• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı sorunsalı

paris3535

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
440
192
103
33
Arkadaşlar Merhaba.
Mutlaka içinizde benzer durumları kendinde yada ailesinde yaşayan vardır. İzmir de kredi ile ev aldık. Kredi ödememiz baya yüklü.tamamına kredi çektik çünkü. Aldığımız ev iş yerime uzak olduğu için kiraya verdik 1 yıllık. Kendimize kirada oturuyoruz. Ordan alıp kendi kiramızı veriyoruz. Kredi ile birlikte ucu ucuna yetiyor du Maaşlar. Kiracı ile emlakçı ve kefil eşliğinde sözleşme yapıldı. Bizi kesinlikle mağdur etmeyeceğini gununde ödeme yapacağını falan söyledi. Bu kişi 3 çocuklu bir aile ve adam mütahit olduğunu söyledi. Olay şu ki kiralayan kişi ilk aydan itibaren sürekli olarak kirayı geç yatırıyor. Ve biz mağdur oluyoruz. Sözleşmeyi feshederek kendi evimize geçmek istiyoruz. Çünkü oturduğumuz evde de kira artışı olacak ve daha da mağdur olacağız. Benzer durum yaşayan yada avukat tanıdığı eşi dostu olan lar yardım edebilir mi. Konut ihtiyacından ve mağduriyetinden dolayı sözleşmeyi feshederek kendi evime geçebilir miyim.

Konuşuyoruz. Yarın hesabınızda para diyor. Ama ödemiyor. Beni sürekli arayıp durmayın ben yasal haklarımı biliyorum diyor.
Yavuz hırsız misali... emlakçılar da güvenilir değil.Olmadik insanlara komisyon almak için ev veriyorlar. Bir daha sahibinden com.dan kendiniz verin .Eşim kimlik fotokopilerine kadar almıştı.Benim ev sahibim personel kimliğimin,ailemin telefonuna kadar almisti:oha:

sozlesmede yazan tarihte ödemiyorsa bunu kanıtlarsınız.
ihtar çekin o da ugrassın.
biz de kiradayız 1 gun gecıkmedi şimdiye kadar ayıp yani
Ben kendim de kirada yım. Gününde otomatik çekilir hesabİmzdan.biz herkesi kendimiz gibi sandık çok riskli bir işe girdik.

Yavuz hırsız misali... emlakçılar da güvenilir değil.Olmadik insanlara komisyon almak için ev veriyorlar. Bir daha sahibinden com.dan kendiniz verin .Eşim kimlik fotokopilerine kadar almıştı.Benim ev sahibim personel kimliğimin,ailemin telefonuna kadar almisti:oha:
Canım etkinlik fotokopisi var. Faturalar kendi üzerine ama onlarda ödemiyor. Takip ediyoruz internet ortamından. Eşinin kefil in telefon numaraları var. Pislik yapmak istesen çok şey var ama biz memur insanlarız. Bide adamın 3 tane çocuğu var
Onlara acıyorum

Arkadaşlar Merhaba.
Mutlaka içinizde benzer durumları kendinde yada ailesinde yaşayan vardır. İzmir de kredi ile ev aldık. Kredi ödememiz baya yüklü.tamamına kredi çektik çünkü. Aldığımız ev iş yerime uzak olduğu için kiraya verdik 1 yıllık. Kendimize kirada oturuyoruz. Ordan alıp kendi kiramızı veriyoruz. Kredi ile birlikte ucu ucuna yetiyor du Maaşlar. Kiracı ile emlakçı ve kefil eşliğinde sözleşme yapıldı. Bizi kesinlikle mağdur etmeyeceğini gununde ödeme yapacağını falan söyledi. Bu kişi 3 çocuklu bir aile ve adam mütahit olduğunu söyledi. Olay şu ki kiralayan kişi ilk aydan itibaren sürekli olarak kirayı geç yatırıyor. Ve biz mağdur oluyoruz. Sözleşmeyi feshederek kendi evimize geçmek istiyoruz. Çünkü oturduğumuz evde de kira artışı olacak ve daha da mağdur olacağız. Benzer durum yaşayan yada avukat tanıdığı eşi dostu olan lar yardım edebilir mi. Konut ihtiyacından ve mağduriyetinden dolayı sözleşmeyi feshederek kendi evime geçebilir miyim.
ihtarname çekin noterden öncelikle

Kira nın ödeme günü ayın 10 u. Sözleşmede şöyle bir ibare var. Her ayın 10 unda. En geç 15 i akşamına kadar ödemek zorundadır. Yani ayın 16 sında bize tebligat hakkı doğar mı.
burdan bir avukata sorsanız daha net bilgi alırsınız yanlış yönlendirmeyeyim sizi

Hayatımda ilk defa kirada oturan müteahhit duyuyorum. :D

Kiranızı elden mi alıyorsunuz? Bankadan mı? Eğer bankadan ise,kontratta yazan tarihten sonra yatırıldığını ispat ederseniz sözleşme tek taraflı fesh edilir.
Ha eldense. İş faturaya döner. Onları da ödemiyorsa ya da geç ödüyorsa avukat aracılığıyla evinize geçebilirsiniz.

Back