Kirli Çıkılar )))

hepinize merhaba altın kızlar,,

yeni topiğimiz de hayırlı olsun..

uzun zamandır yoktum, haber de veremedim.

amaaa düğünü derneği bitirip geldim:)

10 günlük evli-mutlu olarak yeniden aranızdayım :)))))

parayı pulu henüz hesap edecek durumda değilim. düğün oldu bitti henüz evimizi teslim alıp taşınamadık. elimde olan birikim de arada gitti.. ay sonuna kadar bir düzene gireriz inşallah..

buranın havasını çookk özledim..

kızlar hayırlı uğurlu olsunnn:)

bendende 5 çeyrek yazın lütfenn:)

geçen ay hepsi gidiyodu ya zor tuttum valla

ayyy çiçeği burnundaa gelinimizde vaaar:)maaşallah canım,Allah bi yastıkta kocatsın inşallah:)

benimde 13 çeyrek 2 cumhurıyet 8 gram altın yazarmısınız.bir dahakı ay 3 gram altın almayı dusunuyorum.

herkese merhaba ve de birikimleriniz bereketli olsunnnnnnnnn

ve de taydin hoşgeldin canımmmmmmmmmmmm Allah'tan sağlıklı, huzurlu , mutlu bir ömür sürmenizi dilerim.

ayrıca aramıza yeni katılmak isteyen arkadaşlar ve de listeden geçen ay çıkarılmış olanlar lütfen en geç 30-31 ekim tarihine kadar bana özelden ekim ayı birikimlerini tabloda görmek istedikleri şekliyle mesaj atsınlar olur mu ? tek tek sayfaları takip etmek çok zor kusura bakmayın canlar. şimdiden hayırlı birikimler

farmasi özelden mesaj atamıyorum canım,mesaj sayım yetmiyo
benide( 5 çeyrek)eklermisin canımm sağol

işten fırsat bulup uğrayana kadar nerelere gitmişsinizzz kızlarr bende geldimmmmmm

selam kızlar,
altın düşüşe devam ediyor bugün 2 tane çeyrek aldım tanesi 157,50 den

hoşgeldin taze gelin
bundan sonra sil baştan başlarsın yola ne güzel olur

benimde 13 çeyrek 2 cumhurıyet 8 gram altın yazarmısınız.bir dahakı ay 3 gram altın almayı dusunuyorum.

selam kızlar,

hayırlı bereketli olsun kızlar birikimleriniz

günaydın arkadaşlar.... nasılsınız, nasıl gidiyor birikimler bakalım....buradan görüntü iyi, maşallah.... :)

bu arada dün kumbarama 9 tl. girdi.... :)

Altin alin; hisse senedinden kaçinin'

Garanti Özel Bankacilik Birim Müdürü Sermet, küresel ekonomilerde belirsizliklerin devam ettigi ortamda yatirimcilarin hisse senedinden uzak durmasini önerdi.

MB'nin son hamlelerini de destekleyen Sermet, dolar kurunun 1.75 ile 1.80 TL arasinda bir yerde tutunacagini ve altinin ise 2012'nin gözdesi olacagini öngördü.

Merkez Bankasi'nin TL'deki deger kaybini önlemek için aldigi önlemleri olumlu buldugunu belirten Garanti Özel Bankacilik Birim Müdürü Demet Apak Sermet, 'Merkez'in attigi adimlari bankacilik sisteminin üzerindeki yükü kaldirmak anlaminda alinan önlemleri olumlu degerlendiriyoruz' dedi. MB politikalarinin dolar kurunu 1.75 ile 1.80 TL arasinda tutacagini öngören Demet Apak Sermet, euronun ise Avrupa'daki sorunlar nedeniyle dolara karsi gücünü kaybedecegini savundu.

Yatirimcilara bugünkü ortamda hisse senedi önermeyen bono, mevduat ve emtiaya dayali korumali fonlari öneren Sermet, altinin 2012 yilinda da en gözde yatirim araci olacagini öngördü.

Iste Aksam gazetesinde yer alan o söylesi...

- Ne kadarlik bir fonu yönetiyorsunuz?
7 binin üzerinde müsterimizin 7 milyar liralik fonunu yönetiyoruz. En büyük özelligimiz biz sadece gerçek kisilere hizmet veriyoruz. Ortalama 700 bin dolar ile 1 milyon dolar arasi yatirimi olanlar hedef kitlemiz. Alt sinirimiz 500 bin dolar varlik büyüklügü. Bu mutlaka mevduat olmak zorunda degil. Hisse senedi veya herhangi bir yatirim araci da olabilir. Bu hedef kitlesine 192 kisilik ekibimiz ve 12 subemiz ile hizmet veriyoruz.

