- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
sana özendim. bu ay ve geçen ay, ayda 1000 tl harcamak için neler çektim ama yapamadım olmadı.üstelik çocuk da yok. kısıyorum ama olmuyor. bi akıl verin bana.
Bu 1000 tl nereye harcandı bacım?
Bunu kalem kalem yazmakla başla bence.
Kendini çok sıkma ilk aylarda.
Gelirinin %30 unu biriktirerek başla.
Sonra duruma göre arttırırsın.
Zaten zamnla alışkanlık oluyor, daha çok atıyorsun kenara.
İlk etapta kendini sıkarsan eziyet olur.
Ay bizde de var o kpss derdi. Bu ayın sonunda da benim eşim başlayacak kursa. Umarım kazanırlar ve atanırlar.ev ihtiyaçları için harcandı. kira, yol parası, kapıcı, faturalar...
iki aydır yazıyorum, zaten yazmadan önce de har vurup harman savurmuyordum. ama böyle daha iyi oldu
evimize giren ayda 3300 tl civarıydı. (kış döneminde zaten yazın bişey biriktiremiyorum)
bunun 1500-1800 arası birikime en aşağı 1500 ü de harcamalara gidiyor. (baktım ki yusum ayda 1000 tl harcıyorbeni de gaza getirdin sağolasın) bu 500 ü de düşürmem lazım ama nasıl diye düşünmeye başladım.
geçen ayı 1110 tl ile kapatmışım. ama bu ay daha ay sonu gelmeden 1220 hesap çıktı. en aşağı 50 de mutfak çıkar daha.
bu ayın ekstreleri 50 tl ayakkabı aldım. 30 tl dışarda yemek. 40 tl de kuru temizlemeye gitti(en çok buna acıdım temizlemenin bi yolu olsa keşke.) ha bi de 60 tl bu ay eşim kpss kursuna başladı bu ay onun masrafı başladı. hakkaten derler ya gelire göre gider olur diye.. ek ders kokusunu alır almaz 200 fırladı:26:
Altin Fiyatlari
Avrupali politikacilarin borç krizini çözecegine dair iyimserligin Euro’yu altin fiyatini en çok etkileyen para birimi olan Dolar karsisinda yukariya taşıması ile altin bir ay içindeki en büyük kazancini genisletiyor. "Altin, dolarin düsüklügünden besleniyor." diyen Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw,"Piyasalar daha iyi bir Avrupa Birligi duyarliligindan yükseliyor." yorumunda bulundu.
2 hafta önce 1530 seviyesine kadar gerileyen ve 1000 dolar söylentilerin önünü açan sari maden 1530 dolar destegine düstükten sonra yukari tirmanmasi ve yükselmek istemesi sari madenin 1590 destegi üzerinde takilmasina ve 1680 seviyesinin üzerine çikmasina neden oldu. Sari madenin geçen hafta yapmis oldugu hareketine dikkat edersek 1595 dolar destegi üzerinde tutunma çabasi ve bu çaba sonucu 1678 dolar seviyesine kadar yükselis gözlemlenmektedir. Haftanin açilis günü de 1660 seviyelerine takilan ancak yükselis baskisi nedeniyle gün içerisinde 1685 dolar seviyesine kadar çikan sari maden belirttigimiz kanal içerisinde hareketine devam etmektedir ve kanalin üst noktasi olan 1720 direnci hedeflenmektedir. Uzun vade olarak ta 1530 desteginin kritik oldugunu ve bu seviye üzerinde kaldigi müddetçe 1950 dolar seviyelerinin hedef oldugunu söyleyebiliriz.
Euro bölgesi borç krizi ve ABD’deki ekonomik sorunlar altin fiyatlarinin yükselteceginin temel örnekleri olarak görünmektedir. Teknik olarak ta indikatörleri dikkatle takip ettigimizde düsüslerin yoruldugunu ve yükselislerin baslayacagi gözlemlenmektedir. Bu yüzdende altin fiyatlari için düsüslerde alim stratejisinin devam ettigini kisa vadede 1830, uzun vadede ise 1950 dolar seviyelerinin hedeflenecegini söyleyebiliriz.
Altın borsası Günlük altın fiyatları altın Piyasası altın yorumları ve altın teknik yorum
ben de burayı takip ediyorum ama sanki burdaki yorumlar biraz olumsuz.
Ay bizde de var o kpss derdi. Bu ayın sonunda da benim eşim başlayacak kursa. Umarım kazanırlar ve atanırlar.
Daha evvel diğer topiğe yazmıştım.Okudun mu bilmiyorum. Senin için buraya kopyalayayım taktiklerimi.
Şimdi şöyle ki: Eşim maaşını alınca hemen 50 tl tırtıklıyorum. Ben aldığımda bir 50 daha koyuyorum bozuklar üstünü tamamlıyor zaten bekletmeden, harcamadan alıyorum altını. Bu genelde ay başında oluyor. Ayın kalan günlerinde bozukluk harcamıyorum. Bütçe yapmak çok işe yarıyor. Mesela pazar için 30 ayırdım diyelim 20 harcadıysam kalanı kumbaraya. 10 kuruş 5 kuruş demeden atıyorum. Gıda alış verişini nakit yapmanı tavsiye ederim. Böylelikle lüzumsuz birçok şeyi almadan çıkıyorsun. Çok fark ediyor dene. Krd krt kullanınca öyle olmuyor. İnsan gördüğünü atıyor sepete.
