Kireçlenme için şifa arıyorum

ben küçüklükten ağrım olmasına rağmen 23 yaşında öğrendim aynı rahatsızlığı :KK43:
Peki ailede başka birinde var mı ankilozan. Bende 23 yaşındaydım yani geçen yıl gittiğim de bel fıtığı dedi haziran ayında şiddetli ağralırım oldu. Tutukluk vardı belimde yapa kalktığımda bi 5 10 dakika belimi doğrultamıyordum. Bu konu hakkında bende konu açtım ama bana yazan olmadı. Size sormak istediğim çocuğumda olmuyor benim 3 yıldır bunla ilgisi varmıdır sizce

Ankilozan spondilit raporlarım var bu raporlar 7-8 yıl öncesine ait o zaman çok siddetliydi ve oturamiyordum ağlıyordum agrimdn ....uzun süre ilaç tedavisi gördüm

Ara ara gidiyorum hala doktoruma

Ama 3 yıl önce doğum yaptıktan sonra sırt agrilarim başladı
.doğumdan çıktıktan sonra hep sırtım ağrıyor demiştim uzun süre bişey yapmadım lohusayim diye

Kızım emzirirken doktora çıktım tekrar o da bel kaynaklı olabileceğini söyledi sırtım a röntgen falan cekilmedi ankilozan spondilit oldgu için yine mr i belden istemişti

Ve bu şekilde gözden kaçtı sırttaki kireçlenme

Bir ay önce farklı bir doktora gittim kanburlasma olustugunu ve kireclenme olduğunu söyledi malesef

Yani belde iltihap ve ödem varken sırtta kireçlenme var şuan

Ama ödem ve iltihap ağrısı yok kireçlenme olan bölge deki ağrıdan ne uyiyabiliyorum ne de yatabiliyorim :/

Sirtta tutulum ciddi anlamda yasam kalitenizi etkiler. Ilac kullanmasaniz dahil size anlatılmıştır zaten, egzersizi ihmal luksunuz yok..hayatiniz boyunca yapmak zorundasiniz.
Ben yuksek lisans tezimde as liler ile calistim.
Kendi hastalarımda da tecrube ettigim bir seyi paylaşayım

Beslenme sekli yaziyor burada, genel fikir verir ama ezbere olmaz. Mutlaka bu konuya hakim bir diyetisyen bakinin.

45-60 gun sure ile, duzenli egzersiz, bol su ve dogru beslenme ile hayatinizi değiştirirsiniz.
Sonrasinda ara Ara kacamak yapabilirsiniz ama kronik rahatsizlik oldugu icin, hayatiniz boyunca devam etmek durumundasiniz
Aslinda en iyisi pilates egitimi almis bir fizyoterapist ile bir sure calisip, vucudunuzu ve egzersizleri ogrenip, kendinizin devam etmesi.
Gunde 20 dakika kadar bir vakit ayirmaniz yeterli aslinda.
Bir yerden baslayin lutfen, sirtta tutulum basladiysa, devami kisir donguye giriyor.

bu hastalık kemik arasındaki kıkırdak yağıyı kemikleştiriyor. bunun için düzenli egzersiz şart.
pilates öneriliyor. Ama bu hastalığı bilen bir pilates eğitmeniyle çalışılmalı.
yüzme şansı varsa yüzme de iyi gelir.
Plates yapmıştım zaten ama bende bilmiyordum o zaman kireçlenme odlgunu .pilates egitmeni siddetle yüzmeyi tavsiye etmişti bana hatta öğretmeyi teklif etti ama malesef ben elimin tersi ile geri ittim :bicak:

Ben kilo için spora başlamıştım orda yapılan agir sporlardan sonra ağrılarım arttı malesef kireçlenme yüzünden sporu da dikkatli yapmak gerekiyor teşekkür ederim doktorun vefidig egzersizler de bir hayli ter attırıyor ☺
Spor salonunda klasik egitmenle calisamazsiniz siz 🤦🏻‍♀️ doktorunuz gerekli uyarilari yapmadı mı bu konuda?

