Kirli Çıkılar )))

hoşbulduk.. artık sizinleyimmm.. umarım az da olsa birikim yapabilirim...peki burada ne kadar birkim yaptığımızmı yazıyoruz.. aylık mı haftalık mı bilgi veriyoruz.. ne yapıyoruzz..
farmasi demiş zaten 1 .sayfa da yazdığnı
zaten zamanla girince eve dair yemeğe dair alışverişe dair ekonomik taktikler konuşmaktayızzz:KK66: öyleee parayaaa değer vermektesin ben eskiden aman 20 tl de neymiş falan derdim sonra bir baktım o hafife aldığım parayla her ay sonunda 100 tl veya 1 gram altın biriktirmekteyimmm çokda iyi oldu....gerçi şu sıralar yemekteyiz ama olsun;=) bu şekilde konuşunca yazışıncaaa bir aile gibi olduk gittti..
tekrarr hoş geldin aramızaaa
kızlar faiz hakkında ne düşünüyorsunuz??
aslında karşıyım ama banka teklifleri çok cazip geliyor kulağa hele %9 oranında aylık verenleri duydukça :)
huhuuuuuuuuuuu komşuuuuuuuu neeeeeeeeee %9 aylık faiz oranımıdır.... yıllıksaaa bişey değildeee nedir vadesiii onu anlamadımmmm.... kim ne ye veryorr ciddden anlayamadımm bacım.... bende faiz olayınaaa girmemekteyimmmm takii parasız olduğmuzdan dolayı tirink para çıkaramayınca evi alırkennn bir kredi çektik hanii;( öyleee

farmasi demiş zaten 1 .sayfa da yazdığnı
zaten zamanla girince eve dair yemeğe dair alışverişe dair ekonomik taktikler konuşmaktayızzz:KK66: öyleee parayaaa değer vermektesin ben eskiden aman 20 tl de neymiş falan derdim sonra bir baktım o hafife aldığım parayla her ay sonunda 100 tl veya 1 gram altın biriktirmekteyimmm çokda iyi oldu....gerçi şu sıralar yemekteyiz ama olsun;=) bu şekilde konuşunca yazışıncaaa bir aile gibi olduk gittti..
tekrarr hoş geldin aramızaaa

huhuuuuuuuuuuu komşuuuuuuuu neeeeeeeeee %9 aylık faiz oranımıdır.... yıllıksaaa bişey değildeee nedir vadesiii onu anlamadımmmm.... kim ne ye veryorr ciddden anlayamadımm bacım.... bende faiz olayınaaa girmemekteyimmmm takii parasız olduğmuzdan dolayı tirink para çıkaramayınca evi alırkennn bir kredi çektik hanii;( öyleee

çalışıyorum.. maaşıma oranla yüklü miktarda kredilerim ve ödemelerim var.. AMA seninde dediğin gibi önemsemediğim paralardan yüklü birikimler yapabileceğimi düşünüyorum.. aman ne olacak bunuda alayım aman ne olacak sunuda alayım diyoruz.. sonuç ortada elde avuçta birşey kalmamış..

çalışıyorum.. maaşıma oranla yüklü miktarda kredilerim ve ödemelerim var.. AMA seninde dediğin gibi önemsemediğim paralardan yüklü birikimler yapabileceğimi düşünüyorum.. aman ne olacak bunuda alayım aman ne olacak sunuda alayım diyoruz.. sonuç ortada elde avuçta birşey kalmamış..
:) bir çoğumuz sen durumdayız bacım.... inşallah güzel birikimli bir yıl olur bundan sonrasııı:) birikim şart:KK16::KK16::KK16:
günaydın herkese.
mutlu pazarlar.
günaydınnn bacım....
okul öncesiii son pazarımm evettt:)

herkeseee mutlu pazarlar diliyorum bende:KK16:

kızlar faiz hakkında ne düşünüyorsunuz??
aslında karşıyım ama banka teklifleri çok cazip geliyor kulağa hele %9 oranında aylık verenleri duydukça :)

Faiz hakkında Tergib’deki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Helak eden yedi şeyden biri faiz almaktır.) [Buhari]

(Yedi büyük günahtan biri faiz yemektir.) [Bezzar]

(Faiz alana da verene de lanet olsun!) [Müslim]

(Vücuduna dövme yapana, yaptırana, faiz alıp verene lanet olsun.) [Buhari]

(Allahü teâlâ, dört kimseyi Cennete koymaz: Bunlar, devamlı içki içen, faiz alan, yetim malı yiyen ve ana-babasına asi olandır.) [Hakim]

(Faiz 73 kısımdır. En aşağısı, kişinin anası ile zina etmesi gibidir.) [Hakim]

(Bir dirhem faiz alıp vermek otuz zinadan günahtır.) [Taberani]

(Hep faiz yiyen sonunda fakirliğe düşer.) [İbni Mace]

