Kirli Çıkılar )))

Bildiğim kadarıyla henüz açıklama yapılmadı.
18.30'da yapılacak.
Hangi bankayla çalışıyorsun?

ben hala öğrenme sürecindeyim kasım 15 e kadar filan da öyle devam edecem. koyduğum para çok azdı.
gramı 97.2 den almıştım 99 dan sattım canım. garanti ile çalışıyorum.
açıklama da 20 de imiş.
bi de yeni bişey öğrendim IMKBden kagıt alıp satar gibi GLDTR (22ayar külçe) GOLDP (24ayar) alınıp satılabiliyormuş makas aralığı 10 kuruşmuş (garantide direk kendi hesabından alıp satarsan 70 kuruş) bunu hiç araştırdın mı? bankadan net üzerinden alım-satım talimatı veriliyormuş (o anki fiyattan işlem oluyormuş ama hesabına 2 gün farkla işleniyormuş.)
şu sıra dolarla işlem yapmak hiç tekin gelmiyor çok müdahale geldi ve çok düştü sen ne düşünüyorsun?

bu arada grafiklere baktım da dolar baya düşmüş, altın pek kıpırdamamış yerinden eğer 96 ları görmüş olsaydı baya üzülürdüm bakamadım çünkü

Bu altın neden yükseliyor :KK45: Altın alalım diyoruz ama yok, hergün yükseliyor. İnşallah bayramdan sonra düşer de alırız :KK20:
Al-sat yapanlar çoğaldı =) Arçak iyi kar yapmışsın hayırlı olsun canım. Karanfilce sen de yakında kar etmeye başlarsın inşallah al-sat ile =)

Bu altın neden yükseliyor :KK45: Altın alalım diyoruz ama yok, hergün yükseliyor. İnşallah bayramdan sonra düşer de alırız :KK20:
Al-sat yapanlar çoğaldı =) Arçak iyi kar yapmışsın hayırlı olsun canım. Karanfilce sen de yakında kar etmeye başlarsın inşallah al-sat ile =)

bilmiyorum ki canım. çok tembelim ben onun için çok takip gerekiyor. bir de benim şansım hep yüksekken almaktır ya bakalım hayırlısı.
herkes gider mersine ben giderim tersine..

Son düzenleme:
Günaydın kirli çıkılar....dünden beri etraftaki bozuklukları topladım ve şuan kumparamda 15,35 TL var... bura olmasaydı şimdi o para çoktan yok olmuştu...

günaydın hanımlar bol bereketli günler

yarın gün paraları bana gelecek hemen altın almaya gidecem tabi bendeki kısmete göre alacağım sırada altın fırlar aldıktan sonra düşer :))

saol canım daha ıyilerini siz yaparsınız inş:KK34:

bilmiyorum ki canım. çok tembelim ben onun için çok takip gerekiyor. bir de benim şansım hep yüksekken almaktır ya bakalım hayırlısı.
herkes gider mersine ben giderim tersine..
ben de çok tembelim :KK1:
saol canım daha ıyilerini siz yaparsınız inş:KK34:
yok canım ben hiç yapamam bu işleri. sizler kar edince hevesleniyorum ama sadece heves etmekle kalıyorum, altın fiyatlarına bakıp çıkıyorum :KK9:

offff yine yükselmiş bu altın. şans mı var zaten bizde =) elimizde para olunca yükselir, bittiğinde de düşer. Ama bu sefer inat ettim düşmeden almayacağım :KK47:

Merhaba arkadaşlar yeni topiğimizin hayırlara vesile olması dileğiyle hepimize sağlıklı , mutlu, huzurlu bol bereketli birikimli günler diliyorum:KK16:

