Kireçlenme için şifa arıyorum

Geçmiş olsun. Romatizmal ağrılar bölgesel veya tüm kireçlenme gibi sorunlar hayat kalitesini tamamen altüst eder. Çok güzel paylaşımlar yapılmış hayat standartlarınıza uygun olanları belirli sürelerde deneyip kendinizi test edebilirsiniz. Bunların yanı sıra Benim önerim iyi bir fizyoterapiste gidip size uygun egzersizleri almanız. Zira ufak hareketlerle başladığınız devam ettiğiniz süreçte 1.5 ay sonra değişimleri fark edebilirsiniz. Eklem ve kas ağrılarınız olduğunu düşünerek kuru sıcağın faydasını görebilirsiniz. Eğer bir hamam sonrası önce rahatlık sonrası 4-5 gün süren yorgunluk geliyorsa nemli sıcaktan uzak durmanız gerekiyor. En azından tedavi sürecinde. Bunu en iyi fizyoterapi doktorunuzla ve kısa süreli testlerle anlayabilirsiniz. Kesinlikle egzersizlere başlayın. İlk 3-4 gün zorlanırsınız ama sonrası kolay gelecektir. Uzun süreli Nemli sıcaklardan biraz uzak kalın. Deneyimleyin. En kısa yoldan uzun soluklu çözümün ilk adımları diyelim. Hayat standartlarınıza en uygun olanı seçip biran önce başlayıp mutlu haberlerinizi alma temennisiyle geçmiş olsun. 🌸

Iltihaplı romatizma dediginiz romait artrit mi?
Sirta vuruyor dediginiz icin soruyorum, ankilozan spondilit mi?
Ankilozan spondilit raporlarım var bu raporlar 7-8 yıl öncesine ait o zaman çok siddetliydi ve oturamiyordum ağlıyordum agrimdn ....uzun süre ilaç tedavisi gördüm

Ara ara gidiyorum hala doktoruma

Ama 3 yıl önce doğum yaptıktan sonra sırt agrilarim başladı
.doğumdan çıktıktan sonra hep sırtım ağrıyor demiştim uzun süre bişey yapmadım lohusayim diye

Kızım emzirirken doktora çıktım tekrar o da bel kaynaklı olabileceğini söyledi sırtım a röntgen falan cekilmedi ankilozan spondilit oldgu için yine mr i belden istemişti

Ve bu şekilde gözden kaçtı sırttaki kireçlenme

Bir ay önce farklı bir doktora gittim kanburlasma olustugunu ve kireclenme olduğunu söyledi malesef

Yani belde iltihap ve ödem varken sırtta kireçlenme var şuan

Ama ödem ve iltihap ağrısı yok kireçlenme olan bölge deki ağrıdan ne uyiyabiliyorum ne de yatabiliyorim :/

Annemin diz kireçlenmelerine bamya tohumu iyi geldi diyebilirim.
bunu hazırlıyorum ekstra zararı olmaz diye düşünüyorum bitkisel zaten
Ilgın Kaplıcalarını tavsiye edebilirim...

KAPLICA SUYUNUN FAYDALARI

Ilgın’ımız kaplıcaları şifa kaynağı olarak bilinir.Her yıl otel ve moteller hastalıklarını iyileştirmek isteyen insanlarla dolup taşar,bastonla gelip yürüyerek giden insanlar görülmektedir. Suyu hamam Dağı eteklerinde güneyden kuzeye doğru uzanan alivyum tabakası ile örtülü bir kırık üzerindedir,su yöresel olarak söylenen Hamam Dağının eteklerinden çıkar.Kadınlar hamamında saniyede 14 litre ,erkekler hamamında ise 35–40 litreyi bulan su çıkmaktadır.Çıkan bu sular iki kadınlar hamamına iki erkekler hamamına otel ve motellere dağılmaktadır.Tahlil raporlarına göre, suyun içeriği şunlardır:

