- 6 Haziran 2012
- 1.178
- 890
- Konu Sahibi penceremden
Size vereceğim en iyi tavsiye anne babanız için bir bakıcı tutun...Yaklaşık beş yıldır annemlerle aynı mahallede ayrı evlerde yaşıyoruz.Annem diyaliz hastası babamda iyi kötü ona bakıyordu.Benimde yürüyemeyen bir oğlum var.
Şimdi olayımız şu.Annem yaklaşık 3 aydır rahatsız bir aydırda belinden sorun yaşıyor.Şimdi yine hastanede.Felçli gibi dümdüz yatıyor.Kahvaltı için bari otur diyoruz canım acıyor diye oturmak istemiyor.Yemeğini yatarak yiyor v.s..3-4 doktora gittik biriside profösördü.Hastanedeki emarda dört fıtığınız var dediler ama bu götürdüğümüz doktorlar ciddi bir şey yok diyorlar ve sadece ağrı kesici türü ilaçlar veriyorlar.
Babam çok zorlanıyor hastaneye yatmadan önce en son afedersiniz tuvalete bile tekerlekli sandalye ile götürüyordu.Diyalize giderken veya hastaneye giderken izin alıp yapabildiğimiz kadar yardım ediyoruz bazen babamın yerine ben anneme bakıyorum.Ama sınırlı sonuçta .Bir süre sonra eve yollayacaklar.
Babamda çok yaşlandı ve artık tükendiğini hissediyorum.Annemin düzeleceğine dairde inancım yok.
Biz ise oğlumu fiziğe götürüyoruz.Haftada 2 gün .Apartmandan indirmekte sorun yokta çıkartmakta zorlanıyorum.Eşim varsa o çıkartıyor.En son oda belinden rahatsızlandı.
Yani biraz köşeye sıkışmış gibi hissediyorum.
Birlikte oturmayı seven bir insan değilim babamla hiçbir sorunum yok annemle pek anlaşamayız ama sanki başkada çarem yok gibi geliyor.
Büyük oğlumun da üniversite sınavı var.Haziranda bitiyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.Asansörlü satılık evlerede baktım kiralık evlerede. 3+1 ler kirası 1200 TL civarı ,satılık olanlar 350 .000 TL ye de var 460.000 TL yede. Aylık ödemeleri çok yüksek.2200-3500 TL.Aylık 2200 TL o kadar zorlamazda 3500 TL oğlum üniversitede okursa bizi çok zorlayacak.
Dubleks işine girsek dubleksler 450.000 TL den başlıyor.Birde bir 10 yıl daha borç ödemek istemiyorum.
Aslında şimdi oturduğum evimi çok seviyorum.Tek sorunu asansörü olmaması.
4 ay daha bekleyip çocuğun sınav sonucuna göremi hareket etmek doğru olur?Belki bu şehirdende gideriz.
Hani biz gene iyi kötü idare ederizde annemi ne yapacağız bilmiyorum.Aynı evde olursak hem babamda biraz rahat eder diye düşündüm.
Bir şey atlamışım eşimin başka bir eve 1300 TL kredi ödemesi var.500 Tl kira alıyor.2-3 sene daha borcu bitene kadar ödemesi var.
Babamında emekli maaşı var evi 2.katta asansörsüz. Kafam çok karışık iki aile içinde en iyi ve en mantıklı olanı yapmak istiyorum.
Size gelince en iyisi oğlunuzun sonucunun çıkmasını beklersiniz sonra şehir veya daire değiştirirsiniz bu oturduğunuz dairesine kiraya verin taşıdığınız yere görede bakın kira mi daha uygun olur satın almak mı