Yani bu mantıkla işte ben de o bahsettiğiniz beklentisiz kişi gibiyim ki o zaten beklemez önemsemez diye aranmadım ama aranmayınca gelinmeyince de bozuldum bu kişileri beklentilerimle bıktırmış itici olmuş değildim bilakis beklentide olduğumu bile bilmiyorlarmış ki böyle davranmışlar. Yani formül çok da öyle işlemiyor demek istedim. Peki siz yakınlarınızın özel günlerini önemsemez misiniz diğer taraftan bakalım o zaman birini aramak sormak size gereksiz mi gelir çünkü herkes umrumda olmaz tavrında takınmış gerçekten doğum yapan bir arkadaşınızı arayıp tebrik etmek düğününe gitmek falan içinizden gelmez ve beklenilseniz bunu itici mi bulursunuz çünkü bekleyen taraf bu kadar eleştirildiğine göre demek ki kimse önem vermiyor bu tip şeylere
Ben bugünlerin onemli olduğunu düşünüyorum ve sağlam bir sebep yoksa karşı tarafa hak vermem.
Ama hayat hep hak ettiğimiz gibi davranmıyor bize. Bazı uzun soluklu dostluklarda hataları örtmek gerekiyor. Mesela bende sizle aynı durumu yaşadım anlattığım gibi, tatil ayarlamıştı benimde liseden dostum ki öyle yaz tatili mevsiminde evlenmedim. Ekimdi nikâhım ve 3 ay önce haber vermiştim ama yine de ayarlamış. Onu bu sebeple hayatımdan çıkarmam demek istedim. Itici olan kısmı şu , sitem etmek.
Kimse artik sitem işitmek istemiyor.
Ben bu hususta daha cool takılmayı tercih ediyorum. Belki o anda onun tatile çok ihtiyacı vardi neler yaşadı bilemem diye düşündüm kendi icimde.
Ve misliyle karşılık vermeyeceğim bekar henüz ben bir manim olmazsa gideceğim insallah düğününe.
Itici gelen kısmı dediğim gibi neden diye hesap sorulması oluyor bence. Yoksa yakınlarınızı davet edince zaten beklediğiniz bellidir bu kısmi itici değil.
Düğünlerinde de doğumlarında da tebrik ederim. Biraz toparlayınca da giderim ama hemen gitmem dinlenmesi gerekir lohusa annenin.
Su an bir arkadaşıma yeni gidicez 2 aylık oldu bebeği bence daha erken gidilmesi doğru değil.
Bazen de bu şekilde farklı düşüncelerimiz oluyor ve yanlış anlaşılmalar oluyor. Ben toparlasın diye düşünürken karşımdaki bana alınabiliyor.
O yuzden bence insanlara niyetlerine göre davranın ve hata yaptıklarında affedici olun.
Zira dostluklar kolay kurulmuyor ve eski bir dostun yerini kimse kolay kolay da dolduramaz.
Ben saygısızlık yapılmadığı sürece ,çok zorlanıp aşağı çekilmedigim surece kolay kolay bitirmem dostluğumu.