Potasyum, Sodyum, Amonyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Alimınyum,Klorür, Nitrat, Sülfat ve hidrokarbonat gibi kimyasal özellikleri için de taşıyan şifa kaynağı kaplıca suları berrak, renksiz ve kokusuzdur. Su bir miktar da Bromür ve İyodür ihtiva ettiğinden Kükürtlü ve Hidrokarbonatlı sular grubunda yer alır. Radyo aktivitesi 19,1 eman dır.Ayrıca su az miktar da tuz ihtiva etmesi ile dünyanın tanınmış sularına benzediği bilinmektedir.bu özelliklerinden dolayı şu hastalıklara şifa verdiği bilinmektedir. Bunlar Göz Hastalıkları, Ekzama, Cüzzam, Felç hastalıkları, bers(Abraş) Hastalıkları, Sinir Hastalıkları, Akciger iltihaplanmaları, Böbrek ve idrar yolları hastalıkları, Kadın hastalıkları, her türlü iltihaplanma ve yara iyileşmelerine, Deri ve Cilt hastalıklarına, Romatizmal gibi hastalıklar dır. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Selçuklu devleti Sultanlarından Alaeddin Keykubat’ın Romatizma(Nikris-Ayaksızısı ) hastalığına yakalanmasından dolayı yapılan tavsiye üzerine Ilgın Kaplıcasına geldiğini kaplıcada Hastalığına şifa bulduğunu sağlıklı şifa dağıtan su olmasından dolayı var olan inşaatın üzerine bir kubbe yaptırdığını yazmaktadır.

Kaynak : Ilgın Kaplıcaları
çok teşekkür ederim kazen paylaşım ve bildirim için
Temmuz Agustos tam zamani imis..
bunu yapmaktan korkuyorum bir yandan yapmak ta istiyorim

Faydasını gördüm diyenler kadar daha beter oldum uazanlar da var yoruma

Ama fayda görmek iicin de en az 3-4 ay düzenli kullanmak gerekiyormuş

Bunun içinde yaprak hazırlayacağım 15 agustosu bekliyorum

15 ağustostan sonra iyice erişkin olan yapraklar kullanılıyormuş çünkü çok teşekkür ederim
halk arasında İltihaplı romatizma diye bilinen Ankilozan Spondilit ya da Romatoid Artrit diye hastalıklar var.
Bunlar çok ağrı yapar ayrıca kemik yapısını da bozar.
Bence bunu da araştırın.
Zaten ankilozan spondilit de var doğum öncesi bunun tedavisini görürken doğum sonrasında kireçlenme başlamış malesef :/

3 senedir ağrı cekiyordum

7 yıl oncesi iltihaplı romatizma hastası oldgumu öğrenmiştim ..sırt ağrılarımi da buna bağlamıştı doktorum ..b

Bu yil farklı doktor tercihi ile sırtta kireçlenme olduğunu öğrendim

Çevrenizde kireçlenme için neler yapıyorlar fayda gören var mı acaba

Yardım edin lütfen hayat kalitesi diye bişey kaalmado

Sürekli yorgun ve ağrıları olan biri oldum 😔
Ablamın kayınvalidesinin diz kapaklarında vardı o da ameliyat oldu yani o şekilde iyileşti

Hacamat yaptırmanızı öneririm. Lütfen araştırın.
Daha öncesinde hacamat yaptırdım çok iyi gelmişti ama o zaman kireçlenme olduğunu bilmiyordum

Ya cuma günü yada pazar günü haccame ile görüştüm sülük tedavisine baslayacagim

Kireçlenme de hacamattan daha çok faydası olduğunu söyledi sulugun inşallah geçecek :KK68:

Bu arada şunu da dile getireyim arkadaşlar en ufak ağrılarınızı hafife almayın uyku kalitesi yatış pozisyonu çok etkiliyor vücudun döngüsünü

Yan yatış şeklinde boynu doldurmak iki bacak arasına yastık koymak ve bel sırt kısmına koyulan yastık ile de biraz ağrılar hafifledi :)

Bamya aldıkça kartlarını ayikliyorum tohumlarını kurutmak için ekstra bamya yiyorum şuan teşekkür ederim jennam 😍
Annem ve babamda da diz problemi var, sabahları kahvaltıda bamyanın büyüklerini tost makinasında pişirip yiyorlar.
İlla kurutmanıza gerektiğini yok bence

Annem ve babamda da diz problemi var, sabahları kahvaltıda bamyanın büyüklerini tost makinasında pişirip yiyorlar.
İlla kurutmanıza gerektiğini yok bence
Bende yemeğini tüketiyorum hatta faydasını duyan eşim sevmediği halde yemeye başladı

Ama kışın tohum yemenin büyük kolaylık olacağını düşündüm o yüzden tekrar teşekkür ederim :KK68:

