kırmadan bu durumu nasıl söyleriz?

Hayallerini sizin paranız üzerinden kurmasın yahu. Kuruyorsa da bırakın kırılsın. Bu kadar empati zarar.
istediği standartların üzerinde bi düğün. bizim istediğimizse standartların çok altında sade bi nikah ve yemek. bu kadar zıt yani. valla koç burcu yapar mı yapar

ya o da doğru. ama hiç hiç istemediğim bişey o yüzden hemen kafamda plan proje çizmeye başladım :) söz-nişandan sonra zaten konusu açılacaktır. ben söylerim saygımı bozmadan. martta düşünüyoruz sözü

başlığa biz kipiyle yazmışım

alt satırda söylettirmeliyim? diye sordum. ben söylemicem tabi ki

Kusura bakmayın da koca adam sizin söylediklerinizi ezberleyip annesine mi söyleyecek?

Zaten kendi de aynı fikirdeymiş konuşur annesiyle.Siz de konu açılınca kendi fikrinizi

söylersiniz zamanı gelince.

Söylettirmek nedir???

En güzelini düşünmüşsünüz.Düğün,kına,cart curt düşününce bana hafakanlar basıyor mesela.Kırmadan nasıl söylenir bilmiyorum ama inşaAllah hayalinizi hayırlısıyla gerçekleştirirsiniz.

ya ne alakası var? ben gevşek davransam karşı çıkmayacak çünkü. bu durumda ben söyletmiş oluyorum. eline kağıt verecek halim yok herhalde.

ya inşallah eğer olmazsa ciddi üzülürüm yani. yazık emeklerime diye depresyonun dibine dibine girerim

Evleneceğiniz kişi kayınvalidenizin tek çocuğu olabilir fakat bu gerçek, sizin için bu kadar önemli bir yaşam olayının istemediğiniz biçimde gerçekleşmesini gerektirmez.

Kaldı ki sevgiliniz de sizinle benzer bir beklenti içinde, bu sizin dayatmanız değil. Tavsiyem siz bu konuyu sevgilinizle iyice konuşun, ne nasıldır. Daha sonra o da annesine sizin gösterişten hoşlanmadığınızı, düğün olmadığı takdirde insanların bunu yetersizlik olarak görmeyeceğini çünkü bunun imkansızlıktan gerçekleşmediğinden değil de bir tercih olduğunu, sizle hemfikir olduğunu, çok dilerse yemek organizasyonunda destek olabileceğini kibar ancak kararlı bir şekilde söyleyebilir.

Umarım her şey gönlünüzce olur.

Annesine böyle bir konuda bile 'bize saygı duy' diyemeyecek bir adamla evlenmeyeceginize göre dert edecek hiçbir şey yok.
Kendi konuşsun, halletsin annesiyle. Siz neden düşünüp gerilesiniz ki?
En kötü kadına : kesinlike düğün istemiyoruz ama illa bütün ailem bir arada olsun , bu özel günü birlikte kutlamayalim dersen balayından sonra bir mekan tut,yemek ayarla. Tüm sevdiğimiz akrabalar keyifli bir akşam geçirelim, diyebilir
Çözüm bulmak isteyene çözüm çok...
Ayrıca tabii ki seyehat seyehat seyehat.
Birlikte yeni deneyimler keşfedip anı biriktirmekten daha kıymetli ne var ki? Dayıyla erik dalı oynamak mı?

Bende dugun yapmadım :) ne ben ne eşim istemedik. Eşimin annesi ben herseyi yaparım demesine rağmen istemedik.

ne kadar güzel yazmışsınız teşekkür ederim. umarım gönlümce olur

ahhahaha dayıyla erik dalı oynamak :)
kesinlikle anlatmak istediğim bu. ama o yıllarca esin dostun düğününe gitmiş zamanı gelince o da yapacakmıs. bildiğin gövde gösterisi

ohh valla çok özendim şuan. siz nasıl yaptınız peki? kına+nikah ve sonrasında yemek gibi mi? yoksa sadece nikah mı?
Sadece evde bir nişan,sonra nikah :) kimseye hesap vermedik valla sonra evimize yerleştik. Kina da yapmadim. Kayınvalidem zaten nikahtan sonra İngiltereye geri döndü

daha ortada söz yok nişan yok, düğün hesabı yapıyorsunuz. hele bi tanışın, aileler tanışsın. ondan sonra bakarsınız.

Valla istemem istemem diyosunuz sonra ellerini taşin altina sokmuyolar bile. Biz esimle herseyi kendimiz yaptik dugun kina nikah hersey ev esyasi vs. Ailesine yuk olmasin diye ne bohca ne bisey istemedim. Onlarin da isine geldi heralde kizim oldu ona bile zorla bisey taktilar hala eli bos gelip giden ablalari var. Iste yaptir herseyi şaşali dugunun olsun limuzin istiyom de hahahha gelinligimi modacilar diksin de hahahah sonuna kadar sömürrr sonra pisman olursun (bana da boyle demislerdi ayyy yazik demistim halime gülüyorum simdi)

Hevesi varsa dugun masraflarini karsilayacaklar yoksa karişmayacaklar.

Bizim düğüleri aileler karsiladi biz istemiyorduk ama ben de ailemin tek cocuguyum. Biz hicbir masraf yapmadan bikac saat dugumuzu yaptik bitti.
Bize kalsa dugun yapmazdik.

Hele bir aileler tanışsın,söz kesilsin sonra konuşup karar verirsiniz düğünü nasıl yapacağınıza.
Niye bu kadar acele ediyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…