Kinci misiniz ?

Kinci misiniz?

• Evet Kinciyim

OY: 18 40,0%
  • Hayır Kinci Değilim

OY: 9 20,0%
  • Bazen :)

OY: 18 40,0%

• Ankete Katılan
    45
Kinci değilim insanları kolay kolay hayatımdan çıkarmam. İnsanlık hali bazen bizde en yakınlarımızın özel zamanlarında yanında olamayabiliyoruz.

Ben kinin vücut bulmuş haliyim ama anlattıklarının bana ufak şeyler geldi en ufak şeyde adam silerseniz tabii yanınızda kimse kalmaz

Konu sahibi bu yorumum spesifik olarak size değil ama gerçekten sizin gibi insanlar beni çok yoruyor ve beni böyle anlamsız gerekçelerle hayatlarından çıkarırlarsa pek üzülemiyorum. Kabul edelim ki dünya hiçbirimizin etrafında dönmüyor. Yok düğünüme gelemedi yok geç aradı diye oturup kimse için dertlenip küsemem. Kimseden her özel günümde yanımda olsunlar gibi bir beklentim yok. (Ailem ve eşim hariç.) Kimse de bana böyle sebeplerle küssün istemem. Birinin düğününe gidiyorsam içimden geldiği için gidiyorumdur, o da illa bana gelsin diye beklemem. Herkes de bana aynı mantıkla yaklaşsın isterim. Bu yüzden no beklenti, no kin; yes mutluluk, yes huzur.

Onlar pozitif ve uyumlu değil,herkesi idare etmek.Bende sizin gibiyim haksızlığa gelemeyip çat çat söylediğim için sevilmiyorum heralde.Tabiki çıkarmıyorum hayatımdan ama mesafe koyuyorum kinci bi insanda değilim açıkçası.

çok kinciyim. gün gelecek punisher gibi canımı acıtan herkesten teker teker intikamımı alacağım.

ama sizin dedikleriniz benim yaşadıklarımın yanında devede kulak. bunlara kinlenmezdim ben.

Kinci olduğumu düşünmüyorum,detaylara çok takılan ,fazla hassasiyet bekleyen bir insan da değilimdir.Ama karsımdakinin alınıp gücenmiyor nasılsa diye aramızdaki samimiyete güvenip haddini aştığını fark edersem çat diye mesafe koyarım.
İnsanlık halidir düğüne doğuma gelemeyebilinirr,hayat telaşesi içinde bazı incelikleri bende atlayabilirim,ama saygısızlık,arkamdan iş çevrilmesi,küçük hesaplar peşine düşüldüğünü fark etmem vb durumlarda çok tatlı bir insan olabilirim.

Ben çok kin tutarım.
Burcum boğa zaten , mezara girsem yine unutmam.

Hiç değilim,
Hatta annem saflık derecesinde salaksın insanlardan hep aynı kazığı yediğin halde hala güvenmeye devam ediyorsun derdi.
Ömrü hayatımda çok samimi olduğum bir arkadaşımı hayatımdan çıkardım oda gerçekten hazmedilmeyecek şeyler yaptığı için.
Ama aptalım belki ileri de yine barışırım yine aynı kazığı yer otururum :)
Ama sizinki biraz tehlikeli düğününüze gelmeyen arkadaşınızın belki bir sebebi vardır onun dışında yanınızda olan bir insansa silmek yanlış olur.

Benim penceremden bakıldığında bu küçük bir şey, insanız her zaman herkese yetişemeyiz eğer size bir zararı yoksa arkadaşlarınıza biraz alan tanıyın ve bu tarz şeylerle arkadaşlığınızı harcamayın derim ben.

Evet tabi ki hepsi “bence”kendi gözümden yorumlayabilirim sadece ama empatik olmadığımı sanmayın düğünüm pandemiden önceydi zaten gelmeyen bu arkadaşım tatile ablasına gitmiş ve öğretmen iki ay tatili var ,benim düğün tarihimi de biliyordu kısaca tercih etmedi aylar öncesinden sözleştiğimiz halde yani üniversitede her gün takıldığın evlerine gidip kaldığın sonrasında hep konuştuğun arkadaşın gelmeyince ben mi prenses alınganlığı yapmış oldum . Kuzenime gelirsek tatildeydi on gün boyunca zor bi dönemde değildi yani ben günlerce hastanede yattım ve lohusa kafası rüzgar esse ağlıyor insan bi ses bi destek bekliyor bi hayırlı olsun denmesini. Bunlar benim özel anlarım tabi ki kimseyi bağlamaz ama ben bu tip durumlarda ararım ya da yazarım durumum varsa bi çiçek yollarım işin maddiyatında değilim karşımdakine benim için değerlisin demektir bu. Bunlar insan hayatının en özel zamanlarıdır en yakınlarım dediğin kişiler bu günlerde yanımda değilse nasıl kırılmaz insan ben de bunu anlamıyorum. Bu prenseslik değildir , zaten karşımdakinin normal şartlar altındayken böyle davranmasına kırılıyorum kin güdüp bir şey yaptığım da yok ama siz bunu bile şımarıklık gibi adletmişsiniz.

