Kiralık mı satılık mı daha iyi olur

Bu arada fizik doktoru bana kayıt açtırın demiş.İnşallah iyi gelir.En azından eskisi gibi tuvaletine gider.Diyalizine kendi gidebilir.Evi dolaşır.Yemeğini kendi yer.

Simdi herseyi dusunmek de gerekir.annen biraz dedigim dedik birisi ve inatci anlattigina gore.ornegin bir kavga oldu diyelim damadiyla yeri gelecek birbirlerini gormek istemiyecekler ayri odalarda mesela babanla annen siz de esinizle yemek yiyebilmelisiniz.insan bas basa da olmak ister bazen yemekte..oyle bir ev olmali.suan bulundugum sehirde karsimdaki satilik sifir dubleks ev 6 odali 250 bin lira

Kafama takılan konulardan biriside bu.Annem iyice hassaslaştı.Küçük bebek gibi.

Hem işe git, hem anneyle ilgilen, hem çocukla ,artı ev işleri ,artı onlar var diye eve gelen misafirler.

Çekirdek ailem varken daha rahatım .Annem gibi psikolojik olarak beni zorlayan birisiyle uğraşmıyorum.Ayağımı gere gere oturabiliyorum.Yemekte de sıkıntı olmuyor.Annemler olunca diyet yemek yapmak zorunda kalacağım.Şekersiz tuzsuz ekstradan işler.Banyosu v.s

Babam dünya iyisidir.Onunla herşeyi konuşabiliriz.Birbirimizin can yoldaşı gibi olduk.

Ne yapacağız baba şöyle yapalımmı diye konuşuyoruz.Aynı eve çıkma fikrimden bahsettim.İki evide kiraya verip kiraya çıkalımmı diye sordum.Olur dedi.

Satın alma konusunda ödenecek miktarları söyledim.Şimdiki oturduğum evi satarsak şu eve şu kadar ödememiz olacak dedim.Babam rakamları duyunca şaşkınlık yaşıyor.

Aynı evde olup sıkıştığımız yerde para ver desem babam para verir ben demedende verirde anneme güvenemiyoruz.

Eşimin en büyük tereddütlerinden birisi o.

Eşim annen bugün iyilik etse yarın laf eder zorumuza gider diyor.

Ayrıca nasıl desem kontrolcü bir kadın ipler onun elinde olsun ister.Herşeyi didikler kendi kazanmadığı halde babamdan daha çok maaşına ,ettiğine aldığına karışır .Tek maaş değil her konuda onun dediği olsun ister.Dediği olana kadarda susmaz.

Onu öyle yap bunu böyle yap.Onun bu huyundan bıkkınlığımız var açıkçası.

Babamla konuşurum o onaylar elinden geldiğince destek olur ama asıl patron annem gibi.Onay alınmasını bekler.Bizimde kafalar uyuşmadığı için açıkçası anneme söyleyemiyorum.
açıkcası aynı evde yaşayamayacağınızı düşünüyorum.
eşin çok haklı senin tahammül edemeyeceğini düşünmekte .
şimdiden olabilecek olumsuzluklar apaçık ortadaymış.
nasıl başedeceksin ki.
buna sinirlerin dayanabilecek mi.
sonuçta evde bakımınızda olan bir evdadınız var.
annene mi çocuğuna mı eşine mi ev işlerine mi bölüneceksin.
ben de çoğunluk gibi ailen için bir bakıcı ayarlamanı,asla evleri birleştirmemenizi tavsiye ederim.
altlı üstlü veya çok yakın ev de olabilir pekala.

Simdi herseyi dusunmek de gerekir.annen biraz dedigim dedik birisi ve inatci anlattigina gore.ornegin bir kavga oldu diyelim damadiyla yeri gelecek birbirlerini gormek istemiyecekler ayri odalarda mesela babanla annen siz de esinizle yemek yiyebilmelisiniz.insan bas basa da olmak ister bazen yemekte..oyle bir ev olmali.suan bulundugum sehirde karsimdaki satilik sifir dubleks ev 6 odali 250 bin lira

Evet insan o başbaşalığı istiyor.Bazende tek başınalığı.Özgür olmayı.Bazen evde kimse yoksa ya da eşim varsa banyodan üstümü giyinmedende çıkarım oturma odasında bornozlada otururum.İstediğim saatte film izlerim istediğim saatte yatarım bazen canım yemek yapmak istemez.Daha basit birşeyler hazırlarım.Rahatlığa alıştım.Evde büyükler olunca onlar birer birer gidecek.Birde benim annem uyku nedir bilmez.Gece kalkarsın uyanık sabah kalkarsın uyanık tuvalete gideyim dersin bi bakmışsın orada.Sürekli etrafında yani.

