Kinci misiniz ?

Kinci misiniz?

• Evet Kinciyim

OY: 18 40,0%
  • Hayır Kinci Değilim

OY: 9 20,0%
  • Bazen :)

OY: 18 40,0%

• Ankete Katılan
    45
Evet ceycey. Herkesin bir hayatı var. Evet insan ister en güzel gününde arkadaşları, sevdikleri olsun ama sıradışı bir dönemden geçtik.
Benim babamın cenazesine de pek çok kişi gelemedi. Sokağa çıkma yasakları zamanında. Annem çetelesini tutmuş. Gelmeyenlerle konuşmuyor.
İnsan ilişkileri, hele ki senelere dayanıyorsa tek bir sebeple kesip atılmamalı. Ha dolandırır, ne bileyim ahlaksız bir şey yapar o zaman tabii ki görüşmenin manası yok.

Kinci değilim sevmem de hayat bu kadar herşeyi kafaya takıcak kadar uzun drgil bende kk da bile goruyorum herkesi göz ardı etmeler birbirinin peşine düşüp beğenmedim atmalar gereksiz buluyorum onları kafaya takacak vaktim yok benim

Bu kin mi oluyor bilmiyorum. Yapılan kötülüğü unutmuyorum ama hiç intikam almadım. Hatta sözle bile intikam almadım, üstelik çok fırsat geçtiği halde bunları değerlendiremedim. O zaman daha kötü oluyor. Fırsati kaçırdığın için kendine daha fazla kızıyorsun. İçin içini yiyor. Eyleme geçmek en doğrusu. Sizin gibi yapsam rahatlardim doğrusu.

Ben felaket kinciyim affetmiş gibi yapsam dahi içimde bir yerde yaşanan o kötü olay kalıyor unutup silemiyorum en basit olayda bile belki üzerinden yıllar geçerse bir ihtimal. Bu bana çok zarar veriyor o yüzden hiiiçç memnun değilim bu huyumdan

Hayatıma aldığım insanlara kin duymam. Aramadı mi ararim sorarim niye beni aramıyor, düğününe gelemeyen arkadaşının belki bir sıkıntısı vardi düğün arefende seni mutsuz etmek istemedi. Hayat gerçekten herkes için zor. Sizi uzun zaman aramayan kuzeninizi demek ki sizde uzun zaman aramamissiniz. Sizin hamile olmanız sizi haklı çıkarmaz nasil ki nedeniniz var onunda nedeni olabilir ki enerjinizi bu tarz şeylere yönlendirmek yerine hayatı sevin. Kimse sizin hayatınızı elinizden calmamis, kimse kötülüğünüze dokunmadiysa gerek yok kine, sevgisizlige diye düşünüyorum. Gerisi size zarar

Yapilanin karsiligini mutlaka yaparim iyiyse iyi kotuyse kotu. Yalan ya da nankorluk gormussem asla affetmem hep kalir hep kuskulanirim asla normal gormem kendime yuksek sesle tekrarlarim. Nankorlugunu gordun unutma Guven me derim mesela.
Konuya gelirsek bu Kin degil tecrube bence.

Kin gütmem, intikam da almam. Ama soğukluk giriyor tabi haliyle. Ben de kendimi törpülemeye çalışıyorum, takmamak lazım. İnsanın kendine zarar keşke başarabilsek.

Düğünüme birkaç arkadaşım gelmedi. Sadece birini sildim ben. Çünkü düğün günü sınavım var dedi, tamam dedim. Sonra senin düğün ne zamandı ya falan dedi, la hani sınavın vardı. Yalana gerek yoktu hiç gelmese sıkıntı çıkarmazdım.

Ben tepki filan gostermiyorum tebrik etmedi vs diye insanlari da silmem. Ben de onu tebrik etmem olur biter ustune cok dusunup sinirlenmem ben.

Birini silmem için daha farkli nedenlerim olur.

Bana sorsanız ben de dünyaları hakediyorum bence ama “bence”
Siz kimseye yanlış yapmadığınızı, kimseyi incitmediğinizi, kimseye bir eksiğiniz kusurunuz olmadığını mı zannediyorsunuz?
Sizin zor gününüzde yanınızda olmayan insanların da zor gününde olabileceği hiç mi aklınıza gelmedi?
Sizi tanıyan her insanın şu hayattaki amacı size kusursuz davranmak dünyayı etrafınızda döndürmek olduğunu sanıyorsunuz ama çooook yanılıyorsunuz
Birinin size yanlışı eksiği kusuru olması demek o insanın kötü insan olduğu demek değilki
Daha çok sevilmek için birşey yapılmaz ki karşındaki seni daha çok sevmek isterse sever sende daha çok sevilecek birşey görmezse de asgari düzeyde sever ama bu da o insanı kötü yapmaz

Kinle yaşamam intikam almam ama yapılanı da unutmam. Mesela düğünüme gelmedi diye bırak silmeyi umursamazdım bile ancak kötülüğünü fesatlığını ciddi anlamda gördüğüm biriyle de intikam almasam da görüşmem silerim her yerden. Ve sile sile kimse kalmadı etrafımda. Uyumlu olanlar ve unutanlar kesinlikle daha kolay yaşıyorlar hayatı. Hala hangisi doğru bilmiyorum. Hiç kırılacak kadar samimi olmamak en doğrusu diye düşünsem de bi de insanın huyu var işte. (Yay burcuyum)

Ben niyeti önemsiyorum, ve çok sabrediyorum ama hislerim çok kuvvetlidir ve bı insanı silince ismini unuturum o derece aramam yani. Ve genelde ben bitiriyorum çünkü insanlar yaptıklarını pişkince zamana yedireceklerini zannediyorlar. Kimse vazgeçilmez değil. Ve bı insanla kopmak kötüde değil günün sonunda sakince düşündüğümde hayatımda ki görevi bu kadardı bı sebepten birbirimize birşeyler öğretmek için yollarımız kesişti ve farklı yollara gidiyoruz diye düşünürüm böyle durumlarda. Sevgiyle andığımda oluyor bu sebeple güzel anıları. Affedip uğurluyorum.
( Rumuz:Akrep )

Sahsen ben de sizin gibiydim,asiri kati sinirlarim vardi fakat zamanla vazgectim. Cunku beni uzdukleri icin siliyordum ama sildigim icin yine uzuluyordum. Hem kimsenin dunyasi benim etrafimda donmuyor bunu kabullendim. Daha ilimli daha sicakkanli pozitif olunca karsimdakilerin yaklasimi da oyle olmaya basladi. Misal arkadasim dugune gelmedi mi direkt sildigimde o da huyumu bildiginden nasilsa dinlemez bile deyip geri duruyordu. Oysaki su anki halimle dugunume gelmese niye gelmedin diye sormam bile eminim ki muhim bir gerekcesi vardir. Siz de bunu kabullenin kimsenin dunyasi sizden ibaret degil ve dunya hayati bu seylerle ugrasmaknicin malesef cok kisa hosgorulu olmak biraz da bazi seyleri gormezden gelmek gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…