- 11 Aralık 2018
- 39.651
- 245.684
10 seneden önce haklı bir sebebi olması gerekir, kendim oturacam, çocuğum oturacak, evi satacağım vb.evet yani derdi daha yüksek kira almaktır yoksa tadilatını da kendisi yaptırmış, harabeye dönmüş evde oturmaya devam eden kiracıyı eğer kendisi falan oturmayacaksa neden çıkarma derdinde olsun ki? açık açık konuşun, kaç para kira istiyor? depozito konusu ne alaka üstelik? depozito girişte ödenir, muhtemelen 14 sene önce ödediğiniz depozitonun şu an tl bazında değeri epey düşmüştür.
zaten sizin şu an pek bi hakkınız bulunmuyor, 10 seneyi doldurduktan sonra sebep bile göstermeden çıkarabilir, canı ister çıkarır yani kimse bişey diyemez.
aslına bakarsanız burada hep 10 sene dolmadan asla çıkaramaz falan diyor çoğu kişi ama 10 yıl dolmamış olsa bile kontratın yenilenmesine belli bir süre kala resmi kağıt yollayarak yine kiracıyı çıkarma hakkında sahip ev sahipleri diye biliyorum, yasal süreleri kaçırmaması önemli tabii.
Yasal yollarla çıkaramaz.İlla çıkın diyor çıkarırsa dava açabilirmiyim ?
Karşılasın o zaman şart koyuyor çıkın diyeşöyle biliyorum, sözel olarak söylemiş olmasının bir önemi yok ama sözleşme yenilenme tarihinden 1 ay önce sanırım noterden kağıt yollayarak çıkarma hakkı var diye biliyorum, avukat arkadaşlar elbette daha iyi bilir ama zamanında araştırdığımda, yasal süreleri kaçırmamak şartı ile böyle bi hakka sahip olduklarını öğrenmiştim o 10 sene dolmadan çıkaramaz muhabbetinin aksine. eylülde sözleşmesi dolan kiracıyı haziranda çıkaramaz, çıkarıyorsa da nakliye vs karşılaması lazımdı galiba.
Verecek yeğenine verecek hemdeYasal yollarla çıkaramaz.
Sizi çıkardıktan sonra tekrar kiraya verirse dava açabilirsiniz.
Yeğeniyle arasında kira sözleşmesi olmazsa, kirayı da elden alırsa yeğenime hibe ettim evimi oturması için der geçer. Bunu ispatlayamazsınız sanırım.Verecek yeğenine verecek hemde
Elinizdeki tebligat ile , tanıdığınız bir avukata gidin . Böyle yeterli bilgi alamazsınız.Pekı kontrat dolmadan böyle hakkı var mı
Deposıtemızı vermek ıstemedı sorun bundan cıktı
ben de öyle biliyordum hatta kendisi oturmazsa bunu tespit edip mahkemeye de vermek mümkün ama araştırdığım zaman bazı avukatların dediğine göre sözleşme yenilenme süresinden 30 gün önce (15 gün de olabilir ama 15 çok saçma geldi) noter onaylı bir kağıt göndererek kiracının çıkmasını talep edebiliyormuş, bu tip ben oturacağım gibi gerekçeleri olmasa bile bu dediğim şekilde yapma hakkı varmış diye. ya bunlar yalan söylüyor ya da herkesin bildiği 10 sene boyunca çıkaramaz muhabbeti yalan. hatta bu dediğimi söyleyen avukat "çok yanlış bilinen bir konu bu" falan demişti10 seneden önce haklı bir sebebi olması gerekir, kendim oturacam, çocuğum oturacak, evi satacağım vb.
Ben kıramı hıc aksatmıyorum valla zor ısler bunlarEğer çıkmazsanız da ev sahibi dava açarsa ki tebligatı gönderdiğine göre açar ve kazanır . O zaman alacaklarını icra yoluyla alır sizden , bu miras olan yerleriniz satılır alacaklı alacağını alır.