Eşim uyumludur bir kere bile tartışması olmamıştır ailemle.Benden iyi geçinir annemle.Tartışma olmuşsa o benimle annem arasında olmuştur.

6 odalı ev 250 .000 liramı o fiyata burada anca 2+1 alabiliyoruz.

açıkcası aynı evde yaşayamayacağınızı düşünüyorum.
eşin çok haklı senin tahammül edemeyeceğini düşünmekte .
şimdiden olabilecek olumsuzluklar apaçık ortadaymış.
nasıl başedeceksin ki.
buna sinirlerin dayanabilecek mi.
sonuçta evde bakımınızda olan bir evdadınız var.
annene mi çocuğuna mı eşine mi ev işlerine mi bölüneceksin.
ben de çoğunluk gibi ailen için bir bakıcı ayarlamanı,asla evleri birleştirmemenizi tavsiye ederim.
altlı üstlü veya çok yakın ev de olabilir pekala.

Bakıcı olayına babam ben bu maaşla nasıl para yetiştireyim diyor.Aldığım ne kadar ki faturamı yatırayım mutfağamı harcayım bakıcıyamı vereyim.Haklıda .

Bakıcılar yaklaşık 2000 Tl istiyor.Babamın maaşı anca o kadar.

Y a biz ödeyeceğiz şu anki durumumuzda ucu ucuna yetiriyoruz.Ya babamla bölüşeceğiz ya da onlar bizde kalacak.

Annenle sıkıntılı olmasanız oğlunun ünv sınavından sonra dublekse taşının derdim. Ünv sınavına kadar yarım gün bakıcı tutma durumunuz varsa onu deneyin.
Dubleksin merdivenleri sorun olur diyen olmuş da evin iki girişi varsa ve asansörlü ise sorun olmaz. Bizim evimiz dubleks hem üst kata hem de Alt kata kadar asansör var. Öyle bir ev olursa iyi olur.
Tek dairede çok sıkıntı yaşarsınız. Maddi boyutunda babanın da biraz desteği şart gibi.

Bakıcı olayına babam ben bu maaşla nasıl para yetiştireyim diyor.Aldığım ne kadar ki faturamı yatırayım mutfağamı harcayım bakıcıyamı vereyim.Haklıda .

Bakıcılar yaklaşık 2000 Tl istiyor.Babamın maaşı anca o kadar.

Y a biz ödeyeceğiz şu anki durumumuzda ucu ucuna yetiriyoruz.Ya babamla bölüşeceğiz ya da onlar bizde kalacak.

Bu mesaji simdi gordum.
Beraber yasasaniz bile siz calisiyormussunuz cok bir yarariniz olmaz bence babaniza.
Ortaklasa bakici tutmak daha mantikli gibi sanki.

Bu arada fizik doktoru bana kayıt açtırın demiş.İnşallah iyi gelir.En azından eskisi gibi tuvaletine gider.Diyalizine kendi gidebilir.Evi dolaşır.Yemeğini kendi yer.

İnşallah penceremden. Konuyu her gördüğümde dua ediyorum sana. Sınavın çok büyük. Allah yardımcın olsun. Umarım aldığın her karar sana mutluluk olararak döner.

Allah senin yardımcın olsun diyebileceğim sadece. Az çok yaşadıklarına aşina olduğumdan ne kadar zor durumda olduğunu da anlayabiliyorum. İnancını yitirme ama. Ben de annemin rahatsızlık döneminde çok yıpranmıştım. eşim de hatta. kendimizi unuttuk.. ayakta kocaman bir yara, damar tıkalı ve acılmaz kesime gidebilir dediler... İnancım bitti benim de. Babam alzheimer üstelik, oyle ben yoksam bakacak bi alternatif te yok yani.. Acıları, ayağa kalkamayışı..... kaç ay daha yaşar acaba, ne zaman kesilir acaba derken hiç ummadığımız bir angio esnasında doktor biraz inatçı çıkıp azimle açıyor damarı.. Herşey normale dönüverdi.. Rabbime şükürler olsun.. Lütfen inancını yitirme o yüzden

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ortaklaşa bir bakıcı tutma şansınız yok mu? Yani tamamını karşılamaya maddi durumunuz elvermez muhtemelen, gönül ister direkt bakıcıyı siz tutun ama. Yarısını babanız yarısını siz verseniz ücreti o şekilde karşılayarak bir bakıcı tutamaz mısınız?

