ben çok harcamamak için ne yapıyorum. ekimin 15inde 3150 lira bir ödeme aldım. 3000 lirasını bankaya attım hemen. 150 lirayı kendime harçlık yaptım 1400 liralık bir alacağım daha vardı onu alana kadar bunu harcamayacaksın dedim kendime. o parayı da hala alamadımkurbandan sonra dediler. e haliyle ben hala 150 liranın 80 lirası harcamadım duruyor. kasımda alacağım başka ödeme de kalmadığı için şimdi o 1400ü alınca oradan ayırdığım parayı da aralığın sonuna kadar -yeni bir ödeme gelene kadar- belki daha fazla elimde tutmam gerekecek.
kısaca ödeme aldığımda (bunu sen kendin için mmaş olarak yorumlayabilirsin) ooo para aldım harcayım demiyorum 100-200 gibi ayırıyorum kalanı da çekemeyeceğim şekilde bankaya atıyorum (bankamatik kartım yok, kredi kartım yok) altın alıyorum dolar alıyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum ama çekmiyorum. harcamam da çarşambaları pazara gidiyorum annemin istediklerini alıyorum. onun dışında bi sonraki ödemeyi alana kadar birşey almamaya çalışıyorum. yeni ödeme alınca önceden ayırdığım paradan kalanı harcıyorum. -mesela kışlık kaban alacam paramı alabilirsem bekliyorum işte-
valla hayatım ben borc ıcınde boguldugum ıcın zaten baska carem kalmıyo
gecen ay ıyı dayandım dayandım ama 100 lıranın hesbaı gene yok
personel fınances dıye bı program var buradan tavsıye ettıler ona her harcamnı yazabılırsın ben turkcelestırdım seceneklerı yazıyorum umaırm kacırmam sureklı yazıcam
elımde 200 tl varharcasam ne olcak harcamasam
alısverıs yapmak ıstıyorum elım varmıyo cunku kartla yapmaktan baska carem yok bı kot bı kazak ıhtıyacım var
merhaba bende 5 aylık evliyim ileri de çocuğumuz olduğunda rahat etmek için para biriktiriyoruz 3,5 derken 800 dolarımız oldu çok şükür
Ne güzel.
Tebrik ederim.Yeni evli olmanıza rağmen böyle bir adım atmış olmanız gerçekten çok güzel.
Umarım böyle sırt sırta birbirinize destek olarak geçireceğiniz mutlu, huzurlu, uzun ömürlü bir evliliğiniz olur.
Bu arada 1745 direnci kırıldı.
1760 kırılırsa sırada 1795 var.
teşekkür ederim canım kredi borcu ödüyoruz onun için ileriye bebeğe yatırım yapmamız şart
amin canım inşallah hep böyle gider
Ödenir.Borç dediğin nedir ki birlikte olduktan sonra.
Yeter ki ağzınızın tadı bozulmasın.:)
yuppiiii. memeura zam geldi :)))
ne kadr para o kadar altın demek
evet bizde buna güvendik kredi ile ev aldık hemen bitmez ama napalım kira ödemekten se
allah sağlık versin gerisi hallolur
Oooo süpersiniz.
Daha ne olsun?
Biz de ev kredisi ödedik.
Bazen çok bunalırdık ödemekten.O anlarda derdik ki: Biz aslında kendi evimiz için para biriktiriyoruz.
Hayırlı olsun.
Birkaç yıl geçince daha da hafifleyecek yükünüz.
Ne zaman geldi?
Hangi memura geldi?
Ne kadar geldi?
Kim dedi?
Kış yine geldi... Allah soğukta kalanların yardımcısı olsun, odunu kömürü olmayan, evsiz barksız insanlara yardım etsin... AMİN...
dün dolarımı yanı maaşımı bozdurudm artık elımde para kalmamıstı
yapcak bıseyım yhoktu yanı 175 bozdum suanda 178 gecen ayla bu ay arasında 90 kusur lıra fark oldu
kk odemelerımı hesapladım 731 200 kk taksıtlendırılmısı cep faturam 1000 lıra100de gun param .. bana sadece ama sadece 200 lıra kalıyor..
bakalım bu ayı cıkarabılecekmıyım :26: bayramda gercı babam harclık fılan verır bana ama bende abımın cocuklarına verıyorum onlar ogluma vermıyolar gecen bayram boyle oldu cocuklar aynı yasıt bende bu ay vermıcem sınırlendım sımdı
bende cok harcamıyım diye cüzdanıma günlük 10 lıra koymaya basladım bu ay.10 lıradan artanı koyuyorum kumbarama bu sekılde denıyecem bu ay.kumbarada bırıkenlede altın alırım.siz nasıl tutuyorsunuz yanı cok harcamamak ıcın neler yapıyorsunuz
valla hayatım ben borc ıcınde boguldugum ıcın zaten baska carem kalmıyo
gecen ay ıyı dayandım dayandım ama 100 lıranın hesbaı gene yok
personel fınances dıye bı program var buradan tavsıye ettıler ona her harcamnı yazabılırsın ben turkcelestırdım seceneklerı yazıyorum umaırm kacırmam sureklı yazıcam
elımde 200 tl varharcasam ne olcak harcamasam
alısverıs yapmak ıstıyorum elım varmıyo cunku kartla yapmaktan baska carem yok bı kot bı kazak ıhtıyacım var
merhaba bende 5 aylık evliyim ileri de çocuğumuz olduğunda rahat etmek için para biriktiriyoruz 3,5 derken 800 dolarımız oldu çok şükür
aa speedy hoşgeldin.
bereket versin Allah birikiminize.
taaa en başında başlamışsınız ,böylede gider bana kalırsa.
bugün resmi gazetede de yayınlandı. ve tüm gaztelerde manşet oldu yacanım. eşit işe eşit ücret başlığı altında. valla memeurdan memura ,dereceden derecey değişiyo zam miktarları