Atılan bozukluklar neredeyse bir çeyrek yapıyor. Böylelikle sıkıntıya düşmeden ayda 2 çeyrek almış oluyorum. Eğer çeyreğe yetmiyorsa param ederi kadar gr altın alıyorum. Yoksa harcanıyor.
Bazen hiç atmadım, yeri geldi 20 attım. Elimde olan paraya bağlı.
Bir yöntem daha söyleyeyim. Cüzdanımın bir köşesine para koyuyorum diyelim ki 20 lira. Sonra elime 50 geçince yirmiyi alıp 50 yi koyuyorum, 20 ile idare ediyorum. Böyle de güzel tasarruf ediliyor.
Bizim krd krt ödemesi çoktu neredeyse her alışverişimiz kartlaydı.
Sonra basit bir yöntemle kart kullanımını da en aza indirdik.
Örneğin kartla 20 liralik bir şey aldın hemen onu ayır kenara.Eğer nakit yoksa bir kağıda yaz ve koy cüzdana. Eline para geçince kağıdı at. Parayı koy.O parayla ödemesen de kenara para atmış oluyorsun.Onu ödemek önceliğin olsun.
Bu şekilde 3 kartımızı teke indirdik. Ve harcamalarımız düzene girdi.
Gelirine göre yaşayınca da inan hiçbir şeyden geri kalmadan tasarruf yapabiliyorsun.
Uzun oldu kusura bakmayın. Haddim değil elbet ama coştum işte.:))
sağolasın canım taktiklerin için. ben eşime öyle yapalım diyince sen zaten tüm paralara altın alıyorsun biz bozuklukları harcıyoruz diyoronun maaşı benden erken yatıyor. ya onun elindeki tüm parayı alıyorum ya da bütün ev masraflarını ona yıkıyorum. çünkü elinde para kalınca borç dağıtıyor. bu arada kredi kartımız hiç olmadı ama evlilikte ilk yılımıza çok acıyorum. ikimizin de maaşı yetmiyordu. oysa ki toplam 500 civarında beyaz eşya borcu vardı. geri kalanı sıfırlamayı nasıl beceriyorduk bilmiyorum. ama o zaman babamın kredi kartını kullanıyorduk bu arada baştan paraların hepsine altın alınca da bi misafir bişey çıkıveriyor sonra borç almak zorunda kalıyoruz onu da sevmiyorum işim zor
İnşallah canım eşlerimiz atanır hem kendileri hem de bizler bu stresten kurtuluruz. seninki de mi mühendis?
Hayır mühendis değil.Bilgisayar programcısı.
Biz de çok harcadık ilk evlendiğimizde.
Ayrıca ev kredimizi ve öğrenim katkı kredilerimizi, eşya taksitlerimizi ödedik.
İstesek biriktirirdik ama ev kredimizi zaten birikim olarak gördüğümüz için yapmadık açıkçası.
Ben birikim yapmak için hayatı sıkıcı hale getirmeyi sevmiyorum.
O yüzden elimizden ne gelirse diyorum.
Ama kendime sınır koydum.
Gelirimizin en az %30 unu biriktiriyoruz.
Şimdi bir yaşında bir oğlum var.
Onun için biriktiriyoruz.
Eşimin memur olmasını garantisinden ziyade birlikte vakit geçirebilmek için istiyorum açıkçası.
Hafta içi bazı akşamlar o geldiğinde oğlum uyumuş oluyor ve çok üzülüyor.
Umarım hayırlısıyla atanırlar.
canım sizin yol paranız var, eşimin de benim de yol masrafımız yok; cep telefonu faturam yok çünkü kontörlü eşimin faturalı sadece; dışarıda yemek yemek istesek de yiyemeyiz çünkü sadece 1 yer var orada da balık var sadece; ev telefonu ve internete 50-60tl gidiyordu komşular bizden isteyince verdik 15tl'ye düştü toplam faturamız; eşim üniformalı ve yoğun çalıştığından kıyafet ihtiyacı çok olmaz başkaaaa aklıma birşey gelmedi =))) Ama bak aramızda ne kadar fark var görüyor musun? Aaaa bir de bizim burada su faturası çok az gelir aylık ortalama 7tl geliyor =) Eminim sizin orada bu kadar az gelmez.sana özendim. bu ay ve geçen ay, ayda 1000 tl harcamak için neler çektim ama yapamadım olmadı.üstelik çocuk da yok. kısıyorum ama olmuyor. bi akıl verin bana.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
farmasicim benimde adımı yazar mısın ben de Bismillahirrahmanirrahim deyip 10 TL ile başlamak istiyorum... Yarın işe başlıyorum inşallah burda birikim yaparım...