- Yatirim stratejiniz nasil olusuyor?
Piyasada volatilitenin arttigi dönemlerde mevduata olan ilgi artiyor. Örnegin; risk istahi azalip da risk algisi yükseldigi vakit hisse senedinden çikis bonolara bir kayis oluyor. Su andaki ortama bakacak olursak; müsteriler biraz daha konservatif hareket ediyor. Bono, mevduat ve anapara korumali ürünler tercih ediliyor. Biz bir strateji olusturup ortami degerlendiriyoruz. Türkiye'ye bakiyoruz. Müsterilerimizin risk profillerine göre de bir takim ürünler gelistirip onlari öneriyoruz. Riski seven hisse senedine devam ediyor. Küresel belirsizliklerin devam ettigi ortamda Türkiye'nin de etkilenmemesi kaçinilmaz. Böyle bir ortamda zaten hisse senedinin iyi getiri saglamasi beklenemez.

KRIZDEN ÇIKIS UZUN SÜRECEK
- Küresel krizden ne zaman çikacagiz?
Süreç uzun olacak. Hakikaten Avrupa'da devletlerin bir borç yükü var. Bankalarin sermaye yeterliliklerinde sorunlar var. ABD'de büyük bir issizlik sorunu var ve konut satislari hala canlanmadi. Bunlar ekonomiyi ayakta tutan en önemli göstergeler. Krizden çikis sürecinin uzun olacagini düsünüyoruz. Harfleri konusuyorduk, düzeltme süreci sanki L olur gibi. Sahsen ikinci dip olmasini beklemiyorum. Türkiye su ana kadar iyi ayristi, insallah böyle devam ederiz.

EURODA KAN KAYBI
- Avrupa'daki sorunlar, euroyu nasil etkiler?
Acil önlemler gerektiriyor. Ne yapilacagina karar verilmesi lazim. Orada da politikacilara çok is düsüyor. Ama su anda gördügümüz kadariyla AB kesin bir karara varmis degil. Kurtaracak mi, yoksa bu ülkeleri kaderlerine mi terk edecek seklinde. Orada çözüm saglanana kadar Avrupa para biriminin çok güçlü olmasini beklemiyoruz.

ÇIN VE HINDISTAN'IN EMTIA TALEBI GÜÇLÜ ÇIKIS TRENDI SÜRER
- Bu senenin favori yatirim araci emtia mi?
Öyleydi ama dünyada genel bir büyüme tehdidi var. En son IMF verilerine bakacak olursaniz dünya genelinde büyümeye dair soru isaretleri var. Gelismekte olan ülkeler hala büyük bir potansiyel oldugu için ileriye dönük emtia fiyatlarinin artmasini bekleyebiliriz. Zaten tarim, bakir ve platin fiyatlari çok ciddi düstü. Bunlar 2010 ve 2011 yilinin ilk yarisina çok ciddi çikis yaptilar. Daha sonra büyümeye iliskin tedirginlikten dolayi bunlarin fiyatlari düstü. Ama önümüzdeki dönemde Çin, Hindistan gibi ülkelerden çok ciddi talep gelecek. Ve arz kisiti olan emtialar var ki, altin, bakir, misir bunlara örnek. Bu emtialarda yine fiyat artisi olacagini düsünüyoruz.

FED PARA BASARSA ALTIN YENIDEN TIRMANISA GEÇER
- Altina iliskin beklentileriniz?
Altina olan talep gelismekte olan ülkelerden geliyor. Yatirim amaçli ve mücevher endüstrisinde kullaniliyor. Gelismekte olan ülkeler ABD gibi bilançosunu büyütüp para basinca ne oldu? Altinin degeri arzi çogalmadigi için altinin degeri artti. Biz altindaki trendin devam edecegini düsünüyoruz. Uzun vadeli alinmasi gerektigini düsünüyoruz. ABD beklendigi sekilde piyasaya para enjekte ederse, bilançosunu büyütürse yine altina olan talebin artmasini bekliyoruz. Hindistan, Çin bu tip zenginlesen ülkeler altini yatirim araci olarak biliyorlar. Mücevher endüstrisinin talebi artiyor.

