Kinci misiniz ?

Kinci misiniz?

• Evet Kinciyim

OY: 18 40,0%
  • Hayır Kinci Değilim

OY: 9 20,0%
  • Bazen :)

OY: 18 40,0%

• Ankete Katılan
    45
Değilim.ama olabilmeyi çok isterdim

Basit şeyleri büyütürseniz evet çevrenizde kimse kalmaz. Düğünüme gelemeyen arkadaşlarım oldu. Bir kaç tanesi sonradan evime gelmek için aradılar. Hala eski samimiyetle devam ediyorum.
Bebeğim doğduğunda da hemen gelmeyenler oldu. Buna tavır alacak bir şey göremiyorum mesela. Benim bebeğim onlar için o kadar da heyecan verici olmaz. Yada hemen gelmek istemeyebilirler. Ne zaman gelmek istediklerine de ben karar veremem sonuçta. Saygı duyarım bında bu derece kin yapacak bir şey de yok.
Hep söylüyorum arkadaşlıklarda karşılıklı tolerans olmalı. Sorsak onların da size kimbilir ne kırgınlıkları oldu. Bazen duymadınız bile. Benim de içten içe kırılıp affettiklerim oldu söylediklerim de oldu.
Bu kadar basit şeylerle insan çıkarırsanız çevrenizde insan kalmaz. Arkadaşlıklarda arada böyle şeyler olur. İnsanları hataları ve kusurlarıyla kabul etmezseniz çevrenizde insan kalmaz. Sizin de onlara hatalarınız olmuştur eminim. Herkesin olur.

Bilmiyorum bazen evet bazen hayir.. genel olarak cok iyi niyetli kendi halinde biriyim..aklim cinlige pek calismaz…bazen ufak birseybardagi tasirur bazen hic bisey olmamis gibi devam ederim., sanirim ruh halimle ilgili biraz…birde yas almakla ilgili.. bazi seyler cocukca gelirken artik bazi seylerede sabrin kalmamistr

İnsanları bu kadar önemsemiyorum, arkadaşlarıma karşı beklenti de taşımıyorum, yazdığınız türden şeyleri asla umursamam. Hastalıkta, doğumda,ölümde yanımda olması gereken eşim ve ailemdir, dostlarda olursa minnettar olurum ancak, olmazlarsa iplemem. Çok yakın dostum iki tanedir onlarla kardeş modundayız zaten arkadaş olarak değerlendirmem. Tek sevmediğim huyum var ki canımı yakanı kökünden silerim, birini hayatımdan çıkarmışsam bir daha asla dönemez ama öyle intikam falan bana göre değil

Karşımdaki kişiye göre şekil alıyorum.Benim için niyet önemli.Niyeti kötü olup her gün arayandan ziyade niyeti iyi olan ayda bir arayan çevreyi tercih ederim.Ozel günlerimde aranma beklemiyorum,yani insanlardan bişey beklememeyi öğrendim aslında.
İnsanlara karşı büyük bir sabır taşıyorum lakin sabır taşım farkında olmadan taşıyor ve bir bakmışım karşımdaki insan hayatımda yok hükmünde olmuş.Onun varlığı yokluğu bir olmaya başlamış.Ama bu kıvama gelene kadar çileden çıktığım zamanlar da oluyor.Bu kıvamı almak senelerimi alıyor.Tuhaf...

Kin tutmak ya da tutmamak kişinin kendi elinde değil.Mizaç meselesi.
Bize kendimizi iyi hissettirmeyen insanlarla aramıza mesafe koymak onların davranışlarına karşı bir koruma kalkanı oluşturmamızı sağlar.

Düğün vs için kin tutmam.Fakat acaip gururluyumdur konuşmayacağım bir konu olduysa o kişi ile aramda bir daha konuşamam gurur yaparım bunu kendime yediremem.

