Kirli Çıkılar )))

sana özendim. bu ay ve geçen ay, ayda 1000 tl harcamak için neler çektim ama yapamadım olmadı.üstelik çocuk da yok. kısıyorum ama olmuyor. bi akıl verin bana.

sana özendim. bu ay ve geçen ay, ayda 1000 tl harcamak için neler çektim ama yapamadım olmadı.üstelik çocuk da yok. kısıyorum ama olmuyor. bi akıl verin bana.

Bu 1000 tl nereye harcandı bacım?
Bunu kalem kalem yazmakla başla bence.
Kendini çok sıkma ilk aylarda.
Gelirinin %30 unu biriktirerek başla.
Sonra duruma göre arttırırsın.
Zaten zamnla alışkanlık oluyor, daha çok atıyorsun kenara.
İlk etapta kendini sıkarsan eziyet olur.

ev ihtiyaçları için harcandı. kira, yol parası, kapıcı, faturalar...
iki aydır yazıyorum, zaten yazmadan önce de har vurup harman savurmuyordum. ama böyle daha iyi oldu
evimize giren ayda 3300 tl civarıydı. (kış döneminde zaten yazın bişey biriktiremiyorum)
bunun 1500-1800 arası birikime en aşağı 1500 ü de harcamalara gidiyor. (baktım ki yusum ayda 1000 tl harcıyorbeni de gaza getirdin sağolasın) bu 500 ü de düşürmem lazım ama nasıl diye düşünmeye başladım.
geçen ayı 1110 tl ile kapatmışım. ama bu ay daha ay sonu gelmeden 1220 hesap çıktı. en aşağı 50 de mutfak çıkar daha.

bu ayın ekstraları 50 tl ayakkabı aldım. 30 tl dışarda yemek. 40 tl de kuru temizlemeye gitti(en çok buna acıdım temizlemenin bi yolu olsa keşke.) ha bi de 60 tl bu ay eşim kpss kursuna başladı bu ay onun masrafı başladı. hakkaten derler ya gelire göre gider olur diye.. ek ders kokusunu alır almaz 200 fırladı:26:

Son düzenleme:
Ay bizde de var o kpss derdi. Bu ayın sonunda da benim eşim başlayacak kursa. Umarım kazanırlar ve atanırlar.
Daha evvel diğer topiğe yazmıştım.Okudun mu bilmiyorum. Senin için buraya kopyalayayım taktiklerimi.
Şimdi şöyle ki: Eşim maaşını alınca hemen 50 tl tırtıklıyorum. Ben aldığımda bir 50 daha koyuyorum bozuklar üstünü tamamlıyor zaten bekletmeden, harcamadan alıyorum altını. Bu genelde ay başında oluyor. Ayın kalan günlerinde bozukluk harcamıyorum. Bütçe yapmak çok işe yarıyor. Mesela pazar için 30 ayırdım diyelim 20 harcadıysam kalanı kumbaraya. 10 kuruş 5 kuruş demeden atıyorum. Gıda alış verişini nakit yapmanı tavsiye ederim. Böylelikle lüzumsuz birçok şeyi almadan çıkıyorsun. Çok fark ediyor dene. Krd krt kullanınca öyle olmuyor. İnsan gördüğünü atıyor sepete.
Atılan bozukluklar neredeyse bir çeyrek yapıyor. Böylelikle sıkıntıya düşmeden ayda 2 çeyrek almış oluyorum. Eğer çeyreğe yetmiyorsa param ederi kadar gr altın alıyorum. Yoksa harcanıyor.
Bazen hiç atmadım, yeri geldi 20 attım. Elimde olan paraya bağlı.

Bir yöntem daha söyleyeyim. Cüzdanımın bir köşesine para koyuyorum diyelim ki 20 lira. Sonra elime 50 geçince yirmiyi alıp 50 yi koyuyorum, 20 ile idare ediyorum. Böyle de güzel tasarruf ediliyor.
Bizim krd krt ödemesi çoktu neredeyse her alışverişimiz kartlaydı.
Sonra basit bir yöntemle kart kullanımını da en aza indirdik.
Örneğin kartla 20 liralik bir şey aldın hemen onu ayır kenara.Eğer nakit yoksa bir kağıda yaz ve koy cüzdana. Eline para geçince kağıdı at. Parayı koy.O parayla ödemesen de kenara para atmış oluyorsun.Onu ödemek önceliğin olsun.
Bu şekilde 3 kartımızı teke indirdik. Ve harcamalarımız düzene girdi.
Gelirine göre yaşayınca da inan hiçbir şeyden geri kalmadan tasarruf yapabiliyorsun.
Uzun oldu kusura bakmayın. Haddim değil elbet ama coştum işte.:))

Altın borsası Günlük altın fiyatları altın Piyasası altın yorumları ve altın teknik yorum
ben de burayı takip ediyorum ama sanki burdaki yorumlar biraz olumsuz.

