Hocam 1.5 milyon kredi cektiginizi varsayip 120 ay kredi ödeme şartıyla aylık ödeyeceğiniz miktarı her ay altin alıp kenara koyun ya da her ay salt maasinizi yatirim yapip kalan ekders vb gelirkerinizle de ozel ihtiyaclarinizi karsilayin. Gerekirse gizli bir kasa yaptirin. Başında durmayacağınız bir evi alıp kiralama isine girmeyin. Elinizde iki üç yıla makul bir miktar birikecektir. Bu şekilde paranızın büyük bir bölümünü faize vermeden getirisi daha yüksek bir ev alabilirsiniz.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
tek maaşla ev satın almak çok mu ütopik??? lütfen cevap
- Konu Sahibi isis33
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?hocam 3 yıla daha çok fırlamaz mı ev fiyatları hiç alamam diye korkuyorumHocam 1.5 milyon kredi cektiginizi varsayip 120 ay kredi ödeme şartıyla aylık ödeyeceğiniz miktarı her ay altin alıp kenara koyun ya da her ay salt maasinizi yatirim yapip kalan ekders vb gelirkerinizle de ozel ihtiyaclarinizi karsilayin. Gerekirse gizli bir kasa yaptirin. Başında durmayacağınız bir evi alıp kiralama isine girmeyin. Elinizde iki üç yıla makul bir miktar birikecektir. Bu şekilde paranızın büyük bir bölümünü faize vermeden getirisi daha yüksek bir ev alabilirsiniz.
kira isine girmeyin alacaksanız da evler dolar bazında altin da dolar bazında artarken genelde paralel artiyorlar. ama evler tabi daha hızlı artabilir ama mesela şu anda satış pek yok faizlerin düşmesini bekleyecekler düşünce de ev fiyatları patlayacak. Altin o kadar patlamaz belki ama her zaman en güvenli yatırımdır.hocam 3 yıla daha çok fırlamaz mı ev fiyatları hiç alamam diye korkuyorum
1 milyon kredi çıkmıyor diye biliyorum. Yakın zamanda arkadaşım ev aldı, 370 bin civarı çıkmış kredi.herkese merhaba istanbulda ailesiyle yaşayan bir memurum, elime geçen ücret ekderslerle 50bin civarı artı olarak da özel ders, sınav görevi vs alabiliyorum ama sabit bir gelir değil elbette. 2023 model bir araba almıştım kredim ocakta bitiyor.elden de 7 8 tam altın borcum kaldı. şimdi ben anadoluda bir sehirde bir üniversite yakınında1'+1 ev almak istiyorum. en fazla 300 pesinat cıkar benden. arabayi da satmak istemiyorum bana 1 milyon kredi cikar mi sizce? hesaplamada aylik 30 civari ödemem olacak. böyle ufaktan baslayip birkac yil kiraya vermek sonra tayinle belki o eve gecmek istiyorum. sizce bu mümkün mü,1.300 civarı daire almak mümkün mü, tüm kadınların tavsiyelerini bekliyorum. etrafımda tavsiye alabilecegim kimsem yok. yaş 33. artik kendi evim olsun istiyorum.Allah herkese kendi evini almayı nasip etsin.sevgiler..
Borçla alabilecekseniz alın derim. Günümüzde alınmış kar olarak kalıyor yanımıza.
Alamaz bence, ev fiyatları 3 yılda birikim yapacağı miktarın çok üstünde olacaktır.Hocam 1.5 milyon kredi cektiginizi varsayip 120 ay kredi ödeme şartıyla aylık ödeyeceğiniz miktarı her ay altin alıp kenara koyun ya da her ay salt maasinizi yatirim yapip kalan ekders vb gelirkerinizle de ozel ihtiyaclarinizi karsilayin. Gerekirse gizli bir kasa yaptirin. Başında durmayacağınız bir evi alıp kiralama isine girmeyin. Elinizde iki üç yıla makul bir miktar birikecektir. Bu şekilde paranızın büyük bir bölümünü faize vermeden getirisi daha yüksek bir ev alabilirsiniz.
