• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimle çalışmak

Merhabalar. Benim 11 aylık bir bebeğim var. Kendi ofisim var ve eşimle aynı isyerinde çalışıyoruz. Esimin benden daha fazla iş tecrübesi var üstelik.
Mali musavirim.

Hamilelik boyunca çalıştım. Doğurduğum gün dahil buna. Aksama kadar ofisteydim işleri yetiştirmek için. İşten çıkış saatimden sonra eve gittik ve dogum başladı.

Dogum yaptım. 1 gün hastanede kaldım. Eve geldiğimizin ilk günü de eşim başladı şu işler var. Bekliyor müşteriler. Ben bir kere bile oturup dinlendiğimi hatırlamıyorum.

Kaynanam geliyor aaa bebeğe nasil bakıyorsun diye anca eleştiri yapsa, eşim bir yandan bütün işi üstüme yıktı. Onu o gün tanıdım.

Lohusalik dönemlerim sinir krizleriyle geçti. Bir daha kaynanamla konuşmadım.
Günde 2 saat uykuyla kalıp hem bebek hem iş hem ev koşturdum.

Ve eşimden nefret ediyorum.

Daha 20 günlükken bebeğim,ofise gitmek zorunda kaldım.
Ben yoruldum çok yoruldum. Eleman aldım. Ama anca yetiştiriyorum. Bana uzun vadede fayda sağlar.

Boşanmak istiyorum. Bana zerre acıması olmayan bir adam. Boşanma lafı geçince ver bebeği defol git diyor.
Ailem destek çıkmıyor.
Tek başımayım ne yapmam gerekiyor lütfen akıl verin.
Allah böyle insanları nasıl biliyorsa öyle yapsın . Kuracak cümle bulamadım.Doğum yaptığı gün , kadını çalıştırmak nedir ?? Keşke böyle bir adamdan bebek sahibi olmasaydın , çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun.Umarım tez zamanda kurtulmanın yolunu bulursunuz bu adamdan

Kendinizi ne kadar ezdirmişsiniz gerçekten inanmak istemiyorum.

Sizce artık kendi değerinizi anlayıp, eşinize haddini bildirmenin zamanı gelmedi mi?

Keyfine düşkün diyorsunuz da, o alanı ona açan sizsiniz. Siz izin verirseniz her şeyi yapar karşı taraf. Aklınızı kullanın ve artık kendinizi korumaya alın lütfen.

Kadının yazdıklarına bakarak: adam da mali müşavir olsa da adamın yeterli deneyimi olmadığı anlaşılıyor.

Yoksa neden kadın doğuma dahi iş yerinden çıkıp gitsin ?

İş başka, arkadaşlık başka. Müşteri günün sonunda çıkarılan işe bakar.
yahu kadın "benden daha tecrübeli" demiş adam için + müşteri de onun müşterisi olduğuna göre iş bilmeyen birisi değil. hatta belki de kadın stajını adamın yanında yaptı.

neden doğuma dahi işten çıkmış gitmiş
çünkü mali müşavirlik böyle bir iş ay sonu yılsonu gibi süreçler korkunç yoğun olur, işi elemanla yapamazsın (hazırda yetişmiş sağlam elemanın yoksa) müşavirler kendisi yapar işleri. adam işi bilmiyor değildir köpekliğinden gereğinden fazla iş alıyordur, kadın da nasılsa yapıyordur, eleman da almıyordur para vermemek için...kadının hatası burada, yapmayacaktı. hamilelikte son haftalarda bari olsun evde duracaktı. adam gidip mecbur yapardı, yapmasa müşterisi durmaz çünkü. yetişmiyorsa taa o zaman eleman alırdı.

burada asıl yapmaları gereken şey 2-3 sene önce, yani kadın gebe kalmadan da önce bir eleman almak ve yetiştirmekti
hadi adam bunu düşünmemiş de kadın da canını düşünüp almamış yani birini...hadi ben şimdi yapıyorum da doğumla nasıl olacak diye düşünmesi gerekirdi...böyle şeyleri kocamın keyfine bırakamam valla. (kocam yok da, olsa yani) :D

kadın doğurana kadar anca yetişirdi eleman, doğum sürecinde de o kişi çalışırdı, beyefendinin keyfine kalmazdı.