(Kıyamet yaklaştıkça, faiz, zina, ve içki çoğalır.) [Taberani]

merhaba canım faiz hakkındaki düşüncelerimizi sormuşsun ben de kendi adıma şunu söylüyorum bütün bunları bildikten sonra faize para yatırmak ne kadar akıllıca olur ???????????

elbette faize tüm kalbimle hayır

Faiz hakkında Tergib’deki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Helak eden yedi şeyden biri faiz almaktır.) [Buhari]

(Yedi büyük günahtan biri faiz yemektir.) [Bezzar]

(Faiz alana da verene de lanet olsun!) [Müslim]

(Vücuduna dövme yapana, yaptırana, faiz alıp verene lanet olsun.) [Buhari]

(Allahü teâlâ, dört kimseyi Cennete koymaz: Bunlar, devamlı içki içen, faiz alan, yetim malı yiyen ve ana-babasına asi olandır.) [Hakim]

(Faiz 73 kısımdır. En aşağısı, kişinin anası ile zina etmesi gibidir.) [Hakim]

(Bir dirhem faiz alıp vermek otuz zinadan günahtır.) [Taberani]

(Hep faiz yiyen sonunda fakirliğe düşer.) [İbni Mace]

(Kıyamet yaklaştıkça, faiz, zina, ve içki çoğalır.) [Taberani]

merhaba canım faiz hakkındaki düşüncelerimizi sormuşsun ben de kendi adıma şunu söylüyorum bütün bunları bildikten sonra faize para yatırmak ne kadar akıllıca olur ???????????

elbette faize tüm kalbimle hayır

:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14: allah affetsinnnn

ya arkadaşlar
yanlış anlamazsanız birşey sormak istiyorum
bu bizim tasarruflarımızı bildirmemizin amacı nedir
lütfen yanlış anlaşılmasın

Farmasi,evet faiz dinimizce yasak,oyle olmasa dahi adami yiyip bitiriyor.dusunuyorumda ilerde ev almak nasip olursa ,bankasiz mumkunu yok alamam.etrafimda parasi olan ama borc vermek istemeyen insanlar var.o zaman :26:me yapacagiz

Farmasi,evet faiz dinimizce yasak,oyle olmasa dahi adami yiyip bitiriyor.dusunuyorumda ilerde ev almak nasip olursa ,bankasiz mumkunu yok alamam.etrafimda parasi olan ama borc vermek istemeyen insanlar var.o zaman :26:me yapacagiz

royemcim dinimizce ve de hadislerle faizin kötülüğüne işaret ediliyor
ve de bunu paylaştım ....

dini kriterler bellidir
uyarsın ya da uymazsın

Son düzenleme:
selam kızlar
ufaklığı uyuttum, azıcık takılayım dedim
yarın başlıyorum ben de diğer öğretmenler gibi
o yüzden dün o kadar iş yaptım ki
aklımda eve dair bi iş kalmasın dedim
c.tesi ev temizliği, pazar da ütü ve dinlenme olsun diyorum
haftaiçi de anca bebek ve yemekle ilgilenebilirim
inşallah birikime de devam edicez
yazın pek biriktiremedik

faizden bahsedilmiş
biz de kredi çekmeden ev alabilmemiz için sıkı birikim yapmalıyız
niyetimiz belli, Rabbim yardım eder inşallah

ay bizde yazın bir saldık bir saldık yerlerdeyiz:))))
eylülden itibaren ciddi anlamda herşeyi geri toparlamam lazım:)))))
bide battı balık hesabı var bi kere salınca bidaha toplayamıyoda insan normalde marketi 250 ile yaparken geçen ay 400 e çıktı yuh dedim noluyoruz yaaaa dedim sıkı yönetim ilan ettim artık
memlekete gittik tatile gittik koltukların yüzlerini yeniledik doğum oldu gelen oldu gidien oldu 3.000 liralık öğrenim brocunu ödedik derkeeeeeeeeeeeeennnnnn birikim o kadar az olduki şaşıp kalıorum

vede ekim ayında ben son kez maaş alıcam bitiyo artık 1 yıl para mara yok bi tek eşimin maaşı var ilk ay biraz zorlanırız gibime gelio onada alışcaz o yüzden sıkı yönetim hali var evde:))))))))))

merhaba kızlar:
nelson hoş geldin...ben kk da iki topiğe takılırım . biri diyet topiği biri de bu..
selin canım biz de saldık yaz tatilinde. zaten hep söylüyorum biz kışın biriktirp yazın harcıyoruz. bu yaz şu ana dek biriktirdiğimizi tamamı bitmedi. 3-5 gram altın kaldı.
kızlar bir hesap yaptım ocak ayında 500 tl falan artırabilicem. ders ücretlerim yarım olacak malum. bu paraları nasıl değerlendireceğiz. döviz ve altoının artışı malum. alıp da çok zarar etmek var. vadeli hesaba yatırmak da mantıksız. vadesiz hesapta tutarsam arada kaynar harcanır diye korkuyorum. ne önerirsiniz bana...

