Kirli Çıkılar )))

ben olsam açık davranırdım
çok kaybederim bu yüzden
ama ben olsam söylerdim
eşin nasıl bir insan bilemediğim için, içinden ne geliyorsa öyle yap bene.

canım liste tutmak istiyorsanız listeyi devredebilirm sorun yok
yoğunum diye günlük al-sat işlerini takip etmem imkansız okul dönemi diye demiştim.
listeye seni ekledim.
listeyi aylık oluşturuyorum.
en son her ayın son 2 gününe kadar özelden bildirimlerinizi yapıyorsunuz o kadar.

canım ben olsam açıkça geçer karşısına nasıl olsa 270 tl yi gözden çıkarmıştın 100 tl yi bana çok mu görüyorsun canımcım derdimmmm aşkıma.

canım çekincek birşey yok
hepimiz koskoca insanlarız birbirimize sorularımızı sorar ama nihai kararı kendimiz veririz sonuçta öyle değil mi bitanem ?

eşime solıcem zaten ama o bırıkenle zaten gerı kalanı oderım dıe dusuncem.. esım bıraz savurgan elı cokk acıktır ne yıyecegım ne ıcecıgım hıc bısıyım eksık etmez takstılerımız zamanuında verır odemem ıcın para verdıgınde sormaz neyı ne kadar harcadın dıe suan takstı olmasına ragmen kenarda paramız var kuru kuru duruyor lazım olursa dıe ama esım bazı gerksz harcamalarda bulunuyor spor arabamız wr daha mesela bugun ona 120 masraf yaptı gereksız yere (modifiye felan ıslerı ) nişanlılıgımdan bu yana onları onleyemedım onlıcegımıde sanmıyorum ama bı yandanda dusunuyorum madem bıısyım eksık etmıyor o kadar zararıda olsn dıe ama bırde neden bosuna gıtsın bırıktırır bı ev daha veya baska yararlı bıısye kullanırz dıe dusunuyorum ıckısı kumbarı alkolu yok tek skntı araba muhabetı onuda bazen gormezden gelıyorum bazende ona yapılan harcama canımı skıor;

haklısın farmasıcıgım çok güsel ifade ettin(istesem zaten verırı yada saklamaz kısmazda) süpriz felanmı yapsam dıe dusunuyordum ya ona almak ıstedıgım bişiy war alamadım bu saatten snrada almam cok zor acaaba onumu alsam dıe dusuncelerdeyım ama en ıyısı solemek yıne sanırım

Son düzenleme:

neyse bakayım gün harici ilk 2 ay para biriktirmem zor gibi ama o zaman da artık tüm bozuklukları alırım listeye o da bir birikim nihayetide.
aslında bi de 100 tl günü var babamın belki ona da kaynak olurum.

senin icin sorun yoksa ok :)) ekledigin icin de tesekkürler...

kesinlikle bitanem evliliklerde bence en güzeli güveni zedelememek
mesela eşim benim ayrı bir hesabım olduğunu bilir ama ne kadar birikimim oldu bitti sormaz ama benim de çene pek durmaz
söylerim ya ölüm var zulüm var dünya hali bilsin adamcağız ne nerede değil mi?
ama son açtığım hesaptan da haberi var ama ilk başta orada 1-2 gr altınımı alınca söylemiştim sonnrasında 10-13 gr altınım olduğunu demiştim.
ama şu an 50 gr olduğunu bilmiyor o kadarına da gerek yok nasılsa gizli saklı bir hesap değil

400 tl aylık bana mutfak parası veriyor ama dediki artırırsan üstü senin dedi .
ben bu ay şimdiye kadar anca yarısını harcamışım üstelik geçen hafta 30 tl sini kaybettiğim halde
umarım o 30 tl yi de çok ihtiyacı olan biri bulmuştur bizim nasibimiz değilmiş ne yapalım

