- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
istanbulda pahalı bir semtte hatırı sayılır bir kira ödüyorum. daha taşınalı 2 ay oldu, evi çok seviyorum. site içinde, işime yürüme mesafesinde. imkanım olsa düşünmeden satın almak isteyeceğim bir ev ancak yanına yaklaşamıyoruz zira sitede emsal daireler 12 milyon civarı. aylık kazancımız iyi sayılır, yalnız gelir yüksek olunca gider de bir o kadar yüksek oluyor malum. oğlum özel okulda okuyor. özel piyano dersi alıyor, benim havuz üyeliğim var, ayda 3-4 kere muhakkak dışarda yeriz, yılda 2-3 kere tatile gideriz vs vs kısacası vazgeçmek istemediğim bazı alışkanlıklarımız ve kimileri için lüks sayılabilecek ancak benim için önemli masraflarımız var. ufak tefek birikim de yapıyoruz. lakin yaşlar hala gençken ve alım gücümüz de varken bir ev sahibi olmak istiyorum, en çok da çocuğum için. oturabileceğimiz evi almamız mümkün değil. malum istanbulda köpek bağlasan durmayacak evlere korkunç fiyatlar isteniyor. aklımda pendik yenişehir kurtköy veya tuzla gibi bölgelerden site içi 1+1 yatırımlık ev almak var. 2.5 milyon gibi bir bütçe düşünüyorum. 700 bin tl gibi nakit verebilirim. gerisi için kredi çekmem gerekecek. bankadan 2 milyon kredi çeksem geri ödemesi aylık 60 bin tl ediyor. ciddi bir rakam. bizi elbet bir miktar sarsacak, tatil, sık sık dışardan yeme, alışveriş vs gibi birtakım alışkanlıkları uzunca bir süre kısmak gerekecek. oğlum daha 1.sınıfta, her yıl hatırı sayılır bir artış olacak okul masrafında. eşim pek cesaret edemiyor. bense ilk zamanlar zorlanırız ama şu anda yüksek gelen meblağ bir süre sonra o kadar da zorlamaz, hem evi kiraya verip de bir kısmını karşılarız kredinin diyorum. zamanında krediler daha uygunken ev almamız pek mümkün olmadı çünkü eşimin geliri bu kadar iyi değildi, çocuk küçüktü, harcamalar azdı...şimdi durumumuz düzeldi ama ekonomi battı şansa....bazen diyorum ki geliri bizimkinin yarısı kadar bile olmayan insanlar kadar olamıyoruz yani aferin bize, ye iç gez nereye kadar....cidden bir cesaret bu yüklü krediyi çekmeli miyiz sizce....bir de son zamanlarda ev kredisi çekenler varsa , evin max ne kadarına kredi çıkar, 2.5 milyonluk ev için akbank ilk evim kredisi max kaç bin tl verir acaba? azcık cesarete ihtiyacımız var.