Doktorum evde yapmam için egzersiz ve kas gevşetici kremler verdi

Ama bir çok video izledim proflar da dahil kireçlenme de tıbbın yaptığı şey ağrıları hafifletmek

Yani ağrı kesici kas gevsetici ile olan ağrılar hafifletiyor

Ben istiyorim ki kemik ve kıkırdak açısında faydalı olan bişey bulayım
Anladım canım anneannemin kolu kötü durumdaydı fizik tedaviden sonra eahatça kullanmaya başlamıştı o yüzden sordum🤗

Ahmet APA'nın kireç temizleme tedavisi var bu ay, 10 gün boyunca sabahtan akşama kadar limonlu su, akşam tek öğün sebze yemeği ile yapılıyor.

Takvimini bulursam paylaşacağım

Buldum ve paylaşıyorum

Eki Görüntüle 2663171
Takvimi indirdim Ahmet apa yi öncesinde de bir çok arkadaş tavsiye etmişti inşallah başlamayı düşünüyorum Allah razı olsun :dua:

Ozon tedavisinin bu rahatsızlık ile ilgili çok iyi sonuçları var, araştırmanızı öneririm. Ben ozon kapsülleri ve ozonlu masaj kremleri satan bir Network şirketinde Supervisorlık yapıyorum. Alternatif Tıp bölümü olan hastanelerden bu tedaviye ulaşabileceğiniz gibi evinizde günlük tüketeceğiniz kapsüllerle de bu tedaviye ulaşabilirsiniz.

K Kazen şirketin ismini yazarsam reklama girer mi 😅

Ozon tedavisinin bu rahatsızlık ile ilgili çok iyi sonuçları var, araştırmanızı öneririm. Ben ozon kapsülleri ve ozonlu masaj kremleri satan bir Network şirketinde Supervisorlık yapıyorum. Alternatif Tıp bölümü olan hastanelerden bu tedaviye ulaşabileceğiniz gibi evinizde günlük tüketeceğiniz kapsüllerle de bu tedaviye ulaşabilirsiniz.

kesinlikle girer ve ceza alırsın :))))

Geçmiş olsun. Romatizmal ağrılar bölgesel veya tüm kireçlenme gibi sorunlar hayat kalitesini tamamen altüst eder. Çok güzel paylaşımlar yapılmış hayat standartlarınıza uygun olanları belirli sürelerde deneyip kendinizi test edebilirsiniz. Bunların yanı sıra Benim önerim iyi bir fizyoterapiste gidip size uygun egzersizleri almanız. Zira ufak hareketlerle başladığınız devam ettiğiniz süreçte 1.5 ay sonra değişimleri fark edebilirsiniz. Eklem ve kas ağrılarınız olduğunu düşünerek kuru sıcağın faydasını görebilirsiniz. Eğer bir hamam sonrası önce rahatlık sonrası 4-5 gün süren yorgunluk geliyorsa nemli sıcaktan uzak durmanız gerekiyor. En azından tedavi sürecinde. Bunu en iyi fizyoterapi doktorunuzla ve kısa süreli testlerle anlayabilirsiniz. Kesinlikle egzersizlere başlayın. İlk 3-4 gün zorlanırsınız ama sonrası kolay gelecektir. Uzun süreli Nemli sıcaklardan biraz uzak kalın. Deneyimleyin. En kısa yoldan uzun soluklu çözümün ilk adımları diyelim. Hayat standartlarınıza en uygun olanı seçip biran önce başlayıp mutlu haberlerinizi alma temennisiyle geçmiş olsun. 🌸
Ya çok teşekkür ederim çok mutlu oldum iyi dileklerinize 😍

İnanın artık hiç bişey yapmak istemiyorum

İnanirmisiniz geçen bir olay oldu o kadar çok güldüm ki gulme anında sırt ağrım tavan yaptı

Yani ne yürürken ne otururken ne yemek yerken hiç bir şeyden zevk alamıyorum oturmka istemitorm rahat yatamiyorim herşey sıfıra indi kilolar geldi

Şimdi ilk hedefim bamya sık sık uemeye baslamistim zaten

Pazar gününe kadar suluk yaptiracagim sonrasında en uygun diyeti araştırıp zayıflama için de adım atacağım

Burda da takımların faydası oluyordu ama hareket kısıtlı olunca yemeyerek de bişey olmuyor malesef :KK43:

Ben bundan ziyade prp yaptirmayi da düşünüyorum ama bunun için önce bir prof e muayene olmam lazım çünkü genel konuştu devlet Hastanesi'nde ki doktorlar iyice tam noktayı öğrenip yaptırmam lazım sanırım prp işlemini teşekkür ederim yine de 🤗

Kireclenmenin en buyuk sebebi hareketsizlik diyorlar. Doktora sorarak bazi yoga pozlari yapabilirsiniz.

