Kirli Çıkılar )))

12 gundur yazıyorum
yemege gıdıp geleyım sıze yazacagım ve ufak tefek seylerın kac lıra tutugunu kendımde bır kez daha gostermıs olurum

Hayyy Allah razı olsun senden canım. o kadar güzel anlatmışsın ki. senin yanlış anlamayacağını biliyordum ve bunu dile getirmene de çok memnun oldum açıkçası. sen beni gaza getirdin çünkü biz 2, siz 3 kişilik ailesiniz. biz niye çok harcıyoruz dedim sonra kendi kendime. ikimiz de öğretmeniz ikimizin de kıyafet ihtiyaçları aşağı yukarı aynı olur demek ben lüzumsuz harcamalar yapıyorum dedim.kafama dank etti en azından 2 aydır 200-300 daha az harcadım. Allah razı olsun Allahım kazancına bereketler versin minik yavrunu da sana bağışlasın.

meyra arkadaşım, ben birkimimizi değil harcamalar üzerinde karşılaştırma yaptım ve kendime çeki düzen verdim. değilse herkesin geliri, aile birey sayısı.. vs farklı hiç birikimde kıyaslama olur mu? bildiğim kadarıyla yusum da kirada ben de harcamalarda yusumu örnek almaya çalıştım

bende dün bır soru sormustum ama cvplayan olmadı galiba...mutfak harcamalarınızı nasıl yapıyorsunuz...biz eşimle üstumuze basımıza nerdeyse hıcbırsey almıyoruz...para da bırıktııryoruz ama ayda harcamamız hep bogaza gıtmiş oluyor(defter tuutyoruz).biz mi çok market-pazar harcaması yapıyoruz merak ettım...siz nasıl ayarlıyorsunuz ne kadar ayırıyorsunuz ?

selamlar
kızlar slovakya efsf yi onaylarsa ki meburen 2.turda onaylıycak .
piyasalar ne olur,altın inermi çıkarmı?
ladyfog ve farmasi sizce?....

Yükselse de rekora ulaşmadan satış yiyecektir.
Bu baskıya dayanamayarak ufak düşüşlerle yatay gider.
Bizim için şu an dolar çok önemli.
Geçen haftalarda ons 1670 lerdeyken gr 102 civarıydı.
Şimdi 99.
Gözüm kulağım 21 ekim fed toplantısında.
bu kez q3 çıkacak gibi.
Başka çıkar yolu kalmadı.
Eğer çıkarsa işte o zaman hatırı sayılır bir atak beklerim.

maalesef alışveriş hepimizin zaafı ben de çok seviyorum/seviyordum :)
artık ihtiyaç dışı şeyler almıyorum ve param gerçekten birikiyor

burdaki arkadaşların çoğu yeri geldikçe bahsetmiştir zaten boğazdan maalesef çok fazla kıslmıyor
ama ben şöyle bir yol buldum ilk evlendiğimizde aylık alışveriş yapardık markette ister istemez belki lazım olmayan şeyleri bile sepete atası geliyor insanın:)
artık aylık alışveriş yapmıyoruz bittikçe alıyoruz ve gereksiz hiçbirşey alınmıyor

biz bimden alış veriş yapıyoruz daha doğrusu ben. çünkü eşim çok müsrif biri.meyve sebzeyide ya marketlerin halk gününde yapıyorum veya pazara gidiyorum.kıyafet konusunda da ben çalışmadığım için fazla gerek olmuyor bayram seyran için bi kaç parça kaliteli şeyler alıyorum günlük ise yine pazardan alıyorum.gerçi pazar deyip geçmeyim bazen mağazalardan daha güzel şeyler oluyor :)
en önemlisi hangniz daha tutumluysa alış verişi o yapsın cnm

canım ben zaten çok önceki mesajlarda "ben neden sizin kadar biriktiremiyorum "tarzı mesajlar vardı onları dikkate alarak böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim,az biriktirebilenler üzülmesin diye... senin mesajı daha yeni okudum ... :) yoksa amaç tabiki birbirimizi nelerden/nasıl daha çok kısarak biriktirebiliriz doğrultusunda teşvik etmek.... fuzuli harcamalarımızı asgariye indirerek hem kendi geleceğimizi bir anlamda garanti altına almak,hem de, insan olma gereği ,ihtiyaç sahiplerine daha fazla faydalı olabilmek, bir müslüman kardeşimizin bir sıkıntısını giderebilmek...
iyiki varsınız... birbirini iyiliğe/tasarrufa teşvik eden bir grup içinde bulunduğum için çok mutluyum... :)

ayda 200 tl ayırıyorum ben mutfak için...
100 tl pazar için her hafta 25 tl den...
kalan 100 tl ise kuru bakliyat kıyma tavuk vs için...
mümkün oldukça ziyan etmemeye çalısıyorum..
yaptıgım yemeklerın ıkı gun gıtmesıne dıkkat edıyorum..
şirkete bıraz borcumuz kaldı onu kapatmaya çalısıyorum sonra bırıkıme başlıcam ınsaallah..
bu arada elıme gecen bozukluklarıda kenara atmaya çalısıyorum bu ay başladım buna sızın sayenızde.. :)
daha 10 gun oldu 50 tl atmısım çoook sasırdım ınanamadım maşallah demekkı onemsemedıgımız bozukluklar baya bı ıse yarıyor...

