Kiracı çıkmıyor, bir akıl verin hanımlar

İhtarname çekin oğlum oturacak ihtiyaç için diye noterden.ondan sonra avukata vekalet verin takip etsin yalnız dava süreci hemen sonuçlanmaz o yüzden mecbur bir ev tutacaksınız.sadece güneşlik diktirin halıda almayın yaz ayındayız zaten ondan sonrasına bakarsınız.

Bize bı oturdugumuz evde 11 ayda oğlumu evlendirecem demişti. Çıktık Allah'tan bulsun
Bulsun.
Bizim konumuz aynı değil. 6 yıldır oturuyor. Ne yapılmasını bekliyordu ? Ömür boyu çöreklenmeyi mi ? Kiradan haberiniz var mı diyor. Evet haberimiz var senin yüzünden biz kiraya çıkacağız dedik.

Meseleyi çözdük, kirada oturmayacağız. Zaten bu zamlardan sonra o evi yaptıracak gücümüz de kalmadı.Mahkeme süreci de devam ediyor. Kira emsal davası açıldı. O kirayı verebilecekse kalsın

Kiracıya üzüldüm bende, şuan benim çevremde de hiç boş daire yok. Bir arkadaşımın ailesine de kızım gelecek çık demişler hemde kışın. Bazı ev sahipleri cidden çok acımasız

Aynı durumdayım. 10 aydır çıkmasını beklediğimiz kiracı çıkmıyor ve elimizden birşey gelmiyor. Üstelik babam "kızım zor durumda, ev sahibi dışarı atıcak, evi ona vereceğim, hemen çıkman lazım" dediği halde 10 ay boyunca o evde yüzsüz yüzsüz oturmaya devam etti ve ediyor. Hatta annesi bana "niye geliyorsun, ev sahibine söyle seni çıkarmasın" gibi dahiyane(!) bir öneriyle gelmeye bile cesaret edebiliyor. Ben umudumu kaybettim, lanet olsun böyle insanlara diyorum artık. Kiracıyı başta çok iyi seçmek gerekiyor, yoksa 7 kat yabancı bir arsız yüzünden kızınız kapı dışarı edilirken kendi malınızı kendi kızınıza veremez hale gelirsiniz.

Ben sizi haklı buldum zaten. Böyle insanlar! da var demek istedim.

Meseleyi çözdük, kirada oturmayacağız. Zaten bu zamlardan sonra o evi yaptıracak gücümüz de kalmadı.Mahkeme süreci de devam ediyor. Kira emsal davası açıldı. O kirayı verebilecekse kalsın
Dünkü kanundan sonra işler iyice zorlaştı. En fazla yüzde 25 zam yapılabilecek. Artık hiçbir kiracının bulunduğu evden kolay kolay çıkacağını hiç sanmıyorum.

Aynı sorun bizde de var. Tayinimiz evimizin olduğu şehre çıktı, kiracıyı arayıp haber verdik 1 ay içinde evi boşaltmasını istedik kiralar çok pahalı beni germeyin diyor iyi de ben önümüzdeki ay eşyamı toplayıp gideceğim mecbur. Zaten piyasaya göre çok düşük fiyata oturuyordu muhtemelen bin TL civarı ev aradığı için bulamıyor. Artık telefonlarımızı bile açmıyor

"Hemen çıkman lazım" demek mi adil bir yaklaşım şimdi? Sizin ev sahibinizle halletmeniz gereken konunun ceremesini niye kiracı çeksin?

Ben kiracıların cok arsızlastıgını düsünüyorum artık maalesef. Beni germeyinmis adama bak, sanki babasının evi. Asırı sinirlendim gercekten

"Hemen çıkman lazım" demek mi adil bir yaklaşım şimdi? Sizin ev sahibinizle halletmeniz gereken konunun ceremesini niye kiracı çeksin?
Hemen çıkman lazım demeden önce 5 ay boyunca süre verildi. Benim ev sahibimle halletmem gereken bir konu yok. Adam kendi evine geçmek istiyor, ben de babamın evine geçmek istiyorum, bu kadar. 10 ay boyunca istenmediğin bir evde kalmak yüzsüzlüktür. Üstelik ortada ev sahibinin, boşanma aşamasında, iki çocuğuyla evden atılmak üzere olan bir kızı varken.
Evi kiralayınca sahibi olmuyorsunuz, insanlar size anlayış gösterip süre tanıyıp yardımcı oluyorsa siz de bir zahmet kira diye girdiğiniz eve yapışıp kalmayın. Bunu bir kiracı olarak söylüyorum

Önceki mesajınızda bu 5 aydan söz etmemişsiniz. Yazdığınız kadarıyla yorum yaptım.

valla bızede ev sahıbı çıkın dedi ya da kırayı artırın dedi. bizde yeni anlaşmıştık fiyat konusunda. kendımız artırdık hatta. haklarımızı bılıyoruz. neyse adam satmaya karar vermiş. araplar geliyor habire biri haziranda çıkın demiş.4.000 den aşaya kira yok. aynı zamanda bizde ev sahıbıyız. ev aldık aldığımız kişi 6 ay kalacağını ,3 ay kirasız 3 ay kıralı dedi. neyse 3 ay alınmadı. ilk kirayı yalvar yakar. evden temmuzda çıkacakmış, bizde evden atılıyoruz ne temmuzu dedik. süprüz yapacakmış haziranın sonu olmayabilirmiş. ortalarında çıkacakmış bir mutlu olduk bilemezsiniz. ikinci kiramızı vermedi. haziran ayında çıkacağım dıye 3.cüyüde vermez. adam evi söküp alacak gibi bir his var içimde. inşallah mutfak dolaplarını söküp gitmez. iki ucu boklu değnek. bu hikayede yanan anlayışlılar oluyor. dişse diş valla. herkes kendince haklı. ev sahibide haklı satabilir. (döneklik yaptı oda haklı değil baştan diyecekti.) evden çıkmayan haklı değil ama 6 ay öncesinden anlaştık. biz kurallara uyduk. ilk başta bir görseniz bunları adam tekesi hepsi astığım astık kestiğim kestik bizde yamuk olmaz sözünüzü tutun bilmem ne . pabucumun rakçıları.

Son düzenleme:
Konuşmak yerine ihtiyaç sebepli tahliye şeklinde ihtarname çekseydiniz ya güzellikle ya mahkemeyle çıkacaktı.

Kiracıya üzüldüm bende, şuan benim çevremde de hiç boş daire yok. Bir arkadaşımın ailesine de kızım gelecek çık demişler hemde kışın. Bazı ev sahipleri cidden çok acımasız
Maaşımın yarısını kiraya verecektik ev olduğu halde.Kiracının bulamadığı evi ben nasıl bulacaktım ?
Burda acımasız olan taraf hangimiz oluyoruz

Dünkü kanundan sonra işler iyice zorlaştı. En fazla yüzde 25 zam yapılabilecek. Artık hiçbir kiracının bulunduğu evden kolay kolay çıkacağını hiç sanmıyorum.
Mecbur çıkacak. 10 yılı doldurduğunda çıkacak ya da. Ankara’nın merkezinde her konuma çok yakın bi yerde 800 TL ile kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…