canım ben koltukların iskeletini diil sadece minderlerini ve yastıklarını 4 sandalye birde bank yeniletiorum 900 tl
ve koltuklarım 1 yıllık ama temizlerken çamaşırsulu suyla yıkadım sarı sarı halka lekeler kaldı üstünde
sonna ben koltu kların kılıflarını tuttum makinaya attım
kumaşı delik delik yırtıldı üstünd epolar falan idare ettim baktım olmuyo mecburen değiştiriorum sandalyelerdeki taaşalrın altıda paslandı ve geçmiyo((((
SEVGİLİ BACILARIM ARANIZDA ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI YAPTIRANINIZ VARMIDIR_?
özellikle doğum paketi vs. için araştırınca ya belli hastaneleri gösteryor ya daa illa hamile olamk gerektiğini vurguluyor....
ama önceden araştırdığımda en az 1 yıl özel sağlık sigortamı ödemem gerektiğini öğrendim ben zaten devlet memuruyum ne derece yaptırayımmı gereklimiii acil bilgisi olanalr bilgilendirise çok çok sevinirimmmm... :) acil diyince komiğme geldi duyanda hamileyim sanacakkkk ohooooooo nerdeee...
önce plannnnn
birde ben devleteee asla güvenmeyen eşeği sağlammm kazığa bağlayan bir tipimmm sağlık noktasındao bakımaaa ne etsemmm bilemedim
SAĞOL BACIMMMM... EVETTT kamu oluncaaa ekstra araştırınca aman ne gerek var diyolarrr bende anlamadım ne etsem...devlet karşılıyorr amaa bilemedim doğum paketi denen bişey var ankara medican hastanesi ile anlaşması en uygun fiyat odur.... ama olduki ben ordaki dr u sevmedim gıcık oldum ifrit oldum ne olucakkk mecburiyettenden mi gidecemmm valla ne etsem bilemiyommm araştırmaya devammm .... birileride zaten 3000 tl ile çok rahat oluyor bitiyor doğum dedilerr öleee vallaaa çoluk yok çocuk yokkk ona göre bir plan çizmek gerekkk bakalımmm bazıları en az1 yıl veya 2 yıl öncegünydın hanımlar
bol birikimleriniz olsun inşallah
burası bana çok iyi geldi valla
hem aile gibi olduk hem de ben artık bir liramın bile kıymetini biliyorum
ha biliyorsun da noluyor diyeceksiniz
yok vala fazla biriktiremiyorum am a buy bile ben gibi müsrif için epey gelişme
bacım yettim
benim var özel sağlık sigortası
geçen yıl hiç kullanmayıonca bir de benim troid ile ilgili masrafları karşılamıyorlar
bir de eşiminkiyle yüklü geldi ödemesi
o yüzden sadece yatarak güvence aldım
amma velakin bence iyi oluyor
doğum için yaptırdıktan sonra 1 yıl beklemen lazım
tamam devlet memurusun ama devlet her şeyi ödemiyor
ama sigorta (tabi aldığın pakete göre iyi araştır) çok daha fazlasını ödüyor
mesela doğum yaptığında eğer özel doktor bulursan
devlet özel doktora verdiğin muayene ücretini ve doktorun doğumda senden aldığı para için verdiği fatura bedelini ödemez
ama özel sigorta öder
bir de paketine göre olsa da limitsiz doğum olursa beş kuruş ödemeden çıkarsın hastaneden
bazı sigortalar bazı hastaneler için uygular
misal benim arkadaşım bir sigortada
onların burası limitsiz dediği hastanede doğum yapacak
hem tetkiklere bir kuruş ödemedi
hem de doğuma ödemeyecek
ben en basit örneği hastalığımda yaşadım
ameliyat oldum doktorumun önerdiği hastaneye gittim mecbur
doktorum özel muayenesi olan profesördü
ameliyat bir gece refakatçiyle kalma dahil hastane faturası 5.500 dü
anestezist 1.200 TL doktor ekstra 5000 TL aldı