BİRİKİM LİSTESİ
KK NİCK
TL
ÇEYREK ALTIN
CUMH. ALTINI
YARIM ALTIN
GR ALTIN
DÖVİZ
BİLEZİK gr
birikim zamanı
farmasi
2
50 gr
2011 nisan
ececikkk35
2500tl
9
arcak81
125 tl
3
1
2
30 gr
başıyazmalıkız
1470 tl
deren1907
1100tl
3
3gr
gökyüzündedans
3
nazende_87
2
5gr
20 dolar 30 euro
90 gr
mandalina01
1
7 gr
19.08.2011
sunny66
11
2
6 gr
2011 TEMMUZ
ladyfog
250 tl
5
1
10 gr
joeyfun
50 tl
xxtalyaxx
5
10
2011 ağustos
yusum
1
7
1
2011 temmuz
sevimsiz_25
15 tl
1
gulayb
1300 tl
2
1
1
84 gr
LPGLİ_FERRARİ
7
6
1
yasemin1989
5 gr
orchidea
5 gr
meyraa
2
1
2011 eylül
karanfilce
600 tl
19.5 gr
twent
2
KaRaLaHaNa
300 tl
25 gr
DoLuNaY
8
YenidenDogdum
100 tl
parlayanyildizim
9
1000 euro
70 gr
2011 şubat
Jennifer
7
3
nisa_86
2
38 gr
2010
gzmnc
100 euro
18.10.2011
moondance
4
18
30 gr
75 gr
miska
8100 tl
1
20 gr
02.Haz.11
grhshr
55 tl
2 gr
5 euro 11 dolar
15.10.2011
s_beyazkaranfil
24 gr
darkseaa
8
Sineray
80 tl
1
10 gr
eylül 2011
senaysenay
sincera
150 tl
9 gr

Teşekkürler canm benm :KK16: Ellerine sağlık inş. Bu kasım ayıda böyle bereketli geçer çok şükür

Kış yine geldi... Allah soğukta kalanların yardımcısı olsun, odunu kömürü olmayan, evsiz barksız insanlara yardım etsin... AMİN...

ben hala öğrenme sürecindeyim kasım 15 e kadar filan da öyle devam edecem. koyduğum para çok azdı.
gramı 97.2 den almıştım 99 dan sattım canım. garanti ile çalışıyorum.
açıklama da 20 de imiş.
bi de yeni bişey öğrendim IMKBden kagıt alıp satar gibi GLDTR (22ayar külçe) GOLDP (24ayar) alınıp satılabiliyormuş makas aralığı 10 kuruşmuş (garantide direk kendi hesabından alıp satarsan 70 kuruş) bunu hiç araştırdın mı? bankadan net üzerinden alım-satım talimatı veriliyormuş (o anki fiyattan işlem oluyormuş ama hesabına 2 gün farkla işleniyormuş.)
şu sıra dolarla işlem yapmak hiç tekin gelmiyor çok müdahale geldi ve çok düştü sen ne düşünüyorsun?
Evet söylediğin altın fonu.
Alım satımdaki dezavantajlar yüzünden tercih edilmez.
Ayrıca belli bir yüzdesi devlet tarafından vergi olarak kesilir.
Altın hesabında bu yoktur.
Dolarla işlem yapmak TL ile alıp satmaktan hep daha kazançlıdır.
Elinizdeki parayla alacağınız altın miktarı o paranın dolar haliyle alacağından azdır.Dolarla daha fazla alırsın.
Dolarla sadece altın alıp satacaksan, TL'ye çevirmeyeceksen MB müdahalesi seni etkilemez.
MB müdahalesi doları TL'ye çevireceksen önemlidir.Çünkü Doların TL cinsinden değerini belirler.
Altın karşısında dolar dolardır.Kaç Tl olduğu fark etmez.

yorumcular 2 ve 4 kasımda ekranı sıkı takip edin ayrılmayın demiş 12.30 a kadar baktım pek bişey olmadı. geldim şimdi yine baktım benim bıraktığım gibi durmuş. demek ki herkes yorumcuyu iyi dinlemiş :KK53:
:KK9:

Yok be tatlım onlar hep kasten yapılan yorumlar.
Ben bu işe başladığım zaman kim ne derse ilgiyle okuyordum.
Sonra anladım ki bu işi yapmanın tek yolu var:
Destek ve direnç noktalarını bilmek.
Destek noktasına yaklaşınca almak, direnç noktasını biraz geçince satmak.
Zaten bunları bilince alım satım zamanını kendin yorumluyorsun.
Herkes kendi parasının yorumcusudur anlayacağın.:KK53:

Elinizdeki parayla alacağınız altın miktarı o paranın dolar haliyle alacağından azdır.Dolarla daha fazla alırsın.
Dolarla sadece altın alıp satacaksan, TL'ye çevirmeyeceksen MB müdahalesi seni etkilemez.
MB müdahalesi doları TL'ye çevireceksen önemlidir.Çünkü Doların TL cinsinden değerini belirler.