şimdi daha yeni akıllarına gelmiş birini almak
o kişi yetişene kadar en az 1 sene daha sürünürler maalesef. bu süreçte kadının işi de ayırması lazım bir de, nasıl olacaksa.

mali müşavirlik değil ama benzeri, işi işyeri sahibinin yaptığı bir işte çalıştım. kendim yapıyordum tüm işi ve
aynen böyle sürünüyorduk. kazanıyorduk ama yiyemiyorduk resmen yoğunluktan. eleman almak yetiştirmek de maalesef öyle ha deyince olacak şeyler değil. o sektörü de biliyorum mümkün değil yani

ben kendi müşterimi kendim buldum sonra da işimi ayırdım ama tabi ben bunu baştan demiştim şu zamana kadar dururum sonra ben yokum diye.
hem ayrılacağımı önceden söyledim hem de ben ayrılırken işyerinin(yani esas patronun diyelim) hiçbir müşterisini kendime almadım. o yüzden hiç kavga gürültü olmadı. yoksa böyle işlerde işi ayırırken genelde kavga gürültü oluyor müşteri paylaşımı meselesinden.

kendi başıma çalışıyorum şimdi ama doğuracak olsam işimi yapamam. bildiğiniz kapatmam gerekir dükkanı (dükkan yok da yani hizmeti durdurmam gerekir). buna baştan karar vermek durumunda bizim gibi çalışan kişiler bir kere 5-6 ay hiç iş yapmıycam iş bu sürede nasıl sürecek demek lazım. kocasına hiç mi dememiş ben çalışamam en az 6 ay diye anlamadım son güne kadar çalıştıran bebekle de çalıştırır çalışan olduktan sonra!
(müşavirlikte 6 ay kapatacam da diyemeyeceğine göre -çünkü duramaz bu iş, devam etmek zorunda-) ya da 2 sene önceden birini alıp yetiştireceklerdi...bu işler böyle.

ben doğum yapmadım ama benim gibi kendi işi olan ve her işi kendinden geçen arkadaşlardan da biliyorum ki 4-5 ay hiç çalışmadılar (eşleri geçindirdi evi) sonra da bakıcı evde durdu bebekle öyle çalıştılar.

Ofis değiştirin bi odayı bebek odası yapın. Arkadaşım sigortacı bu şekilde 3 aylıktan beri çalışıyor. Bakıcı tuttu tabii. Ya da bir öğrenci stajyer vs bulun. Ayak işlerini yapar. Doğum öncesi konuşmadınız mı

Kendi işyerine sahip kadınlar olarak genel olarak bunu yapıyoruz arkadaşım, yani bu dünyanın sonu değil ya da tek değilsin.

Ama bir çoğumuz diğer tüm işler için destek alıyoruz ve paramızı kocamız bile olsa başkasının eline saymıyoruz. Lohusayken yatılı yardımcım vardı, temizlik için hep dışarıdan destek aldık, bebek bakımı/yemek vs işleri kocamla bende tamamen dönüşümlüydü.

Senin sorunun çalışıyor olmak mı, boşa çalışıyor olmak mı istersen tekrar düşün ona göre aksiyon al. Bebekle eve tıkılmak da çok ponçik bir seçenek değil çünkü. Hatta alışmışsın aktif çalışmaya, evde olmak bayağı zulüm gelir.

Merhabalar. Benim 11 aylık bir bebeğim var. Kendi ofisim var ve eşimle aynı isyerinde çalışıyoruz. Esimin benden daha fazla iş tecrübesi var üstelik.
Mali musavirim.

Hamilelik boyunca çalıştım. Doğurduğum gün dahil buna. Aksama kadar ofisteydim işleri yetiştirmek için. İşten çıkış saatimden sonra eve gittik ve dogum başladı.

