gerçekten şaşırdım 2 mutasyonunda heterezigot olduğu halde doktorun nasıl sana sadece folbiol verdi. senin coraspin ve folbiolu birlikte alman ve hamile kalır kalmazda heparin iğnesine başlaman lazım. bence sen riskli gebelik uzmanı bir kadın doğumcuya git.pıhtılaşmayı binbir zorlukla,dr umu zorla ikna ederek yaptırdım faktör v 677 heterozigot mutasyonu çıktı ama dr um çok önemsemedi,sadece folbiol verdi,ben genede tedbiren coraspin kullanıyorum.
işin aslı bende bağışıklık sistemimdeki sorun nedeniyle vucudumun bebeği mikrop olarak algıladığını düşünüyorum,bu konuda tedavi görenlerle paylaşım yaparak bilgi almak istiyorum,sizin yazılarınızı görünce yazmak istedim,teşekkür ederim cevabınız için.
bağışıklık sistemi testini hemotolojiden mi istiyoruz ve tam olarak ismi ne ki bu testin?
gerçekten şaşırdım 2 mutasyonunda heterezigot olduğu halde doktorun nasıl sana sadece folbiol verdi. senin coraspin ve folbiolu birlikte alman ve hamile kalır kalmazda heparin iğnesine başlaman lazım. bence sen riskli gebelik uzmanı bir kadın doğumcuya git.
senin bağşıklığında birşey avrmı bilmiyorum ama bariz pıhtılaşma sorunun var.
bulunduğum şehirde riskli gebelik uzmanı var mı bilmiyorum,varsada ben duymadım,şu an gittiğim de profesör ve tüp bebek uzmanı.
yaklşaşık 6 aydır coraspin kullanıyorum ve hamile kalırsamda dr umu değiştirmeyi planlıyorum gerçekten ama bağışıklık sistemi düşünceside beynimin bi köşesini meşgul ediyo.
hangi şehirdesin canım
ben samsun dayım arencim,illaki vardır bi dr ama ben duymadım,şu andada buranın en tavsiye edilen dr una gidiyorum,fakültede hoca,fakültenin tüp bebek merkezinde ilgileniyo hastalarla,ama pıhtılaşmanın kimyasal a,hatta düşüğe sebep olabileceğine inanmayan grup içerisindeyim ben dedi.
senin durumun sebepsiz infertilite diyolar bana,bende şaşırmış durumdayım,tüp bebek denemekten korkuyorum,ya o da kimyasal la sonuçlanırsa diye.
gerçi bu topicde okudum,elimizde olmayan şeyler için neden stres yapıyoruz onuda bilmiyorum.
rabbim hepimizin yardımcısı olsun,yavrularımızla yuvalarımızı şenlendirsin inşallah.
teşekkür ederim canım.sebepsiz infertilite denmesi için hiçbir sorununuz yokken hamile kalamıyor olmalısınız ama senin hamile kalmak gibi sorunun yok ki gebeliğinin devam etmemesi gibi bir sorunun var. Evet canım bilimsel olarak tam açıklanamamış ama tekrarlayan gebelik kayıplarında eğer pıhtılaşma sorunu varsa önlem amaçlı öncesi coraspin sonrasıda heparin iğnesi kullandırıyorlar. Pıhtılaşması probleminin farkında olmadan sağlıklı bebek dünyaya getiren de var. Gene bir tane sağlıklı bebek doğurup 2,-3. Hamieliklerinde düşük yapan ve sonradan pıhtılaşması olduğunu öğrenenlerde var. Benim çok yakın arkadaşımın 2 tane erken dönemde kalp atışını görmeden düşüğü 1 tanede kimyasalı oldu, 3.cüden sonra araştırttı pıhtılaşma çıktı ve 4.hamileliğinde iğne kullandı ve sağlıklı bir şekilde bebeğini doğurdu. Ankaraya gitme durumun var mı bilmiyorum ama orada hacettepenin doktorlarından prof.sinan beksaç ve prof.lütfü önderoğlu bu konuda çok iyiler, sinan beksaçın yok ama lütfü önderoğlunun özel muayenesi var. Gidebilirsen gitmeni tavsiye ederim. Birde burada kadınlar kulubünde kan pıhtılaşması ile ilgili bir topik var oraya bir bakarsan iyi olur.
teşekkür ederim canım.
Pıhtılaşmayı okuyorum ara ara,ama bu sorunu öğreneli henüz bi hamilelkik yaşamadığım için,dr uma da bişey ısrar edemiyorum,hamile kalırsamda planımda değiştirmek var,şimdilik .ben zaten coraspin kullanıyorum deyip bekliyorum.
Zaten bu gidişle ya ankara,ya istanbul bizi bekler.
Sende durumlar nedir,biraz okudum ama,hepinizi tanıyamadım dahalık.
ben şimdi tüp bebeğe başlıyorum. 2 normal yoldan gebeliğim oldu biri 4 aylıkken sonlandırıldı 2.cisi de 4 ay önce 9 haftalıken düştü. yaş nedeni ile tüp istedik. bakalıom ahyırlısı. bende de mthfr 1298 heterezigot.
Merhaba bayanlar. 2 sene önce yumurta takibiyle hamile kaldım ama kalp atışı duyulmadı. iki tüp bebek denemem oldu.ikinci dondurulmuşlarla.dondurulmuşlar bitti bu arada.
sonrada doğal yolla olmasını istediğimiz için aşılama denedik.ne yazık ki ondan da sonuç elde edemedik.eşimin değerleri düşüktü ama aşılamada yapılan testte değerleri baya düzelmişti.çeşitli vitaminler kullandı son 3 aydır.bi kaç gündür banada veriyor.işallah bi işe yarar.benim durumumda olan var mı aranızda?ne yapıyorsunuz?ne yapacaksınız?
kızlar öncelikle şu pıhtılaşmayla ilgili birşeyler yazayım dedim cepten yazdığım için elim kaydı birinizin mesajına kötü içerik bildire tıklamış oldum bilginiz olsun.
Buraya yazdım mı hatırlamıyorum benim dr.da iğnenin gereksiz olduğunu düşünenlerden gerek yok desede ben ısrar edice opudan itibaren başladık. Çünkü başka bir drdan edindiğim bilgi opu dan itibaren başlamak rahmin kanlanmasını sağlıyormuş.
sana doktor neden coraspin verdi ki. ben kullanıyoruma ama gebelik kayıplarım var ve bende pıhtılaşma var.
önlemi varmış bir iğne yapıyorlarmış. benimde bir gebeliğim 4 aylıkken sonlandırıldı. 2.ciside 9 haftalıkken gelişmedi düştü. şimdi ilk defa tüp ebek deneyeceğim tedirginim. hadi tutmasa tutsada yine devamı gelmese korkuyorum.
merhaba aren,yazın dikkatimi çekti,ben de ankara'da timur gürgan'a gidiyorum,tedaviye karar vermeden önce bazı testler istedi ,yaptırdık,ama bize sonuçla ilgili birşey söylenmedi,testlerin ne için olduğunu da bilmiyorum,sonra tedaviye başladık,coraspin ve folbiol verdi,yumurta toplama işlemine kadar kullandım,yumurta toplandıktan ve transfer yapıldıktan sonrada devam ettim,negatif sonuç alınca kestim ilacı.sorduğumda hemşire olası bir pıhtılaşma sorunu için kullanıyoruz dedi,şimdi ben çelişkide kaldım,böyle ihtimal üzerine ilaç kullanılır mı?tekrarlayan düşük falanda yok,anlamadım ben ya!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?