- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.422
merhaba Berfin, aynı yollardan geçiyoruz :)
ben bir süre balkonu dolap gibi kullanmıştım (şehir soğuk olduğundan) ve bir süre çamaşırları elimde yıkayıp bir kısmını da biriktirip memlekete gittiğimde yıkıyordum.
ikinci el mbilya beyaz eşya, hepsini düşündüm... mini dolap da düşündüm.
deneyimlerimden yola çıkarak evlendiğinde kullanacağın bir dolap ve makine almanı tavsiye ediyorum.
diğerleri iş görecek gibi değil.
ben mobilyalarımı bile bekar evine alıyorum diye sıfır ama ucuz, beğenmediğim şeyler almıştım. şu an mecburen kullanıyorum ve keşke evlendiğimde kullanmak isteyeceğim şeyler alsaymışım diye geçiriyorum içimden, zaman zaman.
gözün aydın, hayallerinden birine kavuştun
hım ev arkadaşın varsa işler değişir tabi canım :44: o konuda bir deneyimim yok. ben lojmanda ve tek başıma yaşadım 2 sene. beyaz eşyalardan birini sen birini o alsa, ortak kullanmak istemez misiniz? ben keşkelerimi söyledim canım. umarım hiç pişman olmadan atlatırsın bu süreçleri
asmunikalcim sıfır al çok teferruatlı bir şey alma yeter de artar bile
öncelikle hayırlı uğurlu olsun işin
geçen yıl aynı durumda idim, eve iki kişi çıktık ikimizde evlenince her şeyi gıpgıcır almak isteyeceğimizi bildiğimiz için mutfak eşyaları ve yatak dışında her şeyi ikinci el aldık, hiçbirinde sorun yaşamadık daha çok şükür, hem uygun oldu maliyet açısından hem de birimiz giderken sorun olmaktan çıktı eşyalar. Bu ay ev arkadaşım evlilik nedeniyle gitti yalnız kaldım eşyalar hep ikinci el olduğu için üzerinde konuşma ihtiyacı bile duymadık, ben de ayrılınca hepsine satıp ikimizin de adına hayır olarak bağışlayacağım bu kararı aldık.
Sıfır eşya almak kanaatimce çok mantıklı değil, çünkü evlenince eski ve modeli düşük bir şeyi kimse gelin evine almak istemiyor, biz kadınlar böyleyiz fıtrat meselesi:)
asu gözün aydın
ben bilmiyordum atandığını atlamışım
nereye atandın
ben de farmasiye katılıyorum evlenince sıfır almak isteyebilirsin
eşim evlenmeden epey önce almış beyaz eşyaları
sıfırdı ama yine de içimde kaldı son model değil diye
hoş sonradan önemini kaybediyor ama o ara dert olabiliyor
o yüzden şimdilik işini görecek gibi al
sonra bakarsın duruma
bende ilerde götürmeme kanaatimdeyim..
ama uygun fiyatlı çamaşır makinası ve buzdolabı SIFIR alabilirim. ikinci el kullanmak istemiyorum
yani hesabıma göre ikisinin bana maliyeti 900 tl olcak. bu ikiye bölüncek.. çok donamımlı olmasına gerek yok. 1 sene işimi görsün yeter..
saolasın canım. çok şükür atadım. kurum adı yazmim şimdi olurmu
kızlar merhaba nasılsınız. uğrayamadım uzun süre..
bişey sorcam:) bn şimdi evime buzdolabı ve çamaşır makinası alcam..
kimisi ikinci el al dedi. bnde almak istemiyorum. alırım ikinci el bozulur falan sıkıntı yaşamayayım
buzdolabı bundan alayım diyorum. iki kişiye rahat yeter. bekar evi çokta donanımlı olması gerek yok sizce? 350 falanmış. ikinci el almaktan mantıklı.
çamaşır makinası da ikinci el 250 300 falan.. sıfırda 600 bulabilirim. bunu da sıfır alayım diyorum..
ev çarşı merkeze uzak. ikinci el bozulursa servis şuymuş buymuş tek başıma uğraşmam zor olur
sizce
Eki Görüntüle 787110
kızlar merhaba nasılsınız. uğrayamadım uzun süre..
kimisi ikinci el al dedi. bnde almak istemiyorum. alırım ikinci el bozulur falan sıkıntı yaşamayayım
buzdolabı bundan alayım diyorum. iki kişiye rahat yeter. bekar evi çokta donanımlı olması gerek yok sizce? 350 falanmış. ikinci el almaktan mantıklı.
