Annesine böyle bir konuda bile 'bize saygı duy' diyemeyecek bir adamla evlenmeyeceginize göre dert edecek hiçbir şey yok.
Kendi konuşsun, halletsin annesiyle. Siz neden düşünüp gerilesiniz ki?
En kötü kadına : kesinlike düğün istemiyoruz ama illa bütün ailem bir arada olsun , bu özel günü birlikte kutlamayalim dersen balayından sonra bir mekan tut,yemek ayarla. Tüm sevdiğimiz akrabalar keyifli bir akşam geçirelim, diyebilir
Çözüm bulmak isteyene çözüm çok...
Ayrıca tabii ki seyehat seyehat seyehat.
Birlikte yeni deneyimler keşfedip anı biriktirmekten daha kıymetli ne var ki? Dayıyla erik dalı oynamak mı?
Bende cok sık seyahate giderim içerde bir ay iznim varGezmeyi çok seven birinin o kadar yıllık izni nasıl oluyo ya
Valla benim gelinliğe damatliga hevesim sıfır. Ablam 4 bin liraya gelinlik almıştı sanki ben cebimden ödedim gibi üzüldümsenin kadar olmasa da gezmeyi ben de cok severim,
buyuk planlarim da var hatta bu konuda :))
amma velakin,
bazi seyler de klasik haliyle guzel,
dugunde halay cekmek degil ama, bir gelinlik damatlik giymek klasik bir sey ve zamaninda yapilirsa guzel bence.
tum birikimi harcayacak sekilde degil elbette ama,
sevdiklerini bir araya toplayip ufak bir organizasyon yapmak gerek,
sonrasinda pisman olmak daha olasi bence.
Valla benim gelinliğe damatliga hevesim sıfır. Ablam 4 bin liraya gelinlik almıştı sanki ben cebimden ödedim gibi üzüldüm
Nihayetinde bir abiye yani, değer mi?
Daha önce baska konuda da yazmıştım, annem birkaç yildir İsmek'in dikiş kursuna gidiyor,güzel elbiseler trenckotlar dikiyor. Ne zaman evlenmeye karar veririm annemi gelinlik dikiş kursuna gonderirim heralde, vintage dantelli sade beyaz bir elbise diksin diye^^
Çok fazla orta halli arkadaşım var evlenen (yaşım 27,bekar arkadaşım kalmadı neredeyse) salona 20 verdik, gelinliğe 5 verdik,kına organizasyonuna 3 verdik,fotoğrafçıya 2, düğün arabasını klasik araba seçtik...
Neden?
Kendini bir gün prenses gibi hissetmek için mi?
Alt tarafı iki tane insan evleniyor. Bunca tantanaya bunca cümbüşe gerçekten gerek var mi? Sonra balayina bile gidemiyorlar , ilk günden kemer sıkacaz diye evliliğe borç içinde başlıyorlar.
Akıl karı değil...
Sahsen ben o gerginlikle kuaforden fotografciya oradan düğüne koştur koştur hareket edeceğim günde klasik araba kiralamaktansa esimle özel bir günde 'felekten bir gece' calmak istediğimde kiralarım daha iyi...
2011den beri uyeyim inşallah evlilik zamanı da KK'da kalmaya devam ederim.. bakalım fötr şapkam beyaz elbisemle konsolosluk nikahıyla mi evlenecem yoksa 'gorumcem düğünümde oynamadı,salonumu kıskandı heralde' diye konu mu açacagim
Bu arada @alys büyük planların öncesi mesaj atarsan sana sudan ucuz bilet bulma konusunda yardımcı olabilirim^^
ay bu çok güzelmiş. kınayı hiç hiç sevmiyorum hatta :) demek tek alfa ben değilmisimSadece evde bir nişan,sonra nikah :) kimseye hesap vermedik valla sonra evimize yerleştik. Kina da yapmadim. Kayınvalidem zaten nikahtan sonra İngiltereye geri döndü
kendi kendime plan proje çiziyorum. bunun raporunu tutup ailelere dağıtmadım ya? bu kadar rahatsız olacak ne var anlamadım. siz hiç mi ileriye dönük planlar yapmıyorsunuz?daha ortada söz yok nişan yok, düğün hesabı yapıyorsunuz. hele bi tanışın, aileler tanışsın. ondan sonra bakarsınız.
