Kinci misiniz ?

Kinci misiniz?

• Evet Kinciyim

OY: 18 40,0%
  • Hayır Kinci Değilim

OY: 9 20,0%
  • Bazen :)

OY: 18 40,0%

• Ankete Katılan
    45
ben bu baharda düğünlere gitmeye başladım pandemi sonrası.pandemi de kuzenimin bile düğününe gitmedim ki en sevdiğim akrabamdır.öyle basit şeylerle kırılanlara da tahammülüm yoktur.insanın hayat enerjisini sömürürler haksız mıyım?
Valla ben de ota b.ka kusenlere tahammül edemiyorum.

iyiliklere nankörlük göstrenlere benim onlara göstermis oldugum sabir sevgi saygi samimiyetime ilgi alakami hak etmediklerini gösterdiler zamanla bunlar en yakinlarim vs iyi günlerinde beni arayip sormamalari beni her halükarda yalniz birakmalari kin demeyeyimde o kisiler benim icin ha var ha yok umurumda olmuyor bende umursamiyorum aramiyor sormuyorum ve utanmadan beni vefasizlikla sucluyorlar peslerinden eskisi gibi kosmuyorum sevgi saygi göstermiyorum diye zamanla onlarin yaptiklarinin aynisi olmasada baya bi mesafe koyuyorum bu bana cok iyi geliyor beni üzenlere firsat vermiyorum

iyiliklere nankörlük göstrenlere benim onlara göstermis oldugum sabir sevgi saygi samimiyetime ilgi alakami hak etmediklerini gösterdiler zamanla bunlar en yakinlarim vs iyi günlerinde beni arayip sormamalari beni her halükarda yalniz birakmalari kin demeyeyimde o kisiler benim icin ha var ha yok umurumda olmuyor bende umursamiyorum aramiyor sormuyorum ve utanmadan beni vefasizlikla sucluyorlar peslerinden eskisi gibi kosmuyorum sevgi saygi göstermiyorum diye zamanla onlarin yaptiklarinin aynisi olmasada baya bi mesafe koyuyorum bu bana cok iyi geliyor beni üzenlere firsat vermiyorum
Evet bir de bu kişiler size vefasız der hiç sekmez kendileri her türlü umursamazlığı yapar aramaz sormaz siz arayınca da oo vefasız nasıl aklına geldik der 🤣

Düğününüze gelmeyen insanın sağlam bir mazereti olsa da küser misiniz? Vara yoka küser misiniz mesela?

Ben bir miktar kinciyim. Her şeye kin tutmam ama canım gerçekten yandıysa, onurum zedelendiyse onu unutmam. Kişiyi silemiyorsam bile mesafe koyarım. Buzdolabından hallice bir tavrım olur.

Düğününüze gelmeyen insanın sağlam bir mazereti olsa da küser misiniz? Vara yoka küser misiniz mesela?

Ben bir miktar kinciyim. Her şeye kin tutmam ama canım gerçekten yandıysa, onurum zedelendiyse onu unutmam. Kişiyi silemiyorsam bile mesafe koyarım. Buzdolabından hallice bir tavrım olur.
Hayır tabi ki bile isteye gelmedi diye bozuldum diğeri de bile isteye aramadı yani kısacası değer vermediler bunlar kırılmak için yeterli sebepler bence

Hem kinci değilim hem kinci insanlardan rahatsızlık duyarım. Bir yanlış bir hata yapılmışsa konuşulur edilir ya çözülür ya ilişki biter. Senelerce o kini taşıyıp intikam almak mantıksız geliyor