Ben bunu sirt agrisi icin bazi aksamlar isten sonra yapiyorum tavsiye ederim :KK73:Nazik, zorlamayan ama sirti cok iyi esneten hareketler:

Ikinci tavsiyem de yuzme tabi ki Eklemlere hicbir agirlik bindirmeden harika bir spor. Haftada 1 gun yapsaniz bile yeter.
bu hareketler doktorumun verdiği egzersizler zaten çok teşekkürler 😍yüzme bilmiyorum malesef ve sudan korkuyorum 🙄
hacamat ve sülük en az üç ay çok rahatlatır bamya tohumu başlayabilirsiniz etkilidir kaplıca her romatizmaya iyi gelmiyor ters etki edip ödem ve şişlik yapıyor birde açlık oruclari var aidinsalih onu da inceleyin arkadasima cok iyi geldi kireclemeler ac kalinca vücut kendini onarmasi sayesinde eriyor deniliyor benim esimde ankilozan hastası kesinlikle sülük hacamat ve yüzme hayat kalitenizi yükseltir rabbim şifa versin
randevu ayarladım her ne kadar sulukten korksamda haccame ile konuştum göstermeden bırakacak inşallah :dua:
Size katılıyorum geçen yıl bana da bel fıtığı denildi fakat bu sene dayanılmaz ağrı ile gittiğimde ankilozan spondilit olduğumu öğrendim kesinlikle ayrıntılı araştırılması gerek
ben küçüklükten ağrım olmasına rağmen 23 yaşında öğrendim aynı rahatsızlığı :KK43:
Gecmis olsun Allah acil şifalar versin inş
İnançlı biriysen eger tıbbı ve alternatif tedavi yanında manevi recetelerde uygulamanı tavsiye ederim. Esmaul husna okuyabilirsin
Eger istersen okunacak olan esmaları yazarım
Okudugun esnada ruyanda bile hastalıgın için kullanacagın şifalı otu gorursun evelallah
Özelden yazabilirsin canım çok sağol 😍

Size katılıyorum geçen yıl bana da bel fıtığı denildi fakat bu sene dayanılmaz ağrı ile gittiğimde ankilozan spondilit olduğumu öğrendim kesinlikle ayrıntılı araştırılması gerek
Benim de eşim AS hastası. Size de çok geçmiş olsun. sporlarınızı kesinlikle aksatmayın. her gün düzenli egzersiz şart.

Benim de eşim AS hastası. Size de çok geçmiş olsun. sporlarınızı kesinlikle aksatmayın. her gün düzenli egzersiz şart.
Ben kilo için spora başlamıştım orda yapılan agir sporlardan sonra ağrılarım arttı malesef kireçlenme yüzünden sporu da dikkatli yapmak gerekiyor teşekkür ederim doktorun vefidig egzersizler de bir hayli ter attırıyor ☺️

Zaten ankilozan spondilit de var doğum öncesi bunun tedavisini görürken doğum sonrasında kireçlenme başlamış malesef :/

bu hastalık kemik arasındaki kıkırdak yağıyı kemikleştiriyor. bunun için düzenli egzersiz şart.
pilates öneriliyor. Ama bu hastalığı bilen bir pilates eğitmeniyle çalışılmalı.
yüzme şansı varsa yüzme de iyi gelir.

Ben kilo için spora başlamıştım orda yapılan agir sporlardan sonra ağrılarım arttı malesef kireçlenme yüzünden sporu da dikkatli yapmak gerekiyor teşekkür ederim doktorun vefidig egzersizler de bir hayli ter attırıyor ☺
ağır spor değil kastettiğim. esneme egzersizleri var günlük yapılan. ama en önemlisi onların sabah akşam yapılması.
omurganızı da etkiliyorsa yüzükoyun yatmanız da gerekmekte.

X