• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Kiralik Gelinlik mi ? Size Ait Gelinlik mi?

bende ablamın gelinliğini satmak istiyorum hemde 750 tl ye bir kere giyildi..izmirde güzel bir gelinlikçide dikildi yalnız sadece açık arkadaşlar giyebilir..üstü komple taşlı straplez kesim ama ince askıları var alt tarafı kabarık büzgülü ve dalgalı şifon tarzı bişey resim eklemeyi bilmiyorum ama en yakın zamanda eklicem arkadaşlar gelinlik fiyatları uçmuşş gitmiş kiralamak bile 1700-1500 diyorlar yuh vallahi:)) izmir gelinlik ihracatı yapan bir yer moda ve gelinlik evleri çok fazla o yüzden izmirde daha ucuz sanırım.. ablamın gelinliği 2010 model çok güzel bir gelinlik.. tabii beğenene..herkesin zevki tarzı farklı bu arada duvak hariç.. ilgilenen olursa özel msj atsın herkese duyurulur.. selamlar sevgiler..

Kiralık gelinlik daha mantıklı geliyor.. Sonuçta bi gün giyeceğim ben bunu, tamam duygusal yanı elbet var ama sırf bunun için böyle bişey yapmam.. (:

ya aslında bu konu beni çok düşündürüyor, siparişi verdim sıfır gelecek üzerime göre tadilatı olacak. 2000 tl kiralık ama satılığa çevirebilirim istersem. Satın almakla arada 110 tl gibi komik bir rakam var. Alıp saklamak istemiyorum bu konuda netim.

Alsam sonra kendim satsam dedim, internete baktığımda 2. eller 400-500e satılıyor gibi. Bir arkadaşım dedi ki saklasan da internetten satsan da 100 tl kuru temizleme masrafın olacak, satarsan ayrıca gönderi kurye masrafın falan olacak. Çıktı mı aradaki fark 220 tl ye. 400 civarına satsam 200 tl için değer mi internetten uğraşmaya diye düşünüyorum.

Bir yandan satmak uğraştırsa da sıfır alamayan insanlar varsa faydam olur diyorum. Gerçi alan var mı bu şekilde ihtiyacı olanlar var mıdır dersiniz? Benim çevremde 2. el alana rastlamadım, durumu nasıl olursa olsun bir şekilde gelinliğe az ya da çok para ayrılıyor gibime geliyor. Kararsızım çooook. Sizce ne yapmalı????

ya aslında bu konu beni çok düşündürüyor, siparişi verdim sıfır gelecek üzerime göre tadilatı olacak. 2000 tl kiralık ama satılığa çevirebilirim istersem. Satın almakla arada 110 tl gibi komik bir rakam var. Alıp saklamak istemiyorum bu konuda netim.

Alsam sonra kendim satsam dedim, internete baktığımda 2. eller 400-500e satılıyor gibi. Bir arkadaşım dedi ki saklasan da internetten satsan da 100 tl kuru temizleme masrafın olacak, satarsan ayrıca gönderi kurye masrafın falan olacak. Çıktı mı aradaki fark 220 tl ye. 400 civarına satsam 200 tl için değer mi internetten uğraşmaya diye düşünüyorum.

Bir yandan satmak uğraştırsa da sıfır alamayan insanlar varsa faydam olur diyorum. Gerçi alan var mı bu şekilde ihtiyacı olanlar var mıdır dersiniz? Benim çevremde 2. el alana rastlamadım, durumu nasıl olursa olsun bir şekilde gelinliğe az ya da çok para ayrılıyor gibime geliyor. Kararsızım çooook. Sizce ne yapmalı????

ben de eskiden ne gerek var satın almaya kiralamak daha mantıklı derdim taki kirama ve satın alma arasındaki farkın çok düşük olduğunu duyana kadar. Şöyle bir şey var kiraya verdiğin para havaya verilmiş oluyor elinde bir şey yok 1 günlüğüne o kadar parayı veriyorsun ama satın almada arada 100-200 liralık bir fark elinde bir şey kalıyor yani. İstersen başka birine verirsin istersen saklarsın orası sana kalmış. Halbuki kiralamak satın almaktan 1000-1500 daha düşük olsa kiralamak mantıklı ama 100-200 tl için satın almak daha mantıklı gelmeye başladı bana.