Harcamaları haftalık planlamak da çok işe yarıyor.
Yapacağın yemeği bile gün gün planlamak, haftalık bütçe konusunda faydalı oluyor.

kızlar şöle bı göz attım foruma .ben çalısmıyorum şuan eşimin maaşı kısın 2250 yazın daha da artıyor.(Allah herkese versin)...bız bunun 1500 unu kısın da dahıl kenara koyuyoruz ancak ilk zamanlar( 8 aylık evlıyız) 1000 tl koyduk...yenı evlı olunca evın masrafı bıtmıyordu...eşimin ögrencılıkten kalma kredısını ödedık her ay 200 -250 tl arasında dgeısıyordu...50 tl kredı kartı oluyor...yalnız bızım kredı kartımız şu ögrencılerın kullandıgı 200 tl lımıtı olandan...o da cıl durumlar ıcın....her ay 50 tl ödemedık arada ödedık......biz genelde paran varsa harca yoksa harcama mantıgı ile para bıırktırmeye çalısıyoruz...elektrık -su -teller falan ödenıoyor.ben defter tutuyorum ama şöyle bı bakıyorum harcadıugımız butun para mutfaga gıdıyor....dıyorum acaba bız mi çok yıyoruz.yanı öle ahım şahım bişe de aldıgımız yok bılındık ıhtıyaclar....acaba herkes bızım gıbı mi? mutfaga ne kadar ayırıyorsunuz???????? son birşey evde kumabaramız var...ona da para atıyoruz 450 tl oldu şuan Allah izin verırde bıze bunu nasıp ederse kurbanlık paramızı kumbaradan alacagız.onun ıcınde ekstradan para harcamamış olacagız:)

Son düzenleme:
kızlar bıde bı adam var saba tumere de cıkmıstı...saba tumerın yakın aile dostuymus.....altın için şu sıralar alınması gereken en son sey oldugunu söledı....ne olacagı bellı degıl dedı cunku.en isinin tl oldugunu belirtti....

sağolasın canım taktiklerin için. ben eşime öyle yapalım diyince sen zaten tüm paralara altın alıyorsun biz bozuklukları harcıyoruz diyor onun maaşı benden erken yatıyor. ya onun elindeki tüm parayı alıyorum ya da bütün ev masraflarını ona yıkıyorum. çünkü elinde para kalınca borç dağıtıyor. bu arada kredi kartımız hiç olmadı ama evlilikte ilk yılımıza çok acıyorum. ikimizin de maaşı yetmiyordu. oysa ki toplam 500 civarında beyaz eşya borcu vardı. geri kalanı sıfırlamayı nasıl beceriyorduk bilmiyorum. ama o zaman babamın kredi kartını kullanıyorduk bu arada baştan paraların hepsine altın alınca da bi misafir bişey çıkıveriyor sonra borç almak zorunda kalıyoruz onu da sevmiyorum işim zor
İnşallah canım eşlerimiz atanır hem kendileri hem de bizler bu stresten kurtuluruz. seninki de mi mühendis?

Hayır mühendis değil.Bilgisayar programcısı.
Biz de çok harcadık ilk evlendiğimizde.
Ayrıca ev kredimizi ve öğrenim katkı kredilerimizi, eşya taksitlerimizi ödedik.
İstesek biriktirirdik ama ev kredimizi zaten birikim olarak gördüğümüz için yapmadık açıkçası.
Ben birikim yapmak için hayatı sıkıcı hale getirmeyi sevmiyorum.
O yüzden elimizden ne gelirse diyorum.
Ama kendime sınır koydum.
Gelirimizin en az %30 unu biriktiriyoruz.
Şimdi bir yaşında bir oğlum var.
Onun için biriktiriyoruz.
Eşimin memur olmasını garantisinden ziyade birlikte vakit geçirebilmek için istiyorum açıkçası.
Hafta içi bazı akşamlar o geldiğinde oğlum uyumuş oluyor ve çok üzülüyor.
Umarım hayırlısıyla atanırlar.

Maşallah, Allah bağışlasın canım. ben 2 şey için istiyorum. 1 garanti olsun da işi, stres yapmaktan kurtulsun ve rahat çalışsın sağlığından bişeyler kaybetmesin. İkincisi tatili artsın :))
değilse para bize çoktan yetiyor çoookk şükür Allahıma..

canım sizin yol paranız var, eşimin de benim de yol masrafımız yok; cep telefonu faturam yok çünkü kontörlü eşimin faturalı sadece; dışarıda yemek yemek istesek de yiyemeyiz çünkü sadece 1 yer var orada da balık var sadece; ev telefonu ve internete 50-60tl gidiyordu komşular bizden isteyince verdik 15tl'ye düştü toplam faturamız; eşim üniformalı ve yoğun çalıştığından kıyafet ihtiyacı çok olmaz başkaaaa aklıma birşey gelmedi =))) Ama bak aramızda ne kadar fark var görüyor musun? Aaaa bir de bizim burada su faturası çok az gelir aylık ortalama 7tl geliyor =) Eminim sizin orada bu kadar az gelmez.
Benim oğlumun masrafı sadece mama bez ve ıslak mendil. İşte ondan asla kısmam. Zaten bizden çok ona harcanıyor =)
Şimdi diyeceksin ki senin hiç masrafın yok =) Şubat-mart ayına kadar 860tl kredi ödemem var, ayrıca yine aynı zamanda bitecek olan öğrenim kredim 168tl İşte ben bu ödemeler bitene kadar biraz sıkıyorum kendimi. Onlar bitince bu kadar kasmayacağım kendimi

bu arada karanfilce sen benden daha çok biriktriyorsun(maşallah) Ben ayda ortalama 1300-1400tl atabiliyorum kenara =)))

