- 15 Mart 2011
- 5.637
- 12.691
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Artık elden kira veren kiracı da ceza alacak. Ayrıca adam sözleşmede 10.000 yazıyordu ama bana her ay 5.000 yollamış dese hiçbir şey ispat edemezsiniz. Yeni kiracı düzenlemelerinin haber linkini atıp böyle bir şeyin artık suç olduğunu ve buna karışmak istemediğinizi söyleyin. Ben kiracı iken aralık kira, Ocak kira diye ay ay yazardım. O ay eksik yatıracaksam da açıklamaya “tamir düşüldü” gibi şeyler eklerdim. Yani memleket uyanık dolu. Ne demişler, babana bile güvenmeyeceksin.Hanımlar selam,
Bilen varsa nasıl ilerlemem gerektiğiyle ilgili bilgi verirse çok sevinirim.
Önceki konumda da belirttiğim gibi ayrı eve çıktım. Kira+komisyon+depozito ödedim. Ev sahibiyle daha önce konuşmamıştım hep emlakçı aracılık ediyordu. Ev sahibi aradı az önce bana diyor ki konuştuğumuz gibi kiranın yarını elden yarısını bankaya ödersiniz. Benimle kimse böyle bi şey konuşmadı. Bilgi verilmedi. Bapıcam? Bunu kabül etmek istemiyorum ama eşyalarım da geldi. Çıkmam vs zor. Ne yapmam gerekiyor
Sözleşmenizde ne yazıyor miktar? Oraya da yarısını mı yazmış ev sahibiniz?Hanımlar selam,
Bilen varsa nasıl ilerlemem gerektiğiyle ilgili bilgi verirse çok sevinirim.
Önceki konumda da belirttiğim gibi ayrı eve çıktım. Kira+komisyon+depozito ödedim. Ev sahibiyle daha önce konuşmamıştım hep emlakçı aracılık ediyordu. Ev sahibi aradı az önce bana diyor ki konuştuğumuz gibi kiranın yarını elden yarısını bankaya ödersiniz. Benimle kimse böyle bi şey konuşmadı. Bilgi verilmedi. Bapıcam? Bunu kabül etmek istemiyorum ama eşyalarım da geldi. Çıkmam vs zor. Ne yapmam gerekiyor
Evet sorun olur,vergi ödemiyor ev sahibin,sende çanak tutuyorsun buna.ya ben de yazayim. benim ev sahibim birkac ay icin elden alacagini soyledi ilk gun emlakciyla. kendilerince bir sebep soylediler falan evim o kadar harika ve uygun ki hayir diyemedim.
ama ev sahibim esnaf, bana el ile imzali dekont veriyor. dekontun ustunde kira oldugu ve benim adresim falan da yaziyor. söylediğine gore birkac aya kalmaz ibana gonderecegim.
bjr sorun olur mu?
daha yeni birinci ay bitti.Evet sorun olur,vergi ödemiyor ev sahibin,sende çanak tutuyorsun buna.
Bir kac ay dolduysa resmi ödemeye geçmeni tavsiye ederim.
Benim umurumda bu sebeple göz yummazdım. Ama kira sözleşmesinde yazan tutar değilse hesaba ödediğin yarım kira,istediği zaman seni mahkemeye verip,kiramı eksik ödedi diyerek hem evden çıkarır hemde ödenmedi dediği kiraları catır çatır alır. Kiracıyi evden hızlıca ve kolay çıkarmanın yolu bu aslında.daha yeni birinci ay bitti.
acikcasi devlete odenmeyen vergi bir gram umrumda degil, benim başım yanmasin yeter:)
eve o kadar aşik oldum ve o fiyata öyle guzelini bulmam o kadar imkansızdı ki eb sahibi "haftanin bes günü annem sizde kalacak" dese ona bile okey derdim