Merhaba. Bir evimiz var 1 seneden uzun süredir kirada. Karı koca oturuyorlar. İlk aylarda düzenli kira ödeyen kiracımiz işten ayrıldı ve kirayı önce eksik yatırmaya başladı sonra da hiç yatırmamaya başladı. Önce konuştu işten ayrıldığını çok zor durumda olduğunu ve mutlaka ödeyeceğini belirtti. Biz de insanlık hali dedik 2 3 ay musade ettik. Sonra telefonlara cikmamaya başladı. 8 ay kadar ödemedi ulaşamadık haber aldığımız insanlar işi olmadığını söyledi. Gerçekten zor durumdaydı. Sonra işe girdigini duyduk adam yine ödemedi. Tam mahkeme icra vs ise girişti korona çıktı. İşin kötüsü kira sözleşmesi kadın ile yapıldı o da çalışmıyor. Başlarda insanlık etmek istedim fakat kadının çalışmadan evde oturup kira olmadan bedava yaşaması zoruma gidiyor ben kendim iş arıyorum çocuğuma daha iyi bir gelecek sunmak için şu an durumum o kira olmadan idare edebilecek düzeyde ancak cok da iyi degil neden bedava oturtayim insaf yani. Ustelik bilinçli yapıldığını düşünmeye başladım keşke başta adam ile sözleşme yapsaydık düşünemedik güvendik. Bu arada eşim avukat fakat basta ilk ödeyemediği zamanlarda işlem yapmak istedi ben engel oldum adamların tepesine binmeyelim biz de kiraciyiz insanlik hali başımıza gelebilirdi diye. O yüzden birbirimize girdik tabi bilgi vermiyor sadece işimizin zor olduğunu söylüyor. Adliye acılinca icraya başvuracak tabi ama benim merak ettiğim evden çıkarabilir miyiz birşey elde edebilir miyiz malum artık kiracıyi cıkarmak çok zor ve ilk ödemediği zaman işlem yapmadığımiz için işimiz daha da zormuş sanırım. Başına gelen bilgisi olan var mı ? Eşime de birşey diyemiyorum adam emekleriyle aldı evi benim yüzümden kira alamiyor.