şu an elimde 200 tl yi geçik para var önümde 13 gün bakalım ne kadarı artacak

kesinlikle bitanem evliliklerde bence en güzeli güveni zedelememek
mesela eşim benim ayrı bir hesabım olduğunu bilir ama ne kadar birikimim oldu bitti sormaz ama benim de çene pek durmaz
söylerim ya ölüm var zulüm var dünya hali bilsin adamcağız ne nerede değil mi?
ama son açtığım hesaptan da haberi var ama ilk başta orada 1-2 gr altınımı alınca söylemiştim sonnrasında 10-13 gr altınım olduğunu demiştim.
ama şu an 50 gr olduğunu bilmiyor o kadarına da gerek yok nasılsa gizli saklı bir hesap değil

400 tl aylık bana mutfak parası veriyor ama dediki artırırsan üstü senin dedi .
ben bu ay şimdiye kadar anca yarısını harcamışım üstelik geçen hafta 30 tl sini kaybettiğim halde
umarım o 30 tl yi de çok ihtiyacı olan biri bulmuştur bizim nasibimiz değilmiş ne yapalım

şu an elimde 200 tl yi geçik para var önümde 13 gün bakalım ne kadarı artacak

ben birsey daha sorayim :))

simdiye kadar hep, 'ay sonunda sukadar artar onu da biriktiririm' dedim ama hic nasip olmadi.. hep biseyler cikti... acaba bu sefer ay basinda mi atayim kenara.. sanki güne girmisim ya da bir taksit kapatiyormusum gibi???

aynen öyle canım
ben maaşımı aldıktan sonra önce birikimi giderlerimi hesaplayıp birikime ayırdıklarımla vakit kaybetmeden ne yapacaksam onu yapıyorum .
sonra diğer maaşı ekdersi bekliyorum.

farması canm nasıl artıyorsun 400 den mutfak masarafını ya banada sole bız cok yiyoz ıkı kısı olmmamıza ragmen gunde ıkı ogun yemek pısıyorm ılk yenı evlıylken gecen kıs ıkı cesıt yapardım kurunun yanına sulu ama baktım dokuyluyor bende bır e ındırım oglen tek yemek aksama baskka yemek

hoşgeldin taze gelin
bundan sonra sil baştan başlarsın yola ne güzel olur

hayırlı bereketli olsun kızlar birikimleriniz

hoşbulduk hoşbulduk..

güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler.

evet başıyazmalıkız, sıfırdan başlıycam birikimlere. eee ne de olsa yazın altının kaymağını baya yedim. düğün zamanı iyi geldi altına yatırdıklarım. o günler içindi o birikimim zaten. asıl maraton şimdi başlıyor.

Allah berekt versin canım

İnşallah senin eşinde emeklerinin karşılığını fazlasıyla alır canım.. ben birde şuna inanıyorum paranın azı çoğu önemli değil önemli olan bereketi.. Eve çok para girer bereketi yoktur sürekli masraf çıkar gelen gider.., eve az para girer ama bereketlidir artırım bile yaparsın

aynen öyle canım
ben maaşımı aldıktan sonra önce birikimi giderlerimi hesaplayıp birikime ayırdıklarımla vakit kaybetmeden ne yapacaksam onu yapıyorum .
sonra diğer maaşı ekdersi bekliyorum.

bende senin gibiyim farmasi, maaşımı alıp gidecek olan yerleri hesaplayıp kalanına hemen aynı gün altına çeviriyorum.. yoksa harcanıp gidiyor..

Başı yazmlım sanada alıntı yapmıştım çıkmamaış.. senin bozuk birikimlerine hayranım maşallah arkedeşime..