Çok stresli,insanları memnun edeceksiniz diye. Bide tüm bunlar yetmez gibi bide esinle de tartisma yaşarsınız gereksiz seyler icinay bu çok güzelmiş. kınayı hiç hiç sevmiyorum hatta :) demek tek alfa ben değilmisim
ahahaha ama gerçekten limuzinle düğün salonuna gitmediğimin pişmanlığını yaşamam herhalde. valla istiyorsa elini taşın altına elbette koyacak çünkü biz dilenmiyoruz kendi istiyorValla istemem istemem diyosunuz sonra ellerini taşin altina sokmuyolar bile. Biz esimle herseyi kendimiz yaptik dugun kina nikah hersey ev esyasi vs. Ailesine yuk olmasin diye ne bohca ne bisey istemedim. Onlarin da isine geldi heralde kizim oldu ona bile zorla bisey taktilar hala eli bos gelip giden ablalari var. Iste yaptir herseyi şaşali dugunun olsun limuzin istiyom de hahahha gelinligimi modacilar diksin de hahahah sonuna kadar sömürrr sonra pisman olursun (bana da boyle demislerdi ayyy yazik demistim halime gülüyorum simdi)
Sen onu bos ver. Daha kimseye dogru duzgun yorum yaptığını görmedim.kendi kendime plan proje çiziyorum. bunun raporunu tutup ailelere dağıtmadım ya? bu kadar rahatsız olacak ne var anlamadım. siz hiç mi ileriye dönük planlar yapmıyorsunuz?
uuuu cok iyiBalayı biletlerinizi tatilinizi simdiden alın eşinin parasıyla
Sonrada annesine param yok desin
Anneside bütce neyse ona göre yapaın düğünü
Nasıl fikir
tek çocuğu olan aileler sanırım özellikle kendi hevesi varsa daha fedakar oluyorlar anladığım kadarıyla? hoş benim ailem 3 düğünün üçünü de hakkıyla yaptı. ama belki bizim arkamızdan da böyle diyenler vardır :)Hevesi varsa dugun masraflarini karsilayacaklar yoksa karişmayacaklar.
Bizim düğüleri aileler karsiladi biz istemiyorduk ama ben de ailemin tek cocuguyum. Biz hicbir masraf yapmadan bikac saat dugumuzu yaptik bitti.
Bize kalsa dugun yapmazdik.
acele etmiyorum ki bunları kendimce düşünürken aklıma takıldı ve buraya yazdım. yoksa hemen yarın çocuğu kaçırmak gibi bir planım yok :)Hele bir aileler tanışsın,söz kesilsin sonra konuşup karar verirsiniz düğünü nasıl yapacağınıza.
Niye bu kadar acele ediyorsunuz?
ben de bunu sordum. o işyerinde çalışmaya başladığından beri hayatına kimse girmemiş, dolayısıyla izinlerini kullanmayı da düşünmemiş. resmi tatiller vs yetiyordu bana diyor. tatil bile gidip yapmamış yani gerek duymadığını söylüyor bayram tatillerini değerlendirdim diyorGezmeyi çok seven birinin o kadar yıllık izni nasıl oluyo ya
evet tam olarak bu kadar sade istiyorum. erik dalıymış kınayı yakmışlar gelineymiş boş işler. söz-nişan bir arada yapıp sadece yakınlarımı çağırırım. bir kına gecesi. adettendir derler onu yapmadan bırakmazlar. nikaha konu komşu çağırırım bu kadarı yeterli fazlasında gözüm yoksenin kadar olmasa da gezmeyi ben de cok severim,
buyuk planlarim da var hatta bu konuda :))
amma velakin,
bazi seyler de klasik haliyle guzel,
dugunde halay cekmek degil ama, bir gelinlik damatlik giymek klasik bir sey ve zamaninda yapilirsa guzel bence.