TLye çevirmeme gerek yok dolarla al-sat yapabilirim. arbitraj da bir avantaj da makas farkı 20 cent filan yani 35 kuruş filan. TL ile olanın yarısı :KK1:
ama yapmadığım iş olduğu için henüz kar edebilirmişim gibi gelmiyor. senin tecrüben ne yönde mesela gün içinde alım satımı hangi saatlerde öneriyorsun?
-tabi ki belli olmuyor ama genel olarka bir gözlemin var mı diye soruyorum-

TLye çevirmeme gerek yok dolarla al-sat yapabilirim. arbitraj da bir avantaj da makas farkı 20 cent filan yani 35 kuruş filan. TL ile olanın yarısı :KK1:
ama yapmadığım iş olduğu için henüz kar edebilirmişim gibi gelmiyor. senin tecrüben ne yönde mesela gün içinde alım satımı hangi saatlerde öneriyorsun?
-tabi ki belli olmuyor ama genel olarka bir gözlemin var mı diye soruyorum-

Önceden her gün al sat yapmaya çalışırdım.İnsan PC başında aynen şöyle oluyor: :KK53:
Bir ara öğle vakti satıp akşam kapanışa yakın alıyordum.
Bu sistem şu an bozuldu.Belli bir saati yok artık.
Şimdi destek ve direnç noktalarını takip ediyorum.
Destek noktasına yakınken alıp, dirençlerde satıyorum.
Ve evet bütün işlemlerimi dolar üzerinden yapıyorum.Dediğin gibi daha kârlı.
Eğer ben dolardayken dolar fırlarsa ancak o zaman tl'ye geçiyorum.Düşmesini bekleyip tekrar dolar alıyorum.
Yani Tl ile altın almamaya gayret ediyorum.
Vee en önemli nokta sabır.
Sakin olmamak ve telaşlanmak yanında zararı getiriyor.

Son düzenleme:

dün dolarımı yanı maaşımı bozdurudm artık elımde para kalmamıstı
yapcak bıseyım yhoktu yanı 175 bozdum suanda 178 gecen ayla bu ay arasında 90 kusur lıra fark oldu :KK43:
kk odemelerımı hesapladım 731 200 kk taksıtlendırılmısı cep faturam 1000 lıra :KK43: 100de gun param .. bana sadece ama sadece 200 lıra kalıyor..
bakalım bu ayı cıkarabılecekmıyım :26: bayramda gercı babam harclık fılan verır bana ama bende abımın cocuklarına verıyorum onlar ogluma vermıyolar gecen bayram boyle oldu cocuklar aynı yasıt bende bu ay vermıcem sınırlendım sımdı :KK51:

bende cok harcamıyım diye cüzdanıma günlük 10 lıra koymaya basladım bu ay.10 lıradan artanı koyuyorum kumbarama bu sekılde denıyecem bu ay.kumbarada bırıkenlede altın alırım.siz nasıl tutuyorsunuz yanı cok harcamamak ıcın neler yapıyorsunuz

bende cok harcamıyım diye cüzdanıma günlük 10 lıra koymaya basladım bu ay.10 lıradan artanı koyuyorum kumbarama bu sekılde denıyecem bu ay.kumbarada bırıkenlede altın alırım.siz nasıl tutuyorsunuz yanı cok harcamamak ıcın neler yapıyorsunuz

valla hayatım ben borc ıcınde boguldugum ıcın zaten baska carem kalmıyo
gecen ay ıyı dayandım dayandım ama 100 lıranın hesbaı gene yok
personel fınances dıye bı program var buradan tavsıye ettıler ona her harcamnı yazabılırsın ben turkcelestırdım seceneklerı yazıyorum umaırm kacırmam sureklı yazıcam
elımde 200 tl var :KK19: harcasam ne olcak harcamasam
alısverıs yapmak ıstıyorum elım varmıyo cunku kartla yapmaktan baska carem yok bı kot bı kazak ıhtıyacım var

X