Ahlaksızlık yapmıyorlarsa insanları hayatımdan çıkarmam

Evet hep beklenti içinde olmak yorucudur fakat benim için bazı özel zamanlar değeri hakediyor ya da telafi edilmeli. Ben kendim öyle davranacağım içime karşımdaki de gözetsin isterim ama herkesin hassasiyet ibresi farklı yerde o yüzden kırıldığımla kalıyorum silmesem de eski samimiyet sohbet olmuyor ve bu da varken yok gibi oluyor aslında

Arkadaşım keyfi olarak ablasına tatile gitti mutlaka gelirim de diyordu ve bekliyordum bu sebeple. Kuzenime hamile olduğumu söylediğimde bi yabancı gibi davrandı kibarca tebrik etti sadece sokaktan biri gibi sonrasında da hiç aramadı zaten yani o anki sevincimi bile paylaşmamıştı zaten doğumdan sonra da ben kardeşine yazınca o haber vermiş AA haberi yoktu onun tatilde o diye on gün geçmişt doğumdan yani aile içinde hiç mi konuşulmadı eminim ki duymuştur ya on günde bu devirde neyse işte hep ben mi aramalıyım alttan mı almalıyım sizce öncesinde her hafta arıyordum ama baktım ben aramazsam aranmıyorum bıraktım o işleri de

bende anlattıgınız tipte biriyim. ve bana göre sürekli pozitif ve kimseye küsmeyen tipler asla samimi gelmiyor bana. birbirlerinin arkasından konusup hakeretleşip küsüyorlar sonra aynı ortamdadenk gelincecanım cicim karaktersizlik bu. hiçmi onurunuz yok. öyle bi insanla asla muhatap olmam çünkü sevmedigi insana öyle yalandan gülen biri kim bilir benm arkamdan neler der. en güzeli gerçekten haetmeyen birini görünce direkt silmek. hem kafan rahat olur hem de onlar gibi sahte davranmamış olursun. bana göre haksız yere olmayan kin gerçekten iyidir. kin tutmayan insanlar her zaman ezilip kullanılıyor ve resmen aptal yerine konuluyor bu karaktersizler yüzünden

Bahsettiğiniz şey kin değil. Kırılgan birisiniz ama verdiğiniz örneklerden kırılmanız normal aslında. Mesela düğünüme gelmeyen biriyse ve bana bir açıklamalı kusura bakma mesajı dahi atmadıysa onu neden arıyayım ki? Ne diyeceğim yani.
Kin gizli bir düşmanlıktır, öç almayı da yanında getirir.
Hayatımdan birilerini çıkarmam kinlendiğim için değil, gerçekten o kişinin iyi biri olmadığını ve ya karakterinin bana uymadığını düşündüğüm için çıkarırım. Hayatımdan 3-4 kişiyi böyle çıkardım ve bir daha asla konuşmadım. Onlara karşı nefret falan beslemiyorum.

bana bahsettiklerin çok basit geldi , hayatınızdan çıkarılacak mevzu değilki , çok abartmışsınız. belki sizi doğumda ramayan arkadaşınız başında daha büyük sorunlar var kendi işi başından aşkın.

kendiniz i dünyanın merkezinde görmeyin . herkesin işi gücüc var.
ben bana saygızızlık yapılmadığı ihanete uğramdığım sürece ilişkilerime devam ederim .

bana yapılan yanlış davranış üzerine o insanı hayatımdan çıkarmam kincilik olmuyor ki ,mantıklı bir hareket oluyor, benim hayatımdan insan eksiliyorsa karşımdakinden de eksiliyor ,aman yanımda birileri olsun diye insanları idare etmek bence sinsice olur...
herkesin sınırları vardır o sınırı aşan insan hayatımızda olmasa da olur dediğim gibi bu kincilik olmuyor.

Affetmeyi öğrenmek gerekiyor bazen. Benim en yakın arkadaşım dediğim insan isteme gününe gelmemişti. Neden olarak da annem izin vermedi dedi. Nedenine kırıldım ben 27 yaşındaki insanın yoksa başka bir şey deseydi gelmeme nedenini anlardım. Sonraki gün nişanıma geldi sarıldım eskiye döndük.

Kinciyim evet ve lanet olsun ki fil hafızası var. Fi tarihindeki seyleri, en ufak detayları dahi hatirlarim. Çok kişiyle arama mesafe koymusumdur. Aslında pek de memnun değilim bu durumdan çünkü üzülüyorum. TakmamaZlik edemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…