Benimde nikahıma en yakin liseden arkadaşlarım gelmedi. Hepsini de çok seviyorum içimde ufacık bir sey yok. Düğün günü elbette eksiklerini hissettim , Bir miktar buruktum ama hayatımdan çıkarmam böyle bi sebepten dolayı. Tıpkı sizdeki gibi birinin gelmeme sebebi onceden ailesiyle tatil ayarlamış olmasıydı. Oysa bende 3 ay önce haber vermiştim. Ayarlamayabilirdi yani.
Kendisi bekar. Evlendiğinde ins ben gidicem. Her zaman herkese aynıyla karşılık vermeyi doğru bulmuyorum.
Ben o gün onun yanında olmak istiyorsam giderim. Ama diye devam eden cümlelerim olmaz.
Baska bir arkadaşım da gelemeyeceğini söylediğinde kırgınlığımı ifade etmistim bunun uzerine cikip geldi taa ülkenin bir ucundan. Ama gelmeseydi de bu sebeple hayatımdan çıkaracağım biri değildi. Boyle durumlarda kısa süreli soğurum sonra eskisi gibi olurum.
Ancak beni sürekli aşağıya çeken , kendimi surekli sorgulamama sebep olan birileri varsa kin tutmak değil mesafe koymayı tercih ediyorum.
Insanlar her ne kadar buna kin diyorlarsa da.
Birinin fikrini değiştirmek için çaba göstermemeyi öğretti bana hayat.
Çünkü ne olursa olsun fikri değişmediği gibi sizi de o karanlığa çekiyor aynıyla karşılık veriyorsunuz , sonra kendinize yakışmayan şimdiye kadar yapmadığınız seyleri yapmış oluyorsunuz.
Bunu tehlikeli buluyorum. Karşımdaki ne yaparsa yapsın, o kendinden sorumludur. Ben duruşumu bozmuyorsam her şeye karşılık vermeye çalışmıyorsam kalbimi koruyabilirim.

Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zorlu bi doğumdan sonra kardeş dediğim kuzenim 10 gün sonra aradı o da ben kardeşine sitem edince haberi olmuş doğumdan , bişi demedim ama kırıldım ilgi alaka beklerdim o süreçte , zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
Eskiden değildim. Çok kaybettim bu yüzden. Belli bir kırılma noktasından sonra kincilik başladı ben de. Zor günümde yanımda olmayan kim varsa görüşmüyorum şuan. İyi günümde herkes buradaydı, yanımdaydı ama.

Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zorlu bi doğumdan sonra kardeş dediğim kuzenim 10 gün sonra aradı o da ben kardeşine sitem edince haberi olmuş doğumdan , bişi demedim ama kırıldım ilgi alaka beklerdim o süreçte , zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
Saydıgınız nedenlerden ötürü kin tutmam ama önemli konularda yapılanı iyi de olsa kötüde olsa unutmam.
Ben konuşurken kırk kere tartıyorum kelimelerimi karsımdakinden de bunu beklerim.Yaptığı hareketi bir kenara kaydeder,bundan sonraki ilişkilerimi o hareket üzerinden belirlerim.
10 yıl önce 2 yasındaki çocuğuma 'annen seni sevse bırakıp işe gitmezdi'' diyebilen hadsizi unutmak demek ,yine böyle davranmasına fırsat vermek demektir mesela benim için.
Oysa ben kadını her gördüğümde alnında o kurdugu sacma cümlenin yazdığı bir ışıklı tabela görüyorum.

Ay herkes ne kadar umursamazmış meğer 😂 yani bi özel günde aramak sormak zor olmamalı bunu beklemek de fazla gelmemeli ya sizler ilişkilerinizi böyle küçük jestlerden uzak mı yürütüyorsunuz çok şaşırdım 😅 kimse dağları delsin beni pohpohlasın demedim hatırlnmak emek verilmek güzeldir hiç mi değer vermiyorsunuz anlamadım ki bu tip durumlar ilişkileri de güçlendirir insana kendini iyi hissettirir ama herkes cool bi yaklaşım benimsemiş anladığım kadarıyla

Cool olmak degilde realist olmayi tercih ettim diyelim. Eskiden bende insanlar beni niye aramiyor veya ilgilenmiyor diye kirilirdim, ama isin gercegi ilgilenmiyorlar. Kimi kendi derdinde, kimi de bana benim onlara deger verdigim kadar bana deger vermiyor. Onlari da eliyorsun otomatik olarak. Kin tutmak insanin sadece kendisine zarar verir. Insanlar bana cidden birakmayi ögretti. Size yakin olmak insanlar kendini zaten belli ediyor

Ben ınsanlara karsı iyiyim ama onlardan karsılıgını alamiyorum karsılıkta degıl deger gormek aslında insanları cıkarırsam hayatımdan etrafımda ınsan kalmaz soyle candan ıcten bır dost olmazmı koca dunyada bana yok ıste.

X