Benim de eşim AS hastası. Size de çok geçmiş olsun. sporlarınızı kesinlikle aksatmayın. her gün düzenli egzersiz şart.
Açıkcası çok bilgi sahibi değilim araştırıyorum eğzersiz yüzme iyi geliyormuş. Eğzersiz yapıyorm yüzmeyi bilmiyorm zaten. Bir de ilacını verdi doktor devamlı içmek istemiyorum midemi bulandırıyor biraz ağır bir ilaç sanırım.

Plates yapmıştım zaten ama bende bilmiyordum o zaman kireçlenme odlgunu .pilates egitmeni siddetle yüzmeyi tavsiye etmişti bana hatta öğretmeyi teklif etti ama malesef ben elimin tersi ile geri ittim :bicak:
yüzme suyun kaldırma kuvveti ile vücuda çok baskı yapmadan vücuttaki tüm kasları eklemleri çalıştırabiliyor olması nedeniyle öneriliyor benim bildiğim.
ama zaten de eğlenceli bi şey. bence bunu tekrar düşünün.

Sirtta tutulum ciddi anlamda yasam kalitenizi etkiler. Ilac kullanmasaniz dahil size anlatılmıştır zaten, egzersizi ihmal luksunuz yok..hayatiniz boyunca yapmak zorundasiniz.
Ben yuksek lisans tezimde as liler ile calistim.
Kendi hastalarımda da tecrube ettigim bir seyi paylaşayım

Beslenme sekli yaziyor burada, genel fikir verir ama ezbere olmaz. Mutlaka bu konuya hakim bir diyetisyen bakinin.

45-60 gun sure ile, duzenli egzersiz, bol su ve dogru beslenme ile hayatinizi değiştirirsiniz.
Sonrasinda ara Ara kacamak yapabilirsiniz ama kronik rahatsizlik oldugu icin, hayatiniz boyunca devam etmek durumundasiniz
Aslinda en iyisi pilates egitimi almis bir fizyoterapist ile bir sure calisip, vucudunuzu ve egzersizleri ogrenip, kendinizin devam etmesi.
Gunde 20 dakika kadar bir vakit ayirmaniz yeterli aslinda.
Bir yerden baslayin lutfen, sirtta tutulum basladiysa, devami kisir donguye giriyor.

Evet glutensiz diyetleri kilo için istiyordum başlamayı ama buna faydası olduğunu bilmiyordum

Zaten fizik tedavi uzmanı da sıcak uygulamasını ve egzersizleri muhakkak yapmami söyledi çok teşekkür ederim ilginize

Spor salonunda klasik egitmenle calisamazsiniz siz 🤦🏻‍♀️ doktorunuz gerekli uyarilari yapmadı mı bu konuda?
Spora başladığım dönemde kendim baslamistim ağrılarım için o zaman sadace AS yi biliyordum yani

Sporla birlikte ağrılar artınca ve sırt kol ve bacak ağrılarında sağlık ocağında ki yeni gelen hekimin çok bilgisi olduğu duyumuni alınca
Aile hekimine anlattım derdimi

Kas gevşetici iki ayrı iğne verildi karıştırılarak 10 günlük iğne yaptırdım iğne içeriğini bilmiyorum ama

O iğnelerle rahatlamıştım sonrasında tekrar devam etti ağrılar anlık faydası oldu iğnelerin

Yani demem o ki pilates yaparken rahatsızlığının ne olduğunu bilmiyordum

Fizyoterapist de çok ilgili bir değil sanırım detaylı öğrenmek için sordum nelere dikkat etmeliyim diye

Ortopedik yastık ortopedik yatak ve dik duruş dedi sadece 🙄

bunu hazırlıyorum ekstra zararı olmaz diye düşünüyorum bitkisel zaten
çok teşekkür ederim kazen paylaşım ve bildirim için
bunu yapmaktan korkuyorum bir yandan yapmak ta istiyorim

Faydasını gördüm diyenler kadar daha beter oldum uazanlar da var yoruma

Ama fayda görmek iicin de en az 3-4 ay düzenli kullanmak gerekiyormuş

Bunun içinde yaprak hazırlayacağım 15 agustosu bekliyorum

15 ağustostan sonra iyice erişkin olan yapraklar kullanılıyormuş çünkü çok teşekkür ederim

