Dolar şu an 1.87
Ama merkez bankası ihale açtı.
Biraz düşmesini bekliyorum gün içinde.
bence dolar yerine altın ben 20 bin tl vardi 2007 şimdi 60 falan oldu
Altın alıyorum zaten ama doların tl fiyatı düşerse altının tl fiyatı da düşüyor.
Akşamı bekliyorum o yüzden.
SEN tl / gr mı alıyorsun canım ?
Buarada doalr düşmesin yahu yani dibe vurmasın ayın 1de maaş alıcaz
Aslında ons/dolar alıyorum ama dün dolar vardı elimde, ons yüksekti alım için.
Akşam üzeri dolar artınca tl ye geçtim.
Şimdi ons da düşse dolar da düşse alım için bekliyorum
peki canım bu pratiklik bizde zamanla kazanılırmı ?
yani birde ons veya tl gr iiçin ıkı ayrı altın hesabı gerekmıyormu ?
bırbırınden nasıl ayrıstırılıuyor bunlar
dolar artınca tldenmı altın aldın yanı
ya birinizde bana akıl verin :))) altın mı alayım 1000 liraya yoksa döviz mi ? yoksa tl olarak mı kalsın
lady canım uzun vade için mi altın düşün miyim ? uzun vadede degil de mesela ay sonuna kadar 2000 lira param olacak işte alsat al sat yapıp yükselmek istiyorum
lady canım uzun vade için mi altın düşün miyim ? uzun vadede degil de mesela ay sonuna kadar 2000 lira param olacak işte alsat al sat yapıp yükselmek istiyorum
Canım hayırlı olsun siz dairede aldınız dimi ??ya birinizde bana akıl verin :))) altın mı alayım 1000 liraya yoksa döviz mi ? yoksa tl olarak mı kalsın
ah canım kusura bakma cahıllıgımın anladım sımdı benım sadece bır altın hesabına ıhtıyacım var oyleyse
İki ayrı altın hesabına gerek yok.
Sadece döviz hesabı lazım dolar alabilmen için.
Elbette kazanılır.
Ben bir ay öncesine kadar gr/tl al sat yapıyordum.
Baktım ki onun fiyatı pek değişmiyor.Bu işlemi yapmaya başladım.
Özetle :
1 TL
1 altın
1 dolar hesabı lazım.
Ons fiyatı düşüp gr değişmezse dolarla altın alıyorum,
ons artarsa altınla dolar alıyorum, böylelikle daha fazla dolarım oluyor sonra ons düşünce tekrar altın alıp gr arttırıyorum.
Dolara geçtiğimde aşırı bir yükselme olursa (dün olduğu gibi) elimdeki dolarla tl alıp doların ya da gr fiyatın düşmesini bekliyorum.
Ons dolar arası günlük neredeyse 30-50 dolar oynuyor, bu da al sat için yetiryor.
aylık 300' tlmi vereceksin ?birikim güzelleri merhabalar:)
farmasicim ben bugün okuldaki 300 tl lik güne katıldım ve haziranda alacağım paramı:)
şimdi ben bunu tl bazında birikim olarak mı bildirmeliyim,yoksa alacağım ay mı yopluca listeme ekletmeliyim.
senin de günün vardı sen nasıl yaptın???
Altını uzun vadede tutacaksan düşünme hemen al demek istemiştim:)