merhaba kızlar
çok şükür sağ salim eve geldik,tabi sonra byağı ev temizliği falan olacak,perdeler yıkanacak,vs vs
kızlar
tatilde antalya nın gazipaşa ilçesindeydik,deniziyle,sakinliğiyle süper bir yer,kesinlikle tatillik bir yer,öğretmenevinde kaldık,kişi başı 30 tl kahvaltı içinde,ama çok lüks bir yer yapmışlar,helal olsun derim

biz de de birikim falan olmadı malesef tatil nedeniyle,artık üç beş demeyip atacağız kenara,damlaya damlaya göl olur

merhaba kızlar:
nelson hoş geldin...ben kk da iki topiğe takılırım . biri diyet topiği biri de bu..
selin canım biz de saldık yaz tatilinde. zaten hep söylüyorum biz kışın biriktirp yazın harcıyoruz. bu yaz şu ana dek biriktirdiğimizi tamamı bitmedi. 3-5 gram altın kaldı.
kızlar bir hesap yaptım ocak ayında 500 tl falan artırabilicem. ders ücretlerim yarım olacak malum. bu paraları nasıl değerlendireceğiz. döviz ve altoının artışı malum. alıp da çok zarar etmek var. vadeli hesaba yatırmak da mantıksız. vadesiz hesapta tutarsam arada kaynar harcanır diye korkuyorum. ne önerirsiniz bana...

hoşbulduk papatyam.. senin yazılarını görmüştüm burada.. bende buradayım artık.. bakalım kirli çıkı olabilecekmiyim.. amacım harcamalarımdan kalanları az da olsa birikitiemek ve birikimlerimi şıkışınca geri harcamamak....

şimdilik kumbarama kuruşlar halinde para atıyorum.. bakalım sonuç nolcak.. biriktirebilirmyim sence para papatyam..

merhaba kızlar:
Ocak ayında 500 tl artıracağız demişim de Ocak ayı ne ki. Eylül yazacaktım....
hoşbulduk papatyam.. senin yazılarını görmüştüm burada.. bende buradayım artık.. bakalım kirli çıkı olabilecekmiyim.. amacım harcamalarımdan kalanları az da olsa birikitiemek ve birikimlerimi şıkışınca geri harcamamak....

şimdilik kumbarama kuruşlar halinde para atıyorum.. bakalım sonuç nolcak.. biriktirebilirmyim sence para papatyam..
Nelson ben çok seviyırumburayı. Kızlar sayesinde geçen sene iyi para biriktirdim. Artık eskisi kadar kılık kıyafet almıyorum. Ger akşam cüzdanımdaki bozuk parayı kumbaraya atıyorum. Tabi yaz tatilinde yapamadım. Yarın işe başlıyorum. Birikime de başlıyorum yani.
Sen de sık sık gel buraya .gaza geleceksin emin ol.

ay bizde yazın bir saldık bir saldık yerlerdeyiz:))))
eylülden itibaren ciddi anlamda herşeyi geri toparlamam lazım:)))))
bide battı balık hesabı var bi kere salınca bidaha toplayamıyoda insan normalde marketi 250 ile yaparken geçen ay 400 e çıktı yuh dedim noluyoruz yaaaa dedim sıkı yönetim ilan ettim artık
memlekete gittik tatile gittik koltukların yüzlerini yeniledik doğum oldu gelen oldu gidien oldu 3.000 liralık öğrenim brocunu ödedik derkeeeeeeeeeeeeennnnnn birikim o kadar az olduki şaşıp kalıorum

vede ekim ayında ben son kez maaş alıcam bitiyo artık 1 yıl para mara yok bi tek eşimin maaşı var ilk ay biraz zorlanırız gibime gelio onada alışcaz o yüzden sıkı yönetim hali var evde:))))))))))

selinciğim
koltuklarının yüzlerini yenilemen ne kadara mal oldu
bende kendi koltuklarımın yüzünü yenilemek istiyorum
bir taraftanda fazla yıpranmamış diye kıyamıyorum

selinciğim
koltuklarının yüzlerini yenilemen ne kadara mal oldu
bende kendi koltuklarımın yüzünü yenilemek istiyorum
bir taraftanda fazla yıpranmamış diye kıyamıyorum

canım ben koltukların iskeletini diil sadece minderlerini ve yastıklarını 4 sandalye birde bank yeniletiorum 900 tl
ve koltuklarım 1 yıllık ama temizlerken çamaşırsulu suyla yıkadım sarı sarı halka lekeler kaldı üstünde
sonna ben koltu kların kılıflarını tuttum makinaya attım
kumaşı delik delik yırtıldı üstünd epolar falan idare ettim baktım olmuyo mecburen değiştiriorum sandalyelerdeki taaşalrın altıda paslandı ve geçmiyo:KK43:((((

X