- 28 Ağustos 2020
- 8.250
- 36.064
- Konu Sahibi diblerabla
Devamlı girdisi olan, maliyete sahip ürünlerin fiyatının artması normal değil mi? Yumurta misal, yem pahalandı mazot pahalandı üretim maliyeti arttı dolayısıyla. E yumurta da pahalandı. İkinci el evler için maliyeti artıran nedir? Temeli 20 sene önce atılmış binanın çimentosuna geriye dönük fark istenmiyorsa ev sahiplerinden, fiyatların bu kadar yükselmesi normal değil. Hiç artmasın demiyorum elbette arz talep doğrultusunda değerlenecek ama her şey arttı deyip artırmak saçma geliyor bana. Kirayı geçim aracı olarak kullanınca sonuç bu oluyor işte.fahiş zam isteyenler zaten haksız.yüzde yirimibeş de doğru değil bana göre.herşey aşırı artarken ev niye artmasın?tefe tüfe oranı en doğrusuydu.ben yüzde yüz zam yaptım ama uzun yıllardır oturduğumdan kirasının değeri düşmüştü mağdur etmedim evsahibimi.komşularımdan bazıları hala komik paralara oturuyorlar 185 metrekare içi yapılı evlerde.ev sahipleri olsam avukata verir çıkarırım.1100 e oturan var yüzde yirmibeşle komik bir zam olacak.1milyon 700 bin değerinde evlerde bu fiyata oturulur mu?bu durumlarda bazen ev sahibi haklı bazen de kiracı.orta yolu bulmak lazım.bu kanunla da bulunmaz.benzine yüzde 300 zam gelirken ev kirasına yüzde 25 olur mu?
Devletin vatandaşın malı üzerinden kural koyup da kahraman olmaya çalışmasını da saçma buluyorum. Barınma hakkını vatandaşına başka yollarla sağlamalı, miletin parasını verip aldığı mülkün tasarruf hakkına karışarak değil. O sebeple bence de üst sınır saçma oldu. Aman neyimiz doğru ki?