Zaten ankilozan spondilit de var doğum öncesi bunun tedavisini görürken doğum sonrasında kireçlenme başlamış malesef :/
Hazırlamak derken anlayamadım canım mercimek tanesi kadar minik tohumları yutuyorum ben

Hazırlamak derken anlayamadım canım mercimek tanesi kadar minik tohumları yutuyorum ben
Bamya tohumu değil mi :)

Şimdi bamya alıyorum ya çok iri olanları içinden ayikliyorum kış için :))

Sonra 5-10 adet arasi yutmak icin şuan zaten tazesi var her gün olmasa da yiyorum bamya yi :)

Öncelikle tıbbi desteği bırakmayın, bu hastalığın çok ağır düzeyde seyrettiği bir yakınım var, şuan başkalarının bakımına muhtaç...
Yukarıda bamya tohumu çınar yaprağı gibi şeyleri bilmiyorum. Ama öncelikle bol bol ilikli kemik kaynatıp bunun suyunu yemeklerinizde çorbalarınızda kullanın. Kemik sağlığı için kemikli çorbalar tüketin, paça gibi. Bol bol su için. İyi bir doktora gidin ve tek bu doktor takip etsin sizi, sürekli doktor değiştirmek de iyi olmayabilir.

Öncelikle tıbbi desteği bırakmayın, bu hastalığın çok ağır düzeyde seyrettiği bir yakınım var, şuan başkalarının bakımına muhtaç...
Yukarıda bamya tohumu çınar yaprağı gibi şeyleri bilmiyorum. Ama öncelikle bol bol ilikli kemik kaynatıp bunun suyunu yemeklerinizde çorbalarınızda kullanın. Kemik sağlığı için kemikli çorbalar tüketin, paça gibi. Bol bol su için. İyi bir doktora gidin ve tek bu doktor takip etsin sizi, sürekli doktor değiştirmek de iyi olmayabilir.
Kemik suları hazırladım ılık sevmeme rağmen şifa için yiyorum çok teşekkür ederim

En büyük korkumda bu daha 30 yaşındayken başka birine muhtaç olmak istemiyorum :KK43:

Aktardaki de iyidir ama ben yerli tohum olsun istediigm için kendim bizzat yetiştiren kişilerden bamya alıp tohumunu ayikliyorum ama yeterli glemezse bende aktardan alacağım mecbur :)
Tamam canım nasıl isterseniz şifalar diliyorum. Umarım sizin annenize de iyi gelir. 🥰

Kemik suları hazırladım ılık sevmeme rağmen şifa için yiyorum çok teşekkür ederim

En büyük korkumda bu daha 30 yaşındayken başka birine muhtaç olmak istemiyorum :KK43:
Allahj korusun. Benim dediğim kişi romatoid artrit rahatsızlığı vardı sadece bir bel ağrısı değildi. Romatoloji Uzmanı görsün mutlaka, romatizmal bir rahatsızlık olup olmadığını öğrenin.

Bildiğim kadarıyla yok ama babannemde kambur mesela ondaki rahatsızlığı bilmiyorum yaşlılığa bağlı da olabilir belki

Kambur olmasını su yuzden söylüyorum doktorumda bunu bana söyledi ilerde malesef kamburluk kaçınılmaz mis :/
Peki ailede başka birinde var mı ankilozan. Bende 23 yaşındaydım yani geçen yıl gittiğim de bel fıtığı dedi haziran ayında şiddetli ağralırım oldu. Tutukluk vardı belimde yapa kalktığımda bi 5 10 dakika belimi doğrultamıyordum. Bu konu hakkında bende konu açtım ama bana yazan olmadı. Size sormak istediğim çocuğumda olmuyor benim 3 yıldır bunla ilgisi varmıdır sizce

Bildiğim kadarıyla yok ama babannemde kambur mesela ondaki rahatsızlığı bilmiyorum yaşlılığa bağlı da olabilir belki

Kambur olmasını su yuzden söylüyorum doktorumda bunu bana söyledi ilerde malesef kamburluk kaçınılmaz mis :/
Anlıyorm inşallah allah beterinden korusun. Benim gittiğim doktor ısrarla yüzmeye gitmemi söyledi fakat ben bilmiyorum

X