Ben akrep burcuyum ve acayipppp kindarım dediğiniz gibi affedemem ama beklerim yazarım vakti geldiğinde hesabı görürüm hiç acımam ve herkeste bilir kısasa kısas affederim dersem yalan içim affetmiyor eskisi gibi olmuyor ha insanlara şans veririm ama bir yere kadar haa bu huyumu seviyormuyum bazen yüreğime yük oluyor ama ben buyum insanlara yalan söylemektense ben kindar bir insanim

Sizi görmeyen insanları sizinde gormemeniz normal. Ama yine de kin güçlü bir duygu kin gutmek yerine gormezden gelin. Zararı kendinize vermeyin. Aramiyorlarsa aramamaniz, yaninizda olmadılarsa yanlarında olmamanız cok doğal.

Kinci biriyim lâkin sizin gibi o şuna gelmedi bu zamanda aramadı şeklinde bir kinim yok. Sizinki alınganlığı besleyerek kinlenmek. İnsanlar sizi pış pışlamak sürekli hoş etmek zorunda değil. Belki bilmediğiniz bir sıkıntısı var, belki maddi durumu yok, belki psikolojik olarak çok zor bir süreçten geçiyor? Asıl onlar size kinlenmeli ilgi görmeyince allanıp pullandığınız için.

Peki

Hiç kinci değilim
Çünkü duygularımı saklamam
Eşime mi kırıldım ?
Söylerim
Sen bana bunu bunu yaptın diye
Arkadaşım mu beni üzdü ?
Ona da söylerim
Uygun bir dille ifade ederim beni üzen şeyleri
Ve bana gerçekten değer vermediğini hissettiğim kişilerle de işim olmaz genelde
Bu yüzden çevremde kin tutacağım kimse de olmaz

Ay bi arkadaşımda bana küsmüştü.Doğumu zor geçmiş falan doğuma gittiğinden falan haberm bile yok.Neden yok arıyorum doğum gününü kutlamak için buz dolabı gibi konuşuyo sonra yine benim aramamı bekliyo.
Hani istiyolar ki senin hayatın olmasın sürekli benimle ilgilen.
Bir ton zorluk yaşadım bu da beni niye aramadı diye düşünmedim.Herkes kendi hayatının koşuşturmacasında ne bileyim ya tuaf geliyo bunlara takılmak.Ben ne olursa olsun aradan zamanda geçse, mesafede olsa yeniden konuşulduğundaki samimiyete bakarım.

Babası rahatsızlandı aradım geçmiş olsun dedim ama hayatım çorba olmuş o zaman mücadele içindeyim yok şöyle yapmadın...
Benim babam öldü ben kimseden bişey beklemedim hani bu sen yapmadın bende yapmam değil yapım bu ben beklemediğim için öyle bişeyde aklıma gelmiyo.
Ama beni arasa koş dese ilk uçakla gider ne yapabiliyosam yaparım benim içinde bu daha kıymetli.Diğer şeyler olurda olmazda.Olmadığını farketmem bile.
Bence dert arıyosunuz ve kızıcak birilerini...

ayyy çok yorucu valla kim aramış kim aramamış hiç umrumda olmaz. beklentiye girerseniz sürekli üzülürsünüz. sana karşı kötüler denk gelmiyor herkesin çevresindeki insanlar böyle ama kimi takıyor kimi takmıyor işte

kin duymam ama soğurum ve soğuyunca elbette asla eskisi gibi olmam.
benden uzak allaha yakın olsun derim. canım çok yanmışsa, bana yaşattığı ne varsa, ne eksik ne de fazla, aynısını yaşasın derim. mesela biri duygularımla mı oynadı, başka biri de onunkiyle oynasın isterim gibi.

Ay herkes ne kadar umursamazmış meğer yani bi özel günde aramak sormak zor olmamalı bunu beklemek de fazla gelmemeli ya sizler ilişkilerinizi böyle küçük jestlerden uzak mı yürütüyorsunuz çok şaşırdım kimse dağları delsin beni pohpohlasın demedim hatırlnmak emek verilmek güzeldir hiç mi değer vermiyorsunuz anlamadım ki bu tip durumlar ilişkileri de güçlendirir insana kendini iyi hissettirir ama herkes cool bi yaklaşım benimsemiş anladığım kadarıyla

Burada cool insanlar dolu canım öğrenmiş oldun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…