Bir haftadır sağdan soldan bulduğum paraları,bozdurulan 5 lik 10 luk lardan kalanları attım bir kenara inanamıyorum sadece kağıt para olarak 80 TL var bozuk paraları saymadım bile ay sonuna heyecan olsun dedim.Vay be biriktirmesem her hafta 100 tl nin nereye gittiği belirsizmiş.Araba olayını da azalttım yürüyorum tabana kuvvet:)

ya birinizde bana akıl verin :))) altın mı alayım 1000 liraya yoksa döviz mi ? yoksa tl olarak mı kalsın
kısa vadedeyse bıısy yapma uzunsa altın en ıyı yatırım

bendebu ay iki tane çeyrek altın gününe girdim birisi bend ahil 6 kişi (aralıkta alacağım)
diğer ben dahil 4 kişilik (kasımda alcağım)
inş. harcamam
hayırlısı olsn keske burda olsa ole gun bende gırsem hıc yapmıyorlar gecen senelere annemlerle yapmıstık ama sımdı cokpahalı dıe yanasan olmuyor

Nihayet beklediğime değdi . 1 gr altın aldım . Hemde 97.87 tl den

çok güsel bende dısardyım takıp edemedım ama yarın bakıcam sabahtan o sekılde dusuk fıyat bulursm alcam hemen

cam kavaonuza koy onuda susle sankı süsmüş gıbı dursun orda para oldugunu getırme akılına

walla ne gusel bole gıdersen bırıkım zengını sen olcan

canım şöyleki
bu mutfak masrafının yani 400 tl nin içerisinde sadece pazar ve market ihtiyaçları var
mutfak tüpü yok eşim alıyor
mesela kayınvalide geçtiğimiz cumartesi
tavuk eti.
2 kilo kadar barbunya
1- 1.5 kilo kadar ayıklanmış taze fasulye
2 kilo kadar lor peyniri
2 kalıp inek peyniri
1 kasa domates ve 1 kasa kavun gelmiş kızım istediğn kadar al dedi
ben kış için 3-4 kilosunu derin donducuya attım ,diğer barbunyayı , yeşil fasulyeyi , lor peynirini de hamur işleri içerisine kullanırım diye derin dondurucuya attım.

cevizim , 3 lt pekmezim geldi .
her gün ekmeğimi alır

bugün ise yumurta ve bir tenecere süt getirmiş .

küçük oğluma annem bakıyor. Dolayısıyla öğle yemeklerimin çoğunu annemde yiyiyorum.
pazara gittim bugün sadece 8 tl harcadım .

yani canım benim para biriktirme şartlarım çok şükür çok kolay
çocuklarıma sürekli dedesi , babaannesi ,anneannesinden yüklü miktarda harçlık veriliyor.
dedesi hiç vermezse günlük ikisine de 5 ya da 10 ar tl verir.

dediğim gibi yaza göre kışa göre erzaklarım kayınvalide tarafından karşılanıyor ( özellikle kuru fasulye nohut tarhana bulgur pekmez hindi kaz vs)

kısacası şu zamanlar benim için musluğun aktığı kapları doldurma zamanı bunu eşim de ben de çok iyi biliyoruz eşim çok güvenir saygı sevgi duyar
kimsenin senden birşey kıskandığı yok bugünleri iyi değerlendir der.

aslında çok daha fazla paralar biriktirilebilir de yeme- içme giyinme -gezme herşeyi tadında dozunda yapmak istiyoruz .

ben bekarım ama maşallah senin eşinin ailesiyle ilişkin çok hoşuma gidiyor.

Allah bana da nasip etsin inşallah.

eminim sen de zaten onlara iyilikle yaklaşıyorsun ki böyle karşılığını alıyorsun.

teşekkür ederim canım
onları bu kıvama getirene kadar benim de hemen hemen herkesin bildiği türden evliliğimin ilk yıllarında ne badireler atlattım ama
sonuç güzel oldu
şu bir gerçek ki eşim her zaman bana sahip çıktı, hep yanımda durdu ,hakkını ödeyemem.
şimdi kayınvalide kızım kuzucuğum der ama kırılan kalp ne kadar bir araya gelir ama artık cahilliğine veriyorum bazı şeyleri idare etmek lazım hoşgörülü olmak lazım diye düşünüyorum.
umarım senin için herşey taaaa başından itibaren çok ama çok güzel olur bitanem

Son düzenleme:
Aaaa buraya mı taşındık yine aynı şekilde özelden mi mesaj atıyoruz farmasicim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…