Benim bi akrabam kendi annesine devletten bakici parasi alarak bakiyor.aslinda obur turlu de zaten bakti yillarca devletin boyle imkani varken niye faydalanmasin.bunu da dusunebilirsin.gelen parayi kirada yada ev borcu odemede kullanabilirsin.1000 liraya yakin aliyorlar.

Allah senin yardımcın olsun diyebileceğim sadece. Az çok yaşadıklarına aşina olduğumdan ne kadar zor durumda olduğunu da anlayabiliyorum. İnancını yitirme ama. Ben de annemin rahatsızlık döneminde çok yıpranmıştım. eşim de hatta. kendimizi unuttuk.. ayakta kocaman bir yara, damar tıkalı ve acılmaz kesime gidebilir dediler... İnancım bitti benim de. Babam alzheimer üstelik, oyle ben yoksam bakacak bi alternatif te yok yani.. Acıları, ayağa kalkamayışı..... kaç ay daha yaşar acaba, ne zaman kesilir acaba derken hiç ummadığımız bir angio esnasında doktor biraz inatçı çıkıp azimle açıyor damarı.. Herşey normale dönüverdi.. Rabbime şükürler olsun.. Lütfen inancını yitirme o yüzden

Bazen kelimelerin az kaldığı yerler olur yutkunursun ,birbirinin halinden konuşmadanda anlarsın öyleyim şimdi.Hem annen hem baban evde iki hasta.Sende zor günler geçirmişsin.Annenin iyi olduğuna sevindim.Allah o doktordan razı olsun.

Umarım benim annemde iyi olur.

Bazen kelimelerin az kaldığı yerler olur yutkunursun ,birbirinin halinden konuşmadanda anlarsın öyleyim şimdi.Hem annen hem baban evde iki hasta.Sende zor günler geçirmişsin.Annenin iyi olduğuna sevindim.Allah o doktordan razı olsun.

Umarım benim annemde iyi olur.
İnşallah .. ben bunun için dua edicem. Elbette evladınla ilgileniyosundur ama bazen için için nasıl bunaldigini, tahammül sınırlarının nasıl zorlandığını, başını huzurla yastığa koyup huzurla uyumayi nasıl ozledigini biliyorum canım. Zaten evlat grip olsa yürek yangını bizim için. Bir de anne , yaşlı baba.. Rabbim inşallah nerde şifa bekleyen varsa yetişsin..

İnşallah .. ben bunun için dua edicem. Elbette evladınla ilgileniyosundur ama bazen için için nasıl bunaldigini, tahammül sınırlarının nasıl zorlandığını, başını huzurla yastığa koyup huzurla uyumayi nasıl ozledigini biliyorum canım. Zaten evlat grip olsa yürek yangını bizim için. Bir de anne , yaşlı baba.. Rabbim inşallah nerde şifa bekleyen varsa yetişsin..
:dua::KK200:

Bizden başka güvenecekleri kimse olduğunu düşünmüyorum.Her koşulda yanlarındayız maddi manevi.

Onlara biraz bahsettim aynı evde oturma fikrinden çok mutlu oldular.Annem ezelden beridir zaten birlikte oturmak isteyen biri.
Aileniz de sizinle oturmak istiyorsa o zaman çocuğunuzun üniversite sınavını bekleyin derim şehir dışını kazanırsa oraya gidersiniz hep beraber.Dubleks evde hem alt katta banyo hem üst katta banyo oluyor mutfak tek katta olabiliyor o yüzden dubleks size zor gelebilir.Eğer peşinatınız varsa ev almanız daha güzel sizi zorlamayacaksa belki çocuğunuz şehir dışında bir üniversite kazanırsa oradan bile alabilirsiniz eğer uygun bir yer olursa.

X