Dogum yaptım. 1 gün hastanede kaldım. Eve geldiğimizin ilk günü de eşim başladı şu işler var. Bekliyor müşteriler. Ben bir kere bile oturup dinlendiğimi hatırlamıyorum.

Kaynanam geliyor aaa bebeğe nasil bakıyorsun diye anca eleştiri yapsa, eşim bir yandan bütün işi üstüme yıktı. Onu o gün tanıdım.

Ben yoruldum çok yoruldum. Eleman aldım. Ama anca yetiştiriyorum. Bana uzun vadede fayda sağlar.

Boşanmak istiyorum. Bana zerre acıması olmayan bir adam. Boşanma lafı geçince ver bebeği defol git diyor.
Ailem destek çıkmıyor.
Bebeği senden alamaz daha yeni doğmuş bakımına muhtaç.
Eşin çok duygusuz,merhametsiz , acımasız birisi . Doğum yaptığın gün bile çalışmışsın. Yazık günahtır ya. Doğum öncesi, sonrası çalışmaya devam etmişsin. Peki sen bu duruma o an bir şey demedin mi? Dinlenmeye ihtiyacım var, bebeğimle ilgilenmem lazım, ne işi ne müşterisinden bahsediyorsun aklını mı kaçırdın sen diye. Ailen destek olmasa da boşanman en sağlıklısı görünüyor. O herif seni kullanmaya devam eder yoksa. Çamaşır sepetinde fazladan çamaşır olmasına gerek yok. Dava aç , bebeğinin velayetini al derim. Hakkında hayırlısı olsun umarım mutlu olursun 🙏

Merhaba lütfen önce hukuki destek alın, bebek hakkında da eşinize konuşmayın Allah korusun inada binerse sizden kaçırıp almaya çalışabilir. Bu arada bebeğiniz kaç aylık?

Valla mal mülkü yapar kendine bu kafayla keyfine araba değiştirir onu yapar bunu yapar sonrada keyfine bakar belli çocuk bakımı dahil herşeyi üzerinize yıkacak sonra kendi genç delikanlı gibi yıpranmamış malı mülkü halletmiş oh cocukda büyümüş iyi valla ne diyeyim .Güzel işi olan akıllı kadınsiniz iyi düşünün derim

Eşim de mali müşavir yoğunluğunu çok iyi biliyorum fakat sizin durumunuzda bir sıkıntı var. Biz evleneceğimiz zaman balayı için bile eşim aylar öncesinden planlama yaptı ki boş durabilsin. Siz neden doğuma kadar bunu düşünmediniz ? Öğrendiğiniz an bir eleman ya da mali müşavirle çalışmanız lazımdı.
Eşinizin tavrı çok kötü herhalde doğumda bile beyanname göndermenizi falan bekliyordu . Bebeği ver defol diyorsa o adamdan bir şey olmaz.

Mali musavirim.

Ailem destek çıkmıyor.
Kesinlikle boşan ama önce akıllıca bir plan yap sen de bebeğin de bu işten en az hasarla kurtulun, eşin seni kullanıyor ne demek işten çıkıp doğum yapmak, şaka gibi, resmen sizi amele gibi acımasızca çalıştırmış ve de birsürü baskı uygulamış, bir şekilde açığını bul , delil topla , ev falan varsa tedbir koydur, uzaklaştırma al ve boşan , evden de gitme o gitsin ...

Iyi kazanıyoruz. Ama o para elime geçmiyor. Ev gideri, bebek masrafları, dükkan gideri derken bir de arabayı değiştirecek. Ben asla o parayı görmüyorum.
Bedavaya çalışıyorsun yani olacak iş değil, acilen başka bir yerde iş bul ve boşan...

Kendinizi ne kadar ezdirmişsiniz gerçekten inanmak istemiyorum.

Sizce artık kendi değerinizi anlayıp, eşinize haddini bildirmenin zamanı gelmedi mi?

