çok teşekkür ederim lenova'cım hem açıklaman hem iyi dileklerin için.. Allah hepimize evlat nasip etsin. yumurta donasyonu konusunda asla büyük konuşmam şu yaşadıklarımdan sonra hiç kimse için hiçbir konuda büyük konuşmam ama senin anlattığın kişi eğer mustafa bahçeci ise, onun hakkında ümit kırıcı yorumlar yaptığını bu topicte de başka birkaç platformda da okudum. tavır tahmin ettiğim tavır işte, başarı ihtimali düşük görünüyor kendince ve kliniğinin başarı oranlarını düşürmemek adına zor işlere hiç girişmiyor, kolay kahramanlık peşinde. üzgünüm, bu kadar kötü konuşmak istemezdim mutlaka ki kendisinden memnun kalanlar vardır ama acı gerçek de bu... tüp bebeğin ve modern tıbbın mantığına uygun davranmadığına inanıyorum ben. o yüzden onun bu umut kırıcı tavırlarını asla ama asla kafana takma. biliyorum çok zor ama "yalan" söylediğine inandır kendini. asla sözüne güvenme, inanmazsan kafana da takmazsın. şşimdi birisi çıkıp sana hiç olmayacak bir yalan söylese kafana takar mısın? mesela benim komşum bana tutup da balkonumda deniz manzarası var dese, yalan der, güler geçerim. kafama da takmam. bu da inanmanı takılmanı gerektirmeyen bir yalan. madem ki sende hiç ümit yoktu, madem mümkün değildi de şimdiki doktorun niye bu zor işe kalkıştı seninle?? deli mi_???
inşaallah kucağına bebeğini alır, sonra da yanına gider, ona da gösterirsin. bu kadar net ve acımasızca konuşmak bir doktora yakışmaz. en azından hepimizin bildiği bir laf vardır, ölümcül hastalara bile "Allah'tan ümit kesilmez" denir. bir insanın ümidini yıkma belki de sahip olduğu tek şey odur!
öfkem icin özür dilerim, bir an empati yaptım ve sinirlerim zıpladı hakkaten de...