Kiracı hakları neler bilen var mı? Ev sahibi tebligat yollamış...

Lutfen ıcınızıde yangınu baska yerde sondurun kadınlar kulubu adı ustunde derdı paylasma yerı care bulma yerı
Bırbırımızın ustune saldıralım ezelım
Sonra kahvemızı alıp ohh tanımadığım kadınada verıstırdım rahatladım yerı degıl:))
Ne derdim olabilir sizinle? Sadece ev yok olayı hem saçma hem ev sahibi açısından geçerli bir sebep değil. Ev var çünkü.

bilemiyorum artık, hep 10 sene muhabbeti olarak biliniyor.
ama öte yandan bir ev sahibinin evini kiracısından bu kadar zor geri alabilmesi de saçma geliyor.
Ya konu sahibinin amacı yokuşa sürmek. Burda da bir fikir alır da meseleyi iyice uzatır mıyım diye yazıyor. Ev yokmuş, yersen...

4 bin nerde 2,800 nerde ?
Arada en az 1000-1200 fark var .
Bu ülke şartlarında da gayet önemli bir para.

Ev sahibinizle konuşun , 1000 TL farkı ödemeyi kabul edin belki anlaşırsınız.

Adamın malına ortamısınız?
Ne bu pişkinlik
Mahkemeye verse 2 sene çıkaramazmış, lafa bak
Çıkacaksınız dediyse eninde sonunda çıkacaksınız
Ha çıkarıp yüksek kiraya vermekmi istiyor, kendimi oturacak yoksa evimi yakacak bu sizi ilgilendirmez

Arkadaşım ne alaka allah aşkına? Haksızsın dedik diye mi içimizde yangın oldu? E haksızsın. Ev de var sen yok desende. Senin bahsettiğin fiyatlarda da var 2500-3000 tl bandında.

Ya konu sahibinin amacı yokuşa sürmek. Burda da bir fikir alır da meseleyi iyice uzatır mıyım diye yazıyor. Ev yokmuş, yersen...
benim anneannem de 12 13 senedir aynı evde oturuyor kirada. ev sahibi birkaç ay önce çıkmasını istemiş. bi görsen nasıl sinirlendi ev sahibine, ne şerefi kaldı ne haysiyeti ev sahibinin arkasından konuşuyor tabii. bi de diyor ki eehh bulursam çıkarım bulamazsam bulana kadar kalırım demiş ev sahibine, adam bişey dememiş... niye çıkarıyormuş, ne zararı varmış, oturuyormuş işte falan... dedim anneanne bi dur, çıkarmaya hakkı var. adam haklı yani sen haksızsın. her sene 50-100 zam yaptılar kirasına taş çatlasa. kimse bişeyine karışmadı. ateş püskürüyor dedim sen sıkılmadın mı yaa kaç senedir bu evde, artık ev dökülüyor zaten eski yani. muhit saçma sapan zaten. gel bulalım başka bi yer, yeni ev demek yeni başlangıç demek. yenilen sen de. bulduk makul bir yer, taşıyacağız bakalım. yokuşa sürmeye gerek yok hiçbir şeyi zaten yasal olarak ev sahibi haklı. bilmiyorum bana mı tuhaf geliyor, ben aynı yerde 3 sene oturunca sıkılıyorum ne kadar güzel olursa olsun. konu sahibi paşa paşa çıksın bence, çok istiyorsa zam yapsın kiraya ama 1300 kira veriyorum demiş bir yorumunda. 1300 sudan ucuz. evim olsa ve kiracı 1300'e otursa üzülürdüm herhalde.

Kiracı her zaman bulunur, kira veremeyen mümkünse daha uygun bir şehre gidiyor mesela, yerine ödeyebilen geliyor, ödeyemez diye düşünmeyin. Ben 5 bine kiraya verdim, gayet de tıkır tıkır ödüyor. Öncekinden 2 bini alamazdım. İlle de oturduğunuz yer mi olacak, civar ilçelerden uygun fiyatlı yer arayın. Küçük hesaplar peşine de düşmeyin, zararlı çıkarsınız. Mahkeme şu kadar sürer şu kadar daha otursam diye hesap ediyorsunuz; ama size kat ve kat fazlaya mâl olacaktır. İyiliğiniz için bir an önce çıkın.

Biz de benzer bişeyi görümcemle yaşadık kadına anlatamadık ev sahibinin haklı olduğunu. 7-8 senedir aynı evde oturuyor, emsal daireler 3500-4000 bandında bunun kira 1100 adam demiş çıkmanızı istemiyorum ama kirayı en azından 2500-3000 bandına çekelim. Kavga kıyamet ondan sonrası. Çıktı tabi evden o kadar şeyden sonra mecburen.

Oturdugun yer degıl olsa hemen cıkıcam zaten bu attıklarınız benımle alakası yok
Değişik bir kafanız var. Önce diyorsunuz ev yok. Sonra ev var ama çok uçuk. Size uçuk olmayan ev ilanı gönderiliyor aynı ilçeden, cevap: oturduğum yer değil...