Keyfine düşkün diyorsunuz da, o alanı ona açan sizsiniz. Siz izin verirseniz her şeyi yapar karşı taraf. Aklınızı kullanın ve artık kendinizi korumaya alın lütfen.
Son güne kadar bekledim bende yapmadım işleri bebek doğduğunda illa ki yapacaktır dedim. Yapmadı çarptı kapıyı cikti gitti. Dünya kadar ceza ile başbaşa kaldım. Müşterilerin ne suçu var ceza yiyecekler diyip ağlaya ağlaya yapmak zorunda kaldım. Ama haklısın ben gerçekten enayilik yapmisim

Eşim de mali müşavir yoğunluğunu çok iyi biliyorum fakat sizin durumunuzda bir sıkıntı var. Biz evleneceğimiz zaman balayı için bile eşim aylar öncesinden planlama yaptı ki boş durabilsin. Siz neden doğuma kadar bunu düşünmediniz ? Öğrendiğiniz an bir eleman ya da mali müşavirle çalışmanız lazımdı.
Eşinizin tavrı çok kötü herhalde doğumda bile beyanname göndermenizi falan bekliyordu . Bebeği ver defol diyorsa o adamdan bir şey olmaz.
Mali musavirle anlaştım ben durumu öğrenince devredelim yapacak birsey yok dedim. Çalışmıyorsun çünkü. Ben 10 yıllık emeğimi başkası yesin diye devretmem dedi. Çok kavgalar ettik sonunda ben bittim.

Iyi kazanıyoruz. Ama o para elime geçmiyor. Ev gideri, bebek masrafları, dükkan gideri derken bir de arabayı değiştirecek. Ben asla o parayı görmüyorum.

Bu nedir yahhuuu, çok calışıp 0 görüyorsun. Köle olarak yaşıyorsun boşan kaç acilen bu adam sana zırnık koklatmaz

Ver bebeği defol git diyen kişiyi bosamakta geç kalmışsınız bununla eninde sonunda adliye kesin şimdi değilse yarın değilse öbür sene olmadı 5 sene
Yorumunuza şok oldum. Aynı şeyi babamda söyledi. Destek çıkmıyor bana babam. Eşimden nefret ediyor. Ailemde ayrı dert zaten. Elbet birgun boşanacak onlar dedi.

Son güne kadar bekledim bende yapmadım işleri bebek doğduğunda illa ki yapacaktır dedim. Yapmadı çarptı kapıyı cikti gitti. Dünya kadar ceza ile başbaşa kaldım. Müşterilerin ne suçu var ceza yiyecekler diyip ağlaya ağlaya yapmak zorunda kaldım. Ama haklısın ben gerçekten enayilik yapmisim

Evde otur, gitme işe ne yaparsa yapsın. Yeni doğum yapmış birini çalıştırmak acımasızlıktan öte hayvanlık. Hayvanın tekiyle evlisin.

Bu nedir yahhuuu, çok calışıp 0 görüyorsun. Köle olarak yaşıyorsun boşan kaç acilen bu adam sana zırnık koklatmaz

yahu kadın "benden daha tecrübeli" demiş adam için + müşteri de onun müşterisi olduğuna göre iş bilmeyen birisi değil. hatta belki de kadın stajını adamın yanında yaptı.

neden doğuma dahi işten çıkmış gitmiş
çünkü mali müşavirlik böyle bir iş ay sonu yılsonu gibi süreçler korkunç yoğun olur, işi elemanla yapamazsın (hazırda yetişmiş sağlam elemanın yoksa) müşavirler kendisi yapar işleri. adam işi bilmiyor değildir köpekliğinden gereğinden fazla iş alıyordur, kadın da nasılsa yapıyordur, eleman da almıyordur para vermemek için...kadının hatası burada, yapmayacaktı. hamilelikte son haftalarda bari olsun evde duracaktı. adam gidip mecbur yapardı, yapmasa müşterisi durmaz çünkü. yetişmiyorsa taa o zaman eleman alırdı.

burada asıl yapmaları gereken şey 2-3 sene önce, yani kadın gebe kalmadan da önce bir eleman almak ve yetiştirmekti
hadi adam bunu düşünmemiş de kadın da canını düşünüp almamış yani birini...hadi ben şimdi yapıyorum da doğumla nasıl olacak diye düşünmesi gerekirdi...böyle şeyleri kocamın keyfine bırakamam valla. (kocam yok da, olsa yani) :D

kadın doğurana kadar anca yetişirdi eleman, doğum sürecinde de o kişi çalışırdı, beyefendinin keyfine kalmazdı.