çamaşır makinası da ikinci el 250 300 falan.. sıfırda 600 bulabilirim. bunu da sıfır alayım diyorum..
ev çarşı merkeze uzak. ikinci el bozulursa servis şuymuş buymuş tek başıma uğraşmam zor olur
sizce
Eki Görüntüle 787110
hadii bakalımmmmsıradayım zaten gökçecim sınava yakın dua isteyeceğim herkeslerden
vayyy be demek oyunada geçtinizzz... kızkardeşimde istemişti yine açıkmammış çok üzgünnngökçe arka bahçeye gel oyun oynuyoruz ( çok hızlı akıyor muhabettin dibine vuruyoruz )
pepeti ve helinim 08 in tayinleri bugün açıklanacak hayırlısı diyoruz dua et gökçe gönüllerine göre hayırlı bir yer olsun
sirkecan da fransa ve çevresi Marmaris derken evine döndü
farmasi cannn dua topicne katıldım ya zatennnn,anlamadımmmm yoksamm arka bahçedemiii diyonnnn??? anlayamadımmseyhan gökçe royem dua topiğine de katılmak istemez misiniz
Sagol Farmasi,tabiki katilmaxi isterim.ilk firsatta ugrarim.
Bade buralarda olmana sevindim.:)
Gokce sende ne maharetler var oyle,bruksel lahanasi iyi fikirmis,porsiyonluk lahana,soyle bir canlandi gozumde ,neden olmasin.:)
Seyyancim sagolasin,attik kendimizi yeni eve cok sükur,bilirsin buralarda tasinmak baxagi pahaliya mal oluyor.äh äh bir evim olsun istiyorum,kocaman 100mk olmasada olur.bana kadar yetsin benim evim diyeyim,Boyle kucuk ama sicacik,Huzur dolu olsun.bizde saglikli olalim ,daha da ne ollsun.insallah birgun gelir o gunler.Allah herkesin gonlune Gore versin insallah...
aslmm hoşgelmişinnnn çok hızlı dönüş gerçekleştirmişinnnnn... hu hu dünmü yazmıştımmm neee seni sorduğumdaa rüyamdaaa gördüm seni :) ne alakaysaaaa senle güneşlenip yüzyordukkkk güyaaaa ,eee malum yazz üzermi örtmüyommmm ondan galibaaa vallaaa çok komik rüyammmherkese selam kızlar
gökçe beni sormuşsun ben bu pazar gecesi döndüm dün de işbaşı yapıp işlere daldımsen de kışlık hazırlıklar yapmışsın ne güzel. Benim ev tam takır kuru bakır bugün pazar yapmam lazım.
bacımmmm 2 kişi kalcaz diyon arkdşnmı kardeşin vs.miii? şimdi diycen ne alakaaa ben sıfırdan ve gayet iyisinden yanayım... sonuçtaaa bayan olan sensinnn erkek olunca kadın kullanmamm diyorda eşyalar senin olunca gönlün rahat ca kullanırsın evlenincedeee... ama ısrarla 1 yıl idare etsin yeter demişin erkense evlilik planlarıı 2.el bile düşünülebilirki bende ayrı yaşadımmm bekar hayatı buzdolabım bir tanıdıktan 2.eldi ama çamaşır makinemi o sezonun en lüksü olanı almıştım üstelik diğer kardeşlerim gibi 5kgmlıkda değil yorgan modu olan 8 kgmlık bir makine seçmiştim 9uda vardı ama çok gelir diye vaz geçmiştimmm ve hala çamaşır makinemi kullanyorummm 7 yıllık garanti yaptırmıştım çok memmnunummm aklım olsa taaa ozamandan bulaşık makinemide alırdımmm sevmezdimde yıkamayı boşunaaa elde yıkamışım sonuçta evlenincede yine ben kullanyorum... sıkıntı yok...kızlar merhaba nasılsınız. uğrayamadım uzun süre..
sizce
Eki Görüntüle 787110
hmmm bacım bakın bakalımmmm ev daima kar getirii işine yakın olanı göz önünde bulundurman seni kara sokucaktır.....Herkese merhabalar; konuyu uzun suredir takip ediyordum uye olmadan. En basindan okudugum icin halen 500.sayfalardayim :) Danismak istedigim bir konu var. Ev dusunuyorum ama banka kredisi istemiyorum. İstanbul'da 1+1 dahi olur onerebileceginiz kooperatif vs. var mi acaba? Yatirimlik dusunuyorum, bekarim, tum masraflar (kira, faturalar, harclik vs. ) dustukten sonra aylik birikim icin ayirdigim rakam 1000-1250 civari.
günaydın kızlar
dark dün M Ali Yıldırımtürk bu ara altın ve döviz almasın küçük yatırımcı dedi ama dayanağı neydi o kısmı duyamadım
ben de düşünceler içindeyim iki kuruşluk altın ve dolarımı satıp düşüş beklesem mi yoksa daha beklesem mi diye
kızlar gelince bilgilendirir
muti ben dayanamadım aldım ya. 94,22 den. 100 bulur filan diyolara ama zarar etmeyeceğim şekilde satsam mı acaba tekrardan...
günaydın,
of kızlar ya altın daha da düşecek diye TL de kaldıydım. 70 kusurları gördüğünde almalıydım(
gerçi hala alınabilir heralde, 100 ü görecek diyorlar :26:
siz ne dersiniz? 4000 tl var altın alayımmı onunla?
günaydın,
of kızlar ya altın daha da düşecek diye tl de kaldıydım. 70 kusurları gördüğünde almalıydım(
gerçi hala alınabilir heralde, 100 ü görecek diyorlar :26:
Siz ne dersiniz? 4000 tl var altın alayımmı onunla?