- 20 Ağustos 2015
- 6.458
- 15.545
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
14 yıldır oturuyorsunuz 10 yıldan sonra ev sahibi şart göstermeden çıkarabiliyor?Merhaba hanımlar
14 yıllık kiracıyım kontratımın dolmasına 6 ay var ev sahibi çıkarmak istiyor bugün tebligat yollamış
Şuan çıkamam hem ev yok olanlar büyük m2 ve çok aşırı pahalı 10 bin civarı kiralık şuan küçüklerde kiralık yok
Mahkemeye versin 2 sene çıkaramaz diyorlar
Amacı beni çıkarıp yüksek fiyattan vermek kesin güya tadilat yapacakmış
Basına gelen bilgisi olan aydınlatabilir mı beni
Pekı kontrat dolmadan böyle hakkı var mı
Deposıtemızı vermek ıstemedı sorun bundan cıktı
Tebligat göndermişse ki göndermiş kontratınız dolar dolmaz çıkartır.Merak ettıgım sadece cıkarabıllır mı kasımda doluyor kontaklar zaten yıllık kendını yenılıyor tekrar yapmak gerekmıyor
Ev olsa zaten sorun yok ama suan sokakta kalırım bı tane ev uok yer Başakşehir
Tebligat göndermişse ki göndermiş kontratınız dolar dolmaz çıkartır.
Ama 1000 TL için çıkaracak diyorsanız o 1000 TL yi zam olarak kabul edin derim ben.
Zira iki hafta önce kuzenimin 1200 TL kira ile çıktığı ev 5200 TL ye kiraya verilmiş gerçekten şaka gibi ama gerçek.
Depozito konusunu bilmiyorum o konuda gerçekten fikrim yok.
Sanırım ailemle iyi geçinmem lazım, 4 kat nedir yahu!2 yil hangi hakla el alemin evinde oturabileceginizi dusunuyorsunuz ki? Anlayamadim.
Walla kiracinin hali zor bu donemde. Babam da kendi kiracisini ayni sebepten cikardi. Bizim kiraci 2 bine oturuyordu. Cikardiktan sonra simdi onun neredeyse 4 katina kiraya verdi. Piyasa korkunc.
Yapcak birsey yok. Oylari ulkeyi batiranlara vermeye devam..
Iste acaba var mı hakkım dıye sormak ıstedımMalesef kiracıysanız evden çıkma gibi durumlarda hazırlıklı olmalısınız
Bizde 5 sene ardından çıktık sattığı için
Şu şartlarda herşeyi normal görüyorum artık
Fazla kira istemeside satmasıda normal
Keşke bu duruma düşmesek ama durum bu
Kasıma kadar bir ev bulabilirsiniz baya zaman var
14 sene önceki depozitoda cüzi bir miktardır zaten vermemeside normal 14 yıl olmuş
Ya benım cok ters yapım yok zaten boyle burda konusuyorum ama ınan karsılarımda hıc boyle degılKeşke baştan haksız olduğunuz halde insanlarla tersleşmeseydiniz. Çıkmanızı istediğinde orta yollu uygun bir zama razı gelseydiniz.
Şu an en geç Kasım ayında çıkmak zorundasınız hiçbir gerekçe ile o evde kalamazsınız.
Bu konuda bende size danışayım istedim bizimde ev sahibi bizi çıkarmak istiyor eşime 3 ay önce söylemiş ev bulun yeğenim gelecek o daireye diye halbuki sözleşmemiz var Eylül’de doluyor bize Haziran’da çıkın diyor onun öncesinde çıkarma hakkı var mı bildiğim kadarıyla yok ama bu ev sahibi bizi uğraştıracak anlaşılanAma 14 sene boyunca o yaptırdığınız her şeyi siz kullandınız. Boya falan zaten lafı edilecek şeyler değil, sizden sonra giren kiracı da boyatacak. Kendiniz için boyatıyorsunuz sonuçta.
Eğer çıkmazsanız da ev sahibi dava açarsa ki tebligatı gönderdiğine göre açar ve kazanır . O zaman alacaklarını icra yoluyla alır sizden , bu miras olan yerleriniz satılır alacaklı alacağını alır.Gercekten moralım bozuldu ulkemın vay halınebı tek ben degık benım gıbı mılyonların derdı olucak bu konut ve kıra fıyatları(
Ağlamaktan ıcım cıktı valla okuyup yazıcam
Suan benım e devlette üstüme gozuken ev arsa tarla tapuları var bunu kullanır mı
Bunlar hep mıraslı yerler kardeslerımle
En kısa zamanda bunları satıp ev almam lazım sanırım
Hepsı mraslı ama 14 tane gozuken
Bu benı ıyıce haksız duruma dusurur mu
Yok tabi ki. Kontrat süreniz dolduğunda gerekli şartları da sağlıyorsa çıkarabilir ancak.Bu konuda bende size danışayım istedim bizimde ev sahibi bizi çıkarmak istiyor eşime 3 ay önce söylemiş ev bulun yeğenim gelecek o daireye diye halbuki sözleşmemiz var Eylül’de doluyor bize Haziran’da çıkın diyor onun öncesinde çıkarma hakkı var mı bildiğim kadarıyla yok ama bu ev sahibi bizi uğraştıracak anlaşılan
İlla çıkın diyor çıkarırsa dava açabilirmiyim ?Yok tabi ki. Kontrat süreniz dolduğunda gerekli şartları da sağlıyorsa çıkarabilir ancak.
şöyle biliyorum, sözel olarak söylemiş olmasının bir önemi yok ama sözleşme yenilenme tarihinden 1 ay önce sanırım noterden kağıt yollayarak çıkarma hakkı var diye biliyorum, avukat arkadaşlar elbette daha iyi bilir ama zamanında araştırdığımda, yasal süreleri kaçırmamak şartı ile böyle bi hakka sahip olduklarını öğrenmiştim o 10 sene dolmadan çıkaramaz muhabbetinin aksine. eylülde sözleşmesi dolan kiracıyı haziranda çıkaramaz, çıkarıyorsa da nakliye vs karşılaması lazımdı galiba.Bu konuda bende size danışayım istedim bizimde ev sahibi bizi çıkarmak istiyor eşime 3 ay önce söylemiş ev bulun yeğenim gelecek o daireye diye halbuki sözleşmemiz var Eylül’de doluyor bize Haziran’da çıkın diyor onun öncesinde çıkarma hakkı var mı bildiğim kadarıyla yok ama bu ev sahibi bizi uğraştıracak anlaşılan