Başakşehirde 48 (çarpı 20) sayfa kiralık ev ilanı var. İçlerinden biri ikisi size uyar mutlaka.Ya benım cok ters yapım yok zaten boyle burda konusuyorum ama ınan karsılarımda hıc boyle degıl
Suan ne satılık ne kıralık hıcbırı yok anlamıyorum nasıll
Olanlar burda yapılan luks benım oturdugum daire 1.300 satılık ama yok olanlar 4.5 mılyonluklar onada benım boyum yermez kı
Artık senelıl alamı ıstıyolarmıs kıraları ev sahıplerı burda sorun bu10 seneyi geçtiği için malesef haksızsınız. Kanunsal olarakta ev sahibi daha avantajlı. Kirada pazarlık yapmayı deneyin düzeninizden olmamış olursunuz madem oda yeni kiracıya vericekse
Oturdugun yer degıl olsa hemen cıkıcam zaten bu attıklarınız benımle alakası yokBaşakşehirde 48 (çarpı 20) sayfa kiralık ev ilanı var. İçlerinden biri ikisi size uyar mutlaka.
Eki Görüntüle 3065360
Eski kiracının, ihtiyaç nedeniyle tahliyesine sonra , ev sahibi evi başkasının kullanması ( kira , hibe önemli degil) yoluna giderse eski kiracının tazminat hakkı var , fakat bunun için eski kiracının tahliye davasi neticesinde taşınmazı tahliye etmesi gerekiyor. Yani mutlaka bir dava görülüp sonuçlanması gerekiyor.Yeğeniyle arasında kira sözleşmesi olmazsa, kirayı da elden alırsa yeğenime hibe ettim evimi oturması için der geçer. Bunu ispatlayamazsınız sanırım.
Yeğeniyle arasında kira sözleşmesi olmazsa, kirayı da elden alırsa yeğenime hibe ettim evimi oturması için der geçer. Bunu ispatlayamazsınız sanırım.
O avukat açıp bir kanuna baksın benceben de öyle biliyordum hatta kendisi oturmazsa bunu tespit edip mahkemeye de vermek mümkün ama araştırdığım zaman bazı avukatların dediğine göre sözleşme yenilenme süresinden 30 gün önce (15 gün de olabilir ama 15 çok saçma geldi) noter onaylı bir kağıt göndererek kiracının çıkmasını talep edebiliyormuş, bu tip ben oturacağım gibi gerekçeleri olmasa bile bu dediğim şekilde yapma hakkı varmış diye. ya bunlar yalan söylüyor ya da herkesin bildiği 10 sene boyunca çıkaramaz muhabbeti yalan. hatta bu dediğimi söyleyen avukat "çok yanlış bilinen bir konu bu" falan demişti
Burada aç gözlülük yok kusura bakmayın siz haksızsınız. Kira alamama durumunda verir mahkemeye alır ev sahibi hem de dava masraflarıyla birlikte , bunun kaçarı yok.Ben kıramı hıc aksatmıyorum valla zor ısler bunlar
Inlh ev cıkar herkese haber verdım
Aslında farkında degıller ev sahıplerı ama yuksek bedellerle verıp sonra kıra alamama durumlaeı cok olucak sımdıden var kıra odeyemeyen cok
Ac gozluluk yapanlar bakalım sonunda ıstedıklerı kıraları alabıl cek mı
Konfor alanınızdan çıkacaksınız o zaman hanfendiciğim. Aynı mahallede aynı sokakta arayıp ay bulamadım demeyeceksiniz. Başakşehir diye girince bine yakın kiralık ev ilanı çıkıyor, birinden biri size uygundur.Oturdugun yer degıl olsa hemen cıkıcam zaten bu attıklarınız benımle alakası yok
Suan 3500 hadı 4 veıyolar yenı ben zaten 2800 aıdat harıc aıdatla 3100 verıyorumBurada aç gözlülük yok kusura bakmayın siz haksızsınız. Kira alamama durumunda verir mahkemeye alır ev sahibi hem de dava masraflarıyla birlikte , bunun kaçarı yok.
14 yıl az bir süre değil , oturduğunuz yerde emsal evlerin kirası ne kadar ?
Ya derdın ne bebısım:))Konfor alanınızdan çıkacaksınız o zaman hanfendiciğim. Aynı mahallede aynı sokakta arayıp ay bulamadım demeyeceksiniz. Başakşehir diye girince bine yakın kiralık ev ilanı çıkıyor, birinden biri size uygundur.
bilemiyorum artık, hep 10 sene muhabbeti olarak biliniyor.O avukat açıp bir kanuna baksın bence