Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

gerçekten şaşırdım 2 mutasyonunda heterezigot olduğu halde doktorun nasıl sana sadece folbiol verdi. senin coraspin ve folbiolu birlikte alman ve hamile kalır kalmazda heparin iğnesine başlaman lazım. bence sen riskli gebelik uzmanı bir kadın doğumcuya git.
senin bağşıklığında birşey avrmı bilmiyorum ama bariz pıhtılaşma sorunun var.

Son düzenleme:

bulunduğum şehirde riskli gebelik uzmanı var mı bilmiyorum,varsada ben duymadım,şu an gittiğim de profesör ve tüp bebek uzmanı.
yaklşaşık 6 aydır coraspin kullanıyorum ve hamile kalırsamda dr umu değiştirmeyi planlıyorum gerçekten ama bağışıklık sistemi düşünceside beynimin bi köşesini meşgul ediyo.

hangi şehirdesin canım

eski bi komsumuzun emekli olduktan sonra bebeği oldu.çok istiyordu olmuyordu bebeği 40 ı geçmişti yaşı.şimdi büyüdü bile çocuk.neden olmasın sağlıklı olduktan sonra.yurtdışında haberlerde gördüm geçen 64 yaşında anne olmuş.strese yer verme sağlıkla olur inş :80:

hangi şehirdesin canım

ben samsun dayım arencim,illaki vardır bi dr ama ben duymadım,şu andada buranın en tavsiye edilen dr una gidiyorum,fakültede hoca,fakültenin tüp bebek merkezinde ilgileniyo hastalarla,ama pıhtılaşmanın kimyasal a,hatta düşüğe sebep olabileceğine inanmayan grup içerisindeyim ben dedi.
senin durumun sebepsiz infertilite diyolar bana,bende şaşırmış durumdayım,tüp bebek denemekten korkuyorum,ya o da kimyasal la sonuçlanırsa diye.
gerçi bu topicde okudum,elimizde olmayan şeyler için neden stres yapıyoruz onuda bilmiyorum.
rabbim hepimizin yardımcısı olsun,yavrularımızla yuvalarımızı şenlendirsin inşallah.

sebepsiz infertilite denmesi için hiçbir sorununuz yokken hamile kalamıyor olmalısınız ama senin hamile kalmak gibi sorunun yok ki gebeliğinin devam etmemesi gibi bir sorunun var. evet canım bilimsel olarak tam açıklanamamış ama tekrarlayan gebelik kayıplarında eğer pıhtılaşma sorunu varsa önlem amaçlı öncesi coraspin sonrasıda heparin iğnesi kullandırıyorlar. pıhtılaşması probleminin farkında olmadan sağlıklı bebek dünyaya getiren de var. gene bir tane sağlıklı bebek doğurup 2,-3. hamieliklerinde düşük yapan ve sonradan pıhtılaşması olduğunu öğrenenlerde var. benim çok yakın arkadaşımın 2 tane erken dönemde kalp atışını görmeden düşüğü 1 tanede kimyasalı oldu, 3.cüden sonra araştırttı pıhtılaşma çıktı ve 4.hamileliğinde iğne kullandı ve sağlıklı bir şekilde bebeğini doğurdu. ankaraya gitme durumun var mı bilmiyorum ama orada hacettepenin doktorlarından prof.sinan beksaç ve prof.lütfü önderoğlu bu konuda çok iyiler, sinan beksaçın yok ama lütfü önderoğlunun özel muayenesi var. gidebilirsen gitmeni tavsiye ederim. birde burada kadınlar kulubünde kan pıhtılaşması ile ilgili bir topik var oraya bir bakarsan iyi olur.

teşekkür ederim canım.
Pıhtılaşmayı okuyorum ara ara,ama bu sorunu öğreneli henüz bi hamilelkik yaşamadığım için,dr uma da bişey ısrar edemiyorum,hamile kalırsamda planımda değiştirmek var,şimdilik .ben zaten coraspin kullanıyorum deyip bekliyorum.
Zaten bu gidişle ya ankara,ya istanbul bizi bekler.
Sende durumlar nedir,biraz okudum ama,hepinizi tanıyamadım dahalık.

ben şimdi tüp bebeğe başlıyorum. 2 normal yoldan gebeliğim oldu biri 4 aylıkken sonlandırıldı 2.cisi de 4 ay önce 9 haftalıken düştü. yaş nedeni ile tüp istedik. bakalıom ahyırlısı. bende de mthfr 1298 heterezigot.

inşallah bu defa sorunsuz bi şekilde hamileliği tamamlarsın aren cim.

Merhaba bayanlar. 2 sene önce yumurta takibiyle hamile kaldım ama kalp atışı duyulmadı. iki tüp bebek denemem oldu.ikinci dondurulmuşlarla.dondurulmuşlar bitti bu arada.
sonrada doğal yolla olmasını istediğimiz için aşılama denedik.ne yazık ki ondan da sonuç elde edemedik.eşimin değerleri düşüktü ama aşılamada yapılan testte değerleri baya düzelmişti.çeşitli vitaminler kullandı son 3 aydır.bi kaç gündür banada veriyor.işallah bi işe yarar.benim durumumda olan var mı aranızda?ne yapıyorsunuz?ne yapacaksınız?

kızlar öncelikle şu pıhtılaşmayla ilgili birşeyler yazayım dedim cepten yazdığım için elim kaydı birinizin mesajına kötü içerik bildire tıklamış oldum bilginiz olsun.
Buraya yazdım mı hatırlamıyorum benim dr.da iğnenin gereksiz olduğunu düşünenlerden gerek yok desede ben ısrar edice opudan itibaren başladık. Çünkü başka bir drdan edindiğim bilgi opu dan itibaren başlamak rahmin kanlanmasını sağlıyormuş.

