman

Mor dağlarında çiçekler açısır
Çayırlarında koyun kuzu meleşir
Derdim bana ben derdime söyleşir

Ey Dost senin nede güzel adın var
Harman olmuş eşsiz yiğitlerin var
Sevilmeye değer şen güzellerin var

Mehmet derki övgüler sana yakışır
Benim Gönlüm sel olmuş sana akışır
Yüreğim senin vuslatın ümidiyle avunur
Seni sevmesem olmaz ki Yeşil Kaman
ALINTIDIR

Ömrü uzun dalga vurur çağ'lara

İkram olur ağalara beylere

Boş kalmasın ceviz dikin bağlara

Gövdesi heybetli, gölgesi koyu, meyvesi bol cevizin

Çokça dikin ceviz hayat versin yöreye

Saglam ağaç,destek olsun direğe

Lezzet verir baklavaya böreğe

Gövdesi heybetli, gölgesi koyu, meyvesi bol cevizin

Şairim ceviz senin ekmeğinde aşında

Emek var cevize işin başında

Sofrasında katık olur kışında

Gövdesi heybetli, gölgesi koyu, meyvesi bol cevi
ALINTIDIR
-----------------------------Ceviz derler adına

Doyulmaz ki tadına

İnsan bir kere yesin

Birakrnaz peşini kesin

Cevizin ağacı

Kaman'ın baş tacı

Meyvesi bir yana

Saçılır kokusu her yana

Çantalara koyarlar

Kış gelince açarlar

Çıtır çıtır kırarlar

Baklava börek açarlar

Köyümüzün nur agacı

Evimizin baş tacı

Toplanır teker teker

Yemesi dünyaya değer
ALINTIDIR

ŞİMDİ TAM CEVİZ FİDANI EKME ZAMANI BU AYDA SONRA EKİLMEYE BAŞLAR KAMANIN CEVİZLERİ ÇOK DEĞERLİDİRRRR
BİLGİNİZE
----------------KAMAN VE CEVİZ

Kaman deyince ceviz, ceviz deyince akla Kaman gelir.

Her geçen gün kalitell cevtz bahçe1erinin filizlendiği ve yurt düzeyine ceviz fidanı ve tohumunun dağıtıldığı, cevizin vatamı olarak bilinen, çağdaş yaşam tarzı, doğal güzelliği ve tarihi değerleriyle Anadolu'nun incisi konumundaki Yeşil KAMAN, bağlı bulunduğu il olan Kırşehir'e 52 km., Başkent Ankara'ya 140 km. Uzaklıktadır.

Yılda 40 bin adet ceviz meyvesi veren, hastalıktan ve haşarattan etkilenmeyen 350 yıllık Anıt Ceviz'in simgelediği Karnan'ın, kendine özgü en önemli ürünlerinin başında hiç şüphesiz ceviz gelir. Kolay kırılan, besin değeri yüksek, kolestrolü düşüren ve birçok hastalığa derman olan Kaman Cevizi'nin gün geçtikçe yaygınlaşan ünü nedeniyle, yurdun ve dünyanın birçok yöresinden fidan talep edilmektedir. Birbiri ardına kurulan ceviz bahçe1eri ve Kaman Belediyesince kurulan ceviz fidanı yetiştirme ve aşı1ama istasyonu, ceviz fidanı taleplerini karşılamaya çalışmaktadır.

Kaman için ceviz bu kadar kıymetli olunca ve adına festivaller düzenlenince, üzerine şiirler yazılıp, sohbetler edilmesi de günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir.

BU YAZI ALINTIDIR

selam kızlar.bol kazançlı ve sağlıklı bir hafta diliyorum hepinize..canlarım benim ..sizi çok seviyorum..yüzünüz hep gülsün..sağlıcakla kalın....

Back