ben başta anesteziste ödedim sadece onu da sigorta geri verdi bana
doktor sigorta sana parayı ödeyince verirsin dediği için sigorta ödeyince ödedim
hastaneye zaten kuruş vermedim
ama devletten yaptırsaydım devlet hastaneyi ödeyecekti
hastanenin ne kadarını öderse kalanı ben ödeyecektim
artık doktorlara vedrdiğim para da cebimden çıkacaktı
ama paketleri iyi öğrenmen lazım
neyi karşılar neyi krşılamaz
yazın salmayan mı var diyeyimmm aman sağlık olsunay bizde yazın bir saldık bir saldık yerlerdeyiz:))))
eylülden itibaren ciddi anlamda herşeyi geri toparlamam lazım:)))))
bide battı balık hesabı var bi kere salınca bidaha toplayamıyoda insan normalde marketi 250 ile yaparken geçen ay 400 e çıktı yuh dedim noluyoruz yaaaa dedim sıkı yönetim ilan ettim artık
memlekete gittik tatile gittik koltukların yüzlerini yeniledik doğum oldu gelen oldu gidien oldu 3.000 liralık öğrenim brocunu ödedik derkeeeeeeeeeeeeennnnnn birikim o kadar az olduki şaşıp kalıorum
vede ekim ayında ben son kez maaş alıcam bitiyo artık 1 yıl para mara yok bi tek eşimin maaşı var ilk ay biraz zorlanırız gibime gelio onada alışcaz o yüzden sıkı yönetim hali var evde:))))))))))
gökçecim
doğumdan önce yıllarca ödersen sadece doğumu düşünerek mantığı yok
ama doğumdan bir yıl önce başlasan bir de hamilelik yılında yaptırsan
zaten 3.000 i bulmaz sigortaya ödediğin para
bir de tabi şu var
Allah korusun ama başına ağır hastalık gelirse işe yarıyor yazdığım gibi
ben de doğum rahat olsun diye yaptırmıştım
o yıl 1.800 TL ödemiştim (biraz pahalı bir paket almışım)
ama sigortaya harcattığım para diğer hastalıklarla beraber 18.000 di
bilemiyorummm bacımmm çok çok karmaşıkkk oldummm.... bir çok sigorta belli hastanelerle sınırlı ondan dolayı ACABA YAPTIRMASAK MI DİYORUZZZ.... tabiki diğer hastalıklarrr öylee bir duruma sokuyor maalesef...gökçecim
doğumdan önce yıllarca ödersen sadece doğumu düşünerek mantığı yok
ama doğumdan bir yıl önce başlasan bir de hamilelik yılında yaptırsan
zaten 3.000 i bulmaz sigortaya ödediğin para
bir de tabi şu var
Allah korusun ama başına ağır hastalık gelirse işe yarıyor yazdığım gibi
ben de doğum rahat olsun diye yaptırmıştım
o yıl 1.800 TL ödemiştim (biraz pahalı bir paket almışım)
ama sigortaya harcattığım para diğer hastalıklarla beraber 18.000 di
mutnojcum çıkılığın dibine vurmuşsun o zman i olmuş en azından hastalık zmanında para derdiyle uğraşmamışsın
bu sigorta dediğiniz sağlık sigortası dımı?
heray belli bir miktar ödüyosunuz ALLAh korusun başınıza büyük bir hastalık geldiğinde ameliyat vs sigortası karşılıyor dımı
benm yok
kızlar bişey dicemev arkadaşımla aynı eve girmeden ayrılma kararı aldık şükür rabbime en kısa sürede bittiği için..
kira kontratı benim üstüme nasıl iptal edicem bir bilgisi olan var mı?
elektirik su kira kontratı benim üstüme..
ama evden ben çıkıcam. sorun olmaz dımı sedaşta falan
bu sigorta dediğiniz sağlık sigortası dımı?
heray belli bir miktar ödüyosunuz ALLAh korusun başınıza büyük bir hastalık geldiğinde ameliyat vs sigortası karşılıyor dımı
benm yok
kızlar bişey dicemev arkadaşımla aynı eve girmeden ayrılma kararı aldık şükür rabbime en kısa sürede bittiği için..