Son düzenleme:
kızlar liste eklemeye uğraşıyorum
farmasi ne yapıyor demeyin bakalım

Son düzenleme:
BİRİKİM LİSTESİ Bitmap
KK NİCK TL ÇEYREK ALTIN CUMH. ALTINIYARIM ALTINGR ALTINDÖVİZBİLEZİK gr
farmasi26 gr
ececikkk35250 tl8 çeyrek
arcak811001 çeyrek1 cumhuriyet
başıyazmalıkız1470 tl
deren19071000tl3 çeyrek2 gr
prometheus1500 tl4 çeyrek
sonbahar1470 tl6 çeyrek2 gr
zehra1025140tlev alacağın için bir süre aramızda olamayacak
vanilya3050tl5 çeyrek150 dolar
violin351 yarım8 gr
gökyüzündedans2 çeyrek
nazende_872 çeyrek1 gr90 gr
rabia19848.87 gr
mandalina011 çeyrek10gr
cerenim50 tl1 çeyrek
mucok3 çeyrek2gr
innuk5.2 gr
sunny669 çeyrek2 yarım5 gr
ladyfog250 tl5çeyrek1 cumhuriyet7 gr
ceylinbaharfatih85 tl1 çeyrek
joeyfun70 tl
darkseaa7 cumhuriyet
sabrii1140 tl
naz81 çeyrek
xxtalyaxx4 çeyrek10 cumhuriyet
yusum1 çeyrek7 cumhuriyet
minilya10 tl6 çeyrek
sevimsiz_2540 tl1 çeyrek
oz_lem_56 tl8 gr120 euro
gulayb2 çeyrek1 cumhuriyet1 yarım84 gr
LPGLİ_FERRARİ7 çeyrek5 cumhuriyet1 yarım
Sineray1890 tl
yasemin19894 gr
cgdm162 çeyrek2 cumhuriyet115 gr
orchidea6 gr
basakss145 tl1.40 gr
sidelya7925 gr
meyraa2 çeyrek
karanfilce 600 tl14 gr
twent4000 tl
skopca2 çeyrek
oznur_omur90 tl1 çeyrek2 yarım12 gr
KaRaLaHaNa25 gr
sofistike80 tl1 çeyrek
nur_tfk2 çeyrek1 cumhuriyet
asktutkunu185 gr
DoLuNaY5 çeyrek
aysemmmmm13 çeyrek2 cumhuriyet8 gr
leyla_81

KK NİCK TL ÇEYREK ALTIN CUMH. ALTINIYARIM ALTINGR ALTINDÖVİZBİLEZİK gr
farmasi26 gr
ececikkk35250 tl8
arcak8110011
başıyazmalıkız1470 tl
deren19071000tl32 gr
prometheus1500 tl4
sonbahar1470 tl62 gr
zehra1025140tlev alacağın için bir süre aramızda olamayacak
vanilya3050tl5150 dolar
violin351 yarım8 gr
gökyüzündedans2
nazende_8721 gr90 gr
rabia19848.87 gr
mandalina01110gr
cerenim50 tl1
mucok32gr
innuk5.2 gr
sunny6692 yarım5 gr
ladyfog250 tl517 gr
ceylinbaharfatih85 tl1
joeyfun70 tl
darkseaa7
sabrii1140 tl
naz81
xxtalyaxx410
yusum17
minilya10 tl6
sevimsiz_2540 tl1
oz_lem_56 tl8 gr120 euro
gulayb211 yarım84 gr
LPGLİ_FERRARİ751 yarım
Sineray1890 tl
yasemin19894 gr
cgdm1622115 gr
orchidea6 gr
basakss145 tl1.40 gr
sidelya7925 gr
meyraa2
karanfilce 600 tl14 gr
twent4000 tl
skopca2
oznur_omur90 tl12 yarım12 gr
KaRaLaHaNa25 gr
sofistike80 tl1
nur_tfk21
asktutkunu185 gr
DoLuNaY5
aysemmmmm1328 gr
leyla_81

farmasicim benimde adımı yazar mısın ben de Bismillahirrahmanirrahim deyip 10 TL ile başlamak istiyorum... Yarın işe başlıyorum inşallah burda birikim yaparım...

farmasicim benimde adımı yazar mısın ben de Bismillahirrahmanirrahim deyip 10 TL ile başlamak istiyorum... Yarın işe başlıyorum inşallah burda birikim yaparım...

canım bu listeler geçen ayın listesi
sizin isimlerinizi eklerim ekim ayı listesinde yayınlarım
tablo ekleme modülünü değiştirmişler onu anlamaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…