- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
yeni bi imzaya gerek yok o sözleşmeler otomatik yenileniyorPeki kontrat bitti. Bugün yarın yeni kontratı imzalamak gerekiyor. Nasılsa kontratın bitti çık git diyebilirler mi? Kirada uzlaşamazsak kontrat nasıl imzalanacak?
Bir de taşınma durumunda süre verirler mi dedim 1 ay belki verirler dedi emlakçı
Kontrat süresi bitiminden en az 15 gün önce size yazılı olarak bildirmediyse sözleşme otomatik olarak yenilenmis oluyorKontrat bitti. Nasıl yapmak gerekiyor?
1Kaç yıllık kiracısınız?
O zaman ev sahibiniz kafsyı yemiş, beş yıl boyunca hiçbir şey yapamaz.Sadece böyle canınızı sıkar.
Bizimkilerinde var evi durumları iyi zaten ama kendi evleri kimin üstüne ya da bu ev kimin üstüne bilmiyorum. Tek evleri varmış gibi gösterebilirler çok baskın insanlar.Birşey yapamaz mahkemeye versin.
Asla ödeme ne münasebet.
Kanunen hakkın neyse onu ödeyeceksin.
Bir arkadaşıma da yaptılar mahkemeye verdiler .
Aynı şekilde tek evim var diyordu adam .
Mahkemede çıkmış adamın bir sürü evi var .
Arkadaşım oturuyor valla hala kira artışı da olması gereken gibi oldu .
Hakkınızı bilin arkadaslar bırakın mahkemeye versinlet
Hiç bir şey yapamazlar anca huzursuzluk verirler.Bizimkilerinde var evi durumları iyi zaten ama kendi evleri kimin üstüne ya da bu ev kimin üstüne bilmiyorum. Tek evleri varmış gibi gösterebilirler çok baskın insanlar.
yav sen bi sakin olsanaBizimkilerinde var evi durumları iyi zaten ama kendi evleri kimin üstüne ya da bu ev kimin üstüne bilmiyorum. Tek evleri varmış gibi gösterebilirler çok baskın insanlar.
Çok rahatladım.yav sen bi sakin olsana
tek evi bile olsa öyle bile gösterseler
sana resmi belge yolladıktan sonra 6 ay süresi var
6 ayın sonunda sen çıkmazsan tahliye için dava açabiliyor
o da ne zaman sonuçlanır kim bilir
Konratınız siz iptal etmediğiniz sürece10 yıla kadar otomatik kendini yeniler. Tahliye taahhütnamesi mzalamış olsanız bile onu işleme koyup sizi çıkarmaları çok uzun sürer. 18 bin kirayı rüyasında görmeye devam etsin ev sahibiniz.1 yıl doldu
Peki istedikleri kirayı ödemezsem ne türde bir rahatsızlık verirler? Ben genelde evde olmuyorum. Sürekli kapıya gelme gibi bir durumları olur mu?Kira sözleşmelerinde 1 yıllık yazar ama kanunda öyle değil o iş, 1 yıl bitince yeni sözleşme imzalamak zorunda değilsiniz, eski sözleşmeden devam edilir, zam yapılır. Yeni sözleşme imzalamak bu enflasyon ortamında çoğu ev sahibinin aleyhine bir durum zaten, ayrıca 1 yıllık sözleşme süresi bitti diye sizi çıkartamaz. 10 yıldan önce haklı sebep göstermeksizin sizi tahliye edemez, yeter ki kiranızı asla geciktirmeyin. Ben oturacağım diyorsa da dava yoluna gitmesini söyleyin, kanıtlayacak edecek haklı bulunacak vs çoooook zor. 1 senede görülmeye başlansa bile bitmez dava.
%25 insafsız bir dayatma, bence orta yolu bulan bir zam yapın gönderin. Ayrıca tavsiyem mesajlaşma yoluna gitmeniz olur, elinizde kanıt olsun.
Edit: Yeni sözleşme aleyhe derken niyeti kiracıyı çıkartmak olan için aleyhe demek istedim bu arada, yoksa kirayı rayice göre güncelleyip devam etmekse niyeti, ballı börek olur.
Tekrar kontrat imzalamaya gerek yok siz fesih yapmadığınız sürece ilk yaptiginiz kontrat geçerli.
Peki istedikleri kirayı ödemezsem ne türde bir rahatsızlık verirler? Ben genelde evde olmuyorum. Sürekli kapıya gelme gibi bir durumları olur mu?
Malesef artik yapabiliyorlar yeni ev tuttuk taahhütname imzalattik ev sahibine en az 3 yıl bizi çıkarmasın diye. Normal şartlarda 1 yıllık taahhüt yapıyorlarmış. İyice gözlerini para bürüdü insanlarınO zaman ev sahibiniz kafsyı yemiş, beş yıl boyunca hiçbir şey yapamaz.Sadece böyle canınızı sıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?