sorun olmaz da zaten burda kiralar da yakıt da çok uygun
dağbaşı ya ondan
bence azıcık aşım ağrısız başım yap otur tek başına
canım ev sahibi ile konuş durumu açıkla
karşılıklı iptal edin eski ev arkadaşın oturacak sanırım
ev arkadaşınla yeni bir sözleşme yapsınlar
sen de sözleşmeyi iptal ettiğine dair yazı al
tabi ki adına aldığın abonelikleri de kapattır
bir de hayırlısı olsun
asu emin ol en iyisi :)) belki ilk başta biraz zorlanabilirsin ama sonra çok iiii olcak:))
kızlar bu ara ev alma gibi bi durmumuz var
harcamalarda OHAL ilan ettim evde darbe yapcam:)))))
tamamm bacım demir ve ergo ya bir bakacammm birde benim anadolu hayat bes ile bağlantılı bir doğum paketi varmıdır onada bir bakacammm sonra bildiklermiii bende sirkeci bacım için yazacammm:)gökçe ben üç şirket değiştirdim
genel yaşam, ergo ve demir hayat
genel yaşamdayken sigortayı yapan kişi yanlış yönlendirdiği için kızla papaz olunca sigortadan vazgeçtim
bir de fiyatları çok artırmışlardı
ergo iyiydi hastalığım sırasında beni hiç üzmedi
ama onlar da hastalıkta çok harcatınca haliyle primi ertesi yıl çok yükselttiler
ben de demir hayata geçtim
demirden genel olarak memnunum
bir de primleri en uygun olan o
ben genel olarak ergo ve demir hayatı tavsiye ederim
yapı kredi de fena değil sanırım
aynen öyle canım o zaman bu kadar masrafı kaldırabilecek durumumuz da yoktu üstelik
zaten birikim mantığı ben de bu nedenle oluştu
kenarda birikmiş olmayınca hastalık fena bişi
özlemm bacımmm medican diye tutturmadım aksine çok uygun bir 1875 tl lik doğum paketi var sigorta ödüyor ama medican hastanesinde geçerli sadece o bakımaa sordummm... inannn bende hiç farkında değilim ...gokce canım nıye medıcana dıye tutturuyosun kı bı kuzenım orda calısıo ıcını az cok bılıorum neden tercıh ettıgını bı yaz bakım bana... ayrıca bu sıgorta paketlerınde onemlı olan hasatanedekı varolan doktoramı gıtceksın yoksa ozel bı hocaya goırunup onun bağlı olduğu hastanedemı yapcaksın doğumu onemlı olan bu sen oncelıgını belırle bıldıklerımı paylasayımn ben senle canım hayırlısı olsun artıkk.......
ALLAHIMMMMMMMMMMM 4 yıl önce atandığımda bir ev arkdşı aldımmm o benim yanıma taşındı gerçi benim tanıdığm eviydi ve birlikte ben tuuttum ve birlikte o da dahil olunca birlikte tutup yerleştik....bu sigorta dediğiniz sağlık sigortası dımı?
benm yok
TABİKİ PAYLAŞABİLİRİMMM NE DEMEKKK...kökçe sigorta işini araştırırken öğrendiğin incelikleri detayları benimle de paylaşabilir misin? Ben de istiyorum. Biraz armut piş ağzıma düş çü oldum ama
t
ALLAHIMMMMMMMMMMM 4 yıl önce atandığımda bir ev arkdşı aldımmm o benim yanıma taşındı gerçi benim tanıdığm eviydi ve birlikte ben tuuttum ve birlikte o da dahil olunca birlikte tutup yerleştik....
vel hasıl ikametgah olayımm ben aldıydımm o eve ama o kendi önceki evinde kalmıştı ikametgahıı...
sonra kontrat yoktuu ama elektrk su kendi üzerme almıştımmm vel hasılllllll müthiş bir olaylaaaa kavga ettik.... veee etik olarak onun gitmesi gerekirken indik alt ta oturan ev sahibimize(bizim damadın dayısıydı)
ve biz anlaşamıyoz çıkcazzz dedik...
ben ben çıkmamm o çıksın
o ağlamalar yaygaralar derkennnn
baktım sülük yapıştııı çıkmıyor bennnn utanma pazarıı kusura bakmaaa biz bulaştırdık dayı buna sizi ama kontar yapın öder diyerek yolları ayırdıkkk ayırmasınaa.. asıl emsele sonraaa
ben damatgilde 12 gün kaldımmm ve o süreçte elektrk suyu üzerimden ona verdimmm
neyseeee
1 ay olduuu bende ev aradım çıktımm ama bayram sonrasınaaa yanii bir tatil girdi araya derkennn
emniyetten aradılarrr banaaa
nüfus kanunua mukavemetsizlikden polis arama mı çıakrmış ne emniyetten ifademi aldılar...
nedeni: nüfusa gidip bizim deli kızz kendi ikametgahını o eve alınca nüfus emmuru xx gökçe sizlemi oturyor hayır tanımamm öyle birini diyince nüfusss memmuru emniyete bildiri emniyet polis beni arar inannın bayram tatilim rezil olmuştu bilgide evrmediler korktum durdummm...
anlayacağınnn dese eski ev arkdşmdı şimdi ev arıyor çıkcakk yokkk tanımam etmemmm diyinceee devletteee böle ediyor..
sonra emniyette polis avukatnız varmı yok dedim ne avukatı abartmasak diyip ifademi verdimmm vs.. amaaa az daha 150-250 tl civarı gibi bir meblaydı sanırsammm ceza ödeyecektim düşün....
SONRAAAA EV ARKADAŞIMI TÖVBEEEEEEEEEE...
SONRAKİ EV ARKADAŞIM EŞİM OLDU:)
O BAKIMA DİKKAT ET DERİMMMM