bende bişey farkettım mesela markete gıdıyoz eşim dıyor sundan var mı evde.....hatırlamıyorum o an alıyoruz hemen.bazen var dıyorum almıyoruz....eşim genelde al dursun evde nolcak der alırız..bende bunun önune gecmek ıcın şimdi mutfaga gıdıp bır liste yapacagım evde ne var ne yok yazacagım..böyleye onlar bıtene kadar almamış oluurm:)

küçük altın ne kdar biliyomusunuz eski tarihli kıslarr evlenmeden birikim yapmam lazım mağlummm

arkadaşlar size bişey soracağım.
benim kuveyttürkte altın hesabım var.
hesabın olduğu şubeye deyilde başka şubeden hesaba para yatırabilirmiyim :)

işte yazıyorum
03 ekim telefon kılıfı = 25 tl
03. ekim hırka 2 adet= 52 tl
03.ekim ulaşım = 10 tl
05.ekim kk taksitlendirilmiş borc = 240 tl (faiz yemiş)
05.ekim avon =25 tl
05.ekim prima = 22 tl
08.ekim k borcu = 502.5 tl
08.ekim cep telefonu fatura = 65 tl
gezme ve market (süt cici bebe cips vs ) = 80 tl

toplamda = 1021.5 tl ediyor
birikim 100 l kenara attım
gün parası 100 tl verdim ..

250 tl şuandada elimde mevcut ay sonuna kadar

hazıran gıbı evlenmeyı dusunuyorum
cocugum var benım
ıkıncı evlılık olacak benım

onun aılesının maddı yardımı olmayabılır
cıddı kısmamız gerek hatta aılemden cocugumun ıhtıyaclarını karsılarını ısteyecegım

Bu para size rahatlıkla yeter aslında.
aılenızden ıstemeyın harcamalarınızı kısın. zor zamanda istersiniz çocugunuz hasta oldugunda vs.
biz 1000 tl ile gecınıyoruz ayda 350 tl kıra verıyoruz ayrıca 2 yasında bır oğlum var. bez ve süt masrafları hala devam edıyor.
isteyınce gecınılıyor yanı bunu söylemek ıstıyorum yanlış anlamayın.
önce borçlarınızı toparlayın kenarda kösede bırıkımınız varsa ılk ış borçları kapatın sonra her ay fuzuli giyim vs. almayın en azından düzene sokana kadar :)

zaman cok kısıtlı 8 ay var
evımız yok ve tek bır esyamız dahı yok

bırıkımde yok

ben esımden cocugum dogduktan kısa sure sonra ayrıldım tekr edıldım
oglm 19 aylık
hamıleyken mothercare bır suru esyası vardı
ama he rsey tepetaklak gıttı evımız yuvamız dagıldı
sımdı pazardanda alıyorum wenıce lwc de nafaka bısey almıyoruz cocuguda hıc gormedı gormuyor zaten
ayrıldıgımızda elımde 5 tl dahı yok tu annemlere gelın benı alınd edım dusunun
o yuzden bır bırıkımım yok
evım var kırada oglum adına bırıkıyor
oglumun altınları var onlar onun gelecegı

bende herseyı sıfırdan yaptıgım ıcın bebek arabsı vs kıraya vermeden ev aylarca kapalı kaldı ıcın mutfak dolabı nemlendı ve curudu bır suru borcun ıcıne gırdım ınanın 18 aydır ayrıyım aılemın yanında kalıyorum
hıc bu kadar maddı sıkıntı ıcıne gırmemıstım
bu ay artık cok sukur su sevıyeye geldı onumuzdekı ay 240 tl odemem
telefonum bozuldu boyle ust uste gelırya oyle oldu 6 taksıtle 500 lıraya aldım
bırde market alısverıslerını ufacık ufacık boldurmusum en az 10 taksıt 2-3 -6-7 lıra neysekı oda aralıkta bıtıyor sadece telefon kalıyor
daha cok bırıkım yapmam gerek artık para hesabı yapmaktan bı hal oldum
benım ıcın dısarda yedıgım en luks sey cıpstır onu bıle dusunuyorum
bırde parayı tutamamak var tabı ama fena terbıye oldum
vazgecmeyecegım bırıktırecegım
harcamayacagım
taksıt yapmayacagım

aslında aşırı bir harcaman yok arkadaşım benim dikkatimi çeken kredi kart borcunun fazlalığı oldu.
kredi kartı ile neler aldığını bilirsek belki daha iyi yardımcı oluruz. asıl sanki ordan kısılacak şeyler var gibi.
Selam kızlar sabah düşüş vardı 98 tlden 1 gram altınımı aldım

bereketli olsun cnm ben de bu ay 2 gr aldım, 1 gr daha alacağım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…