BORSAYI ÖNERMIYOR
- Bugünkü ortamda yatirimcilara ne öneriyorsunuz?
Hisseyi pek önermiyorum. Bono, mevduat olabilir. Hisse için zaman var. Iyi kagitlar uzun vadede tutmak için alinabilir ama hisseden ziyade daha çok bono, mevduat ve ana para korumali fonlar olarak öneride bulunuyoruz. Ayrica altin olabilir.

tebrik ederim canım Allah mesut etsin.
selam kızlar,
bereketli olsun canım
günaydın arkadaşlar.... nasılsınız, nasıl gidiyor birikimler bakalım....buradan görüntü iyi, maşallah.... :)

bu arada dün kumbarama 9 tl. girdi.... :)
daha fazlaları gitsin inşallah canım kumbarana.
ahh ah zaten azcık bi birikimim vardı onu da harcadım bu aralar sıkışığız biriktirmek zor benim için.yinede ne geçerse elime koymaya devam.bol birikimler kızlarr

Amman be dersten çıkıp eve gelene kadar neredeyse 20 dolar düşmüş ons.
İşin yoksa bekle şimdi.
Bu fiyattan ne alınır, ne satılır.

Bu arada merhaba bacılar.
Yeni başlık güzel olmuş.Farmasi eline sağlık.
Bu ay iki günümden birinde sıra bende.
800 tl ordan geliyor.
Ders ücreti yattı ama kardeşime gönderdim. Malum öğrencilik zor.
Yoksa onu da koyacaktım kenara.:)
Olan yeter şimdilik.
Sanırsam kumbarada da bir 50 lira birikti.

Hayırlı olsun, bundan sonra daha güzel birikimler yaparsınız inşallah.
keşke ben de evliliğimin ilk zamanlarında burayı keşfetseydim çok paara harcadık çook =))

selam kızlar,
hayırlı olsun twent altınların
Ben de bu ay 1 çeyrek alabilsem bari, ama canım o kadar çok alışveriş yapmak istiyor ki gidip kendime şöyle birkaç parça kıyafet alsam diyorum ama sonra tutuyorum kendimi =))

merhaba canım bu altın bu aralar dalgasını basıyor bizlerle ya hayırlısı bakalım.
ben de altın almak istiyorum ama takip de edemiyorum ders saatim artalı neyse hayırlısı olsun

senin de yüreğine sağlık bitanem, dilerim herşey gönlünce olur
birikimlerin bereketli olsun inşallah

Altin Fiyatlari

Avrupali politikacilarin borç krizini çözecegine dair iyimserligin Euro’yu altin fiyatini en çok etkileyen para birimi olan Dolar karsisinda yukariya taşıması ile altin bir ay içindeki en büyük kazancini genisletiyor. "Altin, dolarin düsüklügünden besleniyor." diyen Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw,"Piyasalar daha iyi bir Avrupa Birligi duyarliligindan yükseliyor." yorumunda bulundu.

2 hafta önce 1530 seviyesine kadar gerileyen ve 1000 dolar söylentilerin önünü açan sari maden 1530 dolar destegine düstükten sonra yukari tirmanmasi ve yükselmek istemesi sari madenin 1590 destegi üzerinde takilmasina ve 1680 seviyesinin üzerine çikmasina neden oldu. Sari madenin geçen hafta yapmis oldugu hareketine dikkat edersek 1595 dolar destegi üzerinde tutunma çabasi ve bu çaba sonucu 1678 dolar seviyesine kadar yükselis gözlemlenmektedir. Haftanin açilis günü de 1660 seviyelerine takilan ancak yükselis baskisi nedeniyle gün içerisinde 1685 dolar seviyesine kadar çikan sari maden belirttigimiz kanal içerisinde hareketine devam etmektedir ve kanalin üst noktasi olan 1720 direnci hedeflenmektedir. Uzun vade olarak ta 1530 desteginin kritik oldugunu ve bu seviye üzerinde kaldigi müddetçe 1950 dolar seviyelerinin hedef oldugunu söyleyebiliriz.

Euro bölgesi borç krizi ve ABD’deki ekonomik sorunlar altin fiyatlarinin yükselteceginin temel örnekleri olarak görünmektedir. Teknik olarak ta indikatörleri dikkatle takip ettigimizde düsüslerin yoruldugunu ve yükselislerin baslayacagi gözlemlenmektedir. Bu yüzdende altin fiyatlari için düsüslerde alim stratejisinin devam ettigini kisa vadede 1830, uzun vadede ise 1950 dolar seviyelerinin hedeflenecegini söyleyebiliriz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…