işte bende tam bu noktadayım:) çok az fark var biliyorum, bir yandan nişanlımda sizinle aynı fikirde havaya mı vereceğiz şimdi 2000 tlyi diyor ama elime kalan şey işime bir daha yaramayacak, o da havaya verilmiş aslında diyorum...geçen gün bir arkadaşım anlattı 4-5 sene oldu o evleneli, sinir olmuş gelinliğin kabarık eteğindeki tüm tülleri kesmiş atmış çok yer kaplıyor diye:))

ben 7 8ay once ewlendım
hayalımdekı gelınlıgı buldum sıfırdı ılk gıydıgım gelınlıgı sectım baska denemedınmde bakmadımda
neyse adamla kıralık dıye anlastık provaya gttım esımle
adam adresımızı alıo falan kıralıcaz ya gelınlık elımızde
sonra esım hayır dedı adama vazgectım alcaz yahu dedım ne gerek var cok pahalıydı oranın en pahalı gelınlığıydı yazık dedım yok tuttrdu odedı parayı aldı elıne gelınlıgı cıktık
yagmur yagıyodu otoparka yuruyodk dedımkı nıye aldın yazık o paraya sandıkta kalacak
bana verdıgı cevap:
BENIM ICIN OKADAR OZELSINKI SENIN TENINE DEGEN BIR SEY BASKASININ TENINE DEGEMEYECEK KADAR DEGERLIDIR...
yagmurla karıstı gozyaslarım falan ahh ahhh bnce alın kızlar ondan daha guzel hatıramı olur..:16::16:

ben 7 8ay once ewlendım
hayalımdekı gelınlıgı buldum sıfırdı ılk gıydıgım gelınlıgı sectım baska denemedınmde bakmadımda
neyse adamla kıralık dıye anlastık provaya gttım esımle
adam adresımızı alıo falan kıralıcaz ya gelınlık elımızde
sonra esım hayır dedı adama vazgectım alcaz yahu dedım ne gerek var cok pahalıydı oranın en pahalı gelınlığıydı yazık dedım yok tuttrdu odedı parayı aldı elıne gelınlıgı cıktık
yagmur yagıyodu otoparka yuruyodk dedımkı nıye aldın yazık o paraya sandıkta kalacak
bana verdıgı cevap:
BENIM ICIN OKADAR OZELSINKI SENIN TENINE DEGEN BIR SEY BASKASININ TENINE DEGEMEYECEK KADAR DEGERLIDIR...
yagmurla karıstı gozyaslarım falan ahh ahhh bnce alın kızlar ondan daha guzel hatıramı olur..:16::16:

ay içim yağları eridi.bende satın altım sandıkta muhafaza ediyorum ama biz bi süre sonra bidaha evlencez ondan satın aldık:))

biz 1.5 senelik evliyiz ancak daha evlenmeden demişti eşim mutlaka bi düğün daha yapıcam die biz çok severek evlendik.bide bazı şeyler içimizde kaldı mecburen biz uzun sürede evlenebildik şehir farkı tayin vss derken ben 2 kere giydim zaten gelinliği kınam 2 kere oldu bir dini bir resmi birde düğün 3 kere evlendim eşimle:))) hala makarasını yaparım benden salak kadın yok aynı adamla 3 kere evlenen die.eşimde der daha dur bu başlangıç die))

biz 1.5 senelik evliyiz ancak daha evlenmeden demişti eşim mutlaka bi düğün daha yapıcam die biz çok severek evlendik.bide bazı şeyler içimizde kaldı mecburen biz uzun sürede evlenebildik şehir farkı tayin vss derken ben 2 kere giydim zaten gelinliği kınam 2 kere oldu bir dini bir resmi birde düğün 3 kere evlendim eşimle:))) hala makarasını yaparım benden salak kadın yok aynı adamla 3 kere evlenen die.eşimde der daha dur bu başlangıç die))
hahaha ılahı ya bunlar hepp tuz bıber asıl olay ewlılıgın guzellıgı allh sewenlerı ayrmasın

aminnn ama bende istiyorum nikah tazeleme yada tzelemesekte olur eşimin içinde kaldı ben düğünde roman döktürdüm o karşımda sönük kaldı:))) onun için bi düğün daha istiyorum.he bide adice planlarıda yok diemem çocuk doğduktan sonra aynı gelinliğe beni sokmaya çabalıo:))

aminnn ama bende istiyorum nikah tazeleme yada tzelemesekte olur eşimin içinde kaldı ben düğünde roman döktürdüm o karşımda sönük kaldı:))) onun için bi düğün daha istiyorum.he bide adice planlarıda yok diemem çocuk doğduktan sonra aynı gelinliğe beni sokmaya çabalıo:))
masallh sıze ben sade nıkahla ewlendım bnde esımde oynamayız oyle seyler sewmıorz
.ayrıca o gelınlıgı tadılata werrsen acarlar yanlardan canm o paylı oluyor sanırım