İstanbul'da dahi var aslında . Kiraya uygun dün bakmıştım kat mülkiyetli Bahçelievler ve Fatih'te 1.3 civarına var. En az 10k'dan kiraya verilir.1milyonun geri ödemesi ortalama 3.7-.3.8 miyonmus. 10 yıl için bu para hiç gelebilir ama arkadaşların dediği gibi başka şehirde ev almak ve ilgilenmemek sıkıntı. 1.3 milyona ev kaldı mı orasini da bilmiyorum. 1.3 milyona ev olan şehirde kiralar da çok dişe dokunur değildir.
O zaman istanbuldan baksan ? Kiracı bulmak zor olur mu ? Başka şehirde ev almak yorucu ama sen ben o şehri avucumun içi gibi biliyorum bana zor olmaz diyorsan neden olmasın.İstanbul'da dahi var aslında . Kiraya uygun dün bakmıştım kat mülkiyetli Bahçelievler ve Fatih'te 1.3 civarına var. En az 10k'dan kiraya verilir.
Ben de Ocak ayindan sonra ev fiyatlarinda ciddi yükselme bekliyorum üstelik bankalarin da kredi olayini zorlastirip arttıracağını da duymuştum.Alamaz bence, ev fiyatları 3 yılda birikim yapacağı miktarın çok üstünde olacaktır.
tek maaş 1 milyon kredi çok zor çıkar. Hevesinizi kırmak istemem tabi. Bence bankaya gidip bir görüşün. Ama ben olsam bilmediğim yerden ev almam. Kiraya nasıl verilecek? Kiracı ödemezse uğraşmadı dert. Bizim memlekette var. Çok sıkıntı. Kimse kendi malı gibi ilgilenmiyor. Sıkıntılı bir kiracımız çıktı. İçini viraneye çevirerek çıktı. Uzaktaydık bir şey yapamadık. Bulunduğunuz ilden bakın.
Şu an ev fiyatları artmaya devam ediyor ama artışlar hem minimal hem de evler satilmadigi için pazarda bekliyor.Ben de Ocak ayindan sonra ev fiyatlarinda ciddi yükselme bekliyorum üstelik bankalarin da kredi olayini zorlastirip arttıracağını da duymuştum.
Parası olan faizde tuttuğu için onun etkisi var. 1 milyona 40 bin TL mi ne aylık faiz veriyormuş. ( Faize para koymayı tercih etmiyorum)
Bankaların verdiği faizler düşer ve devlet kredi miktarını yukseltirse evler yine ciddi şekilde artacak. Bende Ilkbaharda artış bekliyorum.
Konu sahibin ilk evi olacak, %80 kadarına kredi çıkar. Bencede kendi sehrinden ev alsın, en azından arada yoklar.tek maaş 1 milyon kredi çok zor çıkar. Hevesinizi kırmak istemem tabi. Bence bankaya gidip bir görüşün. Ama ben olsam bilmediğim yerden ev almam. Kiraya nasıl verilecek? Kiracı ödemezse uğraşmadı dert. Bizim memlekette var. Çok sıkıntı. Kimse kendi malı gibi ilgilenmiyor. Sıkıntılı bir kiracımız çıktı. İçini viraneye çevirerek çıktı. Uzaktaydık bir şey yapamadık. Bulunduğunuz ilden bakın.
Bu arada 1+1 ev bana sıkıntılı geliyor, kiracı profili aile olan evleri almak daha mantıklı olabilir.
Evlendiğimiz zaman 1+1 farklı bir evimiz vardı, kiracilarla çok uğraştık. Sattık kurtulduk
Evin enerji değerine göre kredi çıkıyor.
(sıfır olmayan ev için konuşuyorum ) :
1 miyon TL’nin altında olan konutlar için enerji sınıfına bakılmadan değerin yüzde 90’ı kadar,
Konut değeri 1 milyon TL ile 2 milyon TL arasında olan konutlar için:
A sınıfında değerin yüzde 70’i,
B sınıfında değerin yüzde 65’i
diğer sınıflarda ise değerin yüzde 60’ı kadar kredi veriyorlar.
2-5 milyon değerindeki konutlar için bu oran sırasıyla, % 60, 55, 50.
Satın alınacak evin enerji sınıfını, bankanın gönderdiği eksperin raporuyla öğrendik. (Bunların tamamı ilk ev için )
(sıfır olmayan ev için konuşuyorum ) :
1 miyon TL’nin altında olan konutlar için enerji sınıfına bakılmadan değerin yüzde 90’ı kadar,
Konut değeri 1 milyon TL ile 2 milyon TL arasında olan konutlar için:
A sınıfında değerin yüzde 70’i,
B sınıfında değerin yüzde 65’i
diğer sınıflarda ise değerin yüzde 60’ı kadar kredi veriyorlar.