İnsanlar yeri geliyor ilçe, il değiştiriyor. Siz de bir zahmet aynı sokakta ev bulamayıverin. Ben de kiracıyım, evim de iş yerime yakın. Özellikle aynı semtten tuttuk. Başıma böyle bir şey gelse tabii ki üzülürüm ama bu kadar pişkin davranmaya utanırım.

Bu konularda bilgim yok ama
Kontrat neden yapılıyor peki
madem çıkarmak istediği zaman söyleyebiliyorsa?

Yani isterse 20 yıl kalsın kiracı o evde, kontrat yenilenıyorsa ev sahibi sürenin dolmasını beklemesi gerekmiyor mu?

Yoksa yanlış mi biliyorum?

Hanımefendi, konuyu açtığınızdan beri size gayet makul kanuna nizama uygun cevaplar veriliyor siz de çıkmış derdinizi benden çıkarıyorsunuz diyorsunuz. Hiç bir hakkınız yok. Ev sahibi sizin paşa gönlünüzün olmasını beklemeyecek kadar misafir etmiş evinde. Sorgusuz sualsiz gerekçesiz sizi çıkarır. Kaldı ki vaktinde tebligat da yapmış. Şu an her şey evsahibinizin lehine. Siz de bir zahmet ev bakmaya başlayın. Mecbur çıkacaksınız. Evet şu an şartlar iyi değil ama yapacak bir şey de yok. Başka mahalle başka semt bakacaksınız artık. Hazır ev ilanları bile atılmış. Durum size zorsa ev sahibine de zor..

Kım tutuyo heryer yabancı uyruklu sımdı bı emlakcı aradım artık tek kıra degıl senelık ıstıyor ev sahıplerı dedı ıyıce gerıldım
Evet çoğu senelik istiyor yazık günah
Kiracılar bunun için her sene kredi çekiyor üstüne faiz ödüyorlar
Devlet şu olayada bir el atsa keşke bu çok yaygınlaştı mantığada sığmıyor

Bende 10 yıllık aynı evde kiraciyim
Kiramiz 1200 den 2500 oldu bu ay
Bizde cok uzulduk ama ev sahibi de hakli
3000 den aşagi ev yok civarda
Hatta 3000 bile olsa boş ev yok
O yuzden kabul ettik oturuyoruz simdilik

Sizde hakkimiz var diye tutturmayın orta yolu bulun

ev sahibi çok iyiymiş ya o zaman. ev sahiplerinin zam istediği durumlarda, maliyet hesaplaması yapmak lazım aslında çok basit. hiç bişeyleri zorlamaya gerek yok. bir ev sahibi, çıkmayın ama x fiyata oturun diyorsa, o x fiyata verilecek 1 senelik kira mı daha mantıklı yoksa yeni bir eve taşınmak için nakliye, emlakçı parası, depozito, yeni evin yeni kirası (1 senelik hesaplansa düz mantık) hesaplanıp hangisi daha mantıklı geliyorsa onu seçmek lazım diye düşünüyorum. bu söylediklerim taşınmanın maddi masrafı tabii, bir de yorgunluğu, hazırlığı, toparlanması, yeni eve, yeni komşulara, yeni ortamlara alışması gibi bir sürü manevi durumu var. ben mesela zor alıştım bu kez, her ne kadar yeni ev fikri heyecan verse de bi açıdan. geçen sene üst üste 2 kez taşınmak zorunda kaldık (bir yerde çok kısa süre oturduk, gürültü yüzünden kaçtık resmen) hani şu an oturduğum eve alışmam nerden baksan 5-6 ayımı aldı. ben anca benimsemeye başladım yani normalde daha kolay adapte olurum ama o dönem her sorunum üst üste gelmişti herhalde ondan. gerek yok bazı konularda zorluk çıkarmaya. gerçekten karşı taraf haksız ise zaten yasal yollara sevk edersin olur biter.

14 sene oturduğunuza göre çokta sıkıntılı biri değilmiş ev sahibi. Mahkeme yoluna gitmek yerine ya ev sahibiniz ile anlaşın yada kendinize uygun ev bakmaya başlayın bir an önce.

Benimde İstanbul da kirada evim var. Zam ayı geldiğinde bende yüklü bir zam yapacağım çünkü piyasaya göre çok komik kaldı evimin kirası ve benim kiracım oturmaya başlayalı 8 sene olacak şimdiye kadar toplamda 500 TL zam yaptık, Ayrıca bende bulunduğum şehirde kira da oturuyorum ev sahibim kirama ne zam yaparsa kabulüm ev arayıp taşınmaktan iyidir.

Kımsenın evıne el koyma gıbı bır derdım yok zaten
Ama kıralık yok ve suan sadece 1000 lira daha fazla almak ıcın cıkartmak ıstıyor
Ben sad ce yasal haklarımı merak edıyorum

Yasal hakkınız yok hanimefendi kontrat olarak 14 yıl önce imzalanmış bir kontrat varsa onunda bağlayıcı olduğunu düşünmüyorum
Yeni bir sözleşme varsa belki.
Ben ev sahibi olsam önce zam teklifi ile gelirdim. Ama vay hakkım diyen kiracıya da çık derim yani daha neler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…