Diktirdiğim gelinlik......2 çocuğum var,giysem üzerime olur hala ...:) Önümüzdeki senelerde evlenme yıldönümüzde giyip eşime süpriz düşünüyorum :) Eğer hala aynı kiloda kalırsam tabi...

masallh sıze ben sade nıkahla ewlendım bnde esımde oynamayız oyle seyler sewmıorz
.ayrıca o gelınlıgı tadılata werrsen acarlar yanlardan canm o paylı oluyor sanırım

evet payı var ama ben daha doğum yapmadım zamanımda var umarım veririm kilolarımı.bekarken bende hep sade nikah düşünürdüm ama buda eğlenceliymiş.izleyip gülüyoruz.allah sizinde mutluluğunuzu daim kılsın inşallah:))

Diktirdiğim gelinlik......2 çocuğum var,giysem üzerime olur hala ...:) Önümüzdeki senelerde evlenme yıldönümüzde giyip eşime süpriz düşünüyorum :) Eğer hala aynı kiloda kalırsam tabi...
guzel fantaziiiiiiiiii...bende yapıyım barı ehehe
evet payı var ama ben daha doğum yapmadım zamanımda var umarım veririm kilolarımı.bekarken bende hep sade nikah düşünürdüm ama buda eğlenceliymiş.izleyip gülüyoruz.allah sizinde mutluluğunuzu daim kılsın inşallah:))
amin canım amın

ne kiralık ne satılık en iyisi emanet sanki..durumu olamayn ne yapsın yaa ..gelinliğe 1 geceye milayrlr harcayanlr ya hiç harcayamaaynlr ne oluck..ben şahsen kiralıycam yani..alsamda bedavadan ihtiyacı olana vermek isterim..kendimden biliyorum zaten çok pahalı malaesef kiralıkalr bile.. 400 den başlıo ona nişanlım mobilya aylığını öder off çok zor..derdimim açtınız

ya evet ya ben kesin kiralayayım, sonra giymeye kalkıp içine girememe durumu olunca moral bozulmasın:))))

arkadaşlar birkaçsene önce yanımızda çalışan,daha önce gelinlikçide çalışmış bir bayan kiralık gelinliğin fiyatının aynı gelinliğin satın alınmışıyla aynı paraya geldiğini söylemişti.yani bu kiralık gelinlik olayı safsata insanlar sanki daha ucuza almış zannedip rahatlıyorlar bence.kiralanan gelinlik geri getirildiğinde pek kullanılmıyormuş.zaten kiralık gelinlik fiyatları da pek ucuz değil.bi de gelinlik alırken sıkı bir pazarlıkla fiyatları baya düştüğünü gözönüne alırsak satın alıp içinize sine sine giymek en mantıklısı bence....

ne kiralık ne satılık en iyisi emanet sanki..durumu olamayn ne yapsın yaa ..gelinliğe 1 geceye milayrlr harcayanlr ya hiç harcayamaaynlr ne oluck..ben şahsen kiralıycam yani..alsamda bedavadan ihtiyacı olana vermek isterim..kendimden biliyorum zaten çok pahalı malaesef kiralıkalr bile.. 400 den başlıo ona nişanlım mobilya aylığını öder off çok zor..derdimim açtınız

aslında bu durum türkiyede böyle sanırsam aşırı fiyatlar isteniyor, yurtdışındakiler bu kadar vermiyor (çok kalbur üstü olanlar hariç). İnternette yurtdışı gelinlikler çok ucuz mesela. Dertlenmeyin ne olur hiç:( Ne giyersek giyelim hepimiz o gece özeliz ve güzeliz...

aslında bu durum türkiyede böyle sanırsam aşırı fiyatlar isteniyor, yurtdışındakiler bu kadar vermiyor (çok kalbur üstü olanlar hariç). İnternette yurtdışı gelinlikler çok ucuz mesela. Dertlenmeyin ne olur hiç:( Ne giyersek giyelim hepimiz o gece özeliz ve güzeliz...

haklsıın bencede öyle ucuz ya biizmkilr neden böyle pahalı anlmıyorm sanıırısn taşları orjinal..tabi orası öyle özeliz ve güzeliz de işte insan da istediği gibi gelin olmak herks ister hayat şartları artık kime yelek kime ceket giydirir misali..

Back