2-5 milyon değerindeki konutlar için bu oran sırasıyla, % 60, 55, 50.
Satın alınacak evin enerji sınıfını, bankanın gönderdiği eksperin raporuyla öğrendik. (Bunların tamamı ilk ev için )
Bence mantikli gibi. Ama bir milyon kredi cikarmi onu bilemedim. Aylik odemesi 30 binse yine iyi. Sakarya taraflarinda evler var o fiyata hatta havuzlu site icerisinde kuzenim aldi. Ordada universiteler ve is imkanlari var oralara atansaniz kendi evinizde bile oturabilirsiniz yada simdiden kiraya verseniz ogrenciye filan on bin tl kiraya verilirherkese merhaba istanbulda ailesiyle yaşayan bir memurum, elime geçen ücret ekderslerle 50bin civarı artı olarak da özel ders, sınav görevi vs alabiliyorum ama sabit bir gelir değil elbette. 2023 model bir araba almıştım kredim ocakta bitiyor.elden de 7 8 tam altın borcum kaldı. şimdi ben anadoluda bir sehirde bir üniversite yakınında1'+1 ev almak istiyorum. en fazla 300 pesinat cıkar benden. arabayi da satmak istemiyorum bana 1 milyon kredi cikar mi sizce? hesaplamada aylik 30 civari ödemem olacak. böyle ufaktan baslayip birkac yil kiraya vermek sonra tayinle belki o eve gecmek istiyorum. sizce bu mümkün mü,1.300 civarı daire almak mümkün mü, tüm kadınların tavsiyelerini bekliyorum. etrafımda tavsiye alabilecegim kimsem yok. yaş 33. artik kendi evim olsun istiyorum.Allah herkese kendi evini almayı nasip etsin.sevgiler..
Tabi ki olur neden olmasın…herkese merhaba istanbulda ailesiyle yaşayan bir memurum, elime geçen ücret ekderslerle 50bin civarı artı olarak da özel ders, sınav görevi vs alabiliyorum ama sabit bir gelir değil elbette. 2023 model bir araba almıştım kredim ocakta bitiyor.elden de 7 8 tam altın borcum kaldı. şimdi ben anadoluda bir sehirde bir üniversite yakınında1'+1 ev almak istiyorum. en fazla 300 pesinat cıkar benden. arabayi da satmak istemiyorum bana 1 milyon kredi cikar mi sizce? hesaplamada aylik 30 civari ödemem olacak. böyle ufaktan baslayip birkac yil kiraya vermek sonra tayinle belki o eve gecmek istiyorum. sizce bu mümkün mü,1.300 civarı daire almak mümkün mü, tüm kadınların tavsiyelerini bekliyorum. etrafımda tavsiye alabilecegim kimsem yok. yaş 33. artik kendi evim olsun istiyorum.Allah herkese kendi evini almayı nasip etsin.sevgiler..
Konu sahibin ilk evi olacak, %80 kadarına kredi çıkar. Bencede kendi sehrinden ev alsın, en azından arada yoklar.
Bu arada 1+1 ev bana sıkıntılı geliyor, kiracı profili aile olan evleri almak daha mantıklı olabilir.
Evlendiğimiz zaman 1+1 farklı bir evimiz vardı, kiracilarla çok uğraştık. Sattık kurtulduk
nasıl yoklayacak ki?
aynı apartmanda oturmadığın, veya hadi o apartmanda iyi tanıdık birisi olmadığı sürece kiracı nasıl yoklanır?
ben de kiracıyım ve aynı zamanda ev sahibiyim. apartmanda kimsenin benden haberi yok benim de kimseden haberim yok, tanımıyorum kimseyi. ev sahibim evi yıksam beni bulamaz benim kiracı da evi yıksa gitse ben de anca depozitosunu vermem başka bir şey yapamam.
arada bir arayıp "müsaitseniz bi çay içmeye gelcem" mi diycek aynı şehirde yaşasa? gerçekten merak ettim...
Çok uygunmus neresi orası merak ettim.Yasadigim sehirde 1+1 evler 690 binden basliyor istanbul fiyat olarak nasil bilemiyorum
Ama cok mantikli dusunce hocam umarim hayallerinize ulasirsiniz