tum birikimi harcayacak sekilde degil elbette ama,
sevdiklerini bir araya toplayip ufak bir organizasyon yapmak gerek,
sonrasinda pisman olmak daha olasi bence.
ahahaha umarım fötr şapkanız beyaz elbiseniz ile konsolosluk fotoğrafınızı atarsanız buraya. valla gelinlikte hevesim var ne yalan söylim :) ben aslında şunda da hevesim var diyip hızımı alamayıp gelin evine katılıyormuşumValla benim gelinliğe damatliga hevesim sıfır. Ablam 4 bin liraya gelinlik almıştı sanki ben cebimden ödedim gibi üzüldüm
Nihayetinde bir abiye yani, değer mi?
Daha önce baska konuda da yazmıştım, annem birkaç yildir İsmek'in dikiş kursuna gidiyor,güzel elbiseler trenckotlar dikiyor. Ne zaman evlenmeye karar veririm annemi gelinlik dikiş kursuna gonderirim heralde, vintage dantelli sade beyaz bir elbise diksin diye^^
Çok fazla orta halli arkadaşım var evlenen (yaşım 27,bekar arkadaşım kalmadı neredeyse) salona 20 verdik, gelinliğe 5 verdik,kına organizasyonuna 3 verdik,fotoğrafçıya 2, düğün arabasını klasik araba seçtik...
Neden?
Kendini bir gün prenses gibi hissetmek için mi?
Alt tarafı iki tane insan evleniyor. Bunca tantanaya bunca cümbüşe gerçekten gerek var mi? Sonra balayina bile gidemiyorlar , ilk günden kemer sıkacaz diye evliliğe borç içinde başlıyorlar.
Akıl karı değil...
Sahsen ben o gerginlikle kuaforden fotografciya oradan düğüne koştur koştur hareket edeceğim günde klasik araba kiralamaktansa esimle özel bir günde 'felekten bir gece' calmak istediğimde kiralarım daha iyi...
2011den beri uyeyim inşallah evlilik zamanı da KK'da kalmaya devam ederim.. bakalım fötr şapkam beyaz elbisemle konsolosluk nikahıyla mi evlenecem yoksa 'gorumcem düğünümde oynamadı,salonumu kıskandı heralde' diye konu mu açacagim
Bu arada @alys büyük planların öncesi mesaj atarsan sana sudan ucuz bilet bulma konusunda yardımcı olabilirim^^
tabi ki bir yerden sonra değil ben hiç dahil olmam. o hallederİstemediğinizi sakin bir dille belirtin ama erkek arkadaşınıza iş düşüyor siz bir yerden sonra dahil olamazsınız.
aynen öyle. bende de öyle bi şans vardır ki, benim düğün dönemimde herkes ya regl ya da pms döneminde olurÇok stresli,insanları memnun edeceksiniz diye. Bide tüm bunlar yetmez gibi bide esinle de tartisma yaşarsınız gereksiz seyler icin
neden imkansız olsun kız bak alişanla buseye ‘tanışma’ yıldönümlerini 6 aylık hamileyken kutladılarYani çok kötümser olmak istemem ama muhtemelen sevgilinizle aldığınız bu kadarın hiçbir hükmü olmayacak. Üstüne birde kırılan siz olacaksınız. Ve bu pek takılmayacak.
Eğer çok nadir bir kesimde olursanız sevgiliniz annesi tarafından ikna edilemez, savaşır ve kaybeder. Ama eğer çok çok çok çok nadir bir kesimde olursanız sevgiliniz hem savaşır hem kazanır. Şahsen 5 aylık bi ilişkide imkansız diyorum ben.