şimdi daha yeni akıllarına gelmiş birini almak
o kişi yetişene kadar en az 1 sene daha sürünürler maalesef. bu süreçte kadının işi de ayırması lazım bir de, nasıl olacaksa.

mali müşavirlik değil ama benzeri, işi işyeri sahibinin yaptığı bir işte çalıştım. kendim yapıyordum tüm işi ve
aynen böyle sürünüyorduk. kazanıyorduk ama yiyemiyorduk resmen yoğunluktan. eleman almak yetiştirmek de maalesef öyle ha deyince olacak şeyler değil. o sektörü de biliyorum mümkün değil yani

ben kendi müşterimi kendim buldum sonra da işimi ayırdım ama tabi ben bunu baştan demiştim şu zamana kadar dururum sonra ben yokum diye.
hem ayrılacağımı önceden söyledim hem de ben ayrılırken işyerinin(yani esas patronun diyelim) hiçbir müşterisini kendime almadım. o yüzden hiç kavga gürültü olmadı. yoksa böyle işlerde işi ayırırken genelde kavga gürültü oluyor müşteri paylaşımı meselesinden.

kendi başıma çalışıyorum şimdi ama doğuracak olsam işimi yapamam. bildiğiniz kapatmam gerekir dükkanı (dükkan yok da yani hizmeti durdurmam gerekir). buna baştan karar vermek durumunda bizim gibi çalışan kişiler bir kere 5-6 ay hiç iş yapmıycam iş bu sürede nasıl sürecek demek lazım. kocasına hiç mi dememiş ben çalışamam en az 6 ay diye anlamadım son güne kadar çalıştıran bebekle de çalıştırır çalışan olduktan sonra!
(müşavirlikte 6 ay kapatacam da diyemeyeceğine göre -çünkü duramaz bu iş, devam etmek zorunda-) ya da 2 sene önceden birini alıp yetiştireceklerdi...bu işler böyle.

ben doğum yapmadım ama benim gibi kendi işi olan ve her işi kendinden geçen arkadaşlardan da biliyorum ki 4-5 ay hiç çalışmadılar (eşleri geçindirdi evi) sonra da bakıcı evde durdu bebekle öyle çalıştılar.
Başka mali musavirlerle çalışma niyetindeydi. Görüştüğü insanlar vardı.Anlasmisti da. Sen gir bir doğuma gerisini düşünme diyordu. Tabi ki olmadı. Devret dedim bebeğim çok zor bir bebek. Devret kurtulalım huzurumuz kalmaz sen böyle yaptıkça çalışmadıkca. Emegimi yedirmem dedi. Sonuç bebeğimle perişan oldum. Ofislerde yattım. Sinir krizleri geçirdim sürekli. Çünkü yapacam edecem dedi. Ben ona kızınca daha da uzaklaştı hiçbir şey yapmamaya başladı. Benim kafamda bitti zaten. Bugün de tartıştık. Ailesiyle ayrılma mevzusunu konuşuyor şimdi. Durumu onlara da anlatıyor. Bakalım ne diyecekler. Eşimin ailesi bugüne kadar hiç uyarıda bulunmadı.Bebekli kadını nasıl calistirirsin sen nasıl adamsın demediler. O onların biricik oğulları. Hep ben kötü oldum. Bitsin Allahim bu çile. Bu çalışmayla bebeğim ve kendime bakarım. Ama o adama bakmak istemiyorum.

Back