benimde eşimin değerlerinde sorun var ve 2 yıldır hiç hamile kalamadım malesef
şu anda eşimde vitamin ve destekler kullanıyor bi ümit bekliyoruz
bu ay aşılama deniycem hakkımda hayırlısı
siz neler kullanıyosunuz

hamile kalsam bende ısrar etcem,hatta değiştircemde,öyle kolaydanda hamile kalamıyorum işte.
rabbim gönlümüzde olanı,hakkımızda hayırlı kılar inşallah.

sana doktor neden coraspin verdi ki. ben kullanıyoruma ama gebelik kayıplarım var ve bende pıhtılaşma var.

Merhaba AREN,yazın dikkatimi çekti,ben de Ankara'da Timur GÜRGAN'a gidiyorum,tedaviye karar vermeden önce bazı testler istedi ,yaptırdık,ama bize sonuçla ilgili birşey söylenmedi,testlerin ne için olduğunu da bilmiyorum,sonra tedaviye başladık,coraspin ve folbiol verdi,yumurta toplama işlemine kadar kullandım,yumurta toplandıktan ve transfer yapıldıktan sonrada devam ettim,negatif sonuç alınca kestim ilacı.Sorduğumda hemşire olası bir pıhtılaşma sorunu için kullanıyoruz dedi,şimdi ben çelişkide kaldım,böyle ihtimal üzerine ilaç kullanılır mı?Tekrarlayan düşük falanda yok,anlamadım ben ya!

Canım ya,içini ferah tut,rabbim hepimiz için hayırlısını versin,olumsuz düşünme,zor şeyler yaşamışsın kolay değil tabi,ama her şeyde bir hayır vardır inan,herşey iyi olacak ben sağlıkla bebeğimi kucağıma alacağım diye düşün ve bol bol dua et,dua en iyi terapi.Birde bazı şeyler bizim dışımızda gelişiyor ne yaparsan yap sonuç değişmiyor,rabbim ol deyince olacak ,işin özü bu,buna inanıp stres yapmadan pozitif düşünerek sabretmemiz lazım,rabbim inşallah dileğimize kavuşturur hepimizi en kısa sürede,sevgiler

o testlerin hepsi pahalı testler,özelde yaptırdığın zaman yaklaşık 1.000,00 tl yi buluyor. Onlarda önlem amaçlı kullandırıp, eğer hamile kaldıysanda birkaç ayda kan sulandırıcı iğne kullandırıyorlar ve herşey yolunda giderse 3 ay sonra bıraktırıyorlar.

nasip işi hayatım ne desek boş. ben 27 yaşımda evlendim 1.senemde düşük yaşadım sonra uğraştık sürekli olmadı. drlar bişey yok derken eşimde varikosel çıktı gerek yok ameliyata sperm iyi deselerde dinlemedik düzelir diye ameliyat oldu ama gerileme oldu maalesef. yinede olur dedi drlar geçen sene yine aynı düşük. bu sene tüp bebek denemesi düşük kalite embriyo maalesef negatif. şimdi 2.yi deneyeceğiz. allahtan ümit kesilmez yaşlada pek alakası yok rabbim ol dedi mi olur. allah hayırlı evlat versin. hiç stres yapmamalısın cnm nasip olursa olur olmazsa elimizden bişey gelmez.

Selam kızlar,

2.tüp bebek tedavımde malesef yumurta olmadıgı ıcın iptal oldu femare protokolunu uyguladı doktorum ama malesef bır tek yumurta bıle olmadı.. umutlarım tükeniyor doktorumda cok ümitli değil 3-4 ay daha deneriz (deneme yanılma yolu ile yumurta oluşumunu saglamaya calısacagız baska caremız yok dedı.. cok üzülüyorum ama elimden gelen bırsey yok.. yanlız bu arada sogan suyu kürünü uyguladım kist olusmaması ve olanı yok etmesı için sanırım ıse yaradı herhangı bır kist olmadıgı ıcın femareye basladık 5 gun boyunca sabah aksam ıctım ama dun tek bır yumurta bıle olmadıgını gordum..
bu arada 21 gun dogum kontrol hapı kullanmıstım. sanırım yumurtamı baskılasın dıye (gecen ay kıst vardı 2 tane baslayamamıstık tup bebege doktorum DKH verdı kıst yoktu bu guzeldı ama femare hapı bır tek yumurta bile gelıstirmedi (ılk denemede gonalf ve menorıal kullanmıstım hıc degılse 1 yumurta olmustu sanırım bu DKH o tek yumurtamı da yok ettı..ne olacak bılmıyorum tek bıldıgım cok üzgünüm...

benim ablamın kayınperderi ablamları evlendirmeden kendi 40 larında bir bayanla evlendi
kadın 44-45 yaşlarında tüp bebekle oğlan doğurdu . ablamın büyük kızından 5 ay küçük kaynı var .
yani 6.5 yaşında

Son düzenleme:
benim teyzem 40 yasında cocuk doğurdu.ilk cocugu oldu .sonra 2.çocugu cok istedi ama bi türlü hamile kalamadı.10 yıl kadar tedavi oldu.artık umudunu kaybediyodu ki hamile kaldıgını ögrendi.ve bi kızı oldu.kızı smdi 6 yasında ve 3. cocugu oldu son cocuk kendiliğinden